Hälytysporteista

tietämätön...

Olin tänään ostoksilla, asioinut jo muissa kaupoissa kunnes kävelin erääseen liikeeseen sisälle...ja hälytysportit soivat. Siis sisälle mentäessä. Aikaisemmissa kaupoissa tätä ongelmaa ei ollut. Myyjän kanssa tätä ihmettelimme. Viiden minuutin päästä paikalle tuli vartija, joka kokeili porteilla hälyttivätkö kauppakassini. Eivät... Kuljin itse portista niin hälytti. Vartija ei kuitenkaan ollut halukas asiaa selvittämään, toivotti hyvää päivänjatkoa ja anteeksi häiriöstä. Ennen kuin ehdin kysyä asian selvittämistä, oli hän poissa. Ei kamalasti kiinnostanut enää muihin kauppoihin mennä ihmisten tuijotettavaksi, siinä pelossa, että portit taas ulvoisivat turhasta.

Nyt kysyisinkin, että mistä tämä hälytys voi johtua? Mitkä ovat siis sellaisia tavaroita, jotka voivat hälyttää? Johtojen olen kuullut hälyttävän, mutta tässä se ei ole voinut olla syynä.

27

11548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehokauppavartija!

      Se mikä niillä porteilla hälyttää on se viivakoodi mikä yleensä kaikista tuotteista löytyy ja mitä saa esim hedelmävaaoista kun punnitsee.

      Siinä portissa on skannerit joista tulee ihmisilmän näkemiskyvyn ylittävä valonpituus ns. uv-skannerivalo ja se skannaa sen hintalapun viivakoodin ja jos se tunnistaa sen viivakoodin niin portti hälyttää.

      näin meille sanottiin 40 H kurssilla.

      se oli hienoa olla kurssilla.










      :)

      • alkup.

        Ahaa...tuollaista en osannut ajatellakaan. Mutta siis jos on kirjoja, meikkejä tms, missä on luonnollisesti viivakoodi kiinni, niin piippaavatko ne aina? Eli jätän kaikki tavarat kotiin tästä lähtien? :)

        Kiitos sinulle...
        Lisää vastauksia otetaan vastaan, todella kiusallista nimittäin mennä kauppaan ja odottaa porttien hälyttävän :/


      • Barbakikka

        Onkohan teitä nyt vähän kusetettu siellä kurssilla, vai heititkö ton tahallaan provona?

        Hedelmävaa'an viivakoodi=mustetta paperilla viivoiksi piirrettynä. Sellaisen viivakoodin voit tehdä vaikka kotona tussilla paperille. Sitten tämä aiheuttaa hälytyksiä portilla vai? Justiinsa joo!!!

        Käy vielä se 60 tuntinenkin.


      • Teinihoro

        Ne näkee siin plasmall et se on siin viivakoodiss


    • JiiPee

      tai jotain.. Tarrahäly deaktivoidaan kun lähdet kaupasta mutta ne saattaa joskus aktivoitua itsekseen uudestaan.. Kuulopuheita vain, ei faktaa..

      • alkup.

        Samaa olen kuullut itsekin myös työskennellessäni eräässä kaupassa. Mutta en myöskään ollut varma asiasta. Ja tälle ei vissiin voi tehdä muuta kuin alkaa repiä kaikkia tarroja irti tavaroista :)


      • hälytin

        Pitää 100% paikkansa. Tarrahälytin pitäisi tuhota kassalla toimimattomaksi mutta voivat ruveta hälyttelemään uudestaan vaikka parin kuukauden päästä. Kannattaa katsella äskettäin ostettuista tuotteista löytyykö tarraa. Esim. vaatteiden taskuista, lompakoista, kassien taskuista yms.


    • Vaksi.

      Itse tein muutaman vuoden hiljan kiertäviä vartijan hommia päivisin. Tänä aikana tulivat nuo erilaiset hälytinportit hyvinkin tutuksi, koska vaikkei asia itselle kuulunutkaan niin usein itseltä kyseltiin asiasta eri paikoissa.

      Tapoja on 3 joilla alkaa soida:

      (helpoin jos kulunut portti) = viileä ilma ja mennessäsi sisään hipaiset porttia. Ilmeisesti jonkinlainen staattinen sähkö tms. kosketus saa aikaan, että yhdessäkin paikassa portti soi kovilla pakkasilla yhtenään. Mitä kylmempi, sitä helpommin kilisi kun ihmisiä tuli sisään. Huom, sisään tullessa juuri. Ei ulosmennessä enää kun vaatteet olivat lämmenneet.

      Muita syitä ovat:

      Toisessa paikassa jäänyt hälytintarra. Esim. kirjakaupan kirja, jossa ns. tehdassuojausnauha sisällä. Tai ihan jopa kirjaston kirja voi soittaa harvoin.

      Runsaat metalliesineet taskussa. Itsellä soi nuorempana avainnippu muutamiakin kertoja eräässä tavaratalossa, kun oli parikymmentä avainta eikä koteloa. Nykyään tosin eivät juurikaan enää reagoi metalliin.

    • Vartija34

      Terve!

      Myös "äly"ID-kortit aiheuttavat vääriä hälytyksiä herkemmin kalibroiduissa porteissa.

    • SENTAJA

      Kyllä taas asiantuntevia neuvoja tulee..Hitto.

      Porttien toimintaperiaate on joko radiotaajuustunnistus tai magneettitunnistus.

      Kaikki mikä ylittää portin asetetun toleranssin
      tarvitulla herätteellä hälyttää. Viivakoodia saa viedä vaikka metrikaupalla portin läpi jos sitä ei ole varustettu iduktiopäätteellä. Puhukaa asioista
      joista tiedätte ja vähemmän niistä joista ette to-
      dellakaan tiedä mitään. Ihme porukkaa....

    • nelli*

      Joskus aikoinaan kun työnskentelin myyjänä niin usein kun hälyportit alkoivat huutamaan jonkun asiakkaan tullessa sisään tarkistimme muut ostokset. Useinmiten muista ostoksista löytyi tarra hälyttimiä jotka oli aktivoitu pois päältä myynnin yhteydessä, eikä niitä oltu poistettu ja sitten ne aktivoituivat uudestaan kun menee seuraavaan kauppaan jossa on hälyportit. Usein löytyi myös asiakkaan lompakosta ihan pieni hälytarra, joka on voinut olla vuosia lompakossa, mutta jostain syystä aktivoitunut. Tai sitten hälyportit ovat sen verran herkkiä, että hälyttävät vanhojenkin hälyyttimien takia

    • Pulupartio ruulz

      Elikkäs..

      En rupea tässä erittelemään millaisia hälyt ovat ja mistä niitä löytyvät, mutta portit voivat tarpeeksi pitkään päällä oltuaan soida täysin omiaa, ilman hälyttimiä. Toisena ääripäänä esim. vanhoista lastenvaunuista löytyy kierrejousia, jotka aiheuttavat hälytyksen.

      Kannattaa käydä läpi tavarat ja vaatteet, jotka olivat mukana / päällä kun piippaili, jos vaikka löytyisi tarrahälytin (tarra, jonka toisella puolella metallijohtimia).

      Kovin hitti urani aikana on ollut naisilla deodorantti, jossa tarrahäly aktivoituu syystä x uudestaan itsestään.

      • alkup.

        No niin selvisihän se. Kävin läpi kaikki vaatteet, jotka silloin oli päällä. Kuukausi sitten ostettujen housujen lahkeen käännöksen sisältä löytyi halytintarra. Ihmettelen vain, että miksi sellainen siellä on, kun kyseisessä kaupassa asioin usein ja aina otetaan vain sellainen iso valkoinen hälytin pois. Eikä ennen näin ole käynyt. No mutta onneksi selvisi...huojentaa oloa kun voi mennä kauppaan ilman, että tarvitsee portteja jännittää :)
        Kiitos teille vastauksistanne.


    • I.A.

      Mahdollisuuksia on monia, tässä nyt ainakin muutama:

      Kirjaston kirjat hälyttävät usein
      vanhemmissa porteissa
      (kirjat sisältävät hälyttimen),
      Vanhat kännykät,
      sähköpiuhat (kerällä mieluiten),
      uudelleen aktivoituneet hälytarrat
      (useimmiten juuri vaatteiden vuorissa
      tai lompakoissa),
      Digitaaliset kameralaitteet
      (mikäli akku / paristot paikoillaan),
      staattinen sähkö (pakkasella varsinkin)
      ja laukkujen tms.
      maahan kosketuksissa olleet metalliosat
      (kuten maktkalaukkujen anturat).

      • faso

        Yksi mahdollinen hälyttäjä on metallisankaiset silmälasit. Ovatten aina mukana eivätkä satu silmään hälytintä etsittäessä.


      • Inter Arma
        faso kirjoitti:

        Yksi mahdollinen hälyttäjä on metallisankaiset silmälasit. Ovatten aina mukana eivätkä satu silmään hälytintä etsittäessä.

        No tuota ei kyllä ole vastaan tullut,
        että ihan kiva näinkin!

        Onko osunut montakin kertaa kohdalle?


      • faso
        Inter Arma kirjoitti:

        No tuota ei kyllä ole vastaan tullut,
        että ihan kiva näinkin!

        Onko osunut montakin kertaa kohdalle?

        On osunut onneksi vain kerran. Sekin riittää *tuttamaan, kun moiset nököttävät omalla nenälläni.


    • pöllit

      Palauta se pöllimäsi tavara sinne mistä sen "ostitkin". Ei soi enään sen jälkeen portit.

    • vartija**

      Tavallinen tarrahintalappu ei aiheuta hälyä, vaan porttien soimiseen tarvitaan paksu tarrahäly, jossa on mikropiiri antenni. Antenni on yksi niistä piireistä, jotka hälytarraa kiertävät. Kun tämän hälyn antenni joutuu portin radiotaajuus kenttään, niin häly saa virtansa antennin kautta tästä kentästä, eikä sii tarvitse omaa paristoa.
      Samalla periaattella toimivat etäluettavat matkakortit, nekin saavat virtansa laitteesta, jonka lähellä ne ovat. Pelkkä viivakoodi ei siis aiheuta hälytystä.

    • 142242

      ja idiootti apina vastaa ikivanhaan viestiin...........

    • 17+20

      Ja sitten ku idiootit apinat ymmärtäisitte, et vaikka se laita kuinka piippais ja huutais, myyjällä tai vartijalla ei ole minkäänlaisia oikeuksia pysäyttää teitä ja tutkia tavaroita. Ainoastaan vain silloin, jos vartija on 100% varma, että olet varastanut jotain, ja itse nähnyt sen, silloin oikeus. Muutoin, vaikka laukku oiski täynnä varastettua tavaraa, sillä ei ole mitään todisteita, se ei voi muuta kuin toivottaa hyvää päivän jatkoa, jos kieltäydytte avaamasta laukkua.

      • PetteriPeloton

        Jokainen rehellinen ihminen on ainakin mulle näyttänyt kassinsa/ taskut ihan pyytämättäkin, koska haluavat itse tietää myös, mikä hälyttää. Jos kävelee pokkana vaan porteista läpi niiden huutaessa, etkä edes yhtään hätkähdä, voit olla varma että tullaan perään. Ja jos ei asian hoitaminen onnistu puheella, niin voit miettiä asiaa uudestaan naama asvaltissa :)


    • Anonyymi

      Mulla on laskettelu kortti hälyttänyt joskus lidlissä

      • Anonyymi

        Vaikka tämä turhien hälyjen jutut ovat pitäisi kaikille myyjille ja vartioille tuttuja eipä aina rehillisyyskään auta kun varkaan leiman saa ohtaansa. Kävi tässä kirpparilla niin poistuessani sieltä piippasi. Rehellisenä ihmisenä menin kassalla ja annoin tutkia kassini tyhjensin jopa taskunui mitään ei tietäänkään löytynyt kun mitään en ollut ottanut. Lupuksi ainoaksi syyksi jäi taskuuni unohtunut metallilukko tai laturi.

        Silti sain porttikielon kaikenvaralta. Enkä kuulema ole ainut jolle kyseisässä kirpparilla on näin käynnyt tämä vaan vahvisti ettei kaikki huhut ole palturia vaan voi olla täyttä tottakin. Nimittäin tämän paikan myyjällä on muutenkin outomaine enkä ihmettele enään miksi.


    • Anonyymi

      Hälytys voi reagoida kirjaston kirjaan, näin itselle kävi tääl Turuus.

    • Anonyymi

      Lapselapsellani oli ulkomailta saatu koulureppu. Uusi reppu hälytti tavaratalon hälytysportilla, mutta ei selvinnyt oliko reppu vai sisältö syynä, ja myyjä vilkutti että ei menkääpäs nyt siitä. Kun tapahtuma toistui pari päivää myöhemmin ryhdyimme myyjän kanssa selvittämään mikä aiheutti hälytyksen en ollut löytänyt repusta tai sen sisällöstä mitään näkyvää syytä. Tyhjä reppu aiheutti hälytyksen. Myyjä kertoi, että jossakin ulkomailla hälyttimet ovat tuotteiden sisällä, ja jos ei niitä ole deaktivoitu, niin se voi olla vaikeata myöhemmin ilman sopivaa laitetta.

      Etsiskelin kotona tunnistelemalla repusta mahdollista hälytyksen aiheuttajaa, ja löytyihän se lopulta - muovinen ison kolikon kokoinen läpyskä ommeltu repun sisään, piti avata vuorikangasta saksilla ja poistaa läpyskä. Kävimme vielä kaupassa tarkistamassa, ettei reppu aiheuttuttanut hälytystä tämän jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe