Kissa- ja huonepölyallergia:(

triste-

Suureksi surukseni olen allerginen kissoille. Tulos saatiin verikokeilla. Joku normaali lukema olisi vielä ollut 0,03 niin minulla se oli 1,3. Minulla on vauvasta asti ollut aina kissa. Pienenä olin pari kertaa testeissä, mutten ollut allerginen. Mainittavia oireita minulla ei ole (joskus harvoin vähän nuhaa, aivastelua).Allergia olisi varmaan jäänyt huomaamatta, jos sitä ei olisi tehty ammatinvalinnan vuoksi (olisin tahtonut pieneläinhoitajaksi).

Minulla on kaksi kissaa, joista emme aio luopua. Asun vielä vanhempieni luona. Parin vuoden päästä kuitenkin muutan pois opiskelujen takia. Kisut saisi jäädä tänne. Haluaisin ne kuitenkin joskus luokseni, jos minulla on joskus isompi asunto. Onko mahdotonta? En välitä mistään muusta eläimestä niin paljon kuin kissoista. Suunnittelin, että pitäisin joskus sijaishoitokotia ja minulla olisi paljon kissoja. Suunnittelin, että kävisin vapaaehtoisena löytiksissä. Kissat ovat niin kovin lähellä sydäntä.

Voiko tämä allergia vielä kadota? Olen 17-vuotias. Olen kuullut, että lapsilta voi kadota aikuisikään mennessä. Minä nyt enää kovin lapsi ole..

Voisiko olla mahdollista, että olisin saanut niin hyvin siedätyshoitoa ettei allergia enää pahentuisi?

Lääkärille olisi tarkoitus varata aika. Allergialääkkeitä kai saan, mutten niitä erikoisemmin tarvitse, kun oireitakaan ei juuri ole. Olen imuroinut nyt useammin, käyttänyt petivaatteita yms. ulkona ja vaihtanut lakanoita. Peitän nykyisin aina sänkyni. Ennen en aina "ehtinyt". Toista kisuani en ainakaan ala pesemään, koska se on niin hirveän arka. Annan kissojeni käydä huoneessani, koska ne kulkevat tuuletusikkunani kautta tarhaan ja arka kisu kokee olevansa turvassa minun luonani.

Pelottaa vähän ajatus astmasta. Tiedän, että me kaikki olemme yksilöitä, mutta kertokaa omista kokemuksistanne. Toivottavasti joku sai jotain selvää..

Luin jostain, että tyttökissat eivät aiheuta niin paljon allergia-oireita? Onko muka totta?

6

1269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on kisuallergia

      Joka myös selvisi testeillä.Kaksi tyttökissaa kotona ja lieviä oireita joskus.Siitepölyallergiaa on myös.Joskus flunssat ovat pitkittyneet ja keuhkoputkiin menee helpommin.Aamuyöstä olen joskus talvisin saanut ns.astman tyyppisiä oireita,ehkä pari kertaa vuodessa.Allergialääkkeitä ja nenäsuihkeita joskus käytössä,onneksi ei silmät kutise.Kissoistani en luovu kuin pakon edessä eli jos oireeni eivät pysy hallinnassa.Lisää en ota kuitenkaan ja tiedostan astman riskin.Välillä kissat ovat olleet muualla hoidossa ja ei ole oireet ainakaan pahentuneet.Lapsistani en luovu vaikka lääkärit ei tykkää,ne ovat minulle niin tärkeät ja otettu sitä varten että niistä pidetään huolta.Onneksi minulla on läheinen joka ottaisi kissani jos nyt astman saisin tai oireeni pahenisivat.Allergiaani en käytännössä edes huomaa kuin harvoin ja en jaksa olla hysteerinen.Pienten lapsien kohdalla ymmärrän jos eläimistä luovutaan nopeasti allergian takia.Sinä teet miten parhaiten näet tilanteen,astma ei ole mikään mukava sairaus vaikka sekin pysyy lääkkeillä kurissa ja sekin on yksilöllistä.

      • kissan omistaja

        lukekaapa aihe: apua allergiaan, nimim. mirri


      • Ideat

        No voi kisulikimmeli.
        On yksinkertaista hankkia hyvä sisäilmanpuhdistaja Therapy air ion. Siinä on 5 filtteriä ja se ottaa kaikki allergeenitkin hengitysilmastasi. Niin voit saada keuhkoihisi puhdasta ilmaa. Helppo homma.


    • nimimerkillä kokemusta on.

      Ei aina kannata tuijottaa niitä allergia testien tuloksia ja kuunnella uskovaisesti lääkäriä. Itse olen jos mille allerginen ja eläimiä en saisi omistaa ja ymymym. Omistan kuitenkin kaksi kissaa ja hyvin tulen toimeen.

      Kannattaa olla altistuneena koko ajan eläimille, jotta allergia pysyy kurissa. Nyt en ole hetkeen altistunut koirille joten saan allergia oireita. Kissoista en saa ollenkaan..

      Paras lääke on itsetoiminen siedätys allergeenille.

      Mikään ei ole niin varmaa kun epävarmaa allergiasta puhuttaessa.

      Ei kannata olla niin hyväuskoinen aina.

      • sfd

        älä missään nimessä ota kissoja luoksesi. Mä muutin miehen kanssa yhteen jolla kaksi kissaa, olen aina ollut kissoille allerginen, sain astman, ja joka päivä yhtä tuskaa asua kissojen kanssa, mies ei halua niistä luopua. Sulle voi käydä myös niin, että kun tulet joskus käymään porukoillas, sun allergia onkin pahentunut, sillä olet ollut erossa niistä, ja huomaat eron todella selvästi. Jos sulla kerran nyttenkin on lukemat nousseet, voi ne siitä viel pahentua paljonkin!


      • Ideat
        sfd kirjoitti:

        älä missään nimessä ota kissoja luoksesi. Mä muutin miehen kanssa yhteen jolla kaksi kissaa, olen aina ollut kissoille allerginen, sain astman, ja joka päivä yhtä tuskaa asua kissojen kanssa, mies ei halua niistä luopua. Sulle voi käydä myös niin, että kun tulet joskus käymään porukoillas, sun allergia onkin pahentunut, sillä olet ollut erossa niistä, ja huomaat eron todella selvästi. Jos sulla kerran nyttenkin on lukemat nousseet, voi ne siitä viel pahentua paljonkin!

        Hanki kunnollinen sisäilmanpuhdistaja ja helpota oloasi. Minulla on allerginen mies ja tuskin hän tulisi toimeen ilman therapy air ioniansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe