identtisyys

häh?

Mistä tiedätte heti syntymän jälkeen, ovatko lapsenne identtiset kaksoset vai tavalliset?

Mulla on avioliiton kautta yhdet about 40v siskokset jotka on täysin saman näköiset. Viiden vuoden aikana en ole oppinut erottamaan heitä toisistaan. (Myös pukeutuvat samoin) Oletin, että he ovat identtiset, mutta lääkäri oli kuulemma syntymän jälkeen sanonut äidilleen, että ovat epäidenttiset. Tietääkseni mitään tarkkoja tutkimuksia ei ole tehty.

Tiedän, että identtiset kaksoset voivat olla eri näköiset, eikä identtisyys riipu ulkonäöstä vaan solun jakautumisesta, mutta jos kaksoset on tismalleen saman näköiset, niin voivatko he olla epäidenttiset? Miten tää voidaan selvittää ja missä vaiheessa?

12

4065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minna

      DNA- testillä saa varman vastauksen, mut mielestäni se maksaa.. voi tutkia millon vaan.. jos sillä on jotain merkitystä..

      • tietoa

        jotain 200 euron paikkeilla/kaksospari.


    • Ex-pat

      Yksi/kaksimunaisuushan (identtisyys/epäidenttisyys) selviää jo hyvin aikaisessa vaiheessa ultraäänitutkimuksessa. Epäidenttisillä (kaksimunaisilla) kaksosilla on kummallakin oma istukka, kun taas identtisten kaksosten napanuorat menevät yhteen yhteiseen istukkaan. Normaalisti tämä asia todetaan jo ensimmäisten raskauskuukausien aikana ultraäänitutkimuksessa ja myöhemmin identtisten kaksosten tapauksessa seurataan doppler-ultralla (virtausmittaus) säännöllisesti, että napanuoran ja yhteisen istukan veren virtaus riittää kummallekin lapselle. Kaksimunaisten kaksosten tapauksessa tätä vaaraa ei normaalisti ole.

      • ...

        Minulla on kaksoistytöt, joista ei vieläkään tiedetä ovatko identtisiä vai eivätkö. Todisteet ovat tässä; oma sikiöpussi kummallakin, mutta täysin yhteinen istukka. Synnytyslääkäri epäili identtisiksi, mutta en ole koskaan uskonut siihen. Tytöt ovat täysin samannäköisiä takaapäin, mutta kasvonpiirteet ovat erinlaiset.


      • Ex-Pat
        ... kirjoitti:

        Minulla on kaksoistytöt, joista ei vieläkään tiedetä ovatko identtisiä vai eivätkö. Todisteet ovat tässä; oma sikiöpussi kummallakin, mutta täysin yhteinen istukka. Synnytyslääkäri epäili identtisiksi, mutta en ole koskaan uskonut siihen. Tytöt ovat täysin samannäköisiä takaapäin, mutta kasvonpiirteet ovat erinlaiset.

        Kaksimunaisten kaksosten istukat kasvavat usein raskauden edetessä yhteen eikä siinä tapauksessa liian myöhään tehdyn ultran perusteella pystytä enää tällä perusteella varmistamaan identtisyyttä/epäidenttisyyttä.


      • jaöjösdfsopfo
        Ex-Pat kirjoitti:

        Kaksimunaisten kaksosten istukat kasvavat usein raskauden edetessä yhteen eikä siinä tapauksessa liian myöhään tehdyn ultran perusteella pystytä enää tällä perusteella varmistamaan identtisyyttä/epäidenttisyyttä.

        mun tytöillä oli yhteinen istukka ja eri sikiöpussit ja lääkäri totesi, että tod.näk. ovat epäidenttiset., mutta totuus selviää ainoastaan dna-tutkimuksissa. alkuun näyttivät myös ihan eri näköisiltä, mutta puolen vuoden iän jälkeen alkoivat kovasti muuttua toistensa näköisiksi. toiset sanovat, että ovat aivan samannäköiset, toiset taas sanovat, että ovat eri näköiset. äidin mielestä tietysti ovat AIVAN eri näköiset. :)


    • epäselvää edelleen

      Niinpä,

      minäkin oletin, että lapseni ovat epäidenttiset kun heillä oli omat istukat.... Sairaalasta lähtiessämme lääkäri kuitenkin sanoi, että ei ole poissuljettua, etteivät kuitenkin olisi idenntiset - heillä kun on keskenään kuitenkin sama veriryhmä mikä on taas eri kuin omani.

      Ovat nyt kymmenen vanhoja ja muistuttavat kovasti toisiaan ulkonäöllisesti - jopa lähipiirillä on välillä vaikeuksia tunnistaa.

      Vaikka asialla ei oikeasti ole suurta merkitystä, niin silti kiinnostaisi tutkia miten asian laita oikein on.

    • Hyvin hämmentävää

      Periytyvyys/utelijatar-viestiketjussa on mainittu identtisyyden ja epäidenttisyyden lisäksi puoli-identtisyys. Tietääkö tästä kukaan? Päteviä ihmisiä lukemassa viestejä? Onko puoli-identtisyys todellinen mahdollisuus vai huuhaata?

      Suora lainaus em. viestiketjun viestistä, kirjoittanut nimimerkki "Kaksonen":

      "Kaksosraskaudessa voi käydä vielä yhdellä tavalla eli
      3. Munasolu jakautuu ennen hedelmöitymistä ja jakautumisen jälkeen kaksi siittiötä hedelmöittää munasolun puolikkaat -> puoli-identtiset kaksoset, joilla on samat perintötekijät äidin puolelta, isän puolelta eri."

      Periaatteessa puoli-identtisyys voisi selittää lähes samannäköisten kaksosten tilannetta, eikö?

      • Vilijonkka

        ... puoli-identtisyys on aivan totta. Puoli-identtiset kaksoset voivat saada alkunsa MYÖS niin, että munasolu laskee sisäänsä jostain syystä kaksi siittiötä, mitä ei yleensä tapahdu.

        Istukoista vielä: istukat voivat näyttää yhdeltä siinä vaiheessa kun lapset syntyvät, koska ne kasvavat niin suuriksi ja jos alunperin sijaitsevat kovin lähekkäin. Ensimmäisten kaksosteni istukat olivat aivan erillään ja toisilla kasvaneet yhteen. Niitä ei edes yritetä erottaa, vaan istukan painoksi kummankin lapsen papereissa on laitettu istukoitten yhteispaino.

        Ja mielipiteenäni sanoisin, että voivathan eri-ikäisetkin sisarukset olla aivan samannäköiset :)


    • tuplaäiti

      Heti syntymän jälkeen täydellistä varmuutta ei identtisyydestä voikaan tietää. Ainoastaan DNA-testit antavat 100%:n varmuuden.
      Meillä on kaksospojat, nyt 6 ja puoli vuotiaat. Heillä oli omat sisemmät sikiöpussit, uloin oli yhteinen, istukka oli myös yhteinen/yhteenkasvanut. Emme tienneet siis, ovatko poikamme identtisiä vai ei. Heidän ollessaan 2-vuotiaita, lastenneurologi teki identtisyysarvion, jossa hän katsoi poikien veriryhmät, kasvukäyrät, korvien muodon, hampaiden puhkeamisajankohdat, hiusten ja silmien värin, (tietenkin sukupuolen:) )ja niillä perusteilla hän arvioi pojat identtisiksi, kun nämä kaikki ominaisuudet täsmäsivät. (Pituuseroa oli silloin 1/2 cm, joka oli jo syntyessä ja on yhä). Todennäköisyydeksi tälle arvioi 99%.

    • tiedefriikki

      30 % samaa sukupuolta olevista didi-kaksosista on idettisiä. Varsinkaan ennen vanhaan tätä ei tiedetty ja siksi sanottu aina epäidenttisiksi niitäkin jotka identtisiä. Vaikka siis kaikki erilliset ja kaksi eri istukkaa niin jos on hyvin varhaisessa vaiheessa jakautunut niin voivat kasvattaa omat istukat.

    • kaksosiakaksosia

      Vastaus kysymykseen on siis, ei mistään. Identtisyyden voi todeta varmasti ainoastaan geenitestillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4849
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe