Hoitotuki

anne-

Minulla on pian 6 vuotta täyttävä tyttö, joka käy kerran viikossa puheterapeutilla. Lääkäri on laittanut hoitotukee diagnostiksi dysfasia. Me saamme myös hoitotukea 77 ja jotain hiluja päälle. Miten on mahdollista saada se korkeammaksi. Meillä on myös vielä öisin vaipat käytössä, koska hän ei millään pysy yötä kuivana. Onneksi cittari myy isoille lapsille vaippoja, ovat vaan niin turhan kalliita, mutta ei tarvitse pestä pissapyykkiä niin usein. Saimme myös kuukauden kuurin Minirin lääkkeitä, ja ne kyllä auttoivat, mutta hinta oli kuukauden satsille 39 euroa, niin en ole enään niitä hankkinut. Tyttö on myös liian vilkas ja en tahdo jaksaa olla hänen kanssaan iltaisin. Ei osaa kunnolla leikkiä ja iltaisin "kyhnää" vieressäni.

11

3454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ................

      Kun ei paljon suuremmilla kuluillakaan saa sitä korotettua. Tuota vaippa asiaa voit kysyä, olisiko mahdollista saada ne hoitotarvikejakelun kautta. En tosin tiedä onko dysfaatikolla oikeutta siihenkään....

      • se ero

        onkin, että on valtavat erot eri paikkakunnilla, Kelalla nimenomaan. Kannattaa aina hakea korotettua tukea ja täyttää tarkoin hakukaavake, jossa kertoo miten lapsen hoito/kulut eroaa normaalin samanikäisen hoidosta. Ja eniten painaa se, kuka ja millainen lääkäri on kirjoittanut b-todistuksen. Kela "kunnioittaa" vain erikoislääkärien todistuksia, sen olen itsekin kokenut ja kuullut monelta taholta.


    • Haku päälle.

      Todista kuitein ja selityksin ylimäätäiset kulut, myös pyyki jos sitä syntyy normaalia enempi. Myös lääkäri ja terapia kuitit, ajan käyttö ja matkakulut.
      Lapsen avuntarve. Kirjoita mieluimmin liikaa kuin liian vähän.

      Vaippoja voit yrittää saada kunnalta terveyskeskuksen, kotihoidon tms. kautta ilmaisjakeluna. Asiaan vihkiytynyt hoitaja tai lääkäri kirjoittaa suosituksen ja vaippojen tarpeen määrän arvioinnin.
      Kela saattaa nyös korvata kuitteja vastaan vaipoista jotain tai kaikki.

      Niin ja muista mainita jos asia rajoittaa muuta normaalia elämistä.

      Muist myös että kunnan että kelan on käsiteltävä asia tasapuoliesti koko maassa.

      Onnea haku prosessiin.

      Sekä kelaan, tk, tai sossuun yms. ei kannata mennä sitten "hattu kädessä - anteeksi että olen olemassa tyyliin".

      • ...mutta...

        Taitaa olla arkikäytäntö ihan toisenlainen. Eli todellakin löytyy eroja kohtelussa eri puolilla suomea. Ne kaavakkeet myös eriarvoistavat ihmisiä, joillekin Runebergimäisen tekstin tuottaminen on helpompaa kuin toisille, ja kuitenkin päätökset tehdään aika paljon juuri noiden hakemuksen tietojen mukaan. Itse sain tuon alemman tuen, mutta ystäväni, joka on oppinut kelan kanssa asioimaan ihan kantapäänkautta, auttoi niiden täyttämisessä. Siis sitä korotettua en edes hakenut. Monet samassa tilanteessa olevat perheet eivät ole saaneet edes tuota alinta.

        Aina voit hakea, siinä et mitään häviä.


      • hakee korotettua
        ...mutta... kirjoitti:

        Taitaa olla arkikäytäntö ihan toisenlainen. Eli todellakin löytyy eroja kohtelussa eri puolilla suomea. Ne kaavakkeet myös eriarvoistavat ihmisiä, joillekin Runebergimäisen tekstin tuottaminen on helpompaa kuin toisille, ja kuitenkin päätökset tehdään aika paljon juuri noiden hakemuksen tietojen mukaan. Itse sain tuon alemman tuen, mutta ystäväni, joka on oppinut kelan kanssa asioimaan ihan kantapäänkautta, auttoi niiden täyttämisessä. Siis sitä korotettua en edes hakenut. Monet samassa tilanteessa olevat perheet eivät ole saaneet edes tuota alinta.

        Aina voit hakea, siinä et mitään häviä.

        .tukea, tulee se merkintä olla myös lääkärin kirjoittamassa b-lausunnossa. Eli lääkäri (erikoislääkäri) on myös sitä mieltä, että korotetulle hoitotuelle on perusteet.

        Todella suuret erot on eri puolilla suomea kelalla, miten korvataan ja miten suhtaudutaan. Jossakin myönnetään tuki puoleksi vuodeksi kerrallaan - tietenkin jokin merkitys on lapsen sairaudella/vammalla - jossakin kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Yleisin käytäntö on vuodeksi eteenpäin ja sitten uusi lääkärintodistus ja kaikki muut lomakkeet. Itselle kannattaa ottaa kopiot kaikista papereista.


    • äitee +4

      jos lääkäri määrää lääkkeen saat siitä kelakorvauksen. Kerralla saa ostaa 3kk annoksen ja siitä menee omavastuuosuus jokaisella kerralla. Tämä siis kun lääke määrätään pysyväksi krooniseen vikaan.

      hoitotukea taas saa tietyillä lausunnoilla ehkä lisää. Kastelu on ollut yksi hoitotukeen oikeuttava syy ja dysfasia toinen, mutta yhdessä ne eivät automaattisesti nosta seuraavan ryhmään vaan siihen voidaan vaatia paljon muutakin.

      Parhaiten sinua neuvoisi nyt lastasi hoitavan sairaalan sossu. Hän tietää mahdolliset tuet eikä ole oma lehmä ojassa asioita neuvoessa... Vaippojen suhteenkin pitäisi olla apuja olemassa jo tuossa iässä.

      • anne-

        Mitä jos käymme terveyskeskuksessa eikä sairaalassa niin mihinkä sossuun otan yhteyttä, kiitos kaikista vastauksista


      • hoitot.
        anne- kirjoitti:

        Mitä jos käymme terveyskeskuksessa eikä sairaalassa niin mihinkä sossuun otan yhteyttä, kiitos kaikista vastauksista

        Ota yhteyttä terveyskeskuksessa sosiaalihoitajaan tai sairaanhoitajaan. Jos olette käyneet lapsenkanssa sairaalassa lääkärillä niin voit soittaa sen sairaalan sosiaalihoitajalle joka voi alstaa asia terveysk.:lle. Sairaalan sh tietää kyllä miten kunnassanne edetään.

        hae kuitenkin suoraan korotrttuahitot. josvähänkin tuntuu että voisi olla edellytyksiä.

        Pääsettekö milloinkaan lapsen kanssa kuntoutus aksolle? Tällaisen jason aaikana voisi hhoitaa ko. asia virelle. Silloin on kokonaisvaltaiisesti kaikki tarvittavaat henkilöt läsnä ja jokaiselta saa lausunnon. Kuntoutusta voi kysyä kelasta tai ko. saairautta koskevasta liitosta tms.


    • ...................

      Tuosta tuli mieleeni...Onkohan dysfasia ns. oikea diagnoosi lapsellesi...jos lapsi pissii housuun vielä tuossa iässä ja on muutenkin vähän "erikoinen" niin tuo kuulostaa vähän muultakin..En halua mitenkään neuvoa tai viisastella, mutta tuo kuulostaa epäilyttävältä...Kannattaisikohan käydä uusissa "kokeissa"...

    • äippä83+6vpoika

      Minulla on 6 vuotias pokia joka n. vuoden pissasi sänkyyn ja sai lääkkeeksi minirin 0,2mg hinta sille on 68 ja rapiat päälle ja se on kuukauden annos..jos hakee korotettua tukea kastelun takia niin pitää pitää puolisen vuotta yökastelijan päiväkirjaa ja sellaisen saa esim.neuvolasta kun kysyy..
      Minun poikani on myös todella vilkas ja on oppimis ongelmia yms yms...
      hoitona on ollut Theraplay terapia ja puheterapia ja psykologilla käynnit ja silmä kontrollit puolen vuoden välein ja hoito enimmäkseen tapahtuu helsingissä...ja tietty vielä kerran vuodessa ajamme viikon ajan helsinkiin osastojaksolle(LL12 osasto ja kyseessä lastenlinna ja vielä päivä osasto)
      ja kaikesta tästä olen yrittänyt hakea korotettua tukea mutta perusteet eivät riitä...
      Diagnooseja on F93.9 tunne-elämän häiriö
      f80.8 kielenkehityksen viive ja visuomotoriikan kypsymättömyys
      H52.0 hyperopia o.a et extrophia osin

      siinähän mietittävää kaikille...en vieläkään itse ymmärrä sitä minkä takia pojalle ei myönnetä korotettua...mutta ajattelen asian positiivisesti että minun poika taitaa olla niin terve että tukea ei tarvita ;) minkäs teet...
      jaksamisia sinulle :)

    • Allergiaäiti

      Kela myöntänyt hoitotuen (alemman).

      2,8 v. lapsesni voi syödä viittä ravintotuotetta (ja vitamiinit päälle).

      Ruokakulut ovat omaa luokkaansa. Pääallergiat ovat maito(siis maitoproteiini), soija, kaikki viljat, muna, melkein kaikki lihat ja vihanneksista vain bataatti käy.

      Käymme kuuden viikon välein keskussairaalassa painontarkkailussa alipainon vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2750
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      210
      1761
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1475
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1231
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      953
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      73
      837
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe