Ei koraania kristityn käsiin

varoittaja

Eräs kristitty tuttavani oli hankkinut englanninkielisen koraanin tutustuakseen Islamin uskoon ihan vain mielenkiinnostaan. Minä huolestuin ja mainitsin hänelle vaaroista, mitä koraaniin kätkeytyy. Kyseessä on saatanan luoma harhaoppi "pyhän" kirjan muodossa. Onneksi tuttavani tuli järkiinsä, perui aikeensa ja pyysi syntejään anteeksi Jeesukselta.

Kristityn ei tulisi hankkia tietoa muista uskonnoista. Jo se, että on kiinnostunut muusta elämänkatsomuksesta kuin kristillisyydestä, on huolestuttavaa, sillä Jeesus on ainoa tie pelastukseen. Allah ja Muhammed vievät ihmisen taas ikuiseen kadotukseen.

17

3689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kauko

      Islamin mukaan ainoa oikea usko on uskoa yhteen Jumalaan vain sillä tavalla, kuin Muhammed tätä uskoa on julistanut. Muslimin on hyväksyttävä oppi Koraanin erehtymättömyydestä, koska se islamin mukaan on Muhammedille ilmoituksena annettu täydellinen kopio Jumalan luona taivaassa olevasta ”alkukirjasta”. Islamin mukaan Muhammed on ”profeettojen sinetti”, suurin ja viimeinen profeetoista, jonka välityksellä on saatu viimeinen täydellinen Allahin ilmoitus ihmiskunnalle. Muiden uskontojen pyhien kirjojen opetetaan turmeltuneen ihmisten jälkeenpäin tekemien väärennöksien vuoksi.
      Suura 2/2: ”Tämä on kirja, jossa ei ole epäilykselle sijaa, johdatus jumalaapelkääville”.

      Katsopaanpa ensiksi, mitä Koraani sanoo siitä, pääsevätkö juutalaiset ja kristityt taivaaseen.

      2/62: ”Niitä (Koraanin) uskovista sekä juutalaisista, kristityistä ja saabilaisista, jotka uskovat Jumalaan ja viimeiseen päivään ja tekevät hyviä töitä, odottaa palkka heidän Herransa luona. Ei heidän tarvitse pelätä, eivätkä he joudu suremaan.”

      3/113-115: ”...Osa Kirjan ihmisistä (tarkoittaa juutalaisia ja kristittyjä)....uskovat Jumalaan ja viimeiseen päivään, käskevät kohtuulliseen, kieltävät pahasta ja kiirehtivät hyviin tekoihin. He ovat hurskaita. Heidän hyvät tekonsa eivät jää palkitsematta.”

      3/199: ”Jotkut Kirjan ihmisistä uskovat Jumalaan ja siihen, mitä teille on lähetetty ja siihen, mitä heille on lähetetty, ja he ovat nöyriä Jumalan edessä eivätkä hylkää Jumalan merkkejä. Heidän palkkansa odottaa heitä heidän Herransa luona.”

      5/69: ”(Koraanin) uskovaisten, juutalaisten, saabilaisten ja kristittyjen, jotka uskovat Jumalaan ja viimeiseen päivään ja tekevät hyviä töitä, ei tarvitse pelätä eivätkä he tule onnettomiksi.”

      Näiden Koraanin kohtien mukaan ainakin osa juutalaisista ja kristityistä pääsee taivaaseen, vaikka uskovat omien pyhien kirjojensa mukaan. Eihän heitä muuten voisi juutalaisiksi ja kristityiksi sanoakaan. Usko Jumalaan, viimeiseen päivään (eli tuomiopäivään) ja oikeat elämäntavat riittävät tämän mukaan. Ei siis tarvitse kääntyä muslimiksi.
      Seuraavat Koraanin kohdat ovat ristiriidassa edellisten kanssa:

      3/85: ”Joka valitsee muun uskonnon kuin islamin, ei saa Jumalan suosiota vaan joutuu tuonpuoleisessa perikatoon.”

      5/17: ”Ne, jotka sanovat: ”Messias, Marian poika, on Jumala”, ovat luopuneet uskosta.”

      5/72-73: ”Ne, jotka sanovat: ”Messias, Marian poika, on Jumala”, eivät ole uskovia. Messiashan itse sanoi: ”Israelilaiset, palvokaa Jumalaa, meidän Herraamme. Siltä, joka asettaa Jumalalle vertaisia, Jumala on kieltänyt Paratiisin, ja hän saa sijansa tulesta. Väärintekijöillä ei ole auttajaa.” Ne, jotka sanovat: ”Jumala on yksi kolmesta”, eivät ole uskovia. On vain yksi Jumala. Elleivät he herkeä puhumasta tällaisia, tuskallinen rangaistus kohtaa heitä.”

      9/30: ”Juutalaiset sanovat: ”Uzair on Jumalan poika”, ja kristityt sanovat: ”Messias on Jumalan poika.” Näin he puhuvat kuin uskottomat ennen heitä. Jumala kirotkoon heidät, kuinka he valehtelevat!”

      48/13: ”Sille, joka ei usko Jumalaan ja Hänen lähettilääseensä (siis Muhammediin), ja muille uskottomille, me olemme valmistaneet hehkuvan tulen.”

      Nämä ristiriidat johtuvat ehkä siitä, että Muhammed luuli sekä juutalaisten että kristittyjen hyväksyvän hänet oikeaksi profeetaksi. Kun hän sitten sai huomata, ettei näin käynytkään, rupesi syntymään toisenlaisia ilmoituksia välirikon johdosta. Tämän johdosta rukoussuuntakin muutettiin Jerusalemista Mekkaan päin.
      Nämä ristiriidat eivät tue käsitystä, että Koraani on täydellinen kopio Jumalan luona taivaassa olevasta ”alkukirjasta”.

      Muitakin ristiriitoja löytyy:

      2/221: ”Älkää ottako uskottomia naisia vaimoiksenne, paitsi jos he kääntyvät (islamiin).”.... Edellämainittujen 5/17:n, 5/72:n ja 9/30:n mukaan kristityt ovat uskottomia.
      5/5: ....”Teidän on sallittua ottaa vaimoiksenne siveitä (Koraanin) uskovaisia ja myös siveitä naisia niiden joukosta, joille on annettu Kirja ennen teitä.”.....
      Nyt annetaan lupa ottaa vaimoiksi juutalaisia ja kristittyjä naisia, eikä vaadita heidän kääntymistä islamiin vastoin edellistä kehotusta. Tämä ilmoitus miellytti varmaan suuresti muslimimiehiä ja islamin asia meni eteenpäin.

      70/30-31: ”Heitä ei kuitenkaan moitita siitä, mitä he tekevät puolisoittensa ja orjattariensa kanssa, mutta jotka himoitsevat tätä enemmän, rikkovat.”
      Allah antoi Muhammedille erivapauden tämän suhteen:
      33/37-38: ”Sinä sanoit sille, jolle sekä Jumala että sinä olitte osoittaneet suosiotanne: ”Pidä vaimosi ja pelkää Jumalaa”, mutta pidit sielusi kätkössä sen, minkä Jumala oli paljastava, peläten ihmisiä, vaikka Jumalaa sinun olisi pitänyt pelätä. Kun Zaid sitten oli eronnut vaimostaan, me annoimme tämän sinun puolisoksesi, jottei uskovien tarvitsisi murehtia sitä, että he menevät naimisiin ottopoikiensa vaimojen kanssa näiden erottua puolisoistaan. Jumalan käsky on käynyt toteen. Ei profeetalle lasketa synniksi sitä, minkä Jumala on hänelle säätänyt.”.....
      Ja vielä varmemmaksi vakuudeksi:
      33/50-51: ”Profeetta, me olemme julistaneet sinulle sallituiksi puolisosi, joille olet antanut heidän morsiusrahansa, orjattaresi, jotka Jumala on sinulle antanut saaliina, setiesi, enojesi ja tätiesi tyttäret, jotka ovat jättäneet kotinsa sinun mukanasi, ja uskovaiset naiset, jotka haluavat antaa itsensä profeetalle, jos profeetta haluaa ottaa heidät puolisoikseen. Nämä kuuluvat erityisesti sinulle ennen muita uskovia. Me kyllä tiedämme, mitä olemme säätäneet heille heidän puolisoistaan ja orjattaristaan. Näin me säädämme, ettei sinun tarvitsisi murehtia. Jumala on Anteeksiantava, Armelias. Sinä voit jättää tai ottaa luoksesi, kenet näistä naisista tahdot. Jos haluat jonkun, jonka olet aiemmin torjunut, ei sitä lasketa sinulle synniksi.”....
      Kummallinen profeetta sellainen, jolla itsellä on eri säännöt kuin muilla miehillä. Alkukirjassa on näköjään osattu ennakoida Muhammedin suuremmat naistarpeet.

      2/106: ”Jos me pyyhimme pois jonkin jakeen tai annamme sen unohtua, annamme tilalle samanlaisen tai paremman. Etkö tiedä, että Jumala on kaikkivaltias?”
      16/101: ”Jos me vaihdamme jakeen tilalle toisen, tietää Jumala kyllä parhaiten, mitä Hän lähettää. He väittävät: ”Sinähän vain sepität!” Ei! Mutta useimmat heistä eivät tiedä.”
      Täydellisen kopion välittämisessä taivaassa olevasta ”alkukirjasta” näyttää esiintyneen tiedonvälitysongelmia, vaikka kaikkivaltiaalla Allahilla ei tällaisia odottaisi olevan. Ehkä Muhammed yritti selittää tällä sitä, että tuli ilmoittaneeksi niin sanotut ”saatanalliset säkeet”, jotka kuuluivat: ”Nämä (kolme jumalatarta Allat, al-Uzza ja Manat) ovat yleviä olentoja ja niiden esirukousta voi toivoa.” Myöhemmin Muhammed muutti tämän kohdan: ”Oletteko te nähneet Allatin ja al-Uzzan ja Manatin, kolmannen? Teilläkö olisi poikia, ja Hänellä vain tyttäriä? Sepä olisi väärä jako! - Ne ovat vain nimiä, joita te ja isänne olette sepittäneet. Ei Jumala ole antanut teille lupaa palvoa niitä.”(53/19-23)


      4/82: ”Eivätkö he sitten pohdi Koraania; jos se ei olisi Jumalalta, siinä olisi paljon ristiriitaisuuksia.”
      Kuten edellä on nähty, Koraanissa on ristiriitaisuuksia. Paljonko vai vähän? Täydellisessä Allahin ilmoituksessa ihmiskunnalle niitä ei saisi olla yhtään.

      Koraanin ainutlaatuisuutta ylistetään:
      2/23-24: ”Jos epäilette sitä, minkä olemme lähettäneet palvelijallemme, niin tehkää yksikin samanlainen suura ja kutsukaa muita todistajia kuin Jumala, jos olette vilpittömiä. Ellette tee näin - ettekä varmasti siihen pystykään - niin pelätkää tulta, jonka polttoaineena ovat ihmiset ja kivet ja joka on valmistettu uskottomia varten.”
      10/38: ”Vai sanovatko he: ”Hän on sepittänyt sen!” Sano: Tehkää siis yksi samanlainen suura ja kutsukaa avuksenne, kenet voitte Jumalaa lukuunottamatta, jos kerran puhutte totta.”

      Toinen naissukupuolesta yhtä kiinnostunut ”profeetta” Joseph Smith (1805-44) pisti paremmaksi ja saneli Mormonin kirjan. Koraani on sekava kokoelma suuruusjärjestykseen laitettuja saarnoja, kertomuksia ja runoja, mutta Mormonin kirja on johdonmukaisessa aikajärjestyksessä esitetty kertomus. Sen mukaan eräs Israelin heimo purjehti 2600 vuotta sitten Pohjois-Amerikkaan. He lisääntyivät ja jakautuivat moneksi eri miljoonapäiseksi kansaksi, jotka rakensivat suuria kaupunkeja kivimuureineen ja jotka yhtenään sotivat toisiaan vastaan. Jeesus kävi heitä tapaamassa pian kuolleista nousemisensa jälkeen. Lopulta, 1600 vuotta sitten, kävi niin, että viimeisessä taistelussa kaikki paitsi yksi saivat surmansa. Tuho oli niin käsittämätön, ettei kaupungeistakaan jäänyt kiveäkään arkeologien tutkittavaksi.Tämä henkiinjäänyt piilotti kultalevyille kirjoitetun historiakirjan erään vuoren rinteeseen. Joseph Smith löysi ne enkelin vihjeen avulla, ja kirjoitutti ne verhon takana kuunteleville kirjureille. Muinaisen tekstin kääntäminen englanniksi sujui kätevästi, sillä kultalevyjen mukana oli taikasilmälasit, joiden läpi katsottuna teksti muuttui englanniksi. Kultalevyt, kuin myös mainitut high tec-silmälasit, otettiin taivaaseen heti kun Mormonin kirja oli saatu kirjoitettua.
      Näin sai alkunsa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko eli lyhyesti MAP-kirkko. Kirkon perustaja Joseph Smith vangittiin epäiltynä moraalirikkomuksista, rikollisten suojelemisesta, rikoksiin yllyttämisestä ja moniavioisuudesta. Smith ja hänen veljensä ammuttiin raivostuneen väkijoukon toimesta kuoliaaksi ennen oikeudenkäyntiä ja hänestä tuli MAP-kirkon marttyyri.

      Muslimit yrittivät valloittaa Euroopankin, mutta onneksi he hävisivät Poitiersin taistelussa keski-Ranskassa v.732, Wienin edustalla vuosina 1529 ja 1683 ja Lepanton meritaistelussa v.1571. Tämän ansiosta meillä on länsimainen yhteiskuntajärjestys, jossa muslimitkin voivat vapaasti harjoittaa uskontoaan ja voivat luottaa puolueettomaan oikeuslaitokseen toisin kuin kristityt islamilaisissa maissa.

      • Pyhä Henki eli Gabriel

        Olen yrittänyt selvittää ensimmäisen Suomeen tul-
        leen ihmisen Kalevan eli Fornjotr:in isää.Kaleva
        tuli Suomeen 770 jKr Nevajoen suuta.Minulla olisi
        sellainen tieto että Kalevan isä olisi ollut Mi-
        kael tai Michael (Michel) etunimeltään ja että hän
        olisi saattanut olla Pipin Heristalilaisen k.714
        poika Michel,s n.699 jKr,jos Pipi Heristalilaisel-la oli muita poikia kuin Kaarle Martell joka voitti Poitiersin taistelun 732 jKr.En ole kuitenkaan löytänyt mitään yhteyttä vielä Kalevaan
        ja Pipi Heristalilaiseen ja oliko häneellä muita poikia kuin Kaarle?


    • Eemeli

      Monien asuntoalueiden pihamailla on kylttejä, joissa lukee:Pelastustie. Niiden käyttö on muslimeillekin sallittua. En tiedä kuinka monta henkeä Jeesus on pelastanut, mutta pelastuslaitokset ovat pelastaneet tosi monia ja pelastusrenkaat vielä lisää, kuin myös meripelastajat. Paloasemien ja merivartioasemien pelastustyöntekijät ovat ne ainoat luotettavat pelastajat tässä matoisessa maailmassa.

      Ja mikä parasta, nuo mainitut pelastajat eivät valikoi pelastettaviaan uskon mukaan. Älä luota muihin pelastajiin.

      Varoitan:Yhden ainoa oikean pelastustien kauppiaat johdattavat sinut harhapolulle.

    • MiracleMike

      on menestyjien hyveitä. En sanonut suvaitsevaisuus, vaikka se voi olla sitäkin...

      Kaikkea VOI kokeilla ja lukea, jos pysyy järjissään eikä myöskään pompi mielipiteistä tai harrastuksista toisiin. Kunnon kristitty kannattaa uskonnonvapautta. Ei ole ihmisten asia olla tuomarina..

      Tietenkään ei pidä antaa pikkusormeakaan minne sattuu mutta tuskin nyt joku koraani tai venjän kielen opiskelu on kadotukseen menon automaatti.

    • JAJH

      ei siis saisi ottaa selvää muiden mielipiteistä? Aika erikoista.

    • kafir

      "When one knows the enemy and knows oneself, one will not be in danger in a hundred battles. When is ignorant of the enemy yet knows oneself, chances of victory or defeat are even. When one knows neither the enemy nor oneself, each and every battle will surely be perilous"
      - Sun Tzu, The Art of War

      Islamin tavoite on levitä ja tuhota/alistaa "vääräuskoiset". Hyvänä apuna tässä toimii meillä länsimaissa vallalla oleva ylisuvaitsevaisuuspropaganda. Lukekaa kaikki ei-muslimit koraani, ja tiedätte vihollisenne, ettekä enää ole tämän ylisuvaitsevaisuuspropagandan sokaisemia.

      • JAJH

        on käännetty myös suomeksi. Miksi käytät tuota länsiskandinaaviskaa täällä suomenkielisellä palstalla?


    • Relita

      Mielestäni on fiksua, jos tutustuu vähän toisenkin ihmisen uskon maailmaan, vaikka itse olisikin esim. Jehovan todistaja. Tuskin siitä mitään haittaakaan on, jos ymmärtää ystäviään paremmin uskonnon kautta.

      • ei ymmärrä

        Jehovaa ei ymmärrä eikä ole haluaakaan ymmärtää.


    • oli vain yksi profeetta muiden joukossa ja kuollut jo aikoja sitten, ei häneltä voi saada anteeksi.

      • lueppa

        Lue kirja "revitty huntu", jos uskallat!


    • uzma

      On hyva tutustua muihinkin uskontoihin,oma usko vain vahvisuu siita,luen koraania suomeksi ja englanniksi,silti ole kristitty.

    • påhdiskelija

      Elä lue Koraania, elä lue Vartiotornia, elä lue Mormonin kirjaa, elä lue tiedemiesten juttuja, elä lue Kalevalaa, elä elä elä missssään nimessä mittään lue paitsi Raamattua.

      Elä hei viiti. Ihan samalla asenteella monet muslimit varottelee veljiään Raamatusta. Mitäs tykkäisit jos kaikki muslimit kieltäytyisivät lukemasta sanaakaan Raamatusta?

      Jos kristitty ei saisi tutustua toisiin uskontoihin ja maailmankatsomuksiin, niin millä perusteella kristityt sitten saavat tuputtaa omaa uskoaan muille? Entä jos vaikka itse olisitkin harhaopin pauloissa? Et saisi sitä koskaan tietää jollet tutkailisi uskosi perusteita ja myös kilpailevia näkemyksiä.

      Lukaisin Koraanin viime kesänä. Oli se sen verran köykäistä tekstiä, että enpä koe sitä kovin vaaralliseksi. Aattelin lukea tulevalla joululomalla Mormonin kirjan vähän niinkuin satukirjana.

      • totta on

        Oikeassa olet yrittävät vain että ei saisi tietoa.Kaikki tieto minkä voi saada on hyväksi.


    • joillekin vaarallista

      En ymmärrä mitä vaaraa on lukea korania tai muuta raamattua,tervejärkinen ihminen siitä kyllä selviää.Olen lukenut ei vaikuttanut millään lailla.Eikä ole varmaa mikä näistä neuvoista on se oikea höpötystä kaikki.Mutta kaistapäät älkööt lukeko vaikka olisitte uteliaita niinkuin minä.Uskonto on kuin politiikka,kaikki väittää olevansa oikeassa,siitä suurin osa sodistakin käydään.

    • onnimanni

      Olen minäkin lukenut koraanin ja sitä opiskellut, vaan se on pelkästään vahvistanut minun uskoani yhteen ja oikeaan elävään jumalaan ja Jeesukseen, joka on tie totuus ja elämä, ei ole muuta tietä isän luo.

      Luin koraanin, ja myös hadith tekstit, jotta voin varmuudella tietää miten suurta mittaamatonta potaskaa siellä on ja miten järkyttävästi ihmisiä johdetaan harhaan. Yritetään selittää mitä koraani sanoo kristinuskosta, mutta sillä ei ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa. Se on vain vääristelty tulkinta, lukutaidottoman kauppiaan kieroutunut asenne pönkittäessään omaa asemaansa 'viimeisenä sinettinä'. Todellakin viimeisenä, sillä hän on kadotuksen avain ja vie taatusti helvettiin jokaisen seuraajansa. Kituu tulisessa järvessä omiensa kanssa, siellä ei ole lepoa ei rauhaa.

    • maanpiiri

      Onko raamatun ja koraanin tekstien vertailu luvallista ?

      Haluaisin verrata noita raamatunlauseita, löytyykö niitä koraanista:

      Ps. 93:1 "Niin pysyy maanpiiri lujana, se ei horju."

      Ps. 99:1 ".. - huojukoon maa"

      Ps. 104:1 "Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy
      horjumatta iankaikkisesti"

      Ps. 18:16 "silloin vetten syvyydet tulivat näkyviin ja maanpiirin
      perustukset paljastuivat sinun nuhtelustasi Herra.."
      Ps. 19:5 "Niiden mittanuora ulottuu yli kaiken maan ja niiden sanat
      maanpiirin ääriin.."
      Ps. 104:2 "..Sinä levität taivaat niinkuin teltan;"
      Ps. 104:6 "Sinä peitit sen (maan) syvyyden vesillä kuin vaatteella:
      vuoria ylempänä seisoivat vedet."
      Ps. 104:7 "Mutta ne pakenivat sinun nuhteluasi, sinun jylinääsi ne
      juoksivat pakoon;"
      Ps. 104:8 "Vuoret kohosivat ja laaksot laskeutuivat paikkoihin, jotka
      sinä olit niille valmistanut."
      Ps. 104:9 "Sinä panit rajan, jonka yli vedet eivät käy eivätkä palaja
      peittämään maata."

      Job 9:6 "hän järkyttää maan paikaltaan ja sen patsaat vapisevat."
      Job 26:11 "Taivaan patsaat huojuvat.."
      Jes.19:10 "Maan peruspylväät murskataan, ja kaikki palkkalaiset ovat
      murheellisella mielellä."
      1 Sam.2:8 "...Sillä maan tukipylväät ovat Herran, hän on asettanut niiden
      päälle maanpiirin."


      Ps. 89:12 "..maanpiirin täysinensä sinä olet perustanut."
      Ps. 102:26 "Muinoin sinä perustit maan, ja taivaat ovat sinun
      käsialaasi."

      Ps. 24:1 "Herran on maa ja kaikki, mitä siinä on, maanpiiri,
      ja ne, jotka siinä asuvat."
      Ps. 24:2 "Sillä hän on sen perustanut merten päälle, vahvistanut
      sen virtojen päälle."

      Ps. 136:6 "Häntä, joka on vetten ylitse levittänyt maan,"

      Job 37:12 "..tehdäkseen maanpiirin päällä kaiken.."
      Job 37:18 "kaarrutatko sinä hänen kanssansa taivaan, joka on vahva
      kuin valettu kuvastin ?"

      Job 26:7 "ripustaa maan tyhjyyden päälle."
      Job 38:4 "Missä olit silloin kun minä maan perustin?.."
      Job 38:5 "Kuka on määrännyt sen mitat - tottapa sen tiedät -
      tahi kuka on vetänyt mittanuoran sen ylitse ?

      Job 38:6 "Mihin upotettiin sen perustukset, tahi kuka laski sen
      kulmakiven,"
      Job 38:13 "että se tarttuisi maan liepeisiin ja pudistaisi
      jumalattomat siitä pois ?"

      Ilm. 7:1 "Sen jälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä
      kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta,.."
      Ilm. 20:8 "Ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia
      kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan,.."

      Ps. 19:5 "Niiden mittanuora ulottuu yli kaiken maan ja niiden sanat
      maanpiirin ääriin.."

      Sananl.8:29 "kun hän merelle asetti sen rajat, että vedet eivät kävisi
      hänen käskyjensä yli, kun hän vahvisti maan perustukset."

      Jer. 5:22 "..joka olen pannut hiekan meren rajaksi, ikuiseksi
      määrääjäksi, jonka ylitse se ei pääse.."

      Sananl.30:4 "..Kuka on sitonut vedet vaipan sisään ? Kuka on kohdalleen
      asettanut maan ääret kaikki ?"

      Jes. 40:22 "Hän istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja
      ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson,
      pingoittaa sen niinkuin teltan asuttavaksi."
      Jes. 42:5 "Herra.. joka on tehnyt maan laveuden.."
      Jes. 44:24 "..joka levitit maan.."


      Dan. 4:7 "..Katso, oli puu keskellä maata, ja sen korkeus oli suuri."
      Dan. 4:8 "Puu kasvoi ja vahvistui, niin että sen latva ulottui
      taivaaseen ja se näkyi kaiken maan ääriin."
      Matt. 4:8 "Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle
      ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston."


      Joosua 10:12 "..Aurinko, seiso alallasi Gibeonissa ja kuu
      Ajalonin laaksossa"
      Joosua 10:13 "..Niin aurinko pysyi paikallansa keskitaivaalla päiväkauden
      kiirehtimättä laskemaan."
      Saarn.1:5 "Ja aurinko nouseee, ja aurinko laskee ja kiiruhtaa sille
      sijallensa, josta se jälleen nousee."

      Ps. 19:5 "..maan piirin ääriin. Auringolle hän on tehnyt niihin majan."
      Ps 19:6 "Se on niinkuin ylkä, joka tulee kammiostaan, se riemuitsee kuin
      sankari rataansa juostessaan."
      ========
      Job 9:7 "hän kieltää aurinkoa ja se ei nouse,.."


      Sananl.8:31 "Maan kiekko oli leikkikalunani, ilonani ihmislapset"
      ======

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe