Lomonosovin posliini

leimamerkinnät

Kyselen yhä Lomonosovin tehtaan leimoista? Eikö todellakaan kukaan tiedä asiasta? Olenko väärällä palstalla?, kun en saa vastauksia? Käännynkö seuraavaksi venäläisten ihmisten puoleen?

20

30444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lomonosov
      • oikein paljon =)

        tämä auttaa jo eteenpäin, mutta ethän sitten satu tietämään, mikä on merkki ykköslaadulle. Huuto.netin myyjä ilmoitti aikoinaan esineensä olevan ykköstä, pohjassa oli muistaakseni merkki B/C tai jotain. Yhdestä omasta koirastani löytyy kys. merkki.?


      • Lomonosov
        oikein paljon =) kirjoitti:

        tämä auttaa jo eteenpäin, mutta ethän sitten satu tietämään, mikä on merkki ykköslaadulle. Huuto.netin myyjä ilmoitti aikoinaan esineensä olevan ykköstä, pohjassa oli muistaakseni merkki B/C tai jotain. Yhdestä omasta koirastani löytyy kys. merkki.?

        Tässä linkki http://www.rus-sell.com/article9-Lomonosov porcelain marks and signs.html


      • venäjäksi

      • vielä kysymyskin
        Lomonosov kirjoitti:

        Tässä linkki http://www.rus-sell.com/article9-Lomonosov porcelain marks and signs.html

        hei
        olipa mielenkiintoinen linkki-vinkki.
        Jos ehkä tiedät enempikin lomonosovin astioista, tai joku täällä... kysynpä siis.

        mulla on teeastiasto, koboltin sininen. Löysin sen kuvion tuolta sivulta, mutta valkoiseen posliiniin laitettuna. "Golden lotus" löytäistkö joku Golden Lotus sarjaa koboltilla pohjalla.
        Kiitti!

        - - hmm., eikä ne siis taida olla Antiikkia, vielä. Ostin ehkä 25 v sitten neuvostoliitosta.


    • wemme

      Heippa,

      voit löytää Lomonosovin tehtaan merkinnät esim. google hausta sanalla Lomonosov ja kakkossivulta otsikolla Lomonoson porcelain, Russian porcelain, tea sets, coffee sets tai osoitteella (sama sivu) www.1-800-porcelain.com.
      Ensimmäisellä sivulla on pieniä kuvia esineistä ja sellaista klikkaamalla saat myös tehtaan merkin näkyville. Ne esineet joissa on tehtaan merkki ja Made in USSR tietojeni mukaan pitäisi olla Neuvostoliiton aikaisia tavaroita. Joku Lomonosov tietäjä jonka kirpparilla kerran tapasin kertoi, että tehtaan omistaisi tätä nykyä joku amerikkalainen yritys, mutta en tietysti tiedä varmasti.
      Omissa figuureissani ja astioissani on yllämainittu merkintä ja punaisella, ainoastaan kaksi esinettä on merkitty mustalla värillä.
      Viimeksi tänään löysin kierrätyskeskuksesta litteän pullon, jossa oli posliinikorkki ja pikari mukana, aika krumeluuri punakultainen naisen ja kukon kuva. Hieno ja edullinen kuitenkin

      terveisin tl

    • Jyrki57

      Minulla olisi myytävänä ehkä noin 200 Lomon figuuria. Suurin osa eläimiä, mutta ihmisiäkin löytyy. Samaten jonkin verran muiden venäläisten tehtaiden tuotantoa. Vanhempaa ja uudempaa. Kirjoita jyrkikallio57 (at) gmail.com

    • koklk
    • Heidiheihei

      Ostin Kala karahvin ja 4 kpl snapsi lasia. Tämä on oranssin värinen ja näitä en ole nähnyt paljon. Enemmän on sinisen värisiä jossa 6 kpl lasia. Löydössäni puuttuu kuitenkin korkki. Haittaako tämä? Onko sen arvo paljonkin pienempi tämän takia? Minkä arvoisia nämä oranssin väriset ovat?

      • erkkiviisi

        Onko kalakarahvissa Lomon leima? Kun ainakin tuo sininen pyrstöllään seisova kala snapsilaseineen on tsekkituotantoa, vanhaa toki sekin? Ja usein neuvostoliittolaisena myydään.


    • Mooses

      Yhtä yleisiä ennen vanhaan olivat oranssi ja sininen kala-aineinen karahvi/snapsisetti, mutta uudempia näkee enimmäkseen vain sinisinä ja uudemmat ovat huonommin maalattuja.
      Ovat ukrainalaisia, Pollonoyen tehtaan valmistamia.
      Karahviin kuuluu kalan suuhun laitettava kullattu pallon muotoinen posliinikorkki.

    • tumpelo kysyy

      Meilläkin on tuollainen karahvi, mutta sinisenä. Sitä vaan olisin halunnut tietää, että onko tosiaan noita kalapulloja muidenkin kuin Lomonosovin tekeminä ? Jos, niin miten ihmeessä ne on täysin samanlaisia ?

      • tumpelo kysyjä

        Puhun nyt siis vain USRR aikasista astioista..


      • tumpelo ede.
        tumpelo kysyjä kirjoitti:

        Puhun nyt siis vain USRR aikasista astioista..

        Siis USSR...
        Täydennän vielä tuota kysymystä, kun tuossa minun kalapulloni pohjassa on semmoinen jännä ongenkoukun muotoinen kiekura ja 1C. Ostaessani minulle sanottiin, että se on USSR-tuote. En ole mistään löytänyt tuota merkkiä, että tietäis kuka sen on valmistanut..


    • Pena35

      Kerään lomonosoveista ainoastaan punaisella leimalla olevat eläimet!Keräily on hidastunut kun venäläiset on roudannu kaikki eläimet takas venäjälle!5 vuotta sitten keräsin helposti melkein sata eläintä muuta figuuria kirppareilta vajaassa vuodessa!Nyt niitä ei tunnu saavan mistään!

    • Thurinus

      Lomosov-posliini ei ole kovin arvokasta, mutta jos jollakin on tsaarinaikaista venäläistä posliinia, se on arvokasta, ja voisin ostaa heti sitä itselleni lisää. Tosin venäläiset lienee jo ostaneet kaikki vanhat posliinifiguriinit Suomesta. En siis halua Kuznetsovin kuppeja enkä muutakaan venäläistä talousastiastoa, vaan pelkkiä figuriineja.

    • mirajess

      Hei tietääkö kukaan mitä tarkoittaa lomonosovin rypälekannussa pohjassa leiman vieressä numero 7? Sama numero löytyy kannun korkista. Onkohan tehty jälkeenpäin.

      • lomonosov1

        ja yksi asia mihin kannattaa kiinnittää lomonosovin astioissa,venäläisissä kirjaimissa on esim ainakin 3 iitä,kovennusmerkki,voisi olla tuo sinun ongenkoukkusi ja pehmennysmerkki,samoin esim m kirjain voidaan kirjoittaa uu tai vaikkapa t --n,päälle tai alle laitetaan viiva joka kertoo kirjaimen


    • Känjuuhelppameij

      Multa löytyy vino pino lautasia minkä pohjassa lukee punasella made in ussr ja joku tiikeri ja olikohan vielä jotain.. no enivei mistäs mun kannattais lähtee ehtiin noille lautasille hintaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe