MM-kisat 2006: Hollanti suurin suosikki?

P. C.

Tulevat jalkapallon MM-kisat ovat varsin mielenkiintoiset ja näin etukäteen näyttäisi tulevan varsin hyvät kisat. Joukkueissa on taitavia ja nuoria pelaajia höystettynä vanhoilla konkareilla, jotka eivät ole iän myötä huonontuneet. Joukkueet ovat suht tasaisa ja pääpaino tulee ehkä olemaan hyökkäävällä tyylillä ja taitojalkapallolla.

Kisojen huono puoli on sen osallistujamaat, joiden joukosta löytyy sellaisia heittopusseja kuin Togo, Australia, Angola ja ennen kaikkea Trinidad ja Tobago, joka ei missään nimessä ansaitse paikkaansa MM-kisoissa. Syy tämän valtion mukanaololle löytyy FIFA:n karsintasysteemistä, joka floppaa pahanpäiväisesti päästäen peräti neljä maata Väli-ja Pohjois-Amerikasta MM-kisoihin varmistaen, ettei Yhdysvallat jäisi ulos. Tämä on uskomatonta ajatellen, että kyseisestä maanosasta kisoihin ansaitsisi päästä MM-kisoihin - korkeintaan - yksi maa. Mutta nyt niitä todellakin on mukana peräti neljä !! Maailmasta löytyy kymmeniä parempia jalkapallomaita kuin Trinidad ja Tobago, mukaanlukien tietenkin Suomi.

1. HOLLANTI
Hollanti on tulevien kisojen suurin suosikki. Joukkueella on todella nopea ja taitava hyökkäys / keskikenttä, jonka edessä kalpenee jokaikinen maa maailmassa. Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Andy van der Meyde, Romeo Castelen ja Dirk Kuijt muodostavat sellaisen joukkion, että kentällä voisi olettaa olevan melkoinen hulabaloo, jos kyseiset herrat saadaan supistettua kentälle samaanaikaan sellaiseen ryhmitykseen, ettei puolustus kärsi. Keskikentän pohjalle Hollannilla on asettaa Mark van Bommel ja myös puolukseen löytyy nuoria ja lupaavia pelaajia. Maalissa jatkaa todennäköisesti suht vanha mutta edelleen pelimies Edwin van der Sar. Hollanti on kisojen suurin suosikki, ja jos kaikki loksahtaa kohdalleen, voidaan Hollanilta odottaa jopa yliluonnollista jalkapalloa...

2. BRASILIA
Brasilia tulee hyvänä kakkosena. Joukkueella on hyvä maalivahti, puolustus ja hyökkäys, mukaanlukien yksi maailman parhaista jalkapalloilijoista, Ronaldinho. Ainoastaan keskikenttä näyttäisi olevan epävarma, eikä Brasilian tulevien kisojen yhtenäisyydestäkään voi olla täysin varma. Silti Brasilialla on jälleen loistava joukkue, joka voi yltää mestaruuteen.

3. RANSKA
Ranskalaisten onneksi maailman paras pelaaja Zinedine Zidane on mukana ja hänen ansiostaan Ranska voidaankin ajatella kolmannen kerran peräkkäin mestarisuosikkeihin. Mukana on myös loistava Robert Pires ja mahtava Patrick Vieira, jotka kyllä hoitavat tonttinsa mallikkaasti. Hyökkäykseen löytyy Thierry Henry ja David Trezeguet, joten maalinteko ei tule olemaan ongelma millään tasolla ! Puolustus ja maalivahti ovat hieman epävarma osa-alue, mutta Ranska tulee olemaan todella kova ja yksi mestarisuosikeista. Ikääntyneisyys on kuitenkin ongelma.

4. ITALIA
Myös italialaiset luetaan vakavasti mestarisuosikkeihin, pitkästä aikaa niin, että joukkue voidaan asettaa samalle viivalle jopa Brasilian kanssa. Nyt on Francesco Tottin vuoro näyttää, ja ei olisi mikään ihme, jos mies tekisi "Roberto Baggiot 94". Puolustus on maailman kautta aikojen paras, toppareina Fabio Cannavaro - Alessandro Nesta ja laitapakkeina maailman kaikkien aikojen paras puolustaja Paolo Maldini ja toisella laidalla Gianluca Zambrotta. Maalissa on tämän hetken maailman paras maalivahti Gianluigi Buffon. Jos Brasilia ja Ranska floppaa, on Italia Hollannin kanssa finaalissa.

5. ENGLANTI
Englannilla tulee olemaan kova joukkue, ja ensimmäistä kertaa sitten 1966 Englanti on yksi todellisista mestarisuosikeista. Mutta kestävätkö Steven Gerrard ja Frank Lampard MM-kisat? Se jää nähtäväksi. Englannin joukkueen jokainen osa-alue on kunnossa ja joukkue kykenee voittamaan kenet vain.

6. ARGENTIINA
Argentiinalla on outo joukkue, jolta ei ehkä tule odottaa turhan suuria. Puoluksessa on Walter Samuel ja keskientällä Juan Riquelme, Esteban Cambiasso ja kärjessä Javier Saviola, mutta nämä miehet eivät riitä hinaamaan Argentiinaa mestaruuteen, ei millään. Argentiina on aina kova, mutta tällä kertaa mestaruus taitaa olla unelmaa. Silti Argentiina on kuitenkin yksi suosikeista, ja kentällä tullaan näkemään hyvää jalkapalloa.

7. SAKSA
Saksan tilanne on pelottava. Jurgen Klinsmann ei ole onnistunut luomaan kunnon joukkuetta kokoon ja kentällä tullaankin näkemään ties kenenlaista pallonpotkijaa. Ainoastaan Michael Ballackin voi ottaa tosissaan ! Saksa pelaa kuitenkin kotonaan ja vaikka saksalaiset ovatkin hyvin tietoisia tilanteestaan, kotiyleisö ei tule luovuttamaan tulevissa MM-kisoissa, vaan kannattajat vaikka tappavat, jotta Saksa menestyisi. Mitä tahansa saattaa tapahtua.

8. ESPANJA
Espanjalla on sama tilanne kuin aina ennen arvokisoja: hyvä ja kova joukkue mutta ei suosikkeina, vaikka onkin varteenotettava haastaja kaikille huippumaille. Nyt joukkue on lähestulkoon ehkä samanlainen kuin Argentiinalla, mutta hieman ehkä heikompi. Raul on mukana ja Vicente tekee ehkä maailman läpimurtonsa, mutta Espanja tuskin pääsee toista kierrosta pidemmälle.

MUUT
Paraguay ja ennenkaikkea Meksiko tuovat kisoihin todella kovat joukkueet. Nämä kaksi ovat suurimmat haastajat kahdeksalle parhaalle. Sitten ovat Zlatan Ibrahimovicin Ruotsi ja Andriy Shevchenkon Ukraina, joilta voidaan odottaa yllätystä. Näiden lisäksi Kroatia ja Serbia-Montenegro kykenevät yllätykseen. Ikivanhojen Pavel Nedvedin Tshekki ja Luis Figon Portugali eivät menesty, vaan hyytyvät kovan paikan edessä, eivätkä joukkueiden kuuluisat vanhat herrat kykene maita enää pelastamaan. Kaikille veikkaajille jos kerrointa haluavat niin kannattaa kokeilla Etelä-Koreaa, Sveitsiä, Ghanaa tai sitten Saudi-Arabiaa tai Yhdysvaltoja, jotka alkavat jo olla melkoisia konkareita MM-tasolla.

11

1450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyt

      aliarvioida.
      kyllä tshekki ja portugali kuuluu sinne kärki päähän,kulta mitali onkin sitten jo toinen juttu.
      potugali sai hopiaa em-kisoissa ja karsinnat on sujunut mallikkaasti.figo on jo vanha mutta jaksaa kyllä riehua kentällä,ainakin interin paidassa..

      • DarthXydanus

        Samaa mieltä myös ettei kumpaakaan sovi aliarvioida,mutta yllätyksiä saattaa tulla puolin ja toisin...kreikkakin voitti em-kisat mutta karsiutui mm-kisoista...oma veikkaus on että Brasilia tulee voittamaan ja Ranska voisi olla hopealla kun näillä vanhammilla pelaajilla on viimeinen mahdollisuus mm-kisoissa (kuten Zidanella)...ja kolmannesta paikasta taistelevat Italia,Saksa ja Hollanti


      • jalisguru
        DarthXydanus kirjoitti:

        Samaa mieltä myös ettei kumpaakaan sovi aliarvioida,mutta yllätyksiä saattaa tulla puolin ja toisin...kreikkakin voitti em-kisat mutta karsiutui mm-kisoista...oma veikkaus on että Brasilia tulee voittamaan ja Ranska voisi olla hopealla kun näillä vanhammilla pelaajilla on viimeinen mahdollisuus mm-kisoissa (kuten Zidanella)...ja kolmannesta paikasta taistelevat Italia,Saksa ja Hollanti

        Kyllä Norsunluun rannikko vie mestaruuden tänä vuonna =)


    • portuguessa

      Saksa ja Ranska ei tuu menestymään, nähtiin jo em-kisoissa! Samaa mieltä nytin kanssa, Portugali ja Tsekki listalle!

    • veikkaus

      Loppuotteluspari löytyy näistä: Brasilia, Englanti, Italia, Ranska.

      • Chelios

        Loppuottelussa Hollanti ja Brasilia ja Hollanti vie kannun. Tuo finaali olisi iloisen hyökkäävän (siis parhaan) futiksen voitto!


    • paras ei aina voita

      Hollanti on ainakin parempi kuin Saksa, mutta toivottavasti ei käy niinkuin 1974, kun länsi-saksa voitti hienot kisat pelanneen Hollannin loppuottelussa. Hollanti-Brasilia olis hieno finaali!!!

      • momak

        Ho hojaa tuli aikas kuoleman lohko toi b argentiina, hollanti, serbia, sekä norsuluuranikko. Mikään näistä ei oo ihan mikään heitto pussi varsinkin noi kolme ekaa maata. Mut veikaan et Brassit ja Argentiina pääsevät pitkälle, sekä balkanin maat serbia ja kroatia molemilla nuori ja nälkänen joukue vasinkin serbeillä pääsevät viä pitkälle.


      • Juha :)
        momak kirjoitti:

        Ho hojaa tuli aikas kuoleman lohko toi b argentiina, hollanti, serbia, sekä norsuluuranikko. Mikään näistä ei oo ihan mikään heitto pussi varsinkin noi kolme ekaa maata. Mut veikaan et Brassit ja Argentiina pääsevät pitkälle, sekä balkanin maat serbia ja kroatia molemilla nuori ja nälkänen joukue vasinkin serbeillä pääsevät viä pitkälle.

        Ylen lisäksi Airchild on tietenkin mukana kisoissa. Eli mm kisojen seuranta löytyy myös http://www.airchild.net sivuilta :)


        Tervetuloa seuraamaan kisoja sinne ne, jotka ei pysty katsomaan televisiosta syystä tai toisesta.


      • <<<<<<

        OLISI UPEAA ASUA AIKANAAN VAIKKAPA HOLLANNISSA < HEERENVEEN JA AMSTERDAM JA SITTEN OLLA AVIOSSA < JA SITA ENNEN SEURUSTELTUAAN HOLLANTILAISEN MUTTA INDONESIALAIS-SURNIAMAILIASSYNTYISEN DANIELAN KANSSA TAIKKA SITTEN DOUZEN KROESSIN NÄKÖISEN TYTÖN KANSSA TAI SITTEN SUOMALAISTYTÖN KANSSA


    • Luupper

      Heh, äijä on ihan hakoteillä.
      Idioottikin tajuaa, ettö Brasilialla on kovin joukkue.
      Mietippä ketä kaikkia siellä pelaa. Hollannin sanoisin olevan siinä 4. tai 5.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      149
      6371
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3848
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe