Kokemuksia pellettitakasta?

pellettitakkako?

Onko kenelläkään kokemuksia pellettitakasta?

6

9876

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Takkamies

      Ostin vuosi sitten pellettitakan itselleni, mallia ecotherm 6000. Kokemuksesta voin sanoa että en kyllä olisi uskonut kuinka tehokas kyseinen vekotin voi olla. Pinta-ala talossani on noin 120 neliötä ja olemme lämmitelleet öljyllä tähän saakka mutta nyt ei öljypoltin ole päällä muuta kuin saunareissuilla. Laskeskelin että noin vuosi vielä niin takka on kustantanut itsensä ja sen jälkeen alkaa säästöä tulemaan. Hyvää tietoa takoista löytyy tuolta http://pellettitakka.com/

    • pellettimies

      Pellettitakka, merkki Calimax, on muuten hyvä mutta ei sovellu talon ainoaksi lämmitysratkaisuksi Suomessa. Aina -5 C keleihin asti pelletti vielä riittää, riippuu toki talon koosta ja eristyksestä. Mutta kylmemmässä nappulaa saa kantaa päivittäin useamman ämpärillisen.

      Käytännössä pelletti pölyää. Pölyn ja hienoaineksen
      määrä saattaa olla Vapon pelletissä niin suuri että
      se jumiutuu pudotusliuskalle ja palaa siinä. Palojäännös jumittaa jauhoa edelleen ja lopulta tuli on ihan muualla kuin arinalla. Tämä siitä huolimatta että pudotusliuska on hyvin jyrkkä. Kannattaa siis hankkia mahdollisimman pölytöntä pellettiä, voipi tulla tulipalokin (ei kokemusta onneksi).

      Lisäksi pölyävän pelletin kaatelu olohuoneen nurkassa ei ole mitään hauskaa, viikosta ja talvesta toiseen. Ämpärikaupalla. -15-20 C pakkasilla takka pöhisee taukoamatta. Pelletin ropina, ruuvin kiertyileminen ja huoneilman puhallin yhdessä pitävät sellaista meteliä ettei samassa huoneessa pellettitakan kanssa voi nukkua. Koskee Calimaxia. Muita takkoja en ole kuunnellut, mutta niissäkin on huoneilman puhallin.

      Mitä tulee tuhkanpoistoon, ratkaisun toimivuus kannattaa tutkia huolella. Ja vaikkei tutkisikaan, tuhkaa tulee ja se kulkeutuu savukanaviin, holvautuu savukaasupuhaltimen siipiin sekä kasautuu savupiippuun. Takka pitää avata ja rapsuttaa puhtaaksi säännöllisin välein, edesta ja takaa savuhormin puolelta. Ja edelleen olohuoneen nurkassa. Käytännöllisintä olisi viedä takka ulos ja pamauttaa paineilmalla kanavat ja paikat puhtaaksi, mutta 100 kg paino vähän hankaloittaa hommaa. Kuten ehkä naapuritkin, jos tuuli käy sinnepäin. Helpointa on käyttää paineilmaa ja tehokasta keskusimuria yhtä aikaa.

      Ja mitä vielä? Calimax:in savukaasupuhaltimen moottori kärähti! Käämityksen eristeet paloivat iloisesti ja uskomaton muovinkäry levisi olohuoneeseen. Syy oli vikaantunut ohjausyksikkö, joka ohjasi väärin puhaltimen nopeussäätöä tms. No, onneksi episodi meni takuuseen, sain uudet osat, mutta ne piti asentaa itse. Syy: Oli kiire lämmittää.

      Kaikesta huolimatta olen ehdottomasti pellettitakan kannalla. Se on mainio tuki muille lämmitysmuodoille, mutta ei ole syytä pitää sitä ainoana lämmitystapana. Vikaantumisen aikana pönttöuuni, porin-matti, mikä hyvänsä liikkumattomia osia sisältävä sähköä kaipaamaton perinteinen ratkaisu on kova sana. Ei myöskään pidä kuvitella, niinkuin myyjien esitteet antavat ymmärtää, että pellettitakka on vaivaton, helppo, huoltovapaa, mukava etc..!! Mutta totta on, että silloin kun se toimii, pelletti on pölytöntä, tuhkan nuohoaminen ja pellettiämpäreiden kanssa pelaaminen ei ota päähän, takka on erittäin paljon helpompi kuin klapi. Silloin kun uuneissa ei ole tarpeeksi varaavaa massaa, ja päiväsaikaan ollaan poissa, pellettitakka pitää pirtin lämpimänä.

    • TrackerE

      Onko sähköttömiä pellettikamiinoita tai pellettitakkoja?

      • pelletti

        Uuniikkiuunit.fi


      • Radiohiljaisuus

        MV Markkinointi Oy Uniikkiuunit viimeinen tilinpäätös on vuodelta 2008, eli 10 vuoden takaa, joten eihän tuo firma ole edes toiminut enää 10 vuoteen.


    • Pelletti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      298
      6569
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      147
      5020
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      330
      2172
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1573
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      8
      1512
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1215
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      181
      1138
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      949
    9. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      47
      867
    10. 46
      823
    Aihe