Tenoxista vielä

Tomppeli

Olen aloittamassa Tenoxin käyttöä, ja aloin pohtia, että onko aamulla herätessä tokkurainen olo? Jos nukkuu esim. 8h? Ja herääkö herätyskellon ääneen ihan hyvin, ettei vaan sitten vaikkapa myöhästy töistä...?

13

4673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fze

      Periaatteessa tuo Tenox on "yön mittainen" unilääke. Vaikea kuitenkin sanoa, miten koet, sen verran yksilöllistä tämä on. Kokeilemalla selviää. Uuden polven ns. nukahtamislääkkeet ovat lyhempivaikutteisia ja ilmeisesti myös fysiologisempia unen rakenteen suhteen, joten ne ovat tarvittaessa vaihtoehto. Niissäkin on sitten eroja; tällä hetkellä kolmea eri vaikuttavaa ainetta tarjolla. Kuitenkin, jos ongelmana on esimerkiksi ahdistuneisuus, tai aamuyön unettomuus, voi bentsopohjainen lääke olla parempi.

      Mikä kullekin sopii.

      • Tomppeli

        Mulla on just tuota aamuyöllä heräilyä, ja lisäksi erittäin vaikeaa saada unen päästä kiinni illalla, vaikka olisin miten väsynyt. Alkaa mennä hermot jo tähän tilanteeseen, toivottavasti tenox auttaa.. Ei kai ko. lääkkeellä oo muuten mitään ikäviä sivuvaikutuksia?


      • fze
        Tomppeli kirjoitti:

        Mulla on just tuota aamuyöllä heräilyä, ja lisäksi erittäin vaikeaa saada unen päästä kiinni illalla, vaikka olisin miten väsynyt. Alkaa mennä hermot jo tähän tilanteeseen, toivottavasti tenox auttaa.. Ei kai ko. lääkkeellä oo muuten mitään ikäviä sivuvaikutuksia?

        Kyllä Tenox on kokemukseni mukaan pääsääntöisesti hyvin siedetty. Pitkäaikaskäytössä kannattaa olla varovainen - keskustele siitä lääkärisi kanssa. Loppuviimein vaikutuksen ja mieltymyksesi tietää vasta, kun kokeilet lääkettä.


    • vaihtelee

      käytin tenoxia noin 3 kk, nukuin kuutisen tuntia.. vaikutus loppui aika äkillisesti, uni jäi 2-3 tuntiin, joten tenoxin vaikutus taitaa olla hyvin tapauskohtaista. minulle annettu tilalle imovane, tuntuu toimivan paljon paremmin. aamulla ihan virkeä olo. kumpikaan ei taida olla varsinaista unilääkettä, vaan pikeimminkin nukahtamislääkettä.

      • merja

        Olen kokeillut sekä Tenoxia että Imovanea nukkumisongelmiin.
        Imovane ei ollut hyvä koska heräsin parin tunnin päästä kun vaikutus loppui. Jostain syystä nukuin yleensä vähemmän kuin ilman lääkettä, jolloin nelisen tuntia unen odotusta. Tenoxilla ja myös Oxepamilla sama juttu. Nukahdan ja nukun n. 5 tuntia, herään järjettömään päänsärkyyn ja janoon - mitä pahin krapula - johon auttaa kahvi. Päänsärky ja jano loppuu. Syön reilun aamupalan ja olo on parempi kuin ilman lääkkeitä. Menen nukkumaan n. 3 aamuyöstä ja herään n. 8 tai vähän ennen. Tenoxilla tai muilla aineilla en saa unta aikaisemmin.


      • Vara

        molemmat keskipitkävaikutteisia unilääkkeitä. Tematsepaamia (Tenox, Normison) voidaan käyttää myös ahdistuneisuuden hoitoon.


    • Maija

      kokemuksia Tenoxista, tasainen vaikutus. Heräsin kyllä aamulla, toki ekana aamuna voi olla tokkurainen olo. Kokeile puolikasta ensin.

    • omaava

      Vuosia olen tilapäisesti/satunnaisesti käyttänyt, välillä mennyt useita kuukausia ilman ja heikkoina hetkinä sitten useana iltana viikossa -mitä en missään nimessä pidemmän päälle suosittele, sillä toleranssi syntyy äkkiä, ja jo yhden tenox-yöän jälkeen seuraavana iltana voi olla vaikeampaa nukahtaa! Olen huomannut itselläni toisinään myös (näin vanhemmiten), että herään tasan 6 tuntia lääkkeen otettuani ahdistuneena, mutta näin ei käy aina. Nukahtaminen onnistuu kyllä. Sivuvaikutuksia ovat mm. pöhnäinen olo, silmien "kirvely", väsymys, ja sellaisen ihmeellisenkin vaikutuksen olen huomannut, että tulen ikäänkuin sosiaalisesti rohkeammaksi, juttua riittää ventovieraillekin. Tämä saattaa tosin johtua pöhnästä ja tunteiden latistumisesta ylipäätään.

      siis, tilapäisesti/satunnaisesti ok, mutta silloinkin välipäiviä, ja pidemmällä tähtäimellä sinun on saatava uni muilla konsteilla.

      tsemppiä =)

      • Herääkö

        Herääkö tenoxin oton jälkeen helposti?? Esim. jos sen ottaa, kauan kestää vaikuttaa ja herääkö sen alaisena helposti?? Minulla on yöllä ongelmia, naapuri lähtee amerikanautolla yöllä liikkeelle, siihen ei voi olla heräämättä jonka jälkeen ei saa enään unta.. Toinen ongelma on kissani, joka hyppää sängylle tai sängyltä pois johon herään myös.. Eli herääkö tenoxin oton jälkeen helpolla??


    • James1983

      Mulla tenox auttaa nukahtaan mutta en nuku mitenkään syvää unta koskaan,ja välttämättä en montaa tuntia saa putkeen nukuttua lääkkeen ottamisen jälkeen.Kyllä tenoxista on apua ollut mutta toivoisin sen auttavan enemmän.Joka ilta en tenoxia ota,joskus pari viikossa ja joskus pari kuukaudessa.mies 33v.

    • Mulla oli aluksi iltapäivään asti tokkurainen olo, mutta nyt oon käyttänyt sitä pari vuotta (siis vain silloin tällöin) mutta tokkuraisuus on hävinnyt eikä se pidä mua unessa. Ei oikein meinaa tehota enää mitenkään.

    • oodi_tenoxille

      Tenoxii kun pitempään joka päivä syö
      Tulee heräiltyä koko yö
      Saattaa aamulla tokkura olla
      Ja ei kirkkaasti toimi polla
      Ei nukkuminen kaksista sillä oo
      Ja lääkärikin sanoo soosoo,
      Kun uutta reseptiä anot sen vastaanotolla
      Ellet ole jo katkolla
      Jos enemmän napsii
      Tarvii pillereitä jo kaksii
      Kohta ei nekään riitä
      Kuka lääkäri antais lisää niitä?
      Vierotusoireena saattaa ahdistaa
      Ja ei uni tunnu tulevan olleskaa

    • tenoxin-korvaaja

      - 1-5mg pitkävaikutteista melatoniinia,
      - b12-vitamiinia, reilu yliannos, jopa 10 000iu. Yliannos ei haittaa koska vitamiini on vesiliukoinen.
      Tuo satsi on auttanut kaikkia tuntemiani unihäiriöisiä.

      Jos nuokaan eivät riitä, niin sitten lisänä seuraavia luontaistuotteita oman harkinnan mukaan;

      - b12-vitamiinia, reilu
      - L-teaniinia, 500 mg
      - L-tryptofaania, 500 mg
      - kauranversouutetta, esim. Vogelin Avena Sativa 20 tippaa iltateehen.

      Ja illalla kamomilla teetä hunajan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe