Kutisevia ja punaisia näppylöitä suihkussa käynnin jälkeen

Tuskastunut

Minulla alkoi noin kuukausi sitten suihkun jälkeen imestyä aluksi rintakehän alueelle kutisevia punaisia alueita joissa huomasin olevan keskellä pieni näppylä. Ongelma ei jäänyt yhteen kertaan ja ajattelin että käyn liian usein suihkussa. Suihkussa käynnin vähentäminen ei auttanut ja näpyt levisivät selkään ja nyt niitä tulee jo kaulaankin. Vaihdoin pesuaineita ja jätin ne jopa rintakehän ja selän alueelta kokonaan, rasvasin ihoa mutta mikään ei tunnu auttavan. Se vaan leviää ja tänään huomasin suihkun jälkeen että niitä alkaa olla jo naamassakin! Apua!! Näpyt katoavat aina noin tunnin kuluttua kun on käynyt suihkussa tai saunassa. Tietääkö kukaan mitä tämä on??

6

12040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyykkäri

      Syyhyä paljon liikkeellä ja siinä kutina on kova. hae apteekista Nix shamppoota niin se auttaa ja muista huolelliset vaate, lakanat, pyyhkeet, tyynyt ym... pesut tehdä.

    • naana

      Tuosta suihkun vaikutuksesta en ole varma, mutta on olemassa sellainen vehnäallergian muoto, joka ilmenee hikoillessa iholle ilmestyvinä kutisevina paukamina. Eli jos menee vaikka saunaan vehnää sisältävän ruoan nauttimisen jälkeen, näpyt ilmaantuvat. Miehelläni on tämä vaiva ollut jo vuosia. Muuten ei ole allerginen millekään ruoka-aineelle. Jos ottaa ennen hikoilua antihistamiinia, ei näppyjä tule.

      • Eeva

        ...yksilöivämpi nimi? Häviävätkö paukamat piakkoin hikoilun jälkeen ja tuleeko niitä vain saunassa?


      • monivita
        Eeva kirjoitti:

        ...yksilöivämpi nimi? Häviävätkö paukamat piakkoin hikoilun jälkeen ja tuleeko niitä vain saunassa?

        Noi aikaisemmat oireet kuulostaisivat urticarialle eli nokkosihottuma... Oireisiin voi kokeilla histamiini valmisteita, saa apteekista ilman reseptiä (zyrtec, kestine jne.) Nokkosihottumasta voi tulla myös krooninen, siitä itsellä 6 vuoden kokemus, enää en jaksa lääkkeitä syödä, ei käytännössä paljon lääkkett apua tuo(helpottavat kyllä kutinaa).
        Tosin luulisi että paukamia tulisi myös muulloin hikoillessa. Joten voi tosiaan olla allergia muotoinen kyseessä.


    • Mulla tulee suihkun aikana yksittäisiä rakkuloita. Ne kuitaa ihan sairaasti. Mulle tuli 30min suihkun aikana perästi 9 kutisevaa rakkoa ihoon. Kädessä on kaksi, vatsassa on monta ja selkään tuli monta. Raavin siitä niin paljon että loppu peleissä iho menee rikki. Tätä on jatkunut jo noin puoli toista viikkoa. vatsassani on ihnottavia rakkoja mitkä olen raapinut rikki. Mitä täää on??? Voittekos kertoo. Mietin tässä että onko tää nyt se, syyhy??? Pitkääkö mun koko kämppä siivota perusteellisesti?? En kestä enään tätä. Kesäkin tulee ja rakkoja selkä, jalat, vatsa ja kädet täynnä!!!

    • EIHÄTÄÄ

      Minulla tulee tommosia näppylöitä melkein jokaisen suihkukerran jälkeen jo nuoresta asti. Näppylät ovat punaisia ja keskellä kohouma, muistuttavat hyttysen puremia, kutisevat välillä voimakkaasti, välillä ei ollenkaan. Ilmestyvät eri paikkoihin, useinmiten rinnan, selän ja kaulan alueille. Aiheuttaa lämmin/kylmä vesi ja hikoilu. Joskus auringonoton jälkeen, koko keho (reidet, selkä, vatsa, rinta, kaula) oli täynnä ihan pieniä näppylöitä vieri. Olen kysynyt terveydenhoitajalta niistä, hän sanoi, etteivät ole vaarallisia ja johtuvat lämpötilavaihtelusta. Menevät ohi itsestään. Kannattaa välttää raapimista ja hankaamista (esim. pyyhkeellä)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9164
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2688
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      145
      2467
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1310
    Aihe