Miten pääsisi ajamaan erikoiskuljetuksia?

rahtirambo

Miten pääsisi ajamaan erikoiskuljetuksia? Mitkä firmat niitä tekee ja onko hyvä palkkaus? Olis mukava kokeilla miltä tommonen 100 tonnia tuntuu ja 7 metriä leveeltä.

9

5644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ekl

      Nickistä päätellen ei koskaan...

      Mutta jos asiaa puhutaan, niin pienemmillä kannattaa harjoitella. Äkkiseltään tuommoinen 4,5-5 metriä leveä sopivissa olosuhteissa on jo ihan hyvä harjoituskappale. Riippuen tietysti vähän muistakin mitoista.

      Mieleen muistuu eräs puhuja SEKLIn koulutuspäiviltä muutaman vuoden takaa, kertoi kun oli mennyt Poriin saattamaan reilut 9 metriä leveää kuormaa ja lastauspaikalla oli kuljettaja zoomaillut 'möykkyä' ja tuumannut "enpä oo ennen semmosta vienytkään joka räystäiden yli tulee". Kaveri tuumasi koulutuspäiväyleisölle: "Selitä siinä sitten erikoiskuljetuspäätöstä kaverille, joka seisoo viis senttiä korkeiden puukenkien päällä ja ainut kettinki, mikä autosta löytyy pitää rahapussia perstaskussa".

      Eli tyvestä puuhun niissäkin hommissa. Noita 5 metriä leveiden kuskaajia on vaikka kuinka paljon, siittä isompia sitten vähemmän.
      Peruskoulutuksena olisi ihan hyvä olla EKL-kurssi käytynä, vaikka ei korttia hakisikaan niin kurssilta saa kuitenkin aika hyvän tietopaketin. Lisäksi materiaaliin on kuulunut lista edellisvuonna yli 20 lupaa hakeneista firmoista. Niistähän sitä voisi sitten kysellä. Mutta jätä se ramboilu pois...

    • Lavettikuski

      Olisi mukava kokeilla voi kle kaikki höröt luulee pääsevänsä muuten huvikseen kokeileen.Mene hiekkalaatikolle siellä on sulle paikka.

    • jopo-pyörä

      Kuule, ei tarvitse mennä erikoiskuljetusta kuskaamaan, jos haluat tietää miltä 100t tuntuu. Kyllähän tuossa muutamissa normaaleissa ajoissa saa pokaan painoa 80-85tonnia kepeästi. Jopa enemmän. Ei se satatonnia niin paljon erilaiselta tunnu, niin kovat painot on kuitenkin kyseessä. Mutta tietysti vain erikoiskuljetuksissa on tuollaiset painot luvallisia. Leveys asia erikseen.

      Ja varmasti kannattaa harjoitella pienellä ensin. Ja hartaasti. Erikoiskuljetukset kuitenkin on erikoiskuljetuksia

      • jopoilija

        nimessä kehota rikkomaan lakia. Hyh hyh!!


      • ajamaan
        jopoilija kirjoitti:

        nimessä kehota rikkomaan lakia. Hyh hyh!!

        louheautoa,yleensä caterpillareita,tai volvon
        ison dumpperia.Menee helposti 100 tn rikki.


    • karkoski

      Mutta jos kyseessä EI ole provo, niin voi olla parasta unohtaa koko juttu. Ainakin nyt niinku toistaiseksi. Kyllä sitä nyt ainakin pitäis SEN VERRAN olla alasta perillä, että tietäis edes ne firmat, jotka hommia tekee...

      Mikäli kuitenkin epäilet sanojani, niin käy vaikka katsomassa www.kuljetusnelio.fi , sieltä löytyy yhteystietojakin, ja tuo on ihan hyvä aloituspuheenvuoro tuo kirjoituksesi. Etenkin tuo, että olis niin kivaa kokeilla, miltä tuntuu. Unohtamatta sitä palkkaa ja tuota RAHTIRAMBOA siitä heti keskustelun alusta...;)))

    • levähyspaikoilta

      Nehän parkkeeraa ne kuljetukset aina vilkkaan liikenteen ajaksi levähys ym. parkkipaikoille. kuski on mennyt syömmän tai lepaamaan, sen kun otat ja kokeilet.....

    • alalla työskentelevä

      Siinäpäs sitä onkin rambolle haastetta kun lähdet lavettihommiin ja siirtelemään murskaamoja tonne 3ja 4numeroisille pikkuteille talvisaikaan. Kuljetusluvathan tunnetusti on pääsääntöisesti aina hiljaisemmille reiteille ei ole matalia alikulkuja yms. On mäkeä ja mutkaa kaltevaa kurvia painoa joskus jopa 130T. yhdistelmässä. Eikä aina ole hiekoitusauto liikkunut,siinä sitä huumoria ja ammattitaitoa tarvii. Saattapa joskus tulla pölliauto kuormapäällä kapealla tiellä vastaan. välillä etsit myllyn renkaita pitkin metsiä on napaa tulessa,poikki,yms. Joutuu joskus käyttään mielikuvitusta aika rajusti. että matka jatkuu. Ei muuten tarvi vaimolle sanoa kelloaikaa milloin saapuu kotiin,jos kolmen päivän tarkkudella pystyy sanoon niin se on jo hyvä.

      • sitten ku

        "Ei muuten tarvi vaimolle sanoa kelloaikaa milloin saapuu kotiin,jos kolmen päivän tarkkudella pystyy sanoon niin se on jo hyvä." Teljällä joskus


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe