Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Autolla Eurooppaan

Pikku Myy

Olemme suunnittelemassa perheeni kanssa autolomaa Eurooppaan ensi kesänä. Mistä löytyisi jonkinlainen apuväline teiden kartoittamiseen ja matkakustannusten laskemiseen? Eniten kiinnostaa Etelä-Ranska ja Italia. Meitä on 5 henkinen perhe, tarkoitus olisi matkustaa farmariautolla. Kannataisiko yöpymispaikkoja varata etukäteen? Meille kelpaa melkein minkälainen yöpymisvaihtoehto tahansa. Kun vaan on katto pään päällä ja peseytymismahdollisuudet.

13

30107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lada

      On pitkä aika kun olen autoillut Euroopassa. Mutta tuskinpa ne perusasiat siitä miksikään ovat muuttuneet. Ranskan etelä varsinkin Rivieran ja Italian Ligurian rannikko on kerrassaan upeaa kulttuurimaisemaa, jossa voi yhdistää ranta- ja kaupunkilomailun.
      Mitä tulee karttoihin niin ainakin myynnissä olevilla autoroute- karttaohjelmilla on kätevä tutkia ja laskea välimatkoja ja ajoaikoja, ym. Netistä saattaa löytyä ilmaisiakin karttaohjelmia.
      Majapaikkoja ei yleensä tarvi varailla etukäteen. Toki jossain kohtaa voi olla hyväkin varata, niin välttyy aikaa vievältä kiertelyltä. Näin nettiaikana varaaminen käy kätevästi.
      Sanoisinkin, että majoitusta suurempi ongelma on parkkiongelmat. Edullisia pikkuhotelleja löytää kaupunkien keskustoista hyvällä sijainnilla hyvinkin helpolla, mutta parkkipaikan löytyminen ainakin hotellin läheltä voi olla toisinaan aivan mahdoton yhtälö. Joskus auton voi joutua jättämään parkkitaloon kaupungin toiselle puolelle tai majoittumaan kauaksi keskustoista. Pidän ongelmaa niin merkittävänä, että jos itse olisin lähdössä, saattaisin jättää auton kotiin ja hypätä junaan.
      Varsinkin jos lapset ovat kouluikäisiä, kannattaisi vaihtoehtona pohtia aikuisten-intereiliä.
      Minulla on perheen kanssa kokemusta sekä junailusta, että autoilusta.
      Molemmissa on puolensa, mutta junailun huolettomuus ja ”vapaus” oli jotenkin meidän juttu. Koska asemat ovat aina keskustoissa, myös edulliset pikkuhotellit oli helppo löytää pienen kävelymatkan päästä. Mm. Cannesissa löysimme hotellin alle kymmenen minuutin junan saavuttua asemalle. Usein ne oli alueilla, johon autolla ei olisi ollut mitään asiaa.

    • lapsiperhe

      Olemme lapsiperheenä matkustaneet Euroopassa paljon - jonkun verran omalla autolla, mutta paljon enemmän lento vuokra-auto periaatteella. Omalla autolla matkustaminen perheen kanssa on varmastikin kiinnostavaa, mutta etelän matkoilla saattaa olla uuvuttavaakin (jos ei aikuisille, niin ainakin lapsille). Emme ole uskoneet niitä, jotka väittävät, että kaikki halpalentoyhtiöt ovat huonoja, vaan totesimme, että esim. Ryanair on tosi kätevä ja ylivoimaisesti edullisin vaihtoehto lapsiperheiden näkökulmasta.
      On hyvin mahdollista, että ensi kesään mennessä firma aloittaa suorat lennot esim. Italiaan, toistaiseksi kuitenkin saa tyytyä Hahniin. Tämä lentokenttä on suht. lähellä Sveitsin ja Ranskan rajaa ja siellä on useampikin autovuokraamo. Hyvän auton saa viikoksi n. 200:lla eurolla. Ja sitten minne vain!
      Aikaisemmin lensimme (myös Ryanairilla) Tukholmasta (Skavsta) Barcelonaan (Girona), vuokrasimme auton vieläkin edullisemmin ja nautimme erinomaisesta Välimeren ilmastosta sekä Espanian, että Ranskankin puolella.
      Entas kustannukset? Lentoliput muutaman kuukauden verran ennen lähtöä maksoivat meille keskim. 25 euroa/ henkilö/ suunta, sisältäen kaikki verot (jos haluaa sen hintaiset liput, niin täytyy ostaa hyvissä ajoin, lähtö- sekä paluupäivänä miel. tiistai tai torstai).
      Ranskassa perhe yöpyy edullisimmillaan esim. Etap-ketjun hotelleissa http://www.accorhotels.com/accorhotels/index.html , samasta osoitteesta myös vähän kalliimmat (kuten Mercure ja Ibikset) sekä vieläkin halvemmat vaihtoehdot (Formule1).

      • sinna

        Hei, tätä meidänkin 5-henkinen perhe harrastaa nykyisin, oman auton vienti etelään on aika uuvuttava alku, vaikka menisikin laivalla yli suoraan saksaan. Olemme vuokranneet auton mm. hahnista ja seikkailleet sekä etelä-saksassa, sveitsissä, ranskassa ja italiassa koko perheen voimin aina muutama viikko kerrallaan, ensi kesän suunnitellaan itävallan valloittamista ;) Meidän suosikkiyöpymiskohteet ovat olleet joko retkeilymajoja (youth hostel, erinomaisia nykyään perhemajoitukseen ja edullisia)- hyvälaatuisia etenkin saksankileilsellä alueella - tai pieniä pensionaatteja (tai B&B)pikkukylissä, parkkisongelmaan emme ole törmänneet muualla kuin isoissa kaupungeissa, ja niitä kannattaa välttää jo hinnan vuoksi, mitä pienempi paikkakunta sen edullisempaa on yleensä yöpyminen. Kun suunnittelee reittiä, ja löytää sopivan tienoon yöpymiselle, löytää ao. paikkakunnan omilta nettisivuilta parhaat palat. Ei tarvi varailla etukäteen, ellei ole menossa manner-euroopan loma-aikaan, mutta mukaan olen ottanut nipun sopivia osoitteita ja soitellut päivän mittaan illaksi varausta - 5:lle hengelle kun ei aina löydy helposti ainakaan yhtä huonetta, ja kaksi sitten maksaakin jo enemmän. Etap-hotellit ovat kyllä halpoja, mutta tosi tylsiä ja ilmeettömiä laatikoita motareiden varsilla, ja niissä joutuu ottamaan jo kaksi huonetta myös. Mikä ihanampi aamu kuin runsas aamupala hyvin nukutun yön jälkeen jossain pikkukylän omakotitalon yläkerrassa tai romanttisessa pihamökissä omassa rauhassa! Pensionaattien tai yksityismajoitusten pitäjät ovat olleet rajastaan mukavaa väkeä - tähän saakka ;)) Ja retkeilymajat ovat lasten kanssa tosi kivoja, iltapuhteelle riittää vielä sopivaa tekemistä, pelejä, futiskenttää, uimarantaa jne. - niistä saa aina perheelle ison huoneen, monissa nykyään jo omat pesutilatkin - ellei satu olemaan leirikoulu menossa! Kannattaa siis vaikka kysäistä etukäteen, ettei tule yllätyksiä, viikonloppuisin näitä leirikouluja ei yleensä ole. Aikoinaan yövyttiin esim. Bouillonissa 2 yötä ihan vain oman perheen voimin isossa upeassa talossa, mitä nyt aamupala tultiin meille tekemään.


    • eurooppaan

      Navigaattori http://www.carmin.com
      On hyvä apu isommissakin kaupungeissa.
      Yöpymisiä löytyy leirintäalueilta mökeissä.
      Tai oma teltta mukaan. Lapsetkin varmaan tykkäis.

    • wallu

      Etelä-eurooppaan on pitkä matka, mutta ei mahdoton. Riippuu paljon siitä milloin menette koska esim. heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun on kesälomat niin silloin on ruuhkaisempaa ja majoitus kortilla. Eli sillon kannattaisi varata majoitus etukäteeen. Hyviä ja halpoja majoituksia saatte esim. www.interhome.fi. Tätä kautta olimme viime kesänä Gardajärvellä ja onnistui hienosti.
      Uusi karttakirja olisi hyvä hankkia se esim. links rechts in der autobahn (tai jotain), koska siinä on listattu hyvät majoituspaikat moottoriteiden varrella. Siis kaikkialla euroopassa. Tän saa ainakin autoliitosta ostaa.
      Kannattaa myös miettiä että ajaako ruotsin läpi vai meneekö suoraan saksaan. Itse olemme parina kesänä menneet superfastilla ja seuraavaksi varmaan menemme uusilla finnlinesin laivoilla. Se että menee laivalla niin säästyy 1000km ajolta ja tulee kesä aikana maksamaan varmaan 2-300€ enemmän joten se on loppujen lopuksi aika vähän jos verrataan ruotsin kautta. Eli suomeksi: lasten kanssa kannattaa harkita suoraa laivayhteyttä saksaan. Ei tule paljon kalliimmaksi. Mutta ei muutaku suunnittelemaan..

    • vm.66

      Parivuotta sitten käytiin viimeksi lapsen kanssa autolla reissussa.Oltiin viisiviikkoa.
      Nyt perhe kasvanut ja budjetti antaisi periksi lähteä taas ensi kesänä reissuun ja jälleen telttaillen.
      Itse suunnitteluun olen nyt löytänyt MICHELinen sivut missä hyvää karttapalvelua selkein ohjein.
      rahaahan saa menemään niin paljon ,kuin haluaa ja olemme todenneet leirintäalueet itsellemme parhaimmaksi vaihtoehdoksi.Hinnat väki,auto teltta keikkuu 18-25 euron välillä yö.
      Ja olet todellakin kansainvälisessä ilmapiirissä.Leirintä alueita voi katsella www.eurocamping.net.Etukäteen ei koskaan olla varattu mitään sillä suunnitelmilla on tapana elää jotenka ollaan tehty vaan karkea suunnitelma.

      Etelä-Ranskassa käyneenä palajan ja halajan sinne takaisin.Itse pidin Perpignan-Sete välisestä alueesta(Espanian rajan seutu).

      Jos telttailu ei kiinnosta niin Formule1 & Etap hotelliketjujen sivuja kannattaa vilkaista h:25-38 /huone.Eivät varsinaisesti hotelleja ,mutta siistejä kyllä.

    • Pikku Myy

      Eiköhän näillä neuvoilla pääse jo mukavasti alkuun. Lisää neuvoja kuitenkin otetaan mielellään vastaan.

    • Ajoitus: ehdottomasti kannattaa kouluikäisten lasten kanssa pyrkiä matkustamaan kesäkuussa/heinäkuun alkupuolella (nuorempien kanssa vaikka jo toukokuussa), sillä silloin ei vielä muualla Euroopassa lomia. Majoitusliikkeissä tilaa eikä nähtävyyksissä yletöntä tungosta.

      Pakolliset kustannukset koostuvat kolmesta menoerästä: siirtyminen (polttoainekustannukset, lauttamatkat, mahdolliset lennot sekä moottoritie/silta/tunneli/vuoristotiemaksut), majoitus ja ruokailu.
      Siirtymiskustannuksiin vaikuttaa eniten teettekä koko matkan autolla vai mahdollisesti lento/vuokra-autoyhdistelmänä sekä reittivalintanne Suomesta Keski-Eurooppaan. Edullisin Baltian ja Puolan kautta, mutta siten myös eniten kilometrejä, kallein laivalla Saksaan ja Ruotsin ja Tanskan kautta sijoittuu siihen välimaastoon. Lisäksi Ranskassa ja Italiassa suurin osa moottoriteistä maksullisia, Alpeilla myös moni muu reitti. Sveitsissä, Itävallassa, Unkarissa, Slovakiassa ja Tshekin tasavallassa moottoritiemaksu hoituu tarralla, mutta muista poikete Sveitsissä se pitää ostaa koko vuodeksi kerrallaan.
      Majoituksen suhteen leirintäalueet varmaan edullisin vaihtoehto. Tosin kohdemaistanne varsinkin Ranskassa melko edullisia hotelleja, Italiassa taas hintataso korkeampi. Jos telttamajoitus ei pelota, teltta tai kaksi varusteineen mukaan ja silloin kun ei telttailu maistu, voi mennä hotelliin jos sopivan löytää.

      Ateriointi on myös kustannuserä, jossa pelivara suuri. 5-henkisen perheen lomamatkan joka ateria ravintolassa maksaa ruhtinaallisesti, mutta kun yhdistelee paikallisten supermarketien valikoimia ja aina välillä antaa ravintolaruoan maistua saa aikaan säästöjä. Hotellimajoituksessa muistettava että standardiaamiainen vain kahvi/mehu ja sämpylä marmeladilla, sillä ei nuoriso pitkälle jaksa.

      Matkaa kannattaa huolellisesti suunnitella, mutta lomasesongin (1507-3108, Italiassa syyskuulle) ulkopuolella ei sinänsä tarvetta ennakkovarailuihin. Majoituspaikkoja löytää paikan päältä myös helposti jos vain malttaa etsiä ajoissa eikä vasta keskiyöllä havahtua siihen, ettei majapaikkaa ole.
      Ennen kaikkea käykää koko perhe läpi, mitkä paikat teitä kiinnostavat ja muistakaa, että nähtävyyksien sulattamiskyky on rajallinen. Tarpeeksi erilaisia huvituksia ja vaihtelua päiväohjelmaan takaa onnistuneen matkan kaikille.
      Yksityinen mielipide: viisihenkisen perheen paras automatkailumuoto on matkailuauto, isokin farmari on pitkillä ajomatkoilla epämukava ja jos koko matkan Etelä-Ranska - Italia-akselille ajaa eestaas, kilometrejä kertyy.

      • Pikku Myy

        Meillä olisikin mahdollista saada sukulaisperheen matkailuauto lainaksi. Ja ruokailusta en ota turhaa stressiä, olen kokki ammatiltani.=) Ja reissattu on ennenkin, tosin vaan etelässä pakettimatkoilla.


    • kokenut

      ajo-ohjeita ja matkoja helposti www.viamichelin.com

    • ON

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe