Olen huomannut ruokintapaikallamme että talitiaisia on huomattavasti enemmän verrattuna sinitiaisiin.
Sinitintit ovat myös paljon rohkeampia kuin talitiaiset.
Voisiko syy lukumääräeroon olla juuri tämä.
Rohkeita sinitinttejä ovat petoeläimet päässeet helpommin syömään.., siten niiden lukumäärä on pienempi.?
Sinitintit ovat myös paljon rohkeampia kuin talitiaiset.
Voisiko syy lukumääräeroon olla juuri tämä.
Rohkeita sinitinttejä ovat petoeläimet päässeet helpommin syömään.., siten niiden lukumäärä on pienempi.?
Vastaukset 2
Vanhimmat
Sinitiainen on kuulunut Suomen linnustoon vähemmän aikaa kuin talitiainen. Keski-Suomessa sinitiainen ei ole vieläkään kovin yleinen. Syynä vähyyteen voi tietysti olla myös tiaisten uteliaisuus, tosin mielestäni talitiaiset ovat myös aika uhkarohkeita ja useammin mm. kissan saaliiksi jääviä lintuja...Näinköhän pienet sinitintit selviytyvät kovilla pakkasillakaan yhtä hyvin kuin talitiaiset... (??)
Minun nuoruudessa sinitiainen oli harvinainen Hesan seudulla, nykyään se on suhteellisen yleinen, paikoin jopa yleisempi kuin talitiainen. Ainakin meidän pihapiirissä sinitiaisia on noin yhtä paljon kuin talitiaisia.