kaikenlaisesta Amerikkaan muuttamiseen liittyvästä..

xoxox

Enpä ole nyt ihan varma, että minne olisin tunkenut, mutta tänne tuntui tämä teksti jotenkin sopivan.. :)

Elikkäs, suoraan asiaan; jos sen Green Cardin voittaa/saa sen "loton" kautta, niin velvoittaako se muuttamaan heti Yhdysvaltoihin? Jossain varmaan tietoa, mutta en ole löytänyt.. Ajattelin vaan, että voisi siihen lottoon osallistua, vaikka voittomahdollisuudethan nyt onkin lähes aivan olemattomat; itselläni lähes koko elämän ajan ollut haaveena päästä asumaan Yhdysvaltoihin. Mistä muuten saisi kattavaa tietoa Yhdysvaltoihin muuttamisesta ja siitä Green Cardista ja kaikista tällaisista perusasioista? Olen käynyt mm. Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön nettisivuilla ja siellä Green Card -loton sivuilla [vaatimukset Green Cardiin on tiedossa]. Tiedän, että on muitakin tapoja saada se Green Card; esmes saada joku työnantaja "sponssaamaan" itseään, mutta itse en ole sellaiseen rumbaan viitsinyt ruveta, vaikka siihenkin kyllä olisin lähitulevaisuudessa valmis.

Kuinka kauan saa muuten Yhdysvalloissa "oleilla" ilman Green Cardia; viisumilla siis? Olikos se, että jos on koneluettava passi, niin ilman viisumia voi ainakin olla max. 90 päivää?

Olisi kiva kuulla kokemuksiakin Yhdysvaltoihin muutosta! :) Onko kukaan esmes voittanut siinä lotossa, tai saanut työnantajan kautta Green Cardin, tai jotain muuta? Onko ollut hirveät miljoonasäästöt, että on uskaltanut taloudellisesti lähteä? Kukaan lähtenyt "tyhjän päälle", eli ei valmiina asuntoa tai työpaikkaa tai tuttuja tai sukulaisia; miten pärjännyt? Saako muuten työpaikkaa hakea, jos on Green Card, vai pitääkö olla erikseen työlupa/työviisumi? Millaiset mahdollisuudet on Yhdysvalloissa ulkomaalaisen/siirtolaisen saada työpaikka [ihan tarjoilu- tai kaupan kassa-meininkiä]? Onko muuten siitä ylioppilastodistuksesta ja lukion päättötodistuksesta [Suomi] mitään hyötyä työpaikkoja hakiessa? Onko mahdollista vuokrata asunto, jos on se Green Card, muttei ole vielä lähtenyt Yhdysvaltoihin?

Yleensäkin, miten suomalaisiin suhtaudutaan Jenkkilässä?

Tulipas nyt paljon kysymyksiä [voipi jotkut olla tyhmiäkin, mutta kun itselläni ei oikeastaan mitään tietoa asiasta, niin ajattelin nyt sitten kysäistä].. Toivottavasti täällä hyörii ihmisiä, jotka osaisivat vastata! Yksikin riittäisi.. ;)

Kiitos, että jaksoit lukea.
Suurempi kiitos, jos jaksat vastata!

:)

6

6690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huonoja vastauksia

      Se ei velvoita muuttamaan heti, tietääkseni Green card on elinikäinen. Itseasiassa se ei velvoita muuttamaan ollenkaan, olet vain vapaampi matkustamaan ilman viisumihakemuksia.

      Turistiviisumilla, jonka länsimaalainen saa tuosta vain saa oleskella maassa 90 päivää.

      En ole voittanut lotossa, enkä osallistunut tähän mennessä. Miljoonasäästöjä ei ole ollut mukana. 1000$ kuukautta kohti elämiseen, viihteeseen ja vuokraan. Minulla ei ollut asuntoa, työpaikkaa, tuttuja tai kavereita ja hyvin pärjäsin. Sukulaiset kyllä asuivat esikaupungissa ja pariin otteeseen heitä näin mutta sen kummemmin heihin tukeutumatta itsekseen tuli oikea metropoli-elämä koettua.

      Mahdollisuus saada työlupa tavalliseen paikkaan johon kaikki muutkin hakevat on huono. Todennäköisemmin saat työluvat mikäli osaat jotain mitä maassa ei muuten hirveästi ole.

      Asunto on mahdollista vuokrata etukäteen oli sinulla greencard tai ei. Tämä riippuu kyllä ihan vuokraajasta, mutta yleensä toimii niinkin.

      Miten suomalaisiin suhtaudutaan Jenkkilässä?
      Tämä on hyvä kysymys johon en osaa antaa vastausta, koska se riippuu täysin missä päin Amerikkaa olet.
      Yleensä ihmiset ovat kiinnostuneita maasta, josta harvemmin tapaa ihmisiä. Saattavat kysyä kysymyksen tai kaksi mielenkiinnosta tai muodollisuuden vuoksi.

      • enya

        Muistaakseni kylla green cardin menettaa, jos ei ole maarattya kk-maaraa vuosittain USAssa.


    • hevosen suusta
    • enya

      Jos voitat siina arvonnassa, et saa viela green cardia suoraan, vaan saat luvan alkaa anoa green cardia. Sinun on siis toimitettava valtava kasa paperia ja tervystodistusta sun muuta rikosrekisteriotetta USAn suurlahetystoon, ja siita sitten eteenpain.

    • marilynstreet

      moi, olen käynyt työlupaprosessin läpi ja huh huh. Palkkasin lakimiehen sieltä usasta ja 1,5 vuotta on takuttu asian kanssa. pitää olla todella erikoisosaamista että sinne saa työluvan!!! Ja hyvä lakimies

    • asuva

      voittaa green card netisssä pyörivästä bannerista.
      nuo on noita haluamme sinun s-postin ja voimme spammia sinua.. tahi sitten joku huijaus systeemi...
      helpoiten tuo käy jos menet naimisiin siellä naisen kanssa.. tai miehen.

      tosta postauksesta on nyt aikaa 4v ja mua kiinnostais tietää tolta alottajalta että saiko se sen ns vihreen valon? tuskin.. nauroivat ko maksoit jonkun palkkion siitä. siis tullissa tai rajaviranomaisilla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7130
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2751
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2336
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      95
      2024
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1727
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1525
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1309
    Aihe