Miten saada isännöitsijä vaihdettua?

Ärsyyntynyt osakas

Eikö todella ole mitään poikkeusta sääntöön, että hallitus on ainoa joka voi erottaa isännöitsijän. Sillä meidän taloyhtiössä on laaja kannatus ajatukselle, että isännöitsijää vaihdettaisiin. Jopa hallituksessa on enemmistö tätä mieltä, mutta hallituksen pj. on eri mieltä. Hän on sanonut, että isännöitsijää vaihdetaan vain hänen ylitse eli hän on uhannut erota. Sen takia hallitus ei erota isännöitsijää, koska kukaan heistä ei halua olla hallituksen pj.

Onko esim. osakkaiden enemmistöllä mahdollisuus erottaa isännöitsijää? Meillä olisi katsottuna jo uusi isännöitsijän tämän entisen tilalle. En halua hallitukseen, mutta haluaisin saada isännöitsijän joka tekee jotakin eikä äksyile osakkaille.

24

3974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isänn

      Yhtiöjärjestys, Asunto-osakeyhtiölaki, Osakeyhtiölaki, Suomen laki, EU-laki, USA:n presidentti.
      Eikös sitä noiden mukaan asioita pitäisi hoitaa?

    • ukki

      Yhtiökokous on se elin, joka parhaiten pystyy nämä asiat hoitamaan. Esitä hyvissä ajoin hallituksen puheenjohtajalle, että haluat sen asialistalle.
      Ellei puheenjohtaja suostu, ota asia esille kokouksessa heti alussa niin, että muut osallistujat sen kuulevat.
      Se siirretään "muihin "asioihin", mutta tulee käsitellä.

      • Ärsyyntynyt

        Pyydänkö laittamaan esityslistalle kohdan isännöitsijän erottaminen ja uuden valitseminen ja yhtiökokous voi äänestämällä erottaa isännöitsijän ja palkata uuden.


      • tahvo
        Ärsyyntynyt kirjoitti:

        Pyydänkö laittamaan esityslistalle kohdan isännöitsijän erottaminen ja uuden valitseminen ja yhtiökokous voi äänestämällä erottaa isännöitsijän ja palkata uuden.

        tahi tyytykäätten entiseen isännöitsijään!

        vanhempi kokousmaakari


      • ukki
        Ärsyyntynyt kirjoitti:

        Pyydänkö laittamaan esityslistalle kohdan isännöitsijän erottaminen ja uuden valitseminen ja yhtiökokous voi äänestämällä erottaa isännöitsijän ja palkata uuden.

        Yhtiökokous voi ehdottaa, että hallitus yrittäisi etsiä toisen isännöisijän. Jos yhtiökokouksessa enemmistö on sitä mieltä, on hallituksen toimittava sen ehdotuksen mukaisesti.


      • tahvo
        ukki kirjoitti:

        Yhtiökokous voi ehdottaa, että hallitus yrittäisi etsiä toisen isännöisijän. Jos yhtiökokouksessa enemmistö on sitä mieltä, on hallituksen toimittava sen ehdotuksen mukaisesti.

        Jos yhtiökokous valitsee kusipään hallitukseen, on se kokouksen asia.
        Hallitus yksin valitsee isännöitsijän!


      • Esitys Lista

        Kokouksessa ei voida tehdä päätöksiä asioista, jotka eivät ole esityslistalla.


      • Anonyymi
        Ärsyyntynyt kirjoitti:

        Pyydänkö laittamaan esityslistalle kohdan isännöitsijän erottaminen ja uuden valitseminen ja yhtiökokous voi äänestämällä erottaa isännöitsijän ja palkata uuden.

        Ei käy koska se on hallituksen asia.


    • koko talon asioista???????????

      Olen rakentanut-rahoittanut ko. talon, jota ei ole yhtiöitetty, omistusosuudet 1/3. Itsellä 1/3,verotustietojen pohjalta.
      Äitini asetettu osittaiseen holhoukseen, suvun taholta?
      Vanhempani asuivat ko. kiinteistössä isäni kuolemaan asti. Äitini "hoiti" kiintaistön asioita, senjälkeen, kunnes "siirtyi" kunnalliseen holhoukseen.
      Veljeni, joka ei ole rahoittanut, ei myöskään asunut kiinteistössä ennen isäni kuolemaa, muutti
      ko. kiinteistöön-vapautuvaan huoneistoon.
      Määrää ja päätää mitä ky. kiinteistössä tehdään.


      MILLÄ KEINOIN OKEUS VOIMAAN?

    • kokoukseen

      Periaatteessa mikään ei estä hallitusta siirtämästä päätösvaltaansa kuuluvan asian yhtiökokouksen käsiteltäväksi, mutta sen toimen tekee hallitus. Ilman hallituksen toimia ei isännöitsijän asemaan ole odotettavissa muutoksia.

      Enemmän moraalisena näkemyksenä en malta olla muistuttamatta että ne jotka isännöitsijän ovat potkimassa pihalle on syytä varautua siihen, että etsivät (tarjouspyynnön laatiminen ja toimittaminen isännöitsijätoimistoille, isännöitsijä/toimistoehdokkaiden haastattelu, tarjousten vertailu ja päätöksenteko) uuden isännöitsijän. Jos siihen ei löydy halua mutta isännöitsijä pitää saada pihalle niin kannattaa hävetä ja olla hiljaa.

      Yhtiökokouksen esityslistalle ei tarvitse ottaa isännöitsijäasiaa ellei hallitus halua, koska se ei kuulu yhtiökokouksen toimivallan piiriin. Muutenkaan yhtiökokouksen esityslistanne ei nosteta asioita kokouksen alussa käydyn keskustelun perusteella.

    • isäntä

      Hallitukselle voitte esittää ja hallitus päättää. PJ:n ääni ei siellä paina sen enempää kuin muidenkaan.

      • bajahali

        pj:n kanta valitettavasti/näin ollen ratkaisee.


    • Napoleon

      Asunto-osakeyhtiössä on yhtiökokouksen (lue osakkaiden) valitsema hallitus, jonka jäsenten toimikausi on yleensä vuosittain katkolla.

      Hallitus vastaa, että as.oy:n juoksevat käytännön asiat hoidetaan ja siihen tehtävään valitaan yleensä isännöitsijä. Isännöitsijän suhde yhtiöön on lähinnä toistaiseksi voimassaoleva työsuhde.

      Jos isännöitsijän naama ärsyttää, niin osakkaat eivät voi kävellä hallituksen ohi eikä vastuualueelle. Joka ottaa toimeen, se myös erottaa.

      Osakkaiden ainoa tehtävä kysymässäsi asiassa on vaihtaa hallitukseen sellainen miehitys, joka haluaa tuon vaihdon tehdä. Yhtiökokouksen huutoäänestykset eivät johda muuhun, kuin tilanteen huonontumiseen. Jos et ole valmis ottamaan hallitusjäsenyyttä, niin lopeta marina.

      Ja kun tilannetta tarpeeksi huononnetaan, niin täyspäisen isännöitsijän löytyminen kovasti riitaiseen as. yhtiöön onkin sitten uudelle hallitukselle ensimmäinen murhe.

    • voimaton...

      varokaa skv-isännöintipuistoa, en suosittele kenellekään palveluita, sen sijaan suosittelen sellaista is:ää kuin timo autioniemi..

      • Hämmentynyt2

        Täytyy kyllä sanoa että olen asiasta aivan erimieltä!!!


      • ode5

        Timo Autioniemeltä törkeää palvelua!!! En todellakaan suosittele!


      • Anonyymi
        ode5 kirjoitti:

        Timo Autioniemeltä törkeää palvelua!!! En todellakaan suosittele!

        Minäkään en suosittele Timo Autioniemeä. Lepsua meininkiä!


    • Vanhempi suunnittelija

      Yhtiöissä on usein niin, että osakkaat haluavat sitä ja tätä ilman kunnollisia perusteita. Ja perusteitten olemisen tai olemattomuuden selvittely voi olla kovan työn takana. Näin tuollaisen tapauksen itse. Yksi ja toinen oli huonoissa väleissä isännöitsijän kanssa ja minullekin luotiin heti yhtiöön tullessani ennakkoasennetta. Hallituksen jäsenenä sitten seurasin vuosikausia miten asioita hoidetaan. Enkä löytänyt kunnollisia perusteita vaihtamiselle vaikka itsekin hiillyin lukuisia kertoja tuon peikon touhujen takia. Kyse oli vain oudosta persoonasta. Yhtiön etua tuli kyllä hoidetuksi tuon kummajaisen toimesta keskimääräistä paremmin. Kuoreensa sulkeutuneen tyypin tekemisistä vain oli kovin vaikea päästä selville. Enkä sittemmin suostunut pelkästään kemiallisista syistä radikaaliin toimenpiteeseen. Ja kun vanhimpien osakkaitten kanssa asioita arvioin, tuli ilmi, että jo aikoja aiemmin oli päädytty samaan päätelmään.

      Eli asiat eivät ole yksinkertaisia, kun kyse on henkilökemiasta eikä itse asioista. Kaikenlaiset lupsakkaat kaikkia miellyttävät helppoheikit tekevät eniten kupruja. Eläkää sen asian kanssa. Ja hallituksissa asioitten punnertaminen ei ole herkkua. Sinne hakeutuu tai ajautuu kaikenlaisia vastuuntuntoisia masokisteja kuuntelemaan koirien räksytystä.

      • tahvo

        Palaillaan asiaan , elinpäiviä riittäköön, kiva lukea juttujasi!
        vanhempi ilmajarrumies Stadin tornista, siitä Linnunlaulusta


    • Yksinkertaista

      Minun ehdottamani ratkaisu on todella yksinkertainen, sillä sinun kertomasi mukaan hallituksen enemmistö on sinun kanssasi samaa mieltä, mutta kukaan ei heistä halua pj:ksi. Joten etsi uusi hallituksen pj tai jos et löydä, niin mene hallitukseen ja kerro ryhtyväsi puheenjohtajaksi. Kun olet saanut uuden isännöitsijän valittua, niin eroa hallituksesta. Joten miksi kysyt meiltä neuvoa, kun tiedät vastauksen itsekin.

      • tahvo

        vastaus.

        Teoriaa. Peilin eteen ja sormimerkki, se hyvin tunnettu!
        Tiukka nuuhhkaisu, eteenpäin, sanoi Mannerheim!

        vanhempi jääkäri


    • tapani

      Joskus ostaessani osakkeen huomasin heti että isännöitsijä oli hankala kaveri. Hän oli ottanut todellisen johtajan roolin. Olihan heidän tunnettu suuri toimistonsa hoitanut isännöinnin yhtiön perustamisesta saakka eli yli 20 vuotta.
      Asunto-osakeyhtiön asiat olivat minulle tuttuja enkä suuresti vastustanut valintaani ahallitukseen.
      Ensimmäisessä hallituksen kokouksessa ehdotin tarjouksien pyytämistä isännöinnistä. Nykyinen oli nimittäin sikakallis kuten arvata saattoi.
      Muut jäsenet olivat haavi auki? Voiko isännöitsijää vaihtaa? Mitä tämä tarkoittaa? Mutta eivät vastustaneet. Pyysimme tarjouksen myös nykyiseltä toimistolta.
      Äänensävy oli kummasti muuttunut sielläkin ja yhteyttä otettiin johtajaa myöten.
      Niinhän siinä kävi että isännöinti siirtyi vastaavalle toiselle isolle firmalle selvästi edullisemmalla sopimuksella.
      Ja kaikki olivat tyytyväisiä.

    • Anu

      Asia on juuri niinkuin edellä on todettu, eli on yksin hallituksen tehtävä nimittää ja erottaa isännöitsijä (ellei esim. muutettu yhtiöjärjestys sano jotain muuta). Mutta vielä lisäisin sen, että neuvo "vaihtakaa hallituksen pj" ei ole aivan yksiselitteinen, sillä hallituksen pj:n valinta on myös yksin hallituksen valinta. Eli yhtiökokous valitsee hallituksen, joka valitsee keskuudestaan pj:n. Ja hallituksen toimiin (tai jäseniin) ei periaatteessa kesken tilikauden voi puuttua muut kuin tilintarkastaja. Jos halutaan puuttua, niin tarvitaan jonkinlainen määräenemmistö osakkaista tätä vaatimaan (tästä kohdasta en mene takuuseen, enkä jaksaa nyt kaivaa eksaktia sanamuotoa tästä pykälästä). Eli aivan niin simppeleitä nämä asiat eivät ole.

    • Japdaduu

      Lienee yksinkertaisin ratkaisua sinulle, että huoneisto myyntiin ja ostat tämän jälkeen punaisen pirtin kaukaa korpimaalta. Siellä voi korkeintaan sinua ärsyttää postin kantajan naama.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe