Marokossa käyneet....

kertokaapa...

kokemuksia lomistanne! Olisi kiva lukea millainen oli lomasi. Mikä hyvää, mikä huonoa. Olen itse suunnittelemassa matkaa sinne ja kiinnostaisi tietää maasta jotain.

Onko tosiaan niin et kertomukset kyseisestä maasta painottuu negatiiviseen??

Kiitti jos viitit laittaa kommentteja.

18

12580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalevi

      Tulin Agadiristä neljän viikon lomalta 10.11.05.Tällä palstalla on melkein voittopuolisesti kirjoitettu pelkästään negatiivisesti.Eräskin kirjoittaja väitti minun asuvan suomessa suorastaan p......a, kun yritin tuodä esiin näkemykseni väitteeseen että 3/4 matkailijoista sairastuu.On aivan totta , että noin parikymmentä vuotta sitten Marokko oli vähän huonossa maineessa ripulin suhteen. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet noista ajoista.Omaan lomaani osui vain yksi sade- ja yksi pilvinen päivä.Muutoin oli auringonpaistetta, ja lämmintä. Pidän Marokosta ja tietysti myöskin Agadiristä.Viimeksimainittu kun on se pääkohde.Nautin mukavista katukahviloista ja mukavista ruokapaikoista. Hotelli Sindibadin vieressä olevalla aukiolla on nelja pientä, hyvin suosittua ravintolaa. Ruoka näissä on paikallista. Nuokin paikat on täällä kirjoituksissa haukuttu.Pidän ystävällisistä ihmisista, ja jo mainitsemieni kahviloiden hyvästä palvelusta.Agadirista voi tehdä mukavia retkiä esim. Marrakechiin ja Essaouiraan.Ensinmainittu on näkemisen arvoinen kaupunki. Essaouira on taas pieni portugalilaistyylinen kalastajakaupunki.On aivan selvää, ettei Marokkokaan mikään "paratiisi" ole.Agadirissäkin pitää tottua kerjäläisiin, ja turistialueiden ulkopuoliseen roskaisuuteen sekä basaarialueiden ylivilkkaisiin kauppiaisiin.No ei se meidän Helsinkimmekään enää mikään puhdas kaupunki ole.Marokko ja Agadir eivät ole mitään taskuvarkaiden paratiisejä.Yhtä lailla niitä löytyy esim. Helsingistä. Lomani aikana en kuullut yhdestäkään taskuvarkaustapauksesta.Kuitenkin on aina muistettava siellä kuten meilläkin, ettei maalaisjärjen käyttö ole kiellettyä.Marokosta löytää vielä eksotiikkaakin.-Agadir ja Marokko yleensäkin on turisteille vielä suhteellisen halpa hintojensa puolesta. Taksilla ajaminen on halpaa.Internet kahviloita löytyy useita ja hinta on noin 0,50 -1,20 euroa tunti.Rannan tuntuman ravintoloissa hintataso on korkeampi kuin keskustan ravintoloissa.Ei muuta kuin tervemenoa Marokkoon ja lähinnä tietysti Agadiriin.

      • kertokaapa...

        Sitä arvelinkin , että ei se niin kamala paikka voi olla... Mennessä näkee :)

        Mielenkiintoa Marokkoa ja Agaridia kohtaan on ja kukapa sitä toisaalta reissun lähtiessä haluaa, että on samanlaista kuin täällä kotomaassamme.

        Mielellään luen kommentteja edelleen aiheesta!


      • Myös Marokkoon

        Kiitoksia minunkin puolestani Marokko-kommenteista. Minäkin olen lähdössä Marokkoon ja Agadiriin ja ihan positiivisin mielin. Monesti on niin, että puolet kirjoittajista haukkuu ja puolet kehuu jotain paikkaa. Sama oli Tunisian kanssa. Sitäkin toiset haukkuu ja toiset kehuu ja hyvinhän tuolla pärjäsi. Niinhän se on; maassa maan tavalla. Mitä sitä sitten kotoaan lähtee, jos joka paikassa pitäisi olla kuin omassa lintukodossa?


      • kertokaapa...
        Myös Marokkoon kirjoitti:

        Kiitoksia minunkin puolestani Marokko-kommenteista. Minäkin olen lähdössä Marokkoon ja Agadiriin ja ihan positiivisin mielin. Monesti on niin, että puolet kirjoittajista haukkuu ja puolet kehuu jotain paikkaa. Sama oli Tunisian kanssa. Sitäkin toiset haukkuu ja toiset kehuu ja hyvinhän tuolla pärjäsi. Niinhän se on; maassa maan tavalla. Mitä sitä sitten kotoaan lähtee, jos joka paikassa pitäisi olla kuin omassa lintukodossa?

        .. tuli vielä sellanen juttu mieleen et mitä mieltä ootte hepatiittirokotteesta marokkoon?

        Siinäkin asiassa mielipiteet eroaa täysin. Osa on sitä mieltä että ehdottomasti kannattaa ottaa, toinen puoli taas että se on pelkkää lumetta koko rokote.

        Ois kiva ku tänne marokon kohdalle saatais vähän elämää... ois vaan kiva lukee ku sinne on matkan suunta! :)


      • jr.

        Samanlaisia kokemuksia minullakin on Agadirista, jossa vietin 2 viikon loman muutama vuosi sitten. Tosiaan ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Paikka on rauhallinen ja edullinen verrattuna esim. Kanariaan. Ei tarvitse peljätä taskuvarkaita kuten useimmissa Euroopan kaupungeissa. Ruoka on hyvää ja paikalliset juomatkin ihan laadukkaita. Asetan Marokon jopa Egyptin, jossa olen asunutkin muutaman vuoden, edelle. Ihmetten vain, miksi turismi ei sinne vedä. Eikö valtio satsaa turismiin kuten esim. Egyptissä ja Tunisiassa tehdään.


    • Käynyt

      Otimme Marokkoon lähtiessä terveyskeskuksesta saamamme ohjeen mukaisesti hepatiittirokotuksen. Nykyisin se kannattaa ottaa sellaisena joka on voimassa loppuelämän ajan (tarvitaan kaksi rokotusta, eli uusinta otetaan 6 kuukauden päästä ensimmäisestä), joten kun kuulimme tällaisesta rokotuksesta otimme rokotuksen jo pelkästään tulevia matkojammekin ajatellen....
      Itse olin tyytyväinen lomaamme Agadirissa. Olen kirjoittanut tälle palstalle muutamia kokemuksia matkastamme, eli katso aiempia kirjoituksia myös.
      Lyhyesti sanottuna, voin suositella kohdetta kenelle tahansa joka on kyllästynyt Kanarian tapaisiin turistirysiin ja kalliisiin hintoihin joita turisteilta nyhdetään. Marokossa on tallella vielä paljon sitä aitoa ja alkuperäistäkin kunhan poistuu hotellialueilta.
      Hyvää matkaa Teille!

      • kertokaapa...

        ... Siellä on nähtävissä hyvin yksinkertaista ja alkeellistakin elämää, jos poistuu siitä turistikeskuksesta. Itse ainakin aioin ottaa matkastani kaiken mahdollisen irti ja tutustua myös paikalliseen elämään. Järkevissä rajoissa tietty...

        Kiitti myös rokotekommenteista.


    • viime vuonna

      Hei. Kävin viime vuonna Marokossa Finnmatkojen seurassa. Agadirissa oltiin ja kävimme Marrakechissä. Ainakin Finnmatkat tekivät sinne 1 päivän retkeä ja tarjosivat mahdollisuuden jäädä sinne yöksi ja tulla paikallisbussilla takaisin seuraavana päivänä. Meidän koko bussista vain minä ja kaverini jäätiin sinne yöksi ja ehdottomasti suosittelen. Marrakech alkoi oikeastaan vasta heräämään kunnolla henkiin siinä vaiheessa kun bussin takavalot loisti. Ja kaupungissa oli niin paljon enemmän nähtävää, ostettavaa, tekemistä, tunnelmaa jne. kuin Agadirissa. Paikallisbussissa matkustaminen oli siitä tylsää että siellä oli pilkkopimeää ja kaikki nukkuivat ja itsekkin piti olla hiljaa. No, mutta se nyt oli ehkä sivuseikka.

    • Marokon matkaaja

      Tulin juuri viime torstaina 24.11 Agadirista.
      Matka oli pelkästään positiivinen kokemus.
      Asuimme hotelli Yasminassa keskellä kaupunkia pienellä sivukadulla.Meitä kohdeltiin kuin kuninkaallisia!Syötiin paikallisia ruokia ja liikuttiin paikallisten paikoissa ja nautittiin!Oli lämmintä sekä yöllä että päivällä.
      Vaatetuksesta sanoisin sen verran että kaupungilla kuljin mielelläni huivi harteillani, hame ( ei minimallia)ja toppi ja siksi huivi oli mukava sitaista harteilla.Minulle ainakin tuli tunne että paikalliset katsoivat hyväksyen enkä tuntenut oloani niin alastomaksi.Käsivarsia ei niin tarvitse peittää mutta kaula aukko ja hartiat.Tämä on vain minun kokemukseni huom!
      Marrakeshissa kytiin ja sadunkertojien torilla sekä basaarissa...oli elämys!Suosittelen lämpimästi.

      • kertokaapa...

        ... Kiitti lomaterkuista. Mielellään itse yrittää pukeutua niin, ettei aiheuta suuremmin hämminkiä,joten tuo idea on hyvä! Ei tarvitse niin paljoa pitkähihaista mukaan.

        Oliko paljon ostettavaa/katsottavaa... uskon et näin on!

        Eiku hyvää jatkoa loman jälkeen!


      • Marokon matkaaja
        kertokaapa... kirjoitti:

        ... Kiitti lomaterkuista. Mielellään itse yrittää pukeutua niin, ettei aiheuta suuremmin hämminkiä,joten tuo idea on hyvä! Ei tarvitse niin paljoa pitkähihaista mukaan.

        Oliko paljon ostettavaa/katsottavaa... uskon et näin on!

        Eiku hyvää jatkoa loman jälkeen!

        Kyllä siellä oli paljonkin ostettavaa!Löysin yhdestä boutiquesta aivan ihastuttavia vaatteita mukavaan hintaan.Hotellissa huomasin että olivatkin Pariisilaisia!Vaatteet ovat hyvin edullisia, jopa "paremmista"kaupoista.
        Sellainen paikallinen "kaapukin" tarttui mukaan ja on aivan ihana pitää päällä kotioloissa esim. saunan jälkeen.
        Mausteita tietty piti hankkia ja sitä ihanaa minttuteetä.Sitä olemmekin nauttineet iltaisin ja muistelleet matkaa sekä katselleet valokuvia/videoita.Jäi niin hyvä mieli tästä matkasta!


    • malika

      Marokko on upea maa!Itse suosittelisi
      n paakohteeksi agadiria mutta jos aikaa niin ehdottomasti kannattaa poiketa Essaouirassa(matkaa Agadirista 170km.)Essaouira on kuin tuhannen ja yhden yön sadusta,ainakin jos yövyt siella pienessa paikallissessa riadissa.Marrakechin tori ja basaarit myös nakemisen arvoisia.Jos 10 vuotta sitten agadir oli turhan eksoottinen ja likainen jne. niin enaa se ei sita ole.melkeen turhankin turistisoitunut ja lansimaalaistunut.mutta aitoa ja alkuperaista toki löytyy.

    • salmi allu

      matkani marokossa sujui oikein hyvin marokossa törmäät upeisiin hiekka rantoihin ja hotelleihin kauppatoreihin ja ystävällisiin ihmisiin kannataa käydä meknesissä ja rabatissa ja agadirissa ja casablankassa terveisin marokossa käynyt

    • Sofir

      ja marokkolaiset todella vieraanvaraisia ja fiksuja.

      On ihan varmasti oma vika jos siellä saa vain negatiiviä kokemuksia. Jos menet turistina maahan silmät ja korvat auki, luet etukäteen kulttuurista ja ihmisistä, niin ymmärrät paremmin miksi kaikki ei ole niinkuin kotona. Olen käynyt Marokossa 10 kertaa ja 24.12 menen sinne 11.kertaa. Reissaan melkein aina yksin ja nykyisin en enää asu hotellissa vaan marokkolaisten ystävieni luona.

      Halvimmat lennot olen löytänyt Tampereelta Ryanairilla Hahnin kautta Agadir, Marrakesh ja Fez- kaupunkeihin. Kun liput ostaa 2-6kk etukäteen niin halvimmilaan olen maksanut 120e edestakaisin Tre-HHN-Marokko ja kotiin.

      Malagan kautta en enää mene koska siellä niitä varkaita oli eniten. Minutkin ryöstettiin 2005 eka kerran Malagan bussiasemalla ja niin taitavasti takaa kassin hihna leikaten ettei kukaan huomannut mitään.

      Suunnittele vaan reissuja ja lue Lonely Planet ym muita matkakertomuksia, suomalaisilla voi olla kapeat kokemukset vain turistin näkökulmasta. Kulttuuria, musiikkia, ihania käsitöitä ja erilaisia kaupunkeja on joka puolella maata.

      • travelbag

        Olen kaynyt Marokossa useammankin kerran. Ensi kerta oli todella upeaa, Casablanca, Sale, Voloubolis, Fez, sielta pohjoiseen pain, sitten Marrakech. Bussilla kierreltiin oppaan mukana, kaikki turistipaikat, museot, souqit yms, kavaisimme tehtaalla jossa valmistetaan poytia ja posliiniesineita, 3lla eri kielella selostettiin, viiden tahden hotellit uima-altaineen, ateriat sisaltyi paketin hintaan.
        Myos etelaanpain kannattaa tutustua, eika vain Agadiriin, mika aika kuiva kaupunki, ilman omaa ilmapiiriaan, rantakin kauhea, mitaansanomaton. Agadirista paasee Tiznitiin tunnissa taksilla, halpa, joka kaunis nukkuva kaupunki, moderni tavallaan, vaan allkuperainen, hopeaa saa hyvaan hintaan, jos osaa etsia.
        Rantaan lyhyt matka. Mirlift iin ei kannata menna, liian turistipaikka.
        Tafraout pieni vuorikyla on hurmaava, ainutlaatuinen.

        Englannilla parjaa hyvin, internet kahviloita erittain halpoja joka paikassa, myos ATM-rahan ottopaikkoja. Puhelimen voi ostaa sielta halvalla myos, jottei tarvitse kayttaa kallista yhteytta tai Roaming.
        ole valmis aina tinkimaan hinnoista, aina kannattaa.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2399
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      173
      1529
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1376
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1095
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1089
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      875
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    Aihe