Maisterinsormus

Juuri valmistuva

Tietääkö joku kuinka yleistä maisterinsormuksen hankkiminen/käyttäminen nykyään on?

Saako sormusta käyttää heti kun on paperit kourassa?

Entä onko eri tiedekunnilla erilaisia sormuksia?

Mistä maisterinsormuksen voi hankkia ja paljonko se suurinpiirtein maksaa?

Löytyykö jostakin kuvia ko. sormuksista?

7

2942

  Vastaukset

  • Jos en ihan värin ole ymmärtänyt niin tuota sormusta voi käyttää promootion jälkeen. Korjatkoon joku jos olen väärässä. Promootio järjestetään eri yliopistoissa erilaisella aikavälillä. Jyväskylässä neljän vuoden välein. En tosin ole varma voiko tuota sormusta käyttää jo heti valmistiumisen jälkeen.

   Itse ainakin aion hankkia sormuksen kun sen aika tulee, onhan se hieno muisto suoritetusta tutkinnosta. Uskoisin että aika moni hankkii ja miksi ei käyttäisi jos on hankkinut. Usein promootion aikaan tehdään yhteistilauksia sormuksista jolloin hintaa saadaan pienmmäksi. Sorukset tilattaneen ihan kultakaupasta ja sieltä kysymällä varmaan selviää. Ilemisesti eri yliopistoilla on jotakin vakio kauppoja jotka valmistavat sormukset. Helsingin yliopiston tietojen mukaan miehillä 220-240 euroa ja naisilla 200-230 euroa.

   Jyväskylän yliopiston promootiosivuilla on jotain tietoa mm sormuksesta kerrotaan näin:

   "Maisterinsormus
   Kultainen maisterinsormus on ollut arvon merkki jo 1800-luvulta. Filosofian, valtiotieteiden, kasvatustieteiden ja yhteiskuntatieteiden maistereilla on nykyään omat sormukset. Omia akateemisia sormuksiaan on myös agronomeilla, kauppatieteilijöillä, metsänhoitajilla, diplomi-insinööreillä ja lakimiehillä."

   Kuvista en tiedä mistä löytyisi, mutta itsekkin olisin utelias näkemään minkälaisia symboleja noissa sormuksissa eri aloilla on.

   Vähän lähteitä:
   http://www.jyu.fi/promootio/index.html
   http://www.helsinki.fi/promootio2003/arvomerkit.html

   • on lyyra. Aika höhlän näköinen, mutta eipä sitä niin läheltä tarvitsekaan katsella.


  • voi hankkia sitten, kun on liittynyt Lakimiesliiton jäseneksi. Sormuksia myy vain ja ainoastaan Westerback-kultasepänliike Helsingissä. Tarkistavat tilauksen tekemisen jälkeen liitosta, että todella on jäsen.

   Sormuksen kannassa on Lakimiesliiton tunnus, eli miekka/vaaka. Sormukseen kaiverretaan sisäpuolelle nimikirjaimet, valmistumispäivä ja juokseva numerointi. Onhan se aika iso mötikkä (ja pramean näköinen) etusormessa pidettäväksi sekä pirun kallis, mutta kaikkeen tottuu!

   • Itse ajattelin hankkia aluksi ekonomisormuksen. En ole monellakaan sellaista nähnyt, mutta ei se hassummalta näytä. Jääpä joku muisto luentosaleissa kuluteituista vuosista.

    Mietinpä vaan että kun valmistun pian myös teknillisestä, lisäksi on opiskelupaikka oikiksessa --> loppuu etusormet jos hankin kaikki ko. ammattiryhmien renkaat sormiini


   • monitieteilijä kirjoitti:

    Itse ajattelin hankkia aluksi ekonomisormuksen. En ole monellakaan sellaista nähnyt, mutta ei se hassummalta näytä. Jääpä joku muisto luentosaleissa kuluteituista vuosista.

    Mietinpä vaan että kun valmistun pian myös teknillisestä, lisäksi on opiskelupaikka oikiksessa --> loppuu etusormet jos hankin kaikki ko. ammattiryhmien renkaat sormiini

    Ekaan sormukseesi voit "hitsauttaa" niitä pikkukuvakkeita mielin määrin. Minulla on edelleen vain se yksi, mutta olen nähnyt kolmekin samassa renkaassa.


  • Olen valmistunut teologiksi 1986 eikä kukaan maininnut asiasta silloin mitään. En osannut ja tajunnut sellaisen perään kysellä, kun siitä ei tuohon aikaan yleisesti puhuttu. Olin publiikin aikaan itse lomalla ja paperit tuli postissa.

   Toinen vanhemmistani on myös teologi ja hänen valmistuessa 1964 sormus oli hyvin yleinen. Olen nyt perinyt hänen sormuksen. Kaunis se on ja hieno käyttää.

   • Valmistuit siis 1986 teologiksi, mikä tarkoitanee, että valmistuit teologian kandidaatiksi. Maisteri ei tuolloin ollut tutkinto, vaan arvonimi, jonka teologian kandidaatti sai promootiossa tai hakemuksesta ilman promootiota? Näin oli nimittäin asia ainakin silloisessa filosofisessa tiedekunnassa Helsingin yliopistossa. Tutkinnot ja tittelit ova muuttuneet vuosikymmenten saatossa.

    Itse opiskelin 1980-luvulla. Silloin opiskeltiin suoraan ilman välitutkintoja nykyistä maisterin tutkintoa vastaava kandidaatin tutkinto, filosofisen tiedekunnan hist.-kielit. osastossa tai mat.-luonnontiet. osastossa filosofian kandidaatin tutkinto, jota nyt vastaa filosofian maisterin tutkinto. Maisterin arvon sai sitten promootiossa, jos siihen osallistui. Kutsu kuitenkin tuli.

    Nykyään taidetaan vierastaa oppineisuuden näyttämistä sormuksella. Maistereita on pilvin pimein ja tohtoreitakin tulvimalla. Kaksi ja kolme tutkintoa on tavallista.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   194
   8344
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   288
   7174
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   125
   5217
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   573