Tietääkö kukaan diabeetikolle sopivaa piparireseptiä? Sokerin voi aina korvata hedelmäsokerilla, mutta millä siirapin voisi korvata?
Sokeriton piparitaikina???
23
5597
Vastaukset
- D1-lyyli
Ei sitä siirappia voi oikein millään korvata, tai ei ole enää pipari, vaan joku muu leivonnainen.
Mutta miksi sokeriton? Herkkutellaan vain hyvällä omalla tunnolla kunnon piparkakulla ja pistetään insuliini sen mukaan. Tässä vielä hiilihydraattimäärät 100g kohden:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1210&lang=fi- kahden diabeetikon isä
Useat leivonnaiset eivät onnistu sokerin korvikkeilla. Meillä ei enää vuosiin ole tehty sokerittomia pikkuleipiä tai kakkuja. Meidän diabeetikkomme arvioivat nauttimansa sokerimäärän ja ottavat sen huomioon insuuliinia ottaessaan - ja pyrkivät pysymään kohtuudessa näiden makeiden kanssa.
- Anonyymi
kahden diabeetikon isä kirjoitti:
Useat leivonnaiset eivät onnistu sokerin korvikkeilla. Meillä ei enää vuosiin ole tehty sokerittomia pikkuleipiä tai kakkuja. Meidän diabeetikkomme arvioivat nauttimansa sokerimäärän ja ottavat sen huomioon insuuliinia ottaessaan - ja pyrkivät pysymään kohtuudessa näiden makeiden kanssa.
Kyllä voi tehdä sokerittomat leivonnaiset maalaisjärki mukaan
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä voi tehdä sokerittomat leivonnaiset maalaisjärki mukaan
Mutta se ei ole silloin haluttu leivonnainen, koska sokeri vaikuttaa myös tuotteen makuun ja tyyppiin.
- Diabbi
Hei!
Sokerihan on ollut täysin sallittua kohtuuden rajoissa diabeetikoille jo vuosikausia. En ymmärrä, mitä etua saat siitä, että vaihdat sokerin hedelmäsokeriin, ellet sitten erityisesti pidä hedelmäsokerin mausta. Siirappi käy ihan hyvin. Siitä vaan leipomaan! :)- Lis
Niin on kuulemma ihan diabetes-lehdessä annettu ymmärtää että sokeria voi jonkun verran syödä, mutta mummolleni juuri lääkäri sanoi että nyt ei YHTÄÄN sokeria. Mummolle oli virtatulehduskierteestä tullut yleismyrkytys ja oli tosi paha tilanne. Ja se sokeri ilmeisesti lisää virtsatulehdusriskiä happamoittamalla virtsaa, tai jotenkin niin, mutta tosiaan nyt siis ei yhtään tippaa saa sokeria syödä. Että silloin ei paparit käy.
- Nimetön
Lis kirjoitti:
Niin on kuulemma ihan diabetes-lehdessä annettu ymmärtää että sokeria voi jonkun verran syödä, mutta mummolleni juuri lääkäri sanoi että nyt ei YHTÄÄN sokeria. Mummolle oli virtatulehduskierteestä tullut yleismyrkytys ja oli tosi paha tilanne. Ja se sokeri ilmeisesti lisää virtsatulehdusriskiä happamoittamalla virtsaa, tai jotenkin niin, mutta tosiaan nyt siis ei yhtään tippaa saa sokeria syödä. Että silloin ei paparit käy.
Muistattehan että oikeastaan 1- ja 2-tyypin diabetekset ovat eri sairauksia ja niinpä niiden hoitotavatkin eroavat toisistaan jyrkästi. Etenkin ns. vanhuusiän diabeteksen hoitoon kuuluu tarkka ruokavaliohoito kun taas meillä "lapsuusiän" diabeetikoilla on se sokeri sallittua, toki kuten todettua kohtuuden rajoissa ja kynällä kikkailemalla. Myös yksilöllisiä eroja eri ihmisissä löytyy eli em. näin yhtenä rajanvetona.
- HRK
Lis kirjoitti:
Niin on kuulemma ihan diabetes-lehdessä annettu ymmärtää että sokeria voi jonkun verran syödä, mutta mummolleni juuri lääkäri sanoi että nyt ei YHTÄÄN sokeria. Mummolle oli virtatulehduskierteestä tullut yleismyrkytys ja oli tosi paha tilanne. Ja se sokeri ilmeisesti lisää virtsatulehdusriskiä happamoittamalla virtsaa, tai jotenkin niin, mutta tosiaan nyt siis ei yhtään tippaa saa sokeria syödä. Että silloin ei paparit käy.
Sokeri happamoittaa virtsaa? Mikähän on tämä mekanismi? Luulisi, että se virtsan happamuus olisi juuri hyväksi, koska happamuus tappaa bakteereja. Sekä tyypin 1 ja 2 diabeetikot voivat syödä sokeria kohtuudella, kunhan insuliinit pistetään oikein. Sokeri nostaa verensokeria ihan samalla tavalla kuin muutkin hiilihydraatit. Tyypin 2 diabetesta sairastaville suositellaan monipuolista, terveellistä vähärasvaista ruokaa, jonka rasva on laadultaan hyvää. Ja sen vielä sanoisin, että lääkiksessä ravitsemusta ei juuri opiskella, että lääkärin sijasta kannattaisi kääntyä ravitsemusterapeutin puoleen näissä ravitsemusasioissa.
- wirggu
Kaikilla dm2 potilailla yksilöllistä toi sokerin sieto. Toisilla se vaan herkemmin nostaa sokeriarvot korkeelle vaikka kohtuuden rajoissa yrittäiskin syödä. Ja toki sitä ehkä syö enempi silloin ku leivonnaisia on kotona. Että on sitte helpompaa jos leipois sokerittomia.
Että jos jollakin tietoa miten sitä vois tehdä mahd. terveellisiä pipareita niin viestiä tulemaan tänks. - Olisko mitään?
"Piparkakut
Erityisesti homejuuston kuljetusalustoiksi
yksi annos
2 munaa vatkattuna vaahdoksi
100 g voita sulatettuna
50 g smetanaa
jauhoseos:
1,5 dl Hermesetas-jauhetta
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl mantelijauhoa
1 tl psylliumia
4 tl piparkakkumaustetta"
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=158
Ja
http://karppaus.info/resepti/haku.php- Vielä kehiteltävää
Aloitusviestissä (kauan sitten) viitattiin ilmeisesti perinteiseen siirappipipariin ja tuolla ohjeella ei päästä sinnepäinkään. Äkkiseltään aineosista päätellen ollaan lähempänä piparinmakuista macaronsia. Mutta siirappipipari on se "ainoa" oikea joulupipari. Mielestäni se ei tarvitse yhtään mitään päälleen, homejuustolle kelpaa vaikka näkkileivän pala.
Pipareissa sokerin voi tietenkin korvata esimerkiksi Hermesetas-jauheella, mutta hiilihydraatteja tulee myös taikinan jauhoista (vehnäjauhoja). Siirappiahan ei tarvita kuin hiukan mausteeksi ja taikinan värjäämiseksi.
- Anonyymi
Akave siirappi ja käytän akave hunajaa
Agave-siirapin makeus tulee fruktoosista eli ei ole yhtään parempaa kuin hedelmäsokeri. Fruktoosi sitten rasvoittaa maksaa tehokkaasti.
Karppisokeri saattaisi toimia mutta reseptiä ei ole antaa.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Agave-siirapin makeus tulee fruktoosista eli ei ole yhtään parempaa kuin hedelmäsokeri. Fruktoosi sitten rasvoittaa maksaa tehokkaasti.
Karppisokeri saattaisi toimia mutta reseptiä ei ole antaa.Älä höpötä !
AGAVESIIRAPPI
Meksikolaisen agave-kasvin nektarista valmistettu erittäin makea siirappi. Neutraali ja makea maku tekee agavesta sopivan moniin resepteihin. Agavesiirapin glykeeminen indeksi on kuusi kertaa matalampi kuin tavallisella sokerilla ja viisi kertaa matalampi kuin hunajalla.
- Anonyymi
Entä millä korvataan vehnäjauhot? Ei taikinaa voi ilman jauhoja tehdä.
Ei tarvitse korvata millään. Kakkostyypin diabeetikko voi syödä kohtuudella ihan tavallisia pipareita. Kohtuullista on muutama kappale silloin tällöin.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei tarvitse korvata millään. Kakkostyypin diabeetikko voi syödä kohtuudella ihan tavallisia pipareita. Kohtuullista on muutama kappale silloin tällöin.
Sinä et taida ollenkaan tajuta mistä kirjoittelet, et ainakaan D2;sesta !
T. Vuosia D2 sairastanut ! - Anonyymi
Jos haluat tehdä sokerittomia pipareita tms. Jos et halua käyttää valkoisia vehnäjauhoja, on olemassa terveellisempiä vaihtoehtoja. Voit käyttää alkuvehnää eli Spelttivehnää tai tummia vehnäjauhoja. Löytyy ihan tavallisista ruokakaupoista. Agavesiiraappia voit käyttää, sitä on vaaleana ja tummana, samoin kookossokeria, molemmat "terveellisempää" kuin valkoinen jalostettu kidesokeri. Diabeetikon on syytä enemmän miettiä hiilihydraatteja ja niiden saantia kuin makeutta. Kuivahedelmät voivat toimia makeuttajina kohtuudella, ne ovat "sokerisempia".
Hedelmistä fermentoimalla eristetty luonnollinen sokerialkoholi. Erytritoli on 100 % kaloriton makeuttaja, jonka koostumus, väri ja käytös muistuttavat tavallista kidesokeria. Erytritolin makeus on 80 % tavallisen kidesokerin makeudesta. Joillakin erytritoli voi ihauttaa laksatiivisia oireita.
Netti on täynnä' terveellisempien leivonnaisten ja jälkiruokien ohjeita, googleta ! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos haluat tehdä sokerittomia pipareita tms. Jos et halua käyttää valkoisia vehnäjauhoja, on olemassa terveellisempiä vaihtoehtoja. Voit käyttää alkuvehnää eli Spelttivehnää tai tummia vehnäjauhoja. Löytyy ihan tavallisista ruokakaupoista. Agavesiiraappia voit käyttää, sitä on vaaleana ja tummana, samoin kookossokeria, molemmat "terveellisempää" kuin valkoinen jalostettu kidesokeri. Diabeetikon on syytä enemmän miettiä hiilihydraatteja ja niiden saantia kuin makeutta. Kuivahedelmät voivat toimia makeuttajina kohtuudella, ne ovat "sokerisempia".
Hedelmistä fermentoimalla eristetty luonnollinen sokerialkoholi. Erytritoli on 100 % kaloriton makeuttaja, jonka koostumus, väri ja käytös muistuttavat tavallista kidesokeria. Erytritolin makeus on 80 % tavallisen kidesokerin makeudesta. Joillakin erytritoli voi ihauttaa laksatiivisia oireita.
Netti on täynnä' terveellisempien leivonnaisten ja jälkiruokien ohjeita, googleta !ihauttaa = aiheuttaa sori näppäilyvirhe !
- Anonyymi
Piparkakut
1,5 dl agavesiirappia
2 dl intiaanisokeria
250 g rasvaa
4-6 tl piparkakkumaustetta
(oman maun mukaan ja nyt en muista enää kuinka paljon itse laitettiin)
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
8 dl spelt jauhoja
Kiehauta rasva, siirappi ja sokeri kattilassa. Hetken jäähdyttyä lisää munat sekä kuivat aineet, jotka olin sekoittanut keskenään.
Taikina yön yli jääkaapissa. (Muutama tuntikin riittää)
Taikinaa pienissä osissa leivottavaksi jääkaapista.
Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anonyymi kirjoitti:
Piparkakut
1,5 dl agavesiirappia
2 dl intiaanisokeria
250 g rasvaa
4-6 tl piparkakkumaustetta
(oman maun mukaan ja nyt en muista enää kuinka paljon itse laitettiin)
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
8 dl spelt jauhoja
Kiehauta rasva, siirappi ja sokeri kattilassa. Hetken jäähdyttyä lisää munat sekä kuivat aineet, jotka olin sekoittanut keskenään.
Taikina yön yli jääkaapissa. (Muutama tuntikin riittää)
Taikinaa pienissä osissa leivottavaksi jääkaapista.
Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.Agavesiirapissa on 56% fruktoosia eli hedelmäsokeria (pöytäsokerissa on sakkaroosia josta puolet on fruktoosia ja toinen puoli glukoosia). https://en.m.wikipedia.org/wiki/Agave_syrup
Intiaanisokeri on taas puhdistamatonta ruokosokeria.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu2722410Tässä totuus jälleensyntymisestä - voit yllättyä
Jumalasta syntyminen Raamatussa ei tässä Joh. 3:3. ole alkukielen mukaan ollenkaan sanaa uudestisyntyminen, vaan pelkä2991289- 1081201
En kadu sitä, että kohtasin hänet
mutta kadun sitä, että aloin kirjoittamaan tänne palstalle. Jollain tasolla se saa vain asiat enemmän solmuun ja tekee n831201Oisko mitenkään mahdollisesti ihan pikkuisen ikävä..
...edes ihan pikkuisen pikkuisen ikävä sulla mua??.. Että miettisit vaikka vähän missähän se nyt on ja oiskohan hauska n581145Noniin rakas
Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi811096- 44962
Helena Koivu : Ja kohta mennään taas
Kohta kohtalon päivä lähestyy kuinka käy Helena Koivulle ? Kenen puolella olet? Jos vastauksesi on Helenan niin voisi67897Au pair -työ Thaimaassa herättää kiivasta keskustelua somessa: "4cm torakoita, huumeita, tauteja..."
Au pairit -sarjan uusi kausi herättää keskustelua Suomi24 Keskustelupalvelussa. Mielipiteitä ladataan puolesta ja vastaa22860- 33767