Kauhuskenaario

Maan puolesta

Nostetaas vanha thredi esiin.

Ajankohta: Euroopassa vallitsee talouslama, sekä energiakriisi. Venäjän turvallisuuspalvelu on järjestänyt Lähi-idässä lisää selkkauksia, joten öljytoimitukset Lähi-idästä hidastuvat ja öljyn hinta on nousussa. Tässä vaiheessa Venäjällä on käytännössä monopoli öljyn toimituksissa Euroopaan.

15.11 Naton ulkopuolella oleva Suomi saa nootin Venäjältä. Tähän ei kuitenkaan reagoida.

Kuukausi myöhemmin Venäjä järjestää tavanomaiset sotilasharjoitukset Karjalan tasavallan alueella, jotka alkavat joulukuun 18 pv ja kestävät aina 25 päivään asti.

Myös uudenvuoden turisti-tilauslentoja on ennätysmäärä tulossa Suomeen Pietarista ja Moskovasta. Lennot painottuvat 25.12 aamupäivälle ja niitä on tulossa maamme eri kentille (Helsinki, Tampere, Kuopio, Rovanniemi).

Turisteina maassamme olevat FSB-agentit ovat majoittuneet hotelleihin Suomen ilmavoimien Tampereen, Kuopion, Rovanniemen ja Utin kenttien läheisyyteen. Suomen 100 koulutettua taistelulentäjää on ns.merkattu ja heidän perhesuhteet selvitetty. Suurin osa lentäjistä ja armeijan kantahenkilökunnasta Joululomalla.

25.12 Venäläisiä turisti koneet nousevat aamun sarastaessa Moskovasta ja suuntaavat normaalisti kohti Suomea, koneet kuitenkin kaartavat myöhemmin kohti Etelä-Venäjää. Samaan aikaan 15 sotilaskuljetuskonetta (4000 miestä varusteineen) nousevat Venäjän kentiltä ja ottavat turistikoneiden lentoradat. Ensimmäisen aallon tehtävänä on ottaa Suomen kentät haltuun ja estää Hornettien pääsy torjuntatehtäviin.

Toisessa aallossa on yksi maahanlasku divisioona (15 000 miestä), noin 10 000 miestä tästä joukosta tuodaan ilmateitse Karjalan alueelta kaakkois-Suomeen varmistamaan kolmannen aallon esteettömän liikkumisen, sekä ottamaan haltuun lomien vuoksi suhteellisen tyhjät varuskunnat Itä-Suomessa. 5 000 miestä toisesta aallosta tuodaan Helsinki-Vantaalle vahvistamaan ensimmäistä aaltoa (1000 miestä).

Kolmantena aaltona tulevat harjoituksia lopettelevat ja tositoimiin ryhtyvät Venäjän liikkuvin moottorisoitu maavoimien joukot, 60 000 miestä, joka etenevät kahdessa kiilassa Helsinki ja Tampere linjalle saavuttaen Helsingin viimeistään 25.12 illalla ja Tampereen viimeistään 26.12.

Euro notkahtaa pahasti ja EU jyrkkäsanaisesti tuomitsee isku ja vaatii Venäjää vetäytymään Suomesta.

30.12 Suomi on täysin Venäjän alaisuudessa ja öljytoimitukset jatkuvat EU:n alueelle, Euron arvo vahvistuu.


Tajusittekote mikä oli jutun pointti?
-----------------------------------------------------------------------
1. Miksei noottiin reagoitaisi vaikkapa kutsumalla valmiusyhtymät 'harjoituksiin' ja piilottamalla pilotit?

1. Suomalaiset ovat uskoakseni melko hyväuskoisia ja Joulun odotuksen aikaan ei valmiusyhtymiä kutsuttaisi harjoituksiin.



2.Tai miksi Venäjä antaisi ylipäänsä nootin jos tarkoitus on yllättää?


2. Täysin häikäilemätön yllätyshyökkäys ilman mitään ennakkovaroitusta ei olisi kovin järkevää. Aina tarvitaan jollain tavalla kansainvälistä oikeutusta.
Itseasiassa parempi tapa olisi lähettää useampi nootti jo vuotta paria ennen hyökkäystä. Suomalaiset tottuisivat näihin nootteihin ja siihen ettei kaikkeen tarvitse aina reagoida. Lisäksi suomalaiset ovat erityisen kiinnostuneita vain EU politiikasta.

Disinformaatiota kansainväliseen mediaan, josta ainakin osa pääsee läpi ja se riittää.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aikaikkuna on sen verran pieni, ettei laitteita ehdittäisi saamaan operaatio käyttöön, sitäpaitsi Buk M1 on tarkoitettu vain pääkaupunkiseudun turvaksi ja ne on ilmeisesti varastoitu Hyrylän varuskuntaan (osa ilmeisesti Parolassa). Joten 10 km päässä olevat Helsinki-Vantaalle tulevat venäläiset joukot voivat tehdä iskun varuskuntaan tai mukanaan tuomalla muutamalla tykillä pehmentää kohteita eripuolilla pääkaupunkiseutua. Speznas erikoisjoukkojen johtaessa tulta täsmällisesti eri kohteisiin.

"Tai mikä estäsi kiitoratojen "miinoittamisen" vaikkapa muutamalla lentokentän kuorma-autolla, joista ei lentokone pääse ehjänä läpi?
15 lentokoneen yhtäaikainen laskeutuminen tuskin on mahdollista."

Taas jälleen tulee kyseeseen aikaikkuna, eli lentokenttie ei ehdittäisi miinoittaa. Kaikkien 15 koneen ei tarvitsisi laskeutua samaan aikaan, riittää jos edes 4 ensimmäistä konetta laskeutuu eri kentille suht samanaikaisesti. Muut ensimmäisen aallon koneet voivat tulla esim. tunnin sisällä.

Näin siis lepistö.
-----------------------------------------------------------------
Yksi mainio keino tuoda ensimmäistä aaltoa kehiin on ottaa käyttöön rahtilaivat. Samana päivänä (juuri ennen ekojen koneiden laskeutumista) satamaan tulee pari rahtilaivaa Venäjältä kuten ennenkin, mutta kun ruuman luukut avataan sieltä ajaakin ulos taistelusosaston kärkivaunut, jotka kurvaavat suoraan eduskuntatalolle, jossa eduskunta aloittelee tasanvallan presidentin kanssa uutta istuntokautta. Äkkiäkös tuolta satamasta nykäsee bemareilla...

No joo, mutta sitten vähän toisenlaista pointtia asiaan. Venäjä ei käytännössä tarvitse Suomea kuin Pietarin ja Murmanskin alueen puolustuksen tehostamiseen ja mahdollisten torjuntataistelujen siirtämiseen pois sen omalta alueelta. Muuta tarpeellista ei Suomessa Venäjälle olekaan.

Sellaista raaka-ainetta meillä ei ole, jota Venäjältä ei löytyisi enemmän. Hitech-jutut saadaan muutenkin selville kuin hyökkäämällä maahan ja valtaamalla joku monikansallisen yhtiön verstas. Sitäpaitsi ko firmat siirtyvät Venäjälle innosta kiljuen kun vain siellä tulee hieman vakiintuneemmat olot ja alhaisemmat tuontantokustannukset kuin Eu-maissa.

Mahdollinen hyökkäys Suomeen voisi mielestäni olla mahdollinen vain osana jotain suurempaa kampanjaa Euroopan alueella ja siinäkään Suomella on tuskin pääroolia. Sellainen kampanja vaatii jo niin paljon joukkoja ympäri Venäjää, että niiden perustaminen huomataan varmasti. Isku ensin Suomeen ja sitten perustamaan 100 divisionaa useamman kuukauden aikana ei ole oikein toimiva malli. Jonkinlaisen voimaryhmän perustaminen kyllä noteerataan ja siihen reagoidaan.

Venäjän suurimmat merisotaharjoitukset sitten Neuvostoliiton romahtamisen sisälsivätkin "puolueettomuusvartioinnin" harjoittelemisen kesällä 2003. Käytännössä se tarkoitti Suomen satamien haltuunoton harjoittelua.
------------------------------------------------------------------------

Tähän kun lisätään vielä se, että maassamme on jo valmiiksi venäläisiä sodan käyneitä veteraanena, jotka pystyvät nakertamaan infrastruktuuriin melkoisia reikiä.
Maahanmuuttajia (venäläisiä) kun meillä on kotosuomessa jo tuhansia.
Onko maamme valloitus jo alkanut ?
Kauhuskenaario.

13

1033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika hyvä herätys

      Eli taulukauppiaat tai niiden työnantajat.

      ja

      Itä-suomen/kaakon varuskunnat tyhjenevät pikku hiljaa jo omienkin toimesta..

    • pave

      sitte herätään muna kädessä....

      • kölli

        pääsiäisenä kunnon kunnon muna käressä,


    • pekka2

      Herää vain kysymys, että mitä Venäjä Suomen valloittamisesta hyötyisi? Suomessa ei ole mitään sellaisia luonnonvarojakaan mitä Venäjä haluaisi. Miksi siis Venäjä tänne vaivautuisi hyökkäämään?

    • tutkapäällä

      Hah, tämmöset hyökkäykset ei tule yllätyksenä. Sitä en kiellä kuinka helposti se todellisuudessa kävisi...

    • Kuten sanoit Suomi ei ole kiinnostava kohde kuin osana suurempaa suunnitelmaa. Joten merkkejä alkavasta kahinasta pitäisi lukea laajemmista suhteista kuin suomi-venäjä kahnauksista.

    • v-m

      nehän sai turpaasa jo edellisessä

      sodassa haluaako vielä lisää....
      täältä pesee...

    • 6+7

      Jos tilanne tuohon asti olisi edennyt, jatkaisin komerointia kaikessa rauhassa täällä Tampereen lähistöllä. Eipä meikälle mitään sodan ajan tehtävää ole määrätty.

      Asun vieläpä alueella jonka lähistöllä ei ole yhtään mitään sotilaallisesti tärkeitä kohteita, tuskin viitsivät edes pommittaa... eihän tästä mene edes merkittäviä kulkuyhteyksiä välittömässä läheisyydessä.

      Noh, siinä vaiheessa kyllä alkaa komerointi vituttamaan kun sähköt menee.

    • Ja jos joku kuvittelee, että Venäjä tänne tunkisi kaikki yksikkönsä jotain Kaukaasiaa ja Siperiaa myöden, on kyllä niin hakoteillä.

      Georgiaa vastaan laitettiin vajaan yhden sotilaspiirin joukot ja samaa voisi tässä tapauksessa olettaa myös Suomessa. Sieltä tulisi ehkä Leningradin sotilaspiirin joukot, jotka eivät todellakaan kaikki ole mitään eliittijoukkoja.

      Leningradin sotilaspiirin rungon muodostavat 4 motorisoitua prikaatia, joiden pääkalustona on MT-LBV-kuljetuspanssarivaunut (Kyllä, se sama "ällitälli", joita Suomikin on juuri ostanut pilkkahintaan ruotsilta ja joita on nyt varastossa lähes 400 kappaletta). Jokaiseen prikaatiin kuuluu oma mekanisoitu rykmenttinsä, joilla kalustona lähinnä BMP-2 (BMP-3:sta on Venäjällä yhteensä alle 500 kappaletta, joten todennäköisesti näitä ei noilta yksiköiltä löydy).

      Joukot omaavat hurjan määrän kevyesti panssaroitua kalustoa ja vaikka tämä jonkinlaista suojaa tarjoaakin, tarkoittaa se myös sitä että se asettaa hurjat vaatimukset huollolle. Esimerkiksi Tšetšeniassa ongelmana oli juuri se, että pelkästään näiden joukkojen polttoainetäydennyksiin tarvitaan järkyttävät määrät kuljetuksia. Prikaatin liikkeelle saamisen menee varmasti viikkoja ennenkuin tuollainen osasto saadaan täydennettyä hyökkäykseen. Kyseenalaista on erityisesti se, kuinka suuri osa venäläisten panssaroidusta kalustosta on käyttökelpoista ja kuinka suuri osa vaatii mittavia huoltotoimenpiteitä.

      Ilmavoimillakaan ei mitään moderneimpia vehkeitä ole. Venäjän luoteiset ilmayksiköt koostuvat lähinnä 60 ja 70-luvun lentokoneista ja helikoptereista (SU-24, MIG-31, MIG-25, Mi-24).

      • niinpäniihjoo

        Tokihan tuon voi uskoa kuka haluaa...


    • juuri näin

      Herra Kenraali, reservin viestimies nn, ilmottautuu palvelukseen.

    • ressu1

      niin tänne kun tiputetaan 300-500 ukkoa kun tönköpaska ilman huoltoa mitähän varusmiehest/poliisit/ nopean toiminan joukot tuumaisivat...nopeasti alle vrkssahan saisi ukkoja aseisiin 20.000 poliisit varusmiehet

    • ressu1

      ja ei niitä lentokenttiä tarvihe miinoittaa ajaa vain parikuormuria parkkiin pitkin kiitorataa jos vihiä tällaisesta tulee siinähän laskeutuuvat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      94
      1889
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1522
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      1045
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      32
      989
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      899
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      777
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      731
    8. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      34
      727
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      711
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      633
    Aihe