Sytytystulpat + kuparitahna

ammattimiäs...joskus

Uskaltaako käyttää kuparitahnaa tulpissa jos alumiinikansi = mitenkähän tuo alumiini reagoi kuparitahnan kanssa, vai onko alumiikansissa holkitettuna kierteet eri aineesta?

13

7421

  Vastaukset

  • sitten ei. Uskaltaa käyttää, mutta ei sitä paljon kannata laittaa

   • en panisi. Mieluummin molybdenipitoista rasvaa.


  • Kuparitahnaahan suositellaan tulpan kierteisiin. Kuinka se voisi haitata. Tulpan kierrehän on kuiva ja hapeton tila.

   • paremmin se siellä kestää, kun "molybdeenirasva"


   • käy ja kirjoitti:

    paremmin se siellä kestää, kun "molybdeenirasva"

    pidä paikkaansa. Eli ei kuparitahnaa. Nykytulpissa on nikkelillä pinnoitettu jenka ettei jumitu. Itse en käytä mitään ainetta mutta jos jotain tekee mieli laittaa niin vaikka öljyä tai sipaus sitä rasvaa.


   • Jamppa1 kirjoitti:

    pidä paikkaansa. Eli ei kuparitahnaa. Nykytulpissa on nikkelillä pinnoitettu jenka ettei jumitu. Itse en käytä mitään ainetta mutta jos jotain tekee mieli laittaa niin vaikka öljyä tai sipaus sitä rasvaa.

    ja se nikkeli ei voitele kuitenkaan ja silloin särkyy se pinta siitä. Lisäksi joissakin on herkkä tarttumaan tuo tulppa tiukkaan ja sitten se helposti rikkoo siitä kierteen.

    Tarttuminen johtuu siitä, että siinä on toleranssi ja kierteen ollessa min. mitassa reiässä ja tulpankierre jos maks. mittainen niin silloin vielä herkempi tarttumaan ja jos se sopivasti leikkaa kiinni niin se tuo kierteen mukanaan aukaistessa juuri alumiinikannesta, mutta jos siellä on voidetta niin eipä rikokaan sitä kierrettä.

    Olen joskus hätätilassa tehnyt pultilla kierteen alumiiniin, kun ei ollut sopivaa kierretappia niin ajoin mirkelissä pultiin uran, että leikkasi ja voiteena oli vesi


  • niihin laitetaan! kuparitahnaa voi vit..

   • taida olla mikään järjen jättiläinen...,kumpikohan pysyy paremmin kierteissä öljy vai tahna, onhan sitä alumiinitahnaakin, olen käyttänyt kuparitahnaa ja hyvin irtoaa tulpat vielä 100tkm ajon jälkeen, mutta jos ei käytä mitään niin tiukat ovat pois ottaa...


  • Nykyaikaisissa sytytystulpissa on itsessään pinnoite joka estää tulpan palamisen kiinni edes alumiinikanteen.

   Ja jos alukanteen olet jotain laittamassa, niin alumiinitahnaa sitten. Eipä tuosta kuparitahnastakaan mitään ongelmaa ole ollut, mitäs sähkökemiallista paria sinne kierteen sisään muka syntyisi. Ei siellä ole suolavettä välissä ja jos on niin tulppien juuttuminen on pienimpiä ongelmistasi.

   • käyttä niin ei tarvi helicoili-kierteitä sitten teetättää


   • Hankaan timpurikynällä kierrettä.


  • Älkää kiristäkö niitä tulppia hampaat irveessä. Riittää kun kiertää tuntumaan, ja puolikierrosta lisää. Tai sormin niin paljon kun saa ja runsas varttikierros lisää.

   Jos on momenttiavain, käyttäkää sitä, kiristysarvot saa merkkiliikkeestä, korjausoppaasta tai käyttöohjeesta. Momentti on yleensä välillä 8-22 Nm

   • mieleen tuo, että jos laittaa ne lämpöiseen koneeseen niin antaa niiden olla siinä kierteellä sormin kierrettynä jonkun aikaa jotta tuo tulppa myös lämpiää samanlämpöiseksi ja kiristää sitten vasta


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   106
   1210