Perintö velkojille???

Poika

Moi kaikille!
Mulla on paska tilanne, isä on sairaalassa ja tekee kuolemaa.. olen ainoa perillinen. Olen velkasaneerauksessa omien yrittäjä aikojen johdosta, nyt kun saan perinnön ..velkojani saavat leijonan osan. Mitä vaihtoehtoja mulla teidän mielestä olisi toimia niin ettei kaikki rahat mene velkojilleni??
Voinko esim. vaan nostaa isäni tililtä rahaa tässä vaihessa kun hän vielä elää??
Joudunko siitä vastuuseen?

Neuvoista kiitollinen

17

4046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on...

      ..noi asiat kummallisessa tärkeysjärjestyksessä...

    • noin

      Lakisivulta...Siellä ne tietää.

    • vastuuseen

      Miksi et joutuisi, toisen varojen käyttöhän on kavallusta tai ties mitä. Ja kun siihen vielä liittyy velkasaneeraus ... en edes halua tietää, mitä se sitten merkitsee noin rikosoikeuden kannalta.
      Jos et halua perinnön menevän velkojillesi, voi luopua koko perinnöstä. Silloin sinun ei saa missään vaiheessa olla sen kanssa tekemisissä, vaan pesänhoitaja siirtää sen edelleen seuraaville perillisille. Onko sinulla lapsia? Jos sinä olet ainoa perillinen, perintö menisi lapsillesi, jos sinulla sellaisia on.

    • kiero

      Isäsi makaa sairaalassa kuoleman kielissä ja ajattelet rahaa!!!??!!

      Jos olet velkaa, velat on tietenkin maksettava ensin! Mitäs olet hoitanut asiasi huonosti! Meilläkin on TOISEN takia velkaa, jota joudumme joka kuukausi maksamaan 500e pari vuotta.

      Olet todella kiero, muuta ei voi sanoa. Perintöhän ei ole sinun rahaa ollenkaan, vaan isäsi. Jos olet kuitenkin niin onnekas, että saat rahaa, hoidat selkä suorana velkasi ensin pois.

      • zivago

        on nyt tärkein. toisaalta juuri Alzheimeria voi sairastaa vuodeosastolla jopa vuosia... isotätini sairasti lähes 20v- joten mikään ei ole varmaa.
        Toki velkojiesi asiat ovat ensisijaisia- miten ihmeessä voit ajatella, ettet maksaisi velkojasi???
        kaikkea sitä kuulee!!!


      • mielipide.
        zivago kirjoitti:

        on nyt tärkein. toisaalta juuri Alzheimeria voi sairastaa vuodeosastolla jopa vuosia... isotätini sairasti lähes 20v- joten mikään ei ole varmaa.
        Toki velkojiesi asiat ovat ensisijaisia- miten ihmeessä voit ajatella, ettet maksaisi velkojasi???
        kaikkea sitä kuulee!!!

        Joskus ihminen velkaantuu pahasti hyvaa hyvyyttaan eli esim. jos auttamisenhalussaan menee takaamaan JONKUN MUUN lainoja tms.!

        "Alkaa tuomitko ettei teita tuomittaisi."


    • vaihtoehdot ovat aika vähissä.

      Voit maksaa isäsi tililtä hänen menojaan (sairaalamaksut, vuokrat, sähkölaskut...) mutta rahaa et "itseksesi" voi nostaa, vaikka sinulla olisi käyttöoikeuskin tiliin.

      Jos isäsi on edelleen oikeustoimikelpoinen, hän voi testamentata omaisuutensa kenelle tahansa.

    • poikaa:

      ahneella on paskanen loppu!

      • onpi

        ainakin mitä makeint elo


    • minä.....

      kun valtaosa perinnöstä(sitten joskus)menee velkojillesi niin sen jälkeenhän olet velaton,olisit tyytyväinen.Miksi et halua tulevaa perintöäsi käyttää velkojenmaksuun,en ymmärrä?Rehellisesti isäsi tililtä et voi nostaa rahaa.

      • löpö

        saa valtakirjal tilit nollille


      • minä
        löpö kirjoitti:

        saa valtakirjal tilit nollille

        Tarkoitin rehellisesti!


    • Saat rahat

      omaan käyttöösi,jos haet ne jo pankista isäsi ollessa elossa.ja jos lakimiestä tarviit peruihin,ni kottaa siltä etukäteen.ni vouti jää nuolee näppejään

      • noin

        Käsittääkseni tuo ei voi olla laillista. Sehän katsottaisiin ennakkoperinnöksi. Joutuu kuitenkin lopulta vastuuseen niiden rahojen ottamisesta.


    • neuvonen

      Jos isäsi on vielä oikeustoimikelpoinen tee lahjakirja jossa isäsi lahjoittaa omaisuutensa lapsillesi ja lahjakirjaan merkintä ei ennakkoperintöä.

      Jos ei omia lapsia niin lahjakirja jonkun muun kuin itsesi nimiin muistettava että lahjakirjaan merkintä ettei lahja ole missään suhteessa ennakkoperintöä.

      Tee myös asianhoito valtakirja tai asiainhoito testamentti johon isäsi allekirjoitus ja kaksi todistajaa jolla hoidat isäsi raha-asiat ja on oma asiasi kuinka hoidat onhan sinulla isäsi valtuutus kun asianhoito valtakirjassa teksti suunnilleen

      --Mikäli minä x joudun tilaan jossa en sairauteni tai muun vastaavan vuoksi kykene asioitani hoitamaan valtuutan poikani x hoitamaan asioitani ,,,,

      Jos haet itsesi isäsi edunvalvojaksi joudut silloin tekemän maistraatille kirjanpito selvityksen vuosittain mutta asiainhoito valtakirjaan ei liity pakollista kirjausta ja selvitys tehdään vasta kun pesänselvittäjä sitä vaatii ja pesänselvittäjän maksaa se joka sitä vaatii.

      Ota isäsi lääkäriltä selvää isäsi oikeustoimi kelpoisuudesta.

      Yleensä pelkkä alkava tai keskivahva dementia ei tee kenestäkään automaattisesti vajaakelpoista allekirjoituksiin jollei ole erikseen haettu neurologin kantaa oikeustoimikelpoisuudesta.

    • vastuuta tulossa

      Vanhanaikaisen ajattelun mukaan velkoihin sisältyy ajatus niiden takaisinmaksamisesta.

      Jos millä tahansa tavalla hankit nuo isäsi rahat käyttöösi joudut ilman muuta ja oma-aloitteisesti maksamaan velkasaneeraukseen lisäsuorituksia, siis maksuohjelman ylittäviä suorituksia. Ellet maksa, maksuohjelma raukeaa ja koko velkasaneeraus menee uusiksi. Ei kannata niitä rahoja pimittää. Jos maksuohjelman aikana saat varoja käyttöösi, saatat joutua niiden perustella maksamaan lisäsuorituksia vielä pitkään maksuohjelman päättymisen jälkeen.

      Velkasaneerauksessa on perinnön osalta oleellista perittävän kuolinhetki. Et voi esim. perinnönjakoa lykkäämällä vapautua lisäsuorituksista, jos perittävän kuolema on tapahtunut maksuohjelman aikana.

      Perinnöstä luopumisesta en tiedä. Kai olet allekirjoittanut paperin jossa lupaat ettet heikennä velkojien asemaa. Sehän tarkoittaa sitä että velkojat ovat luvanneet pelata hieman normaalia reilumpaa peliä sillä edellytyksellä että itsekin pelaat.

      Onhan tuo paska tilanne jos joutuu maksamaan velkansa. Ei tässä maassa ole enää minkäänlaista oikeutta.

      Niin, ja sitten vielä: ei ne kaikki rahat missään tapauksessa mene velkojille. Muistaakseni vain 1000 euroa ylittävä osa menee ...

    • ennakoinut

      Olisit ennakoinut tilanteen. Silloin kuin minä pääsin velkajärjestelyyn, tein vanhempieni kanssa tuomarin luona lapun, jossa kieltäydyn perinnöstä jos sellainen tilanne tulee eteen järjestely aikana. Mahdollinen perintö menee suoraan lapsilleni. Ko. paperista ei ole kerrottu edes lapsilleni ja se puretaan heti kuin järjestely loppuu! Tämä ei ole itsekästä, vaan järjestely jolla taataan ettei vanhempani ole raataneet turhaan ja niiden rahoilla makseta sellaisia velkoja joihin heillä ei ole mitään osuutta. Itseasiassa velat johtuvat aikoinaan nimi väärässä paikassa.... vanha takaus velka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      611
      16586
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      52
      14978
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      389
      9344
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      47
      5582
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      12
      4639
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      174
      3255
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      118
      1925
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1379
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      96
      1315
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1247
    Aihe