Ahdistaa

-D-

Kundikaverini kosi tässä muutama kuukausi sitten. Ollaan oltu pitkään yhdessä ja kihloissakin pian pari vuotta.

Kuitenkin ahdistaa kamalasti tämä naimisiinmenoajatus. Vaikka hääpäivä on sovittu vuoteen 2007. En ole koskaan edes pikkutyttönä haaveillut kermakakusta ja prinsessahäistä, en ole koskaan leikkinyt meneväni naimisiin..

Poikaystäväni taas haluaa suuret kirkkohäät ja kaikki serkunmummunkaimat paikalle.

En ole mitenkään uskonnollinen ihminen, enkä ymmärrä miksi on pakko mennä kirkossa naimisiin. Ja toinen asia on tanssiminen! Ei ole mun juttu. Hän haluaa kaikkea sitä, mitä minä en. Ja kun olen asiasta yrittänyt puhua, hän ei ole valmis luopumaan haaveistaan, koska hän ottaa tämän "kerran elämässä" -asiana. Niin minäkin, mutta tarkoittaako se, että minun on pakko antaa periksi kaikessa?

En haluaisi mitään hienoa hääpukua, tanssia, ruokaa, kirkkoa... ihan pieni ja yksinkertainen riittäisi minulle ja olisin onnellinen. En ymmärrä sitä, että meidän kaikki rahat pitää laittaa suvun ruokkimiseen ja kestittämiseen. Enkä edes tunne niitä kaikkia ihmisiä! Hän jopa sanoi, että muista sitten valkata huntu kun ajattelet hääpukua! En halua huntua, mutta hän on saanut päähänsä jostain, että morsiammella kuuluu olla huntu. Eikö se sitäpaitsi ole vanhojen perinteiden mukaista, että vain neitsyt saa käyttää huntua..

11

3686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ent. eelia-76

      Kihloissa pari vuotta ja kosi pari kuukautta sitten.. ahdistaa naimisiinmeno..??? MITÄ? Eihän tuossa rimpsussa ollut hitustakaan järkeä. Siis olet luvannut mennä naimisiin tämän tyypin kanssa jo vuosia sitten, sitten olet luvannut uudestaan pari kuukautta sitten, ja nyt sinua ahdistaa ajatus naimisiinmenosta. Voi herramanjeera.

      • ent. eelia-76

        Lisättäköön, että jos joku juntti kaiken tuon lupaamisen ja uudelleen lupautumis hässäkän jälkeen haluaa vielä kunnioittaa perinteitä, voit olla varma ettei hän vaimoa halua vaan juhlat.


    • avovaimo

      niin no eihän juuri kukaan silloin voisi käyttää huntua jos niin olisi =)
      huntuetiketti menee niin, että jos on lapsi niin ei voi käyttää huntua mutta lapseton voi... se kuvastaa nykypäivän neitsyyttä...

      • ent. eelia-76

        Heh, tämä pitää oikein printata ulos. Etpä paremmin voisi kuvailla nykynuorison moraalia. Ziisus "jos ei ole lasta on neitsyt" on on.


      • Viisaampi
        ent. eelia-76 kirjoitti:

        Heh, tämä pitää oikein printata ulos. Etpä paremmin voisi kuvailla nykynuorison moraalia. Ziisus "jos ei ole lasta on neitsyt" on on.

        Ei tossa tarkoitettu että jos ei ole lasta on neitsyt. Pointti on se, että jos on lapsi/lapsia, tai on häissään maha pystyssä, se on varma merkki että EI TAATUSTI ole neitsyt. Siksi sellaisen ihmisen on sopimatonta käyttää huntua, joka perinteisesti kuuluu neitsytmorsiamelle.


    • kompromissin paikka

      minulle ei nyt ihan tullut selväksii, että ahdistaako sinua avioituminen vai hääjuhla. Kihloihin menohan on jo sopimus avioliiton solmimisesta.

      Teidän pitää yhdessä miettiä millaiset häät haluatte. Molempien pitäisi niissä viihtyä ja ne omaksiin kokea. Ei toinen voi päättää kaikesta, mutta kun molemmat annatte periksi joissakin asioissa, niin saatte molempia miellyttävän ratkaisun.

      • -D-

        Lähinnä se juhla on se mikä ahdistaa.. En ymmärrä miksi sen pitää olla niin.. En tiedä oikeaa sanaa.

        Haluaisin solmia sen avioliiton kaikessa rauhassa, ihan pienimuotoisesti.. Muutama hyvä ystävä ja lähisukulaiset, sellaiset ihmiset siis joiden kanssa on paljon tekemisissä. Mun haave: Lähimmät ihmiset, rentoa fiilistä, musiikkia, vähän hyvää ruokaa. Ihan niinuin mitkä tahansa pikku juhlat.

        eelialle: kiitos vaan mielipiteestäsi, sinulla on oikeus siihen. Onneksi en ole kohtaamassa tätä asiaa kanssasi.

        Onko teitä jännittänyt/ahdistanut suuret häät? Miten olette saaneet sen tunteen kuriin tai helpottumaan?


    • Jarski

      Ainakin yksi ongelma on helppo poistaa, eli kirkossa vihkiminen. Eroa kirkosta, niin teitä ei voi vihkiä kirkossa :)

      Muuten sanoisin, että tietysti juhlan pitää miellyttää teitä molempia. Jos se ei ole mahdollista, niin sitten teidän pitäisi päätyä kummallekin sopivaan kompromissiin. Ei sinun ahdistua kannata. Keskustelkaa sulhasen kanssa ja sopikaa asioista, joista joudutte antamaan periksi. Jos sulhasesi haluaa isot juhlat ja sinä erittäin pienet, niin ehkä sopiva kompromissi löytyy siltä väliltä.

      Rahasta sanoisin sen verran, että jos todella pidätte isot häät vain siksi, että sulhanen niin haluaa, ei sinun tietenkään tarvitse osallistua järjestelyyn rahallisesti tai muutenkaan, jos et halua. Kuitenkaan en suosittele sinua antamaan periksi. Yhtä lailla kyseessä ovat sinun hääsi, ja sinunkin niissä pitää viihtyä.

      • -D-

        Kiitos.

        Tiedän, että meidän pitäisi puhua tästä asiasta aivan tosissaan.

        Olen yrittänyt ottaa sen puheeksi muutaman kerran, mutta hän on kovin varma siitä, mitä tahtoo eikä tule vastaan.

        Pitää vielä kerran yrittää. Hassua, mä kun luulin että mies olisi tyytyväinen kun nainen ei halua suuria ja kalliita häitä! ..tämä ei tosin koske tätä mun miestä..


      • pouhku
        -D- kirjoitti:

        Kiitos.

        Tiedän, että meidän pitäisi puhua tästä asiasta aivan tosissaan.

        Olen yrittänyt ottaa sen puheeksi muutaman kerran, mutta hän on kovin varma siitä, mitä tahtoo eikä tule vastaan.

        Pitää vielä kerran yrittää. Hassua, mä kun luulin että mies olisi tyytyväinen kun nainen ei halua suuria ja kalliita häitä! ..tämä ei tosin koske tätä mun miestä..

        Meillä on kyllä sama asetelma vaikka ei olla menossakaan naimisiin / olla edes kihloissa. Ollaanpuhuttu millaiset häät kumpikin haluaisi sitten kun naimisiin menee. Mulle riittäis pienimuotoiset - enkä todellakaan jaksa nähdä itseäni ilta- ja yötolkulla väkertämässä hääloruja ja hääkarkkeja ja kaikenmaailman teemahässäkkää... Kaveri meni just naimisiin ja suositteli lämpimästi siviilivihkimistä :) Oli ollu rankkaa järjestellä.
        Minä ajattelenkin että jos sulhaseni (joskus) haluaa pitää kunnon häät, järjestäköön itse ja kutsukoon itse vieraansa. Itse kutsun sitten vain ne pari läheisintä sukulaista ja kaveria... Mahtaa siinä sitten toisen suku ihmetellä että missäs ne mun sukulaiset on... :D Se olisikin mielenkiintoista kun toisella puolen kirkkoa on 100 ja toisella 5 ihmistä :) hehhehehhh.

        Mutta tosissaan: toivottavasti saatte kompromissiin aikaiseksi! Ja kyllä sullekin voi tulla vielä tässä tehdessä se hääkuume ja ihastelet morsiuspukuja...

        Minä itse sijoittaisin rahat mieluunnin taloon ja hienoon sormukseen kuin ylipröystäilevään ja kalliiseen juhlaan... Synttäreihinkin upposi jo 100€ vaikka oli vaan pari vierasta ja vähän suolaista tarjottavaa.. Mitenköhän sitten häät... *ei halua edes ajatella*


    • liisa

      Ei sinun tarvi kaikkeen suostua. On hyvä aloittaa viimeistään nyt kompromissien teko.Kirjatkaa ylös, mitä kumpikin haluaa ja sitte kumpikin joustaa , ja luopuu yhdestä haaveestaan, sitten toisesta jne. kunnes teillä on yhdessä sovittu millaiset häät tulee. Esim pienet häät, ilman huntua kauniissa pitkässä puvussa.Juhlat tälle pienelle porukalle kermakakun kanssa. miltä kuulostaa? tai jotenkin toisin, mutta sinuakin kuunnellen, olethan sinä toinen osapuoli. Onnea!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe