Sokeriton piparitaikina???

Sinttu

Tietääkö kukaan diabeetikolle sopivaa piparireseptiä? Sokerin voi aina korvata hedelmäsokerilla, mutta millä siirapin voisi korvata?

23

5570

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • D1-lyyli

      Ei sitä siirappia voi oikein millään korvata, tai ei ole enää pipari, vaan joku muu leivonnainen.
      Mutta miksi sokeriton? Herkkutellaan vain hyvällä omalla tunnolla kunnon piparkakulla ja pistetään insuliini sen mukaan. Tässä vielä hiilihydraattimäärät 100g kohden:
      http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1210&lang=fi

      • kahden diabeetikon isä

        Useat leivonnaiset eivät onnistu sokerin korvikkeilla. Meillä ei enää vuosiin ole tehty sokerittomia pikkuleipiä tai kakkuja. Meidän diabeetikkomme arvioivat nauttimansa sokerimäärän ja ottavat sen huomioon insuuliinia ottaessaan - ja pyrkivät pysymään kohtuudessa näiden makeiden kanssa.


      • Anonyymi
        kahden diabeetikon isä kirjoitti:

        Useat leivonnaiset eivät onnistu sokerin korvikkeilla. Meillä ei enää vuosiin ole tehty sokerittomia pikkuleipiä tai kakkuja. Meidän diabeetikkomme arvioivat nauttimansa sokerimäärän ja ottavat sen huomioon insuuliinia ottaessaan - ja pyrkivät pysymään kohtuudessa näiden makeiden kanssa.

        Kyllä voi tehdä sokerittomat leivonnaiset maalaisjärki mukaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä voi tehdä sokerittomat leivonnaiset maalaisjärki mukaan

        Mutta se ei ole silloin haluttu leivonnainen, koska sokeri vaikuttaa myös tuotteen makuun ja tyyppiin.


    • Diabbi

      Hei!

      Sokerihan on ollut täysin sallittua kohtuuden rajoissa diabeetikoille jo vuosikausia. En ymmärrä, mitä etua saat siitä, että vaihdat sokerin hedelmäsokeriin, ellet sitten erityisesti pidä hedelmäsokerin mausta. Siirappi käy ihan hyvin. Siitä vaan leipomaan! :)

      • Lis

        Niin on kuulemma ihan diabetes-lehdessä annettu ymmärtää että sokeria voi jonkun verran syödä, mutta mummolleni juuri lääkäri sanoi että nyt ei YHTÄÄN sokeria. Mummolle oli virtatulehduskierteestä tullut yleismyrkytys ja oli tosi paha tilanne. Ja se sokeri ilmeisesti lisää virtsatulehdusriskiä happamoittamalla virtsaa, tai jotenkin niin, mutta tosiaan nyt siis ei yhtään tippaa saa sokeria syödä. Että silloin ei paparit käy.


      • Nimetön
        Lis kirjoitti:

        Niin on kuulemma ihan diabetes-lehdessä annettu ymmärtää että sokeria voi jonkun verran syödä, mutta mummolleni juuri lääkäri sanoi että nyt ei YHTÄÄN sokeria. Mummolle oli virtatulehduskierteestä tullut yleismyrkytys ja oli tosi paha tilanne. Ja se sokeri ilmeisesti lisää virtsatulehdusriskiä happamoittamalla virtsaa, tai jotenkin niin, mutta tosiaan nyt siis ei yhtään tippaa saa sokeria syödä. Että silloin ei paparit käy.

        Muistattehan että oikeastaan 1- ja 2-tyypin diabetekset ovat eri sairauksia ja niinpä niiden hoitotavatkin eroavat toisistaan jyrkästi. Etenkin ns. vanhuusiän diabeteksen hoitoon kuuluu tarkka ruokavaliohoito kun taas meillä "lapsuusiän" diabeetikoilla on se sokeri sallittua, toki kuten todettua kohtuuden rajoissa ja kynällä kikkailemalla. Myös yksilöllisiä eroja eri ihmisissä löytyy eli em. näin yhtenä rajanvetona.


      • HRK
        Lis kirjoitti:

        Niin on kuulemma ihan diabetes-lehdessä annettu ymmärtää että sokeria voi jonkun verran syödä, mutta mummolleni juuri lääkäri sanoi että nyt ei YHTÄÄN sokeria. Mummolle oli virtatulehduskierteestä tullut yleismyrkytys ja oli tosi paha tilanne. Ja se sokeri ilmeisesti lisää virtsatulehdusriskiä happamoittamalla virtsaa, tai jotenkin niin, mutta tosiaan nyt siis ei yhtään tippaa saa sokeria syödä. Että silloin ei paparit käy.

        Sokeri happamoittaa virtsaa? Mikähän on tämä mekanismi? Luulisi, että se virtsan happamuus olisi juuri hyväksi, koska happamuus tappaa bakteereja. Sekä tyypin 1 ja 2 diabeetikot voivat syödä sokeria kohtuudella, kunhan insuliinit pistetään oikein. Sokeri nostaa verensokeria ihan samalla tavalla kuin muutkin hiilihydraatit. Tyypin 2 diabetesta sairastaville suositellaan monipuolista, terveellistä vähärasvaista ruokaa, jonka rasva on laadultaan hyvää. Ja sen vielä sanoisin, että lääkiksessä ravitsemusta ei juuri opiskella, että lääkärin sijasta kannattaisi kääntyä ravitsemusterapeutin puoleen näissä ravitsemusasioissa.


    • wirggu

      Kaikilla dm2 potilailla yksilöllistä toi sokerin sieto. Toisilla se vaan herkemmin nostaa sokeriarvot korkeelle vaikka kohtuuden rajoissa yrittäiskin syödä. Ja toki sitä ehkä syö enempi silloin ku leivonnaisia on kotona. Että on sitte helpompaa jos leipois sokerittomia.

      Että jos jollakin tietoa miten sitä vois tehdä mahd. terveellisiä pipareita niin viestiä tulemaan tänks.

    • Olisko mitään?
      • Vielä kehiteltävää

        Aloitusviestissä (kauan sitten) viitattiin ilmeisesti perinteiseen siirappipipariin ja tuolla ohjeella ei päästä sinnepäinkään. Äkkiseltään aineosista päätellen ollaan lähempänä piparinmakuista macaronsia. Mutta siirappipipari on se "ainoa" oikea joulupipari. Mielestäni se ei tarvitse yhtään mitään päälleen, homejuustolle kelpaa vaikka näkkileivän pala.

        Pipareissa sokerin voi tietenkin korvata esimerkiksi Hermesetas-jauheella, mutta hiilihydraatteja tulee myös taikinan jauhoista (vehnäjauhoja). Siirappiahan ei tarvita kuin hiukan mausteeksi ja taikinan värjäämiseksi.


    • Anonyymi

      Akave siirappi ja käytän akave hunajaa

      • Agave-siirapin makeus tulee fruktoosista eli ei ole yhtään parempaa kuin hedelmäsokeri. Fruktoosi sitten rasvoittaa maksaa tehokkaasti.

        Karppisokeri saattaisi toimia mutta reseptiä ei ole antaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Agave-siirapin makeus tulee fruktoosista eli ei ole yhtään parempaa kuin hedelmäsokeri. Fruktoosi sitten rasvoittaa maksaa tehokkaasti.

        Karppisokeri saattaisi toimia mutta reseptiä ei ole antaa.

        Älä höpötä !

        AGAVESIIRAPPI

        Meksikolaisen agave-kasvin nektarista valmistettu erittäin makea siirappi. Neutraali ja makea maku tekee agavesta sopivan moniin resepteihin. Agavesiirapin glykeeminen indeksi on kuusi kertaa matalampi kuin tavallisella sokerilla ja viisi kertaa matalampi kuin hunajalla.


    • Anonyymi

      Entä millä korvataan vehnäjauhot? Ei taikinaa voi ilman jauhoja tehdä.

      • Ei tarvitse korvata millään. Kakkostyypin diabeetikko voi syödä kohtuudella ihan tavallisia pipareita. Kohtuullista on muutama kappale silloin tällöin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei tarvitse korvata millään. Kakkostyypin diabeetikko voi syödä kohtuudella ihan tavallisia pipareita. Kohtuullista on muutama kappale silloin tällöin.

        Sinä et taida ollenkaan tajuta mistä kirjoittelet, et ainakaan D2;sesta !

        T. Vuosia D2 sairastanut !


      • Anonyymi

        Jos haluat tehdä sokerittomia pipareita tms. Jos et halua käyttää valkoisia vehnäjauhoja, on olemassa terveellisempiä vaihtoehtoja. Voit käyttää alkuvehnää eli Spelttivehnää tai tummia vehnäjauhoja. Löytyy ihan tavallisista ruokakaupoista. Agavesiiraappia voit käyttää, sitä on vaaleana ja tummana, samoin kookossokeria, molemmat "terveellisempää" kuin valkoinen jalostettu kidesokeri. Diabeetikon on syytä enemmän miettiä hiilihydraatteja ja niiden saantia kuin makeutta. Kuivahedelmät voivat toimia makeuttajina kohtuudella, ne ovat "sokerisempia".
        Hedelmistä fermentoimalla eristetty luonnollinen sokerialkoholi. Erytritoli on 100 % kaloriton makeuttaja, jonka koostumus, väri ja käytös muistuttavat tavallista kidesokeria. Erytritolin makeus on 80 % tavallisen kidesokerin makeudesta. Joillakin erytritoli voi ihauttaa laksatiivisia oireita.
        Netti on täynnä' terveellisempien leivonnaisten ja jälkiruokien ohjeita, googleta !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos haluat tehdä sokerittomia pipareita tms. Jos et halua käyttää valkoisia vehnäjauhoja, on olemassa terveellisempiä vaihtoehtoja. Voit käyttää alkuvehnää eli Spelttivehnää tai tummia vehnäjauhoja. Löytyy ihan tavallisista ruokakaupoista. Agavesiiraappia voit käyttää, sitä on vaaleana ja tummana, samoin kookossokeria, molemmat "terveellisempää" kuin valkoinen jalostettu kidesokeri. Diabeetikon on syytä enemmän miettiä hiilihydraatteja ja niiden saantia kuin makeutta. Kuivahedelmät voivat toimia makeuttajina kohtuudella, ne ovat "sokerisempia".
        Hedelmistä fermentoimalla eristetty luonnollinen sokerialkoholi. Erytritoli on 100 % kaloriton makeuttaja, jonka koostumus, väri ja käytös muistuttavat tavallista kidesokeria. Erytritolin makeus on 80 % tavallisen kidesokerin makeudesta. Joillakin erytritoli voi ihauttaa laksatiivisia oireita.
        Netti on täynnä' terveellisempien leivonnaisten ja jälkiruokien ohjeita, googleta !

        ihauttaa = aiheuttaa sori näppäilyvirhe !


      • Anonyymi

        Piparkakut
        1,5 dl agavesiirappia
        2 dl intiaanisokeria
        250 g rasvaa
        4-6 tl piparkakkumaustetta
        (oman maun mukaan ja nyt en muista enää kuinka paljon itse laitettiin)
        2 munaa
        2 tl leivinjauhetta
        8 dl spelt jauhoja

        Kiehauta rasva, siirappi ja sokeri kattilassa. Hetken jäähdyttyä lisää munat sekä kuivat aineet, jotka olin sekoittanut keskenään.
        Taikina yön yli jääkaapissa. (Muutama tuntikin riittää)
        Taikinaa pienissä osissa leivottavaksi jääkaapista.
        Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Piparkakut
        1,5 dl agavesiirappia
        2 dl intiaanisokeria
        250 g rasvaa
        4-6 tl piparkakkumaustetta
        (oman maun mukaan ja nyt en muista enää kuinka paljon itse laitettiin)
        2 munaa
        2 tl leivinjauhetta
        8 dl spelt jauhoja

        Kiehauta rasva, siirappi ja sokeri kattilassa. Hetken jäähdyttyä lisää munat sekä kuivat aineet, jotka olin sekoittanut keskenään.
        Taikina yön yli jääkaapissa. (Muutama tuntikin riittää)
        Taikinaa pienissä osissa leivottavaksi jääkaapista.
        Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.

        Agavesiirapissa on 56% fruktoosia eli hedelmäsokeria (pöytäsokerissa on sakkaroosia josta puolet on fruktoosia ja toinen puoli glukoosia). https://en.m.wikipedia.org/wiki/Agave_syrup

        Intiaanisokeri on taas puhdistamatonta ruokosokeria.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?

      Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman
      Ikävä
      48
      1548
    2. Sunnuntai terveiset kaivatulle

      Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!
      Ikävä
      76
      1355
    3. Kaupan työtekijä

      Kyllä on pahaa katsottavaa kun myyjällä on purtu kaula, hyvin epäsoveliasta
      Kuhmo
      24
      1060
    4. Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua

      Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊
      Ikävä
      87
      1036
    5. Oletko koskaan suuttunut jostain kaivatullesi?

      Mitä hän teki tai mitä tapahtui, mistä suutuit?
      Ikävä
      87
      965
    6. Ai miehillä ei ole varaa maksaa

      Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee
      Ikävä
      187
      896
    7. Olet mielessäni

      viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s
      Ikävä
      20
      841
    8. Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta

      Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi
      Maailman menoa
      99
      835
    9. Olen paremman näköinen kuin sinä

      Jos aletaan sille tielle mies.
      Ikävä
      82
      811
    10. 70
      779
    Aihe