Hurghada/El gouna

eka kerta

Voisko joku ystävällisesti kertoa millaisia retket olivat(esim.kiertoajelu,stars&dinner,Luxor 1 pv, sekä snorklaus sukellus retket).
Millainen hotelli on Rihana Resort?
Kertokaa matka muistojanne, mikä jäi eniten mieleen?

5

4901

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Egyptin palstalle

      Olen itsekin varannut matkan Rihana Resortiin maalis-huhtikuun vaihteeseen ja kiinnostuneena lukenut/kysynyt ko. hotellista ja lomapaikasta.
      Arkistosta löytyy yks hyvä ketju koskien ko. paikkaa, helmikuu 2005, muistaakseni 5.2.2005.
      Osoitteesta
      www.nicehouse.fi/matkailu/kertomukset hakuna Egypti löytyy yks tosi hyvä kertomus ja linkkejä, just Rihana Resortissa olleilta.

      • eka kerta

        KIITOKSIA!
        käyn etsimässä tuolla haulla,niin ehkä se jotian poikii:D


    • Yks Egyptiin ihastunut

      El Gouna (lausutaan El Guuna) on siisti ja ihan ok mesta. Siellä on rikkaitten egyptiläisten loma-asuntoja sekä hotelleja josta muodostuu tämä paikka. Hieman sokkeloinen koska rakennettuja laguunirantoja paljon. Veneellä pääsee kulkemaan paikasta toiseen samoin pienillä linja-autoilla. Lippujen hinta on 5 puntaa kertaa tai jos ostaa viikonlipun niin se 10 puntaa, sama lippu käy molempiin. Ns. keskustassa Down Townista löytyy liikeitä ja pieni basaarialue. Tia Marina satama hienona veneitä "köyhät kyykkyyn vaan" ja kalliita butiikkeja. Nahkalaukut ja takit myy edullisesti satama-aluella liike Antilooppi. Köyhyyttää ja kurjuutta ei näy kuten Hurghadassa. Itse asuin Rihana Innissä joka on samaa "kompleksia" kuin Rihana Resort, on ihan ok hotelli. Kaikki hotellin alueet tosi siistejä ja ystävällinen palvelu. Saksalaisia asukkaita suurin osa. Hotellissa on oma "laguuni" ranta, ihan ok rannalla on myös baari josta saa juotavaa. Hotellin oma bussi lähtee tasa tunnein "oikealle" rannalle. Siellä on myös baari josta saa juotavaa ja pientä purtavaa. Sieltä rannalta pääset heti snorklaamaan, mutta varo merisiilejä aika paljon, kannattaa hankia sellaset uimatossut jos ei oo räpylöitä.
      Hotellilla on oma sukelluskeskus, josta tehdään esim. 5 € maksavia 2 tunnin snorklausretkiä (tähän hintaa kuuluu snorkkeli ja räpylät myös) kannattaa mennä. Luxorin 1 päivän matka on ihan jees käytte Karnakin temppelissä, syömässä, kuninkaiden laaksossa ja sitten sen Hips.. temppelissä. Sinne lähdetään klo 4.45 ja paluu on n. 23.30. Tämä retki on englanniksi, pärjää heikommallakin kielitaidolla. Ilmat suosivat ainakin meitä eka viikolla lämpöä 25 ja toisella viikolla 35. Luxorissa olikin sitten 45 joten juomista meni aivan älyttömästi, kyllä siinä valkoihoisella oli oltavat temppelin aukion kuumuudessa kun ei tuulen värettä ollut laisinkaa. Bakteerikanta on todella erilainen kuin meillä, joten ei kannata ottaa mukaan mitään suomalaisia vatsalääkkeitä eivät auta jos vatsatauti iskee. Kun tulee ensimmäiset oireet niin heti vaan apteekkiin, kertoo oireet saat lääkkeet n. 2-3 € ja tauti on illalla pois. Tämä oli mielestäni matkamme ainut negatiivinen puoli. Joten palaa taatusti ennen Egyptiin kuin Kanarialle.

    • Nimetön

      ostimme paikalliselta matkanjärjestäjältä ja olimme pääosin tyytyväisiä. Ainoastaan Kairon matkalle ei bussi ollut luvattu ilmastoitu vaan pieni, tukkoinen ...Hinnassa, verrattuna matkanjärjestäjän retkiin säästimme yli 50% per matka. Edellyttää kyllä kielitaitoa, että saa sovittua kaikesta.
      Porukastamme osa kävi snorkklaus-, sukellus- ja Kairon reissulla ja koko poppoo beduiinikylässä (mukana 5 lasta 7kk-14 vuotta ja 4 aikuista). Lapset taatusti muistavat lopun elämänsä, millaista siellä oli!

      • mansesta nääs

        Ollaan lähdössä maaliskuussa, ja olen lukenut ahkerasti kaiken mitä El Gounasta on kirjoitettu. Rihana Resortiin on matka.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe