Verta pippelistä :(

tiutiu2

Omistan 5-vuotiaan rottis uroksen. Koirallani on ollut lyhyellä aika välillä muutamia virtsatietulehduksia, mutta nyt sen pippeli tiputtaa verta :/ Lääkäri käski mennä jatkotutkimuksiin. Onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta?

t. pikaisesti neuvoja kaipaava

5

15379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PIITU

      Pystyykö sun koirasi kuitenkin pissaamaan, vai ähisteleekö se?Jos se ähistelee, eikä pissaa kunnolla tule, saattaa olla virtskiviä, ne saadaan joko huuhtomalla pois tai sitten leikkaamalla.Meidän kultsulta leikattiin kymmen vuotiaana virtsakivet ja kivekset ja selvisi hienosti!Ruokavalio oli ud, jota saa eläinlääkäristä ja kaikki muu ruoka pois.Jouduimme kuitenkin usein katetroimaan virtsakiviä, kun aina vaan uusivat- se onneksi hoitui ilman rauhoitusta ja saimme lääkäriltä ostaa katetreja kotiin.Tai sitten saattaa olla maksassa tai munuaisissa jotain häikkää, siitä hoidosta en oikeen tiedä, mutta silloin koiralta tulee verta pissatessa,luulisi että siihenkin on ruokavalio tai lääkitys? Mutta se selvii verikokeella.
      Syötä koirallesi jos vain suostuu, karpaloita muutama päivässä ja c- vitamiini jauhetta(ehkäisee tulehduksia-ainakin meillä tehosi).
      Vie koiruus ajoissa lääkäriin, saattaa olla tosi kipee vatsa jos tulehdus päällä.Koirillehan määrätään ihan estoläkityksiä tulehduksiin, eli pienellä annoksella pidemmän aikaan. Onko koiraltasi tutkittu eturauhasta?
      Toivottavasti sait tästä jotain uutta tietoa:), rapsutuksia koiruudelle!

    • kokemuksia

      Mentiin ajoissa lääkäriin joka tutkittuaan määräsi lääkkeet ja koira tuli kuntoon. Koirasi on saanut oireet aika nuorena, ilmeisesti virtsatietulehdukset vaikuttavat.

    • A.O.

      Mun uroskoiralla oli sama juttu, eli tiputteli verta esinahan alta. Ekalla kerralla syyksi paljastui virtsatietulehdus, joka hoidettiin sitten antibiooteilla.
      No, eipä mennyt kauan niin taas tiputteli. Soitin eläinlekurille, joka kysyi oliko naapuruston nartuilla kenties juoksut menossa, koska kuulemma joskus nartun pissojen haistelu ja nuoleminen voi saada uroksen reagoimaan myös esinahan tulehduksella ja veren tiputtelulla. Eläinlääkäri käski odottaa ja katsoa meneekö ohi, ja menihän se, kun nartuilta loppui juoksut. Elikkä täämmöisestäkin voi uroksen tiputtelu johtua, mutta aina kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, varsinkin jos koira vaikuttaa kipeältä.

      P.S. Oma koirapoikani pääsee muuten pian mokomista vaivoista lopullisesti eroon: pallien poisto parin viikon sisällä :). On nimittäin ruvennut vinkumaan ja ulvomaan juoksunarttujen perään... ei hyvä rivitalossa.

    • suomenajokoira

      Omistan 10-vuotiaan suomenajokoira uroksen. Viime talvena alkoi samanlainen vaiva. Tutkittiin munuaiset ja syövän mahdollisuuskin poissuljettiin. Onneksi diagnoosiksi paljastui eturauhasen hyvälaatuinen liikakasvu. Vaivaa hoidettiin vaikka minkälaisilla lääkkeillä, kunnes viimein löytyi apu. Sellainen lääke tepsi kuin GEFINA 5mg (1 tabletti kerran päivässä 30 päivän ajan). Vaiva on kuulemma hyvin yleinen vanhemmilla uroksilla, etenkin seksuaalisesti aktiivisilla.

    • Anonyymi

      mun mielestä sun koiralla on menkat mulla oli ittellä sama ongelma

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe