Kissankorva (pörrö)pipo

Fea

Kuukauden verran olen jo yrittänyt metsästää itselleni neuleohjetta tuollaiselle korvalliselle pipolle. Pörröisesti lapaset on jo novitan langoista neulottu (kaksinkerroin tango fani ja aino) ja lapasille pitäisi saada kaveriksi pipo.

Esimerkkejä
http://www.flickr.com/photos/28044913@N00/1837549/
http://www.vihreavyyhti.fi/asusteiden_neulemallit_tiedostot/image013.jpg

Pipossa pitäisi siis olla korvat, mielellään sellaiset kunnon kissankorvat. Pari "epämääräistä" ohjetta olen netistä löytänyt, mutta jostain syystä epäilyttää suuresti tuleeko näihin muka korvat?

"Pipo on maailman yksinkertaisin tehdä. Laske vain oikea silmukkamäärä päänympäryksen ja neuletiheyden mukaan ja jaa se kahdella. Sitten vain neulotaan yhtä pötköä niin kauan, että kappaleen saa taitettua kaksinkerroin ja se tuntuu olevan tarpeeksi korkea pipoksi. Sen jälkeen päätellään ja ommellaan saumat."

"Luo 2-kertaisella langalla (Tango Wool) 72 s ja jaa s:t neljälle puikolle. Neulo suljettuna neuleena sileää kunnes kappaleen korkeus on n. 22 sm. Päätä silmukat ja ompele päälaen sauma. Tee halutessasi palmikot. Leikkaa nippu n. 50 cm pituisia pätkiä 2-kertaisesta langasta ja pujota ne virkkuukoukun avulla pipon kulmiin. Tasaa pätkät kaksinkertaisiksi ja letitä."

Lisäksi joku mainitsi blogissaan että novitaklubissa olisi syksy 2003 kansiossa joku pörröisen korvapipon ohje (kenelläkään tietoa tästä?).

Onko joku kokeillut ja minkälaisin tuloksin? Omiin aivoihin ei vain jostain syystä mahdu ajatus, että ilman kaventamista yms kikkailua tuollaiset korvat millään aikaiseksi saisi.

Olisi jo pikkuhiljaa tarvetta tuolle pipolle.

6

12400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiina

      Epämääräisen ohjeeni ;P mukaan pipon "nurkkiin" syntyy pienet korvat (jos jätät tupsut tekemättä), mutta jos haluat kissamaisemmat korvat, niin neulo pipo tämän ohjeen mukaan:
      http://www.kittyville.com/knit/kitty_hat.html

      • Tiitu

        Viitsisikö joku ystävällisesti suomentaa tuon ohjeen? Melko aloittelijalle jopa suomenkielisetkin termit ovat hitusen hakusessa saati sitten englanninkieliset tuumineen ja muine omituisuuksineen.. sanakirjakaan ei paljoa neulesanastoa tunne. Olisin kovin, kovin kiitollinen!


    • fyllitäti

      "Pipo on maailman yksinkertaisin tehdä. Laske vain oikea silmukkamäärä päänympäryksen ja neuletiheyden mukaan ja jaa se kahdella. Sitten vain neulotaan yhtä pötköä niin kauan, että kappaleen saa taitettua kaksinkerroin ja se tuntuu olevan tarpeeksi korkea pipoksi. Sen jälkeen päätellään ja ommellaan saumat."
      Tämän ohjeen avulla muodostuva pipo on litteänä neliskulmainen, "laatikko" jolloin kahdesta kulmasta muodostuu korvat. Jos haluaisit isommat korvat, neulo mallitilkku, laske edelliseen tarvittavat silmukkamäärät, neulo pari-kolme-senttiä suoraan ja lisää kappaleen puoliväliä kohti neuloessa esim 1/3 leveydestä verran lisää silmukoita, kavenna sama määrä pois neuloessasi toinen puoli pipoa ja loppuun taas sama pari-kolme senttiä suoraa--->tuloksena terävämmät kulmat, eli isommat korvat. helppoa.
      jälkimmäisessä ohjeessa kissan korvat muodostuvat ilmeisesti näistä leteistä.hmm...

      • fyllitäti

        vielä lisäys ohjeeseen: neulottuasi pipon ja ommeltuasi sivusaumat, on ehkä hyvä ommella jokunen pisto siihen pipon ja korvien rajakohtaan (pyöreä sauma, kun pipo on litteänä pöydällä), jolloin korvat eivät pyöristy päätä vasten pipon mukana, vaan pysyvät kissamaisen litteinä.


      • Nsy

        No kissan korva pipo on todella helppo tehdä:valitse lanka ja puikot. Tämän jälkeen mittaa noi puolet (vähän yli) henkilön päästä jolle haluat kutoa/neuloa pipon. Tee aloitus silmukoita niin kauan kunnes niitä on tarpeeksi. Lähde nyt kutomaan aina oikein silmukkaa. Kun sinun mielestäsi se on tarpeeksi korkea/pitkä taita työ kahtia ja katso onko se tarpeeksi korkea pipoksi. Kun työ on tarpeeksi korkea niin päättelemään se. Ompelemaan sivu reunat yhteen ja Vila valmis. Äitini opetti tekemään pipon


    • tuohan on

      ...vain niinkuin neliö...tein tuollaisen vahingossa koska piti tulla laukku mutta vetäisinkin sen sitten päähän...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3680
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2992
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2900
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2768
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2694
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2465
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      254
      2193
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1917
    9. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      209
      1898
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1857
    Aihe