Kassasta puuttuu rahaa - pois palkasta?

ade

Miten menee lainsäädäntö? Jos päivän päätteeksi kassasta puuttuu rahaa, voidaanko kyseinen raha ottaa pois palkasta? Eräässä suurehkossa ruokaravintolaketjussa on kuulema näin tapana. Itseäni lähinnä ihmetyttää kyseinen toiminta, vielä jos muutama ihminen kyseistä kassakonetta käyttää vuoron aikana...ymmärrän, että tietenkin jos puuttuu esim. 100€, niin jotain tarvitsee tehdä, mutta viiden tai kymmenen euron puutteesta. Jos jollain kokemusta olisi.

11

5339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mobiili2

      Ensiksi pitää täsmäyttää kaikki oluet yms.. rahatilitys tsekata, katsoa "kontrollinauhat" jne.

      Ei niitä puuttuiva rahoja pidä missään nimessä mennä maksamaan heti. Virhe voi todella löytyä jostain ihan korjattavasta asiasta. Ja vielä, jos pohjakassa on yhteiskäytössä, niin vastuu on tietysti kaikilla. Kyllä ainakin joka kapakassa missä olen itse ollut, vuoronvaihteessa tsekataan rahat ja uusi vuoro aloittaa omilla rahoilla.

      Laista en tiedä, mutta oliskohan tessissä jotain mainintaa.Nyt jaksa esiin kaivaa...25-v ravintoal-alalla enkä kyllä kertaakaan maksanut puuttuvia rahoja...et sillee

      • kyrpääntynyt

        Olen ollut restelillä töissä noin vajaan kuukauden joskus aikoja sitten ja se oli aivan kamalaa, hyvä ku jäi jotain käteen. Mestaritalli oli kyseessä ja tippiä tuli aivan solkenaan, tosin jos sattui olemaan iltavuorossa ja kassasta puuttu niin iltavuoron tipit tyhjenettiin ja loput liksasta. Et sillee.... Sitte 1 kaveri sano ettei se ole meidän asia jos teidän kassakonejärjestelmät kusee ja varastot kusee, ties kuka tehnyt tilityksen viimeksi? Hän sanoi ettei enää suostu maksamaan penniäkään! Näin siinä kävi, ei tarvinnut hänen enää maksaa omista, tosin kuulin myös ettei hän saanut jatkaa enää restelillä. Eli kait se menee niin ettei laillisesti sinun sitä tarvii maksaa, mutta tosiaan, voi siinä työpaikkakin mennä. Soita pamille ja kysy taikka sitten selaile niiden sivuja, sieltä varmasti löytyy apua. Minun vihjeeni, kierrä noi isot ketjut HELVETIN kaukaa!


    • Älkää suostuko!

      Kassavastuu ei voi koskea montaa henkilöä, jotka käyttävät rahoja yhdessä.

      Sinulla voidaan (yrittää) maksattaa virheitä, jos ainoastaan sinulla on pääsy oluihin yms. stemmautettaviin tuotteisiin ja jos olet laskenut ko.tuotteet vuoron alkaessa, laskenut pohjakassan ja samalle kassa-avaimelle bongaat vain sinä.

      Yhteisiä mokia ei voida periä palkasta. Ajatuskin on uskomaton, jos ajatellaan, että kyse on virheestä. Maksaako kokki liikaa tilatut ja pilalle menneet raaka-aineet? Maksaako ylin johto virheistään omasta palkastaan?


      Koittakaa saada yhteinen päätös, ettei kukaan suostu palkasta perimiseen. Jos olet ainoa, joka ei suostu, on selvää kuinka työsuhteesi jatkossa käy.

      • Mobiili2

        ...anteeksi vain, mutta näinkin on käynyt. Joku tyyppi voi vetää rahaa välistä itselleen, Näinkin on käynyt!
        Piilottaa vaikka 20-40 euroo omaan taskuun, niin on se kiva saada vähän palkanlisää->puhdasta tuloa. Ja sitten ihmetellään noita kassavajauksia.

        - Harmi sanoa näin, mutta alalla on todella paljon epärehellisiä , jotka VIEVÄT= VARASTAVAT JOPA OMILTA TYÖKAVEREILTAAN RAHAA JA YHTEISIÄ TIPPEJÄ.

        Tosin urakin voi olla aika lyhyt!


    • pera

      Ei virheitä omasta palkasta tarvi maksaa. Kieltäydy siitä! Kukaan ei erota sinua, tai jos erottaa niin nosta kanne oikeuteen. Vaadi laittomasta irtisanomisesta kolmen vuoden palkka.

      Ei nää lakijutut oikeesti ole mitään raketti-tiedettä kuten yleisesti luullaan.

      • dsdf

        Jos sinulla on henkilökohtainen kassa joudut maksamaan. Mutta jos on yhteis kassavastuu eli muut käyttävät samaa kassaa et ole vastuussa
        puuttuvista rahoista.Se on laki!!!!
        Meillä otettiin parilta työntkijältä luvatta
        palkasta puuttuva summa palkkaennakkona.
        Joutuivat taistelemaan pitkään ennen kuin saivat
        rahat takaisin. Maksoivat kun uhkailtiin liitolla.Sen työpaikan muutkin asiat ovat päin
        peetä....


    • Esimies

      omasta pussista. Työpaikallani pidettiin /- kirjaa kassoista ja jokaisen kassan kohdalle tulivat kaikkien niiden nimet, jotka olivat olleet työvuoronsa aikana kassalla. Ylimäär. rahat pistettiin kippoon, josta sitten tarpeen vaatiessa otettiin puuttuva rahamäärä. Kaikki "tilitapahtumat" kirjattiin ylös.

    • varas1

      olin lauantaina yksin vuorossa, paikan omistaja kävi nopeasti paikalla ja otti pari asiakkaan tuotetta vastaan ja kenties rahasti myös pari asiakasta. jäin tekememään vuoron loppuun yksin, en ehtinyt laskea kassaa koska suljemme 14.00 ja viim asiakas lähti 14.05 Maanantai-9.00 paikka avataan ja kassa lasketaan vasta 11.30 kaikki on ok. kassa täsmää. Aloitan iltavuoron klo 12.00 minun lisäksi kassalla työskentelee henkilö joka laski kassan 11.30. hän lopetti työt 14.30 jatkan vuoron yksin loppuun, suljemme 20.00 meni taas minuutteja yli enkä ehtinyt laskea kassaa. Ti aamuna sama henk laski kassan ja sieltä puuttui 52 euroa. summa ei ole tähtitieteellinen. minua syytettiin tästä, itselläni kävi vain pari käteis asiakasta illassa ja muistan että takaisin annattavat olivat 2-15e maks(vaihtorahat siis) kassa ei edes toimi. (ei ole toiminu 2-vuoteen) kassaan ei näpytellä mitään lukuja vaan painetaan avaus nappulaa, leimataan asiakkaan kuittiin maksettu ja annetaan vaihto rahat takas, ja meille jää myös leimattu kuitti. on voinut tapahtua muullakin virhe kun minulla.eikö niin? ärsyttää todella paljon syyttely, siihen loppui myös kuukauden tupakka lakkokin!

      • Keijo3

        No toi paikka kuulostaa jo rahanpesufirmalta, lähde sieltä hyvä ihminen. Jos kassat ei oo toiminu kahteen vuoteen, niin jotain hämärää on. Tarkista ovatko maksaneet eläkemaksut!


      • varas1
        Keijo3 kirjoitti:

        No toi paikka kuulostaa jo rahanpesufirmalta, lähde sieltä hyvä ihminen. Jos kassat ei oo toiminu kahteen vuoteen, niin jotain hämärää on. Tarkista ovatko maksaneet eläkemaksut!

        kiitos kommentista, täytyy tarkastaa miten on eläkemaksut maksanu. palkkakin on vielä sama kun aloittaessa työt eli 9.45e/h eli pienin mahdollinen tolla alalla kun katselin työehtosopimusta. kirjallista työsopimusta ei olla vieläkään tehty vaikka pari vuotta on vierähtänyt. Pitää kyllä ettiä uutta työtä. Hyvää kevättä


    • Viinaa Virosta?

      Meidän työntekijöiden pitää myydä viinaa ohi kassan. Alkanut epäilyttää että rahat menee johtajan lompakkoon. Saattaa ostaa Virosta halpoja juomia ja me myymme ne. Minä yritän välttää joutumasta yön työvuoroon.
      Tästä kassasta on helppo epärehellisen laittaa muutama kymppi/satanen omaan taskuun. Ehkä niin pitäisikin tehdä? Kun mitään tilitystä ei voi tehdä.Kassaa ei käytetä. Toisessa työpaikassa piti tehdä kirjallinen hävikki ilmoitus yhdestäkin vaahtotuopista ja siihen piti hakea vastaavan allekirjoitus. Alkoholivarastot tästmättiin joka työvuoron alussa ja lopussa. Oluthanan lukemat kirjattiin. Tippikassa oli varatili josta tarvittaessa otettiin kassasta puuttuva summa.
      Ja myöhemmin sain kuulla että baaria ja kassaa tarkkailtiin valvontakameralla...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe