Mitä ihmettä on "erityisesti ruoanlaittoon tarkoitettu maustettu freessi"?
Olenko tyhmä?
14
11773
Vastaukset
- kermaa
cream fraisea eli ranskan kermaa, sitä saa nykyään maustettunakin
- jo kerrottua
crème fraîche eli hapankerma että ranskankerma kuin smetana ..
- En edelleekään ymmärrä
jo kerrottua kirjoitti:
crème fraîche eli hapankerma että ranskankerma kuin smetana ..
Crème fraîche tarkoittaa kylläkin tuoretta kermaa. Fraîche = tuore. Se miten siitä on saatu suomeksi väännettyä ranskankerma on mysteeri ja miksi hapanta kermaa pitää yleensäkin nimittää tuoreeksi vaikka se on hapatettua. Smetana taas on suomeksi vuolukerma ja se _todellakin_ on _eri_ tuote kuin crème fraîche. Mutta mikä se "freessi" on? Erityisesti ruoanlaitton tarkoitettua maustettua "tuoretta"?
- Minä muistan lapsuudesta
En edelleekään ymmärrä kirjoitti:
Crème fraîche tarkoittaa kylläkin tuoretta kermaa. Fraîche = tuore. Se miten siitä on saatu suomeksi väännettyä ranskankerma on mysteeri ja miksi hapanta kermaa pitää yleensäkin nimittää tuoreeksi vaikka se on hapatettua. Smetana taas on suomeksi vuolukerma ja se _todellakin_ on _eri_ tuote kuin crème fraîche. Mutta mikä se "freessi" on? Erityisesti ruoanlaitton tarkoitettua maustettua "tuoretta"?
että VUOLUKERMA oli täysmaidosta pintaan noussut kerma joka kuorittiin päältä pois - VUOLTIIN - ja mm. kahvissa käytettiin..
Tämä siihen maailman-aikaan kun kaupasta tai tilalta haettiin tinkimaitoa - elikkä maito oli TÄYSMAITOA ja mitenkään käsittelemätöntä. - siihen en ota
Minä muistan lapsuudesta kirjoitti:
että VUOLUKERMA oli täysmaidosta pintaan noussut kerma joka kuorittiin päältä pois - VUOLTIIN - ja mm. kahvissa käytettiin..
Tämä siihen maailman-aikaan kun kaupasta tai tilalta haettiin tinkimaitoa - elikkä maito oli TÄYSMAITOA ja mitenkään käsittelemätöntä.enempää kantaa?
- kels
Minä muistan lapsuudesta kirjoitti:
että VUOLUKERMA oli täysmaidosta pintaan noussut kerma joka kuorittiin päältä pois - VUOLTIIN - ja mm. kahvissa käytettiin..
Tämä siihen maailman-aikaan kun kaupasta tai tilalta haettiin tinkimaitoa - elikkä maito oli TÄYSMAITOA ja mitenkään käsittelemätöntä.Vuolukerma on aina ollut hapankermaa eli smetanaa, ei suinkaan tuoreen kerman pinnalle noussutta. Täysmaidon pinnalta kuorittiin ihan ehtaa kermaa kahvin kera nautittavaksi.
Hapankerma eli smetana on paksua ja sitä todella voi vuolla. Ranskankerma on samaan tapaan smetanaa, mutta vähemmän hapatettuna ja usein myös vähemmän rasvaisena.
Tuskin Ranskassa tunnetaan ranskankermaa! Ei se ainakaan mikään ranskalainen tuote ole. - se kerma
kels kirjoitti:
Vuolukerma on aina ollut hapankermaa eli smetanaa, ei suinkaan tuoreen kerman pinnalle noussutta. Täysmaidon pinnalta kuorittiin ihan ehtaa kermaa kahvin kera nautittavaksi.
Hapankerma eli smetana on paksua ja sitä todella voi vuolla. Ranskankerma on samaan tapaan smetanaa, mutta vähemmän hapatettuna ja usein myös vähemmän rasvaisena.
Tuskin Ranskassa tunnetaan ranskankermaa! Ei se ainakaan mikään ranskalainen tuote ole.hapatetun maidon päältä vai hapatettiinko vasta vuoltu kerma?
Separaattoriakin kakarana veivannut ja HYVÄÄ voita syönyt. - Tässä yhtäällä
se kerma kirjoitti:
hapatetun maidon päältä vai hapatettiinko vasta vuoltu kerma?
Separaattoriakin kakarana veivannut ja HYVÄÄ voita syönyt."Smetana
Smetana eli vuolukerma on eräs venäläisen ja itäeurooppalaisen herkkuruoanlaiton tukipylväitä. Tieto "oikeasta" smetanasta on levinnyt yllättävän vähän länsimaihin. Ilman suomalaisia siirtolaisia – ja vuodesta 1995 Valiota – ei edes Ruotsissa varmaankaan tunnettaisi smetanaa. Kun ulkomaiset julkaisut antavat venäläisten ruokien reseptejä, niissä neuvotaan käyttämään "hapanta kermaa", joka kotona hapatettuna ei välttämättä ole yhtä herkullista. Samaa valittavat Olga Siklós ja Pál Magyar kirjassaan Ungarische Küche für jedermann.
Sana smetana tulee venäjän verbistä smetat, joka tarkoittaa mm. "kerätä kasaan". Kerma on nimittäin kerätty hapantuneen maidon pinnalta. Samasta syystä smetana on suomeksi vuolukerma – kerma on "vuoltu" maidon päältä.
Alunperin poistetiin hapantuneesta kermasta hera pakkaamalla kerma 10...20 kilon vetoisiin tiheisiin puuvillasäkkeihin, jotka asetettiin painon alle 20...40 tunniksi välillä käännellen. Sen jälkeen kerma pakattiin voipaperilla vuorattuihin tynnyreihin, joissa se säilyi viikkoja. Nykyisin hapatetaan 45-prosenttinen kerma samalla bakteerikannalla, jota käytetään voin valmistuksessa ja hapantunut kerma saa seistä vuorokauden verran ennen kuin se pakataan kuluttajapakkauksiin.
Smetanan rinnalle on viime aikoina tullut hiukan vähemmän rasvainen ranskankerma eli crème fraîche, joka on kyllä hyvää salaatinkastikkeissa, mutta juoksettuu valitettavan helposti keitettäessä eikä maistu läheskään yhtä hyvältä."
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/s.html#smet - ehkäpä
En edelleekään ymmärrä kirjoitti:
Crème fraîche tarkoittaa kylläkin tuoretta kermaa. Fraîche = tuore. Se miten siitä on saatu suomeksi väännettyä ranskankerma on mysteeri ja miksi hapanta kermaa pitää yleensäkin nimittää tuoreeksi vaikka se on hapatettua. Smetana taas on suomeksi vuolukerma ja se _todellakin_ on _eri_ tuote kuin crème fraîche. Mutta mikä se "freessi" on? Erityisesti ruoanlaitton tarkoitettua maustettua "tuoretta"?
Freessi = onneton mukasuomalainen väännöslyhennös crème fraîche -sanasta.
Crème fraîche -> kuulostaapa hienolta ja ranskalaiselta -> kutsukaamme tuotetta RANSKANkermaksi. - Vain hapanta
ehkäpä kirjoitti:
Freessi = onneton mukasuomalainen väännöslyhennös crème fraîche -sanasta.
Crème fraîche -> kuulostaapa hienolta ja ranskalaiselta -> kutsukaamme tuotetta RANSKANkermaksi.Eikö Ranskassa muka ole tuoretta kermaa? Vain hapanta? Outoa. Miltähän ranskalaiset jälkiruoat maistuvat kun kermavaahto on tehty happamasta kermasta. Makunsa kullakin.
- kermaparta
kels kirjoitti:
Vuolukerma on aina ollut hapankermaa eli smetanaa, ei suinkaan tuoreen kerman pinnalle noussutta. Täysmaidon pinnalta kuorittiin ihan ehtaa kermaa kahvin kera nautittavaksi.
Hapankerma eli smetana on paksua ja sitä todella voi vuolla. Ranskankerma on samaan tapaan smetanaa, mutta vähemmän hapatettuna ja usein myös vähemmän rasvaisena.
Tuskin Ranskassa tunnetaan ranskankermaa! Ei se ainakaan mikään ranskalainen tuote ole.Tottahan toki Ranskassa Crème fraîche tunnetaan! XD
- Vive la France!
Vain hapanta kirjoitti:
Eikö Ranskassa muka ole tuoretta kermaa? Vain hapanta? Outoa. Miltähän ranskalaiset jälkiruoat maistuvat kun kermavaahto on tehty happamasta kermasta. Makunsa kullakin.
Ranskalainen Crème Fraîche on hieman hankala tuote. Belgiassa (ja Ranskassakin) se nimittäin todellakin oli hapatettua kermaa, ei tuoretta kermaa. Täältä voi lukea aiheesta lisää englanniksi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Crème_fraîche
Suomalainen ranskankermatuote vastaa sitä jotenkuten. Belgiassa se oli vain selkeästi löysempää. Tämä muuten on myös vähemmän rasvaista kuin smetana.
Kannattaa ostaa näitä kaikki kotiin ja vaikka maistella, niin näkee mikä ero tuotteissa on! - Mikkelinen
Vive la France! kirjoitti:
Ranskalainen Crème Fraîche on hieman hankala tuote. Belgiassa (ja Ranskassakin) se nimittäin todellakin oli hapatettua kermaa, ei tuoretta kermaa. Täältä voi lukea aiheesta lisää englanniksi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Crème_fraîche
Suomalainen ranskankermatuote vastaa sitä jotenkuten. Belgiassa se oli vain selkeästi löysempää. Tämä muuten on myös vähemmän rasvaista kuin smetana.
Kannattaa ostaa näitä kaikki kotiin ja vaikka maistella, niin näkee mikä ero tuotteissa on!Suomalainen "ranskankerma" on jotain ihme sotkua, johon on laitettu muutamaa E-koodiakin. Oikeaa ranskankermaa ilman lisäaineita saa ostaa Lidlistä. Tosin saksassa tehtyä, mutta ihan samanlaista tavaraa kuin ranskalaisen marketin hyllyssäkin on.
- HapantaKammaa
Paljon mahdollista!
Kyseessä on ns. ammattilaisten käyttämä termi, jonka tarkoitus on kuvata "creme fraichea", joskin kuten aina terminologia tuppaa ontumaan ja pahasti.
Jotkut käyttävät "creme fraichesta" nimitystä hapankerma, mikä ei ole aivan sama asia. Toiset väittävät sen olevan "tuoretta kermaa", mikä sekään ei ole ihan kohdillaan. Sana "fraiche" tulisi mieluummin kääntää muotoon raikas kuin tuore.
No joka tapauksessa hapatettu maitotuote, joka on hapankermaa ja varsinkin smetanaa kevyempi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊921423Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi1841390Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?761165- 901115
- 81975
- 82971
- 39942
Kelloniemeltä harvinaisen lapsellista käytöstä valtuustossa
Olipa harvinaisen ala-arvoinen esitys kelloniemeltä valtuustossa. Alkoi Nivalaa oikein matkimalla matkimaan siteeratessa66885Satonen Kelaan, on paras mies ?
Kukaan ei ole tehnyt enemmän Kelalle asiakkaita kuin Satonen kokoomuksineen, näin ollen täyttänee paikan edellytykset v68866Korjaamo Kiesifix
Hei. Kävin viime viikolla tuolla korjaamolla, siistiä oli mutta yksi asia jäi mieleen!Joitakin jätkiä istui ja katseli/5841