Alottelija ostoksilla

Mrs. Brunette

Olen aina käyttänyt pc:tä työssä ja kotona, käyttöjärjestelmänä Windows. Minun pitäisi ostaa perheellemme uusi kone. Ihastuin kaupassa iMac G5:een. Täytyy sanoa, että ihastuin ulkoasuun, sillä kaikki tekniikkaan liittyvä on minulle tuntematonta kieltä. Onko Macin käyttöön helppo oppia ? Mitä Macissa ei ole, mitä pc-koneissa on ? Onko kyse pc:ssä ja Macissa kyse muusta kuin imagoerosta ? Lapseni ovat pieniä, joten ainakaan vielä meillä ei pelata kuin simppeleita Muumipelejä. Pelien pyörittämiseen konetta ei siis meillä tarvita. Käyttäisin konetta vain surffailuun ja tavallisimpien toimisto-ohjelmien ja valokuvien käsittelyohjelman pyörittämiseen. Olen täysin sormi suussa, sillä 1500e Macistä hirvittää, kun en ole sitä koskaan käyttänyt ja pelkään ikäviä ja kalliita yllätyksiä. Nykyinen pc:ni on kestänyt jo 6 vuotta. Perheellisenä asuntovelallisena haluan tehdä hyvän ja pitkäikäisen sijoituksen. Olisiko iMac G5 sellainen ?

8

1616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jortsu

      "Perheellisenä asuntovelallisena haluan tehdä hyvän ja pitkäikäisen sijoituksen."

      Ensinnäkin, haluan palauttaa sinut maan pinnalle. Mikään tietokone ei ole koskaan hyvä sijoituskohde. Tietokoneiden hinnat tippuvat vuosittain erittäin paljon. Yleensä Maccien jälleenmyynti arvo on säilynyt PC-koneita parempana, mutta kuitenkin Maccienkin hinta tippuu reilusti, joten "omiaan" koneesta ei koskaan saa takaisin.

      Jos olet asuntovelallinen, etkä käytä tietokonetta raskaaseen pelaamiseen tai raskaaseen työkäyttöön, suosittelen edullisempaa mallia, kuten Mac Minia. Mac Minissa ei ole mukana näyttöä, mutta kone on muuten erittäin pieni, hiljainen, vähävirtainen ja tyylikäs paketti.
      http://www.apple.com/fi/macmini/
      Hinta on vain neljäsosa iMac G5:n hinnasta, ja vaikka tuohon ostaisi rinnalle näytön, jää hinta edelleen iMaccia pienemmäksi.

      Mac Mini on hyvä kone Macceihin siirtyvälle. Sinun ei tarvitse heti välttämättä ostaa uutta näyttöä, vaan voit käyttää vanhaa näyttöäsi tai ostaa edullisen PC-näytön. Ja jos Mac-maailma ei jostain syystä tunnu sinusta sopivalta, voit käyttää näyttöä seuraavassa koneessasi, ja jos myyt Mac Minin esimerkiksi:
      http://www.hopeinenomena.net palstalla, et varmasti jää paljoa häviölle. Tuolta palstalta löytyy myös enemmän auttajia uudelle käyttäjälle.

      "Onko Macin käyttöön helppo oppia ?"

      Koska olet aiemmin käyttänyt Windowsia, on Macin käyttäminen varmasti helppo oppia.

      "Mitä Macissa ei ole, mitä pc-koneissa on ?"

      Macciin ei ole saatavilla yhtä paljon pelejä kuin PC-koneeseen. Pelejä kuitenkin löytyy ja ne Muumi-pelitkin saa toimimaan Macissa. Maceissa ja PC-koneissa on erilaiset prosessorit. Tämä tarkoittaa, että PC-ohjelmat eivät toimi Maceissa, eivätkä Mac-ohjelmat PC-koneissa. Jos sinulla on siis Windows versio Microsoft Officesta, se ei toimi uudessa Macissasi, vaan Macille löytyy oma Microsoft Office.

      Useista ohjelmista löytyy Mac puolellakin ilmaisia versioita, joten kaikkia ohjelmia ei todellakaan tarvitse ostaa uudelleen. Koneen mukana tulee ilmaiseksi ohjelmia mm. musiikin kuunteluun, äänen ja musiikin tuottamiseen, kuvaselailuun ja kuvaeditointiin ja kevyeen videoeditointiin.

      "Käyttäisin konetta vain surffailuun ja tavallisimpien toimisto-ohjelmien ja valokuvien käsittelyohjelman pyörittämiseen."

      Tähän käyttöön Mac soveltuu mainiosti. Jos haluat välttämättä käyttää Microsoft Officea, sen joutuu ostamaan erikseen (aivan kuten Windowsiinkin). Microsoft Officelle löytyy kuitenkin joitain ilmaisiakin vaihtoehtoja, jotka saattavat soveltua sinulle aivan hyvin.

      Huomaathan myös, että Mac OS X käyttöjärjestelmä on täysin virusvapaa. Sinun ei siis tarvitse ostaa koneeseesi minkäänlaista virustentorjuntaa, eikä sinun tarvitse huolehtia virustorjunnan päivittämisestä. Tietotekniikasta vähän tietäville Mac on etenkin tästä syystä usein Windowsia parempi vaihtoehto.

      • rami

        "Huomaathan myös, että Mac OS X käyttöjärjestelmä on täysin virusvapaa", juuri tämä on tärkeä pointti.
        Käytän Maccia työssä ja siirtyminen PC-maailmaan kotona (poika vaati pelien takia) alkoi katastrofaalisesti. Palomuurien asetukset eivät osuneet kohdalleen. Milloin ei päässyt mihinkään sivustoon, milloin taas pääsi mihin vaan ja viruksia alkoi pursuamaan. Kone oli niin solmussa että takuukorjaus kesti toista kuukautta!
        Poika muutti omaan asuntoon ja annoin PC:n mukaan (ei tarvinnu maksaa). Nyt hyrisee eMac (590 E oli hinta uudesta) ja ei töki enää pankissa asioinnit sun muut perusjutut.


    • Laapiskynä

      En usko että on aito kysely.

    • Mac-user

      Terve,

      sain ensimmäisen koneeni noin 7 vuotiaana. Kone oli siihen aikaan melkeinpä parasta huippulaatua (tehollisesti) oleva PC. Olen nyt käyttänyt samaa konetta 6 vuotta 13-vuotiaaseen asti, kunnes sain synttärilahjaksi rahaa, ja ostin veljeltäni puoli vuotta käytetyn Mac Minin, hintaan 400 € (alkuperäinen noin 950 €, leso leso). Olen siis ollut PC-käyttäjä koko ikäni, mutta nyt käyttänyt 2 viikkoa HIENOA Mäkkiäni. Olen sopeutunut koneeseen ja uuteen käyttöjärjestelmään täydellisesti ja huomaan kokoajan uusia mahtavia ominaisuuksia mitä ei vanhasta Windows-koneesta löytynyt. Esimerkiksi äsken päivitin ohjelmia (jotka sisältyvät hintaan jokaisessa Mäkissä), päivityksiä oli 15 kappaletta kooltaan 5-35 Mt. Käytin muita ohjelmia kokoajan sivussa päivityksien latauksesta ja asennuksesta, eikä se haitannut ei päivityksiä, eikä muitakaan ohjelmia ollenkaan. Ihmettelin sitä, koska kuuntelin musiikkia, katsoin videoita netissä, latasin tiedostoja, chattailin MSN Messengerissä... ja koko kone pyöri täysin ongelmitta. Myös itse päivittäminen on helppoa. Kone itse ilmoittaa avatessani ohjelman, että tarviis muutaman päivityksen, painan muutamaa nappia, odotan hetken (käyttäen muita ohjelmia^) ja lopuksi käynnistän uudelleen. Suorastaan mahtavaa!

      Joten, kannatan vahvasti Mäkin hankintaa, jo "huonoin" Mac Mini riittää kaikkiin noihin töihin mitä mainitsit (samaan aikaan), koska koko Mäkin käyttöjärjestelmä on kevyempi kuin mikään Windows tulee ikinä olemaan. Mac on huippu, mitä ikinä teenkin, iTunes (vastaa Windows Media Playeria, pelkästään sata kertaa parempi) pyörii aina taustalla soittaen lempimusiikkia jotka lataan alle minuuttiin P2P-ohjelmalla (only for Mac).

      Osta se.

      • dfgdfg

        >"huonoin" Mac Mini< ei ei, halvemmasta päästä mutta ei nyt kuitenkaan huono tai huonoin


      • Mac-user
        dfgdfg kirjoitti:

        >"huonoin" Mac Mini< ei ei, halvemmasta päästä mutta ei nyt kuitenkaan huono tai huonoin

        Sen takia laitoin sen lainausmerkkeihin :)


      • dfgdfg
        Mac-user kirjoitti:

        Sen takia laitoin sen lainausmerkkeihin :)

        kyllähän minä sen tiesin :) hehe


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      200
      2063
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1416
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1175
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      66
      1128
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      153
      1052
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      85
      979
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      84
      865
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      828
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      63
      785
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      759
    Aihe