Rikokseen yllytys?

ö

Jos joku kirjoittaa täällä että hänen miehensä raiskaa häntä päivittäin, ja vastaan tälle ihmiselle että tunge puukko sen äijän perseeseen...

Onko se rikokseen yllytystä ja mikä on tuomio?

32

2884

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Instant Justice

   Kyllä se olisi yllytystä. Rangaistus - puukko perseeseen.

  • ab

   Ensinnäkään et tiedä onko se totta ja toisekseen puukolla lyöminen on rikos.

  • Havukka-ahon ajattelija

   Kaikille tiedoksi, että Suomessa ei ole niin pientä rikosta, johon yllyttäjää ei voitaisi rangaista. Esim. jos yllyttää toista ajamaan ylinopeutta, yllyttäjää voidaan rangaista, jos se tulee poliisin tietoon.

   Yllyttämisessä on kuitenkin oleellista se, että yllyttäjä on saanut tavalla tai toisella tekijän toimimaan. Jos esim. tekijä olisi muutoinkin aikonut tehdä jotain samantapaista, ei ehkä tulisi näyttöä yllytyksestä. Yllyttämiseen on rajaton määrä monenlaisia tapoja, mutta oleellista niille on se, että niillä saadaan aikaan tekijän tekopäätös.

   Se, että yllyttäminen tapahtuisi tämän foorumin kautta, olisi sinällään mielenkiintoinen pohdiskeltavaksi, sillä yleensä yllyttäminen tapahtuu kasvotusten. En kuitenkaan yllyttäisi yllyttämään tämän foorumin kautta, sillä siinä voi käydä huonosti.

   Yllyttäjä tuomitaan samaan rangaistukseen kuin tekijä. Jos yllyttää alle 15 vuotiasta, tämän ikäistä tekijää ei tuomita, mutta yllyttäjä tuomitaan kuten aikuinen tekijä (jos on aikuinen). Jos yllyttää 15-17 vuotiasta, tuon ikäinen tekijä saa korkeintaan 3/4 rangaistuksen aikuisen rangaistuksesta, mutta yllyttäjä tuomitaan kuten aikuinen tekijä aikuisen rangaistukseen. Tuo kertomasi tekotapa on vähän erikoinen ja on vaikea sanoa mitä siitä tulisi rangaistukseksi. "Herra" tietää.

   • ....

    Onnistunut yllyttäjä esim. rasistiseen rikokseen pääsee kuin koira veräjästä, yllyttäjä sai aikaan rikoksen jota ei muutoin olisi tehty, mutta tekijä kantaa seuraukset, jos jää kiinni. Tekijän on aika hankala tekoaan puolustaa sanomalla että kun joku yllytti.


   • Havukka-ahon ajattelija
    .... kirjoitti:

    Onnistunut yllyttäjä esim. rasistiseen rikokseen pääsee kuin koira veräjästä, yllyttäjä sai aikaan rikoksen jota ei muutoin olisi tehty, mutta tekijä kantaa seuraukset, jos jää kiinni. Tekijän on aika hankala tekoaan puolustaa sanomalla että kun joku yllytti.

    Niin, yritin tuossa selittää kyllä nimenomaan yllyttäjän vastuuta ja tuomituksi tulemista, mutta todella käytännössä asia saattaa olla paljon monimutkaisempi. Käytännössä tekijä tuomitaan ja yllyttäjä tuomitaan vain jos on todella hyvää näyttöä yllytykseen. Jos yleisesti esim. puhuu rasistisesti tai kannustaa rasismiin, tuollainen yllyttäminen kai tulkitaan moraalisesti vääräksi. Todennäköisesti yllyttämiseltä vaaditaan enemmän konkreettisuutta.


   • Anonyymi

    "yllyttäjä tuomitaan kuten aikuinen tekijä (jos on aikuinen)"

    Aikuinen tuomitaan kuten aikuinen? Oho. Aika raaka laki.


   • Anonyymi

    Yllyttäjää ei rangaista Suomessa, jos teon rangaistus olisi sakkoa tai vankeutta enintään kuusi kk.

    Ylinopeuteen yllyttämisestä voi siis saada rangaistuksen ainoastaan, jos rikoksentekijä (siis kuljettaja) syyllistyisi liikenenturvallisuuden vaarantamiseen, josta voidaan tuomita sakkoon tai enintään 2 v vankeuteen. Pelkkä ylinopeus ei tähän riitä, vaan teon pitää aiheuttaa vähäistä suurempaa vaaraa toisen turvallisuudelle.


  • Anonyymi

   1994 Tapaninvainiossa tapahtui pahoinpitely. Toinen tyttö työnsi tahallisesti toisen tytön kiipeilytelineeltä pääedellä alas, sillä seurauksella , että pudotettu tyttö vammautui loppuiäksi . Pudottaja pääsi kuin koira veräjästä. Pudottajaa suojeltiin viranomaistaholta mm. Lääkärit ja sosiaaliviranomaiset mukaan lukien . Pudottaja isällä oli rikos-huumetaustaa ja väkivaltaustaa. Laki ei näytä olevan sama kaikille Suomessa. Pudottaja K, T H s.1986 , pudotettu M, L L s 1987


   toisen tytön kiipeilytelineeltä pääedellä. Pudotettu tyttö vammautui

   • Anonyymi

    Ei mitään etukirjaimia. Nimet! Ei löydy noilla tiedoilla ainakaan netistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei mitään etukirjaimia. Nimet! Ei löydy noilla tiedoilla ainakaan netistä.

    K. T. Hämäläinen pudottaja. Netissä ei ole heidän tietojaan. Pudotettu oli Lemmetty. Pudottaja ei ole katunut tekoaan.


  • Anonyymi

   Eikö pudottajan vanhemmat ole tällöin korvausvelvollisia, jos pahoinpitelijä on alaikäinen? Miksi tämä perhe oli viranomaistahojen erityissuojeluksessa? Oliko taustalla ennalta suunniteltu pahoinpitely. Kenen toimesta? Haisee siltä ja pahasti. Pudottaja isällä oli rikostaustaa. Oliko Hämäläiset kyseessä?

  • Anonyymi

   Britaniassa on asettu alaikäisiä vastuuseen ja joutuneet korvaamaan uhrilleen. Miksi Suomessa ei ole tehty korvaus ja rikosuhrilakia. Britaniassa lapsia on myös laitettu lapsivankilaan. Suomessa kukkahattutädit paapovat kurittomia kakaroita, samoin koululaitos. Kouluväkivalta on lisääntynyt vimeaikoina Suomessa.

   • Anonyymi

    Epäilen että tytön pahoinpiteleminen oli ennakkoon suunniteltu ja alaikäistä tyttöä yllytetty pahoinpitelemään, koska häntä ei voi asettaa vastuuseen. Yllyttäjänä todennäköisesti aikuiset ihmiset, jotka olivat vaikutusvaltaisia ihmisiä. Juristeja ja ekonomi. Asuvat myös Tapaninvainiossa. Härskejä ihmisiä, pahoinpitelijä oli heidän erityisessä suojeluksessaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Epäilen että tytön pahoinpiteleminen oli ennakkoon suunniteltu ja alaikäistä tyttöä yllytetty pahoinpitelemään, koska häntä ei voi asettaa vastuuseen. Yllyttäjänä todennäköisesti aikuiset ihmiset, jotka olivat vaikutusvaltaisia ihmisiä. Juristeja ja ekonomi. Asuvat myös Tapaninvainiossa. Härskejä ihmisiä, pahoinpitelijä oli heidän erityisessä suojeluksessaan.

    Ei alaikäistä voi asettaa vastuuseen, mutta vanhemmat ovat korvausvelvollisia. Niinkuin tässäkin tapauksessa. Tahallinen teko. Yllyttäjinä aikuiset ihmiset, jotka käyttivät tätä alaikäistä tyttöä hyväseen omia tarkoitusperiään varten. Maailma on paha! Tämän pahoinpitelijä tyttö oli ilmeisesti raumatisoitunut pienestä lähtien isänsä kyseisistä ongelmista johtuen. Minusta syyllisiä ovat yllättäjät! Mutta heistä ei jää jälkeä, koska ovat toimineet kulissien takana. Nyt ovat kuolleet, juristit ja pudottajan isä.


  • Anonyymi

   Oli Hämäläiset, jotka asuivat Tapaninvainiossa 2000 - luvun alussa. He saivat häädön lukemattomien häirintöjensä vuoksi. Hra Hämäläisellä oli pistooli ja katkaistu haulikko. Uhkaili minuakin aseellaan ja muitakin talon asukkaita. Olikohan hra Hämäläinen sitä Aarnion porukkaa?

  • Anonyymi

   On yllytystä jos vaimo sen tekee. Rangaistus riippuu seurauksista. Omaa rikosvastuutasi ei pienennä vaikka vaimo tunnustaisi valehdelleensa raiskauskokemuksensa. Tosin voit yrittää väittää että ehdollistit puukon käytön väitettyyn raiskaukseen. Hanki siis jo asianajaja.

   • Anonyymi

    Ei se minusta kovin vahvaa yllytystä ole, jos netissä heittää jotain tuollaista tietämättä edes, onko koko tarina tosi. Vaikka se raiskattu saisikin siitä idean teon toteuttamiseen, niin silti kyseessä on aika heppoinen yllytys. Eri asia tietenkin on mitä laki asiasta sanoo.


  • Anonyymi

   Tapaninvainiossa tehtiin huumebisneksiä 1994-2000- asti. Kannabisviljelmä oli Suutarilan teollisuusalueella, eräässä hylätyssä teollisuusrakennuksessa, joka on purettu sittemmin. Bandidosliivijengilaiset pitivät moottoripyöräkerhoaan samoissa tiloissa tällöin. Olivat jääneet kiinni, koska asuinympäristön asukkaat olivat tehneet ilmoituksen, että teollisuusrakennuksessa palaa valot yötäpäivää. Huumeebisneksissä oli tällöin hra H ja yksittäinen virkamieskin.

  • Anonyymi

   Tiedän keistä virkamiehistä on kyse. Näillä kyseisillä virkamiehillä oli tarkoitus ilmeisesti saada vammautetun tytön vanhemmat taloudellisiin vaikeuksiin, koska heillä on omaisuutta. Yrittivät saada ilmeisesti likaisaisin itselleen. Hyi hävetköön!

  • Anonyymi

   Tiedän keistä virkamiehistä on kyse. Juristit kuolivat 2014, 2012 ja pudottajan isä 2013, H. Hämäläinen. Asuivat Tapaninvainiossa. Pudotajan isä tahkoi rahaa huumeilla ja juristit ihmisten omaisuuksia kusetuksem kautta.

  • Anonyymi

   Nämä kyseiset juristit ja ekonomi asuvat Tapaninvainiossa ja omistavat kiinteistö ja lakitoimiston Malmilla. Omistavat myös kiinteistöjä Tapaninvainiossa ja Loimaalla. Eivät keinoja kaihda ja se on nähty heidän laittomuuksissaan.

   • Anonyymi

    Kytkentöjä myös Sipoon kunnan kanssa hyväveliverkostossa. Valkokaulusrikolliset, jotka eivät keinoja kaihda. Lakikirja on heille vain kävelevä mainos. Suomen vap. muuraruus ja heidän harrastamansa markkinatalouspolitiikkansa.


  • Anonyymi

   Koskeeko vainoamislaki myös virkamiehiä, kun vainoavat toisiaan ja kansalaisiaan? Mm. Käyttävät alamaailman porukkaa tekemään likaiset työt. Maksavat heille likaisentyön lisää. On likaisia virkamiehiä, joilla on oikeudentaju hämärtynyt. Toimivat suorastaan rikollisesti, ovat valmiita vaikka murhaamaan toisen ihmisen oman edun tavoittelemiseksi. Suomi ei ole enää rehellisesti virkamiesten maa. Kävelevät jopa lain yli, sillä laki on vain heille kävelevä mainos. Piiloutuvat univormunsa taakse, jottei joutuisi kiinni lainvastaisistaan toimistaan. Suomi on mennyt alas moraalisella tasolla. On likaisia juristeja, lääkäreitä mm. Niitä löytyy jokaisesta ammattikunnasta, jotka nauttivat julkista valtaa. Joukkovainoamista ilmenee myös virkamies taholta. Henkistä väkivaltaa ja fyysistä väkivaltaa käytetään uhria vastaan hiljentämään uhri. Kyseinalaistaen mm. Uhrin mielenterveys talkkauksineen. Hulluksi tekeminen on yleisintä tässä maassa.
   .

  • Anonyymi

   Tapanivainiossa asuivat juristi Olkkonen, Raija Himberg os. Olkkonen. Ilkka Himberg on Raija Himbergin puoliso. Heillä on lakitoimiston Malmilla. Maatalousyhtymä Loimaalla ja omistavat kiinteistöjä Malmilla ja Tapanivainiossa. Naapuri kertoi, ovat kusettajia kaikki riidoissa naapureidenkin kanssa.

  • Anonyymi

   Valkokaulusrikollisuus ja hyvävelijärjestelmineensä. Sukupuu pitäisi heistä tehdä, mihin heidän lonkeronsa johtaisivat mm. Yksityisomaisuuden raiskaaminen yksityisiltä maanomistajilta röstämät maat pakkolunastuksien kautta. Mm. Vapaamuurit sanelevat ehtoja käydyissä maakaupoissa urankointivirmojen monopoliasemat jne. Keinoja ei kaihdeta. Ihmishenki ei maksa heille mitään, ovat jopa valmiita tuhoamaan toisen ihmisen elämän. Rahan ahneus on heille tärkeämpää. Sipoon kunnallakin on omia luurankoja kaapissaan käydyissä maakaupoissa, jotka eivät kestäisi päivänvaloa. Esim. Kaavoituksen ja pakkolunastukset,rakennuskiellot, yksityisten maiden omistus- suhteet kaavoituspolitiikassa. Taasjärvi on hyvä esimerkki. Kunta on pantannut kaavan toteumista 50 - vuoden ajan ja ryöstänyt yksityisiltä maanomistajilta maata alle markkinahinnoin Nyt sanelee markkinahinnat käyvän arvon mukaan. Sipoon kunnan omat tonttien neliöhinta on 96 -, 100-, 262 euroa ja se on sidonnainen rakennusoikeuteen. Kunta on kaavoittanut omistamilleen mailleen aktiivista rakennusoikeutta enemmän kuin yksityisille maanomistajille. Sanelupolitiikka ja laitonta monopolisoituneita hyvävelijärjestelyin mulle ja sulle. Kun olet hyvä mulle, niin minä olen hyvä sulle. Lahjontaa ja lahjuksien kautta. Sipoon kunta on tehnyt suuria voittoja käydyissään maakaupoissaan yksityisiltä maanomistajilta pakkolunastuksien kautta. Onneksi kyläyhdistys on pitänyt pintansa käydyissään keskusteluissaan kuntaan päin.

  • Anonyymi

   Valkokaulusrikolliset aina ne löytävät pakastevirkansa jostain hyvävelijärjestelyin, kun tekevät laittomuuksiaan kansalaisiaan vastaan. Näin se on aina ollut, Sipoon kunnassakin näitä on.

  • Anonyymi

   Kyseiset juristit olivat kytköksissä Sipoon kunnan kanssa hyvävelijärjestelyin. Tämä Tapaninvainionkin tapaus liittyy Sipoon kuntaan. Sipoon kunnan valkokaulusrikollisuus ja hyvävelijärjestelmineensä. Lonkeronsa johtivat pitkälle kytkösläisyydessään mm. Terveydenhuoltoon ja työpaikkoihin. Liittyvät kaavoituspolitiikkaan Sipoon kunnassa.

   • Anonyymi

    Sipoon kunta ja kytkösläisyys arkkitehti Jarkko Lyytinen ja Anna - Liisa Lyytinen ilmeisesti ovat sukua jollain lailla toisilleensa. Jarkko Lyytinen siirtyi 1.1.2024 Porvoon kaupungin kaavoituspäällikköksi. Liittyvät kaavapolitiikkaan ja yksityisten maanomistajien lunastuksiin keinoja kaihtamatta. Valtaa käytetään väärin tässä maassa. Sipoon kunnassa 13. 4 .2024 on tullut ilmi laittomuuksia, lähikaupoissa yli miljoonaostoksia ilman kuitteja. Neljän vuoden tarkastusjaksolla Sipoon kunnassa on rikottu kirjanpitolakia, hallintolakia sekä myös verotuslakia. Mikael Grannas ja laskentapäällikkö tekevät nyt selvityksiä näistä asioista. Sipoon kunnan talousjohtaja Pekka Kivilehto jättää tehtävänsä. Kivilehto on luotsannut kunnan taloutta vuodesta 2018 lähtien. Hän on myös toiminut kunnanjohtajan sijaisena. Tekstiä ei tilitoida ja pyyhitä pois.


  • Anonyymi

   Jarkko Lyytinen siirtyi Porvoon kaupungin pääarkkitehdiksi 1.1.2024 Sipoon pestistään.

  • Anonyymi

   Henkinen ja fyysinen väkivalta, vainoaminen, ihmisoikeuksien polkeminen ja ihmisoikeusrikos ihmisyyttä kohtaan. Tätä harrastavat rikolliset ihmiset joilla on omatunto paatunut. Mieleltään sairaat ihmiset toimivat näin. Tekstiä ei tilitoida ja pyyhitä pois.

  • Anonyymi

   Sipoon Sanomat sisäinen raportti paljasti vakavia puutteita Sipoon kunnan henkilökunnan käyttämien luotto ja maksukorttien sekä vähittäiskauppojen maksutilien käytössä. Tarkastuslautakunta vaatii mm. tietää miksi joka seitsemällä on kunnan työntekijällä on käytössään S- busineskortti veronmaksajien laskuun? Sipoon kunnan kuittisotkun selvittely on jatkumassa syksyyn saakka.

  • Anonyymi

   Sipoon kunnallishallitus, valtuusto, maankäyttöjaostot hyvävelijärjestelmineensä, mulle ja sulle, kun olet hyvä mulle, niin minäkin olen sulle.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   141
   1775
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   113
   1385
  3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1222
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   88
   1187
  5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   85
   1008
  6. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   194
   987
  7. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   97
   923
  8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   39
   839
  9. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   76
   808
  10. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   185
   736
  Aihe