Monopoly

Helsingissä

Monopolilla on meneillään tonttiuudistus ja uusia ruutuja saa äänestää www.monopolyhelsinki.fi :ssä.

18

5347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oku

      Oli perseestä. Siihen ei saanut itse keksiä paikkoja. Olisin halunnut äänestää periaatteesta omasta kotikaupungistani jotain hienoa paikkaa, mutta ei ollut mahdollista. Suomea on edelleenkin enemmän muuallla kuin Helsingissä

      • Mr Monopol

        Monopolia pelataan aina yhden teeman ympärillä, sillä muutenhan pelistä menee kokonaan juoni. On siten selvää, et Helsinki pääkaupunkina on laudalla, myös tässä uudistuksessa. Jos Suomen muita kohteita pitäisi peliin saada, pitäisi koko idea muuttaa. Ei Mannerheimintien kanssa samalla laudalla voi olla Jyväskylän ravirataa - mille värialueille niitä jakaisit? Monopoli Suomi on hyvä idea, sillon eri tonttien pitää olla kuitenkin jossain suhteessa toisiinsa.
        Mun mielestä toi äänestys toimii hyvin, sillä eihän pressaakaan valita kuin olemassa olevien ehdokkaiden joukosta. Nyt joku on helpottanut valintaa ja ennakkoon miettinyt, mitkä ruudut eri alueille sopisi.


    • leikkimielellä

      Joka kaupungissa sais olla oma monopolipelinsä ja kulmakunnan kuppila jossa sitä peliä pelataan!?
      Voisin otella erän "oman" katuni edestä ;)

      • on jo keksitty

        Hesarissa oli joku vuosi sitten tarinaa Kalliossa sijaitsevassa pubissa olevasta Kalliopoli-nimisestä pelistä. Kuvan perusteella näytti olevan melkein yhden suhde yhteen normaalin Monopolin kanssa.


      • voin voin

        joo voin nähdä sieluni silmin

        "MONOPOLI JYVÄSHEINOLA"

        Asema 2 euroa
        Keijonkatu 1 euro
        Viinakauppa 10 euroa
        Tivoli (Joka 30 vuoro) 5 euroa
        Hampparipuisto 3 euroa


      • Kallio is Rock
        on jo keksitty kirjoitti:

        Hesarissa oli joku vuosi sitten tarinaa Kalliossa sijaitsevassa pubissa olevasta Kalliopoli-nimisestä pelistä. Kuvan perusteella näytti olevan melkein yhden suhde yhteen normaalin Monopolin kanssa.

        Missä pelin voisi nähdä ?


      • palaan
        Kallio is Rock kirjoitti:

        Missä pelin voisi nähdä ?

        Tsekkaan lehtileikkeen, palaan huomenna asiaan


      • Vaasankadulla
        palaan kirjoitti:

        Tsekkaan lehtileikkeen, palaan huomenna asiaan

        googlettamalla selvisi, että Kalliopoli löytyy Kultaisesta Palmusta Vaasankadulla


    • laudalle

      Mä haluan ostaa Tavastian ja rakentaa sinne hotellin, sekä valita myös hotelliini vieraat..

    • koko Suomi pelaa

      Monopoli on hyvä / huono esimerkki siitä miten amerikkalainen idea toteutetaan Suomessa !

      Vaikka kaikki eivät suinkaan asu Helsingissä, niin Ratakatu ja Vuorikatu silti tulee pelin mukana tutuiksi vaikka ei tunne sieltä ketään !

      Miksei kadut voisi olla eri kaupungeista ns valtaväyliä, ja siten stadilaisetkin tietäisivä hieman enemmän Suomen maantiedettä.

      Ehdotan katujen nimiksi Minna Canthinkatu / Satakunnankatu / Hallituskatu / yms yms !

      • HHjalls

        No nyt siel voi äänestää jotain viihdemestoja - kuka rakentais lätkähallille hotellin. Toisaalta kai siellä vois käydä asiakkaita kun on konsertteja jne. Helppoa. Mikä on kaapelitehdas?


    • kallisko?

      Millä perusteella Erottaja on monopolin kallein ruutu? Kadunnysä, jolla ei sen merkittävämmin ole edes bisnestä. Ja missä on Rantatie? Sörkassako?

    • laudalle

      Eipä näyttänyt Areena päätyvän laudalle.
      Mitähän huomenna on mukana?

    • Thure

      Hej,
      jag har spelat det gamla Monopol sedan 1950-talet, och vill fortsätta med det! Redan 1937 tryckte Tilgmanns i Helsingfors ett tvåspråkigt Monopolspel med alla gator och andra texter på både finska och svenska.
      Det tycker jag ni skall fortsätta med! Det känns dumt att spela ett svenskt spel med Norrmalmstorg från Stockholm, och ett helfinskt skulle vara lika främmande.
      Så både finska och svenska alltså, tack! Det blir inte dyrare av det.
      När ni funderar på nya namn tycker jag en del klassiker absolut inte får försvinna: Skillnaden och Bulevarden t.ex. Men gasverk och busstation kan gärna få nya namn!
      Hälsningar,
      Thure Malmberg

      • barn minne

        Vi har en Monopol spel från året 1958, och den är nästan likadan som den spelet vi spelade i min barn hem i Nyslott. Min dotter lärar sig svenska i skolan, så kanske ska vi någon gång spela på svenska ocksa... Eller kanske ska vi köpa en Monopoly från Tallinn och gissa vad texten säger...

        Jag var bodd i Nyslott, men nyförtiden bor jag in Helsingfors. Jag minns hur stort det här staden verkade när jag var barn. Inte kunde jag tänka då, att jag skulle en gång älska det här staden, att jag skulle leva här


    • pelailija.

      Ois helppo toteuttaa oma monopoli-peli suurimmista Suomen kaupungeista. Itselläni oli jossain vanhassa Commodoressa jonkinlainen Monopoli-pelin versio. Siinä pystyi myös itse keksimään katujen nimet. Pistin katujen nimiksi oman kotikaupunkini katuja. Se toimi ihan hyvin.

    • idea

      Ehdottomasti loistavampia ideoita pitkään aikaan tää äänestys. Monopoly on instituutio!

    • Anonyymi

      Monopolia on parasta ajatella myös vähän laajemmasta näkökulmasta.

      Hallitsevan aseman väärinkäytöstä jaetut miljardien sakot (jaettu yli 8 miljardia maailmassa) eivät toimi halutusti, mutta USA:ssa yritys voidaan pilkkoa, jos yritys käyttää hallitsevaa asemaansa väärin hyväkseen. EU:ssa ei ole mahdollista, joten digijättien edessä olemme aika hampaattomia valtiollisten sääntöjemme kanssa. Niinpä on käyttäjän vastuulla, toimiiko demokratia vai ei eli avoin tai suljettu toiminta myös päätöksen teossa. (Siksi ostankin aina kilpailijoilta, en johtavassa asemassa olevalta yritykseltä vastustaakseni monopoleja ja diktatuureja). Tämän periaatteen oppiminen on hyvin tärkeää pienestäpitäen. Taustojen tieteellinen ymmärtäminen on kaikkein tärkeintä, että tässäkin asiassa ei eletä vain uskon varassa. Nuorille esimerkiksi some ja sen eri ulottuvuudet ovat tärkeitä ja siksi myös tiedon hallinta pitää ymmärtää.

      Androideissa on periaatteessa Googlen antama mahdollisuus avoimen lähdekoodin käyttöön, vaikkakin rajoitetusti, mutta selvästi avoimempi systeemi kuin Applella. Apple vetoaa turvallisuuteen, mutta kunnon hakkereita se ei estä ja todellinen syy onkin i-Phone/Apple-yrityksellä onkin oman valtakunnan luominen ja sen diktatuurinen johtaminen. Sanonnan mukaan rahalla on taivaallinen valta ja sen näemme esimerkiksi Trumpin saamasta oikeuskohtelun lieventämisestä eilen. Pian näemmekin USA:n todellisen tilan ja sen suistumisen aivan muualle kuin demokratian esikuvan olettaisi.

      Mielenkiintoista onkin, että ihmiset (kuten Trump), jotka vannovat toimivansa avoimen markkinatalouden puolesta, hyväksyvät ja edistävät suljettuja systeemejä, joissa toimii markkinamekanismin esto, kilpailun vähentäminen ja monopolien lisääminen, jos systeemi ei palvele omia etuja. Tätä voisi nimittää kusettamiseksi, eikä vain vastustajien vaan tosielämässä kaikkien tyhmien tällaisen toiminnan tukijoiden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe