Kuka maksaa kaason puvun?

Morsian-06

Kuka maksaa kaason puvun, meneekö morsiammen piikkiin vai maksaako kaaso itse?

Kiitos

14

9415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmm

      Ei kai siitä mitään sääntöä ole.. Jos kaaso saa suurin piirtein itse päättää mitä laittaa päälle (toki morsian voi esittää jotain toivomuksia värin suhteen), niin silloin minun mielestäni kaaso ilman muuta vastaa pukunsa kustannuksista (niin kuin nyt yleensäkin omat juhlavaatteet kustannetaan..).

      Jos morsian haluaa kaasolleen juuri tietynlaisen puvun, ei morsian voi mielestäni olettaa kaason aivan tuosta vaan kustantavan mahdollisesti kallistakin leninkiä, jota ei välttämättä tulisi koskaan enää käyttämään eikä muuten hankkisi.
      Eli jos morsian haluaa ehdottomasti tietynlaisen mekon kaasolleen, olisi morsiamen mielestäni oltava valmis myös maksamaan esim. mekon vuokra.

      Jos kaaso oma-aloitteisesti tarjoutuu itse vastaamaan morsiamen saneleman mukaisen puvun kustannuksista, niin sitten asia ok.

      Yleisesti ottaen olisi ehkä järkevintä pitäytyä kompromississa. Kaaso pukee itselleen mieluisen asun morsiamen toivomuksia tiettyihin rajoihin kunnioittaen. Kaaso on kuitenkin häissä sivuosassa. Onko se nyt lopulta niin merkittävää, minkä mallinen ja sävyinen mekko hänellä on päällään, kunhan ei asu kilpaile morsiamen asun kanssa..

      Nimim. Kaasona ja morsiamena itsekin juhlinut (ja molemmilla kerroilla onneksi itse asunsa valinneena ja maksaneena)

      • Miettijä

        Olen aivan samaa mieltä!


      • Nimetön

        Kaaso sai itse kustantaa ja valita asunsa :)


    • ent. eelia-76

      Kaaso tietenkin..??? Ei kai sellainen ole Suomalainen tapa, että puetaan vaikka 5 parasta kaveria violettiin ja sitten alttarille pituusjärjestyksessä seisomaan... Muualla kylläkin, ja siellä todellakin morsian maksaa toivomansa kaavut. Suomessa kaason jobi on muutenkin niin vapaa, että kaaso saa pukeutua miten haluaa ja olla vaikka olematta kaaso jos ei huvita. Kaikissa maissa näin ei ole.

      • oikein

        kaasohan maksaa (tai on jo hankkinut) pukunsa, ellei morsian halua amerikkalaisittain häitä, joissa todellakin kaikki parhaat kaverit ovat precis samoissa kuteissa rivissä.


    • morsian -06 (2)

      Olen ollut itse kaasona 2 kertaa ja maksanut molemmilla kerroilla oman pukuni. Nyt olen morsiamena ja kaaso maksaa itse oman pukunsa. Mielestäni kanssa tämä asia on järkevin näin, koska morsiusparilla on niin paljon muita menoja ja kuten jo kaikki olettekin tuumineet niin kaasohan voi aika vapaasti valita oman pukunsa. Tietysti, jos hänen taloudellinen tilanteensa olisi erittäin huono, niin miksei voisi auttaakin maksamisessa. Täytyy varmasti tapauskohtaisesti aina käydä asiat läpi, mutta kyllä suomessa näin yleisesti menetellään.

      • Sara

        Meidän häissä, me hääpari, maksoimme kaasoille puvut ja bestmaneille kravatit. Ihan siitä syystä, että meille oli tärkeää "näyttää yhtenäiseltä" eikä sekalaiselta seurakunnalta. Asia on varmasti tapauskohtainen eikä tästä voi mitään yleistyksiä tehdä.


    • Flikka

      Kaikissa säännöissä on poikkeuksensa, mutta perusperiaate on seuraava: Jos kaaso valitse itse asunsa, hän maksaa sen itse. Jos morsiuspari vaatii tietynlaista pukua, he kustantavat sen (ostavat tai vuokraavat).

    • rouva syksyltä05

      Meillä kaasoilla oli teetetyt, yhteneväiset asut ja ne kustannettiin siten, että kaasot maksoivat kankaat ja me työn. Saivathan he puvut itselleen. Bestmanin pukuvuokran maksoimme kokonaan.

    • tuleva kaaso

      Eipä ole kyllä tullut mieleen, että morsian maksaisi pukuni. Naurettavaa..morsiusparilla on varmasti muitakin rahareikiä, ja tuohan olisi aivan älyttömän anteliasta maksaa kallis puku kaasolle.

      • kaikkea kanssa

        kaaso maksaa oman kolttunsa!
        Väristä keskustellaan morsiamen kanssa, ei laskusta.


    • nimetön25

      Jos Kaaso saa itse valita hääasunsa, tulee hänen itse se kustantaa kuten muidenkin vieraiden. Mutta jos morsian haluaa kaasolleen jonkin tietyn asun, tulisi hänen tällöin se myös maksaa.

      Olen ollut kerran kaasona ja tällöin minulla oli asuna morsiamen valitsema hirveä vaaleanpunainen "unelma" saman väriset kengät. Ei olisi tullut kuuloonkaan, että olisin siitä koltusta maksanut itse penniäkään eikä minun tarvinnutkaan. Morsian maksoi sen, kengät sekä kampaukseni. Kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä ja häät täyttivät morsiusparin unelmat :)

    • tuleva morsian

      Minulla on kolme kaasoa. Pukukoodina on coktail/iltapuku-asu. yhdellä kaasollani on upeita omia luomuksia jo kaappi täynnä ja siksi käyttää yhtä niistä. Toinen kaasoni tilaa itselleen jo valitsemansa puvun,jota haluaa pitää. kolmannella kaasolla ei ole vaatekaapissa oikeastaan mtn hienoa, mieluiten hän pitäisi farkkuja. Tästä syystä hän ei myöskään halua maksaa puvusta. Minulle morsiamena se ei sovi, että upeisiin häihini joku tulee farkuissa. ei, vaikka kyse ei olisikaan kaasosta. Niinpä olen päätynyt kustantamaan kyseiselle kaasolle vuokrapuvun, yhdessä valitsemme. ei tulisi mieleenkään valita yksin pukua,josta kaasoni ei tykkäisi.

      vaikka haluan olla hääpäivänäni upeimman näköinen, ei se tarkoita etteikö myös kaasoni saisi olla kauniita ja nauttia päivästä. Jos muut kaasot suuttuisivat siitä, että yhdelle hankin puvun,koska tällä ei ole, se olisi vain erittäin lapsellista käytöstä ja saisi minut harkitsemaan, ovatko he kaason paikkoja edes ansainneet.

    • Ensi kesän morsian

      Me tehtiin kaason kanssa kompromissi, minä teetän ja maksan kaason puvun, jonka hän saa lahjaksi tekemästään työstä. Puku on yhdessä suunniteltu ja molempien toiveita kunnioittaen valittu värit ja malli. Puvusta on myös tarkoitus tulla sellainen, mitä kaasoni voi käyttää tulevaisuudessa muissakin juhlissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe