Pilkantekoa

työtätekevä inssi

Maallamme on syytä juhlia, itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys! Asiaan kuuluu asiallinen, juhlava pukeutuminen. Mutta, pukeutuminen ei saa olla itsetarkoitus, joka siitä on tullut.
Sodan aikana oli todellinen pelko siitä, että kotimaa mahdollisesti menetetään suurvallan painaessa päälle. Siellä "jossakin" hytisivät miehet (naisetkin) milloin pelosta, milloin kylmästä. Silloin päällimmäisenä oli mielessä; kunpa tämä loppuisi ja tulisi rauha.
Useimmat joutuivat rintamalle vastoin tahtoaan ja antoivat elämästään monta vuotta...moni ei pääse/päässyt ehkä koskaan irti sodan kauheuksista. Itsenäisyydestä on maksettu kova hinta.
On kiitelty sotavoimia, maanpuolustustahtoa jne. itsenäisyyden säilymisestä; pitävät paikkansa. Mutta tärkein on unohdettu; Jumala säästi Suomen itsenäisenä, koska Hän niin tahtoi. Selittäviä tekijöitä on paljon, mutta loppujen lopuksi kaikki oli Jumalan kädessä.

Niin, miten nyt Itsenäisyyspäivää juhlitaan????
Katsotaan, mitä kullakin on päällään ja arvuutellaan onko siellä juhlapuvun alla sitä vai tätä vai ei mitään. Kuvottavaa! Pinnallista!
Pilkantekoa!

Ja sitten herrat jakavat kilvan ansiomerkkejä toisilleen ymmärtämättä mitä on oikeudenmukaisuus ja rehellisyys.
Minne ovat unohtuneet ne todelliset isänmaanystävät jotka töillään ja toimillaan vaikuttavat maamme parhaaksi? Sotaveteraanien asia on ajettu ala-arvoisesti, kuka palkitsee pitkään palvelleen työmiehen, kuka muistaa suurperhettä vaikeissa olosuhteissa eteen päin vievää sankaria.Niin, he ovat arjen sankareita!

Mutta kunnia kuuluu vain yhdelle: Herralle Jumalalle joka on taivaissa. Hän on oikeudenmukainen! Tehkää siis parannus turhuuden palvojat ja keskittykää olennaiseen!

2

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Orps -84

      Järkevää puhetta. Saadaan kyllä olla tavllaan itsenäisiä ja ennen kaikkia rauhassa, eikä siperiassa, mutta johto on jälleen luisumassa EU:lle ja muulle maailmalle, niille, jotka omistavat yrityksemme. Politikoista on tullut entistäkin pahempia hännystelijöitä ja suomalainen "sisu/miehisyys/junttius" on väistynyt pehmeiden arvojen ja moraalin tieltä. Uudet liberaalit arvot ovat raiskanneet "reilun pelin" -hengen. Niitä palkitaan, jotka eivät palkintoja ansaitse. Vastineeksi annetaan hyviä virkoja ja palkankorotuksia "piilokorruptio" -kukoistaa Suomessa, eikä sitä tunnusteta (kaikki tapahtuu lainvarjolla. Näön vuoksi puututaan forttumin optiot, mutta lopulta homma lakaistaan matonalle ja kaikki jatkuu ennallaan.

      Liekkö unohtunut itsenäisyyden merkitys, moraali ja inhimillisyys kaiken maailman globaalisaatio/kansainvälistymishössötyksen keskellä ja ns. "jenkki -ilmiön" -aineelistumaneuroosin --> tarkoittaen; materia, teknologia (muovisuus) ja tavarat ja trendit ovat ihannoinnin kohteena ja ovat niin tärkeitä, että tärkein "ihmisyys/kansallisuus/kansallinen identiteetti" unohtuu.

      Nykyajan ns "muovisuutta" (oma termi) on nykyään niin kovin vaikeata välttää. Yhteiskunta on tarkkaan valvottua. Kritiikkiin puututaan kovin ottein. Totuutta ei saa tuoda julki. Valheet tunnusteaan "kulisseissa" tosiksi, jopa poliittiselta taholta ja media toittaa samaa virttä. Monia vääriä asioita korostetaan ja ihanoidaan ja lisä puhtia haetaan typeristä jenkkiläisistä elokuvista tai sarjoista - uusimpana villityksenä "tosielämä" real life sarjat/robinssonit sun muut" . Oikeat asiat ja oikeat puheenaiheet vaiennetaan nopeasti vastapropagandalla. Ei tässä uskalla kritisoida yhteiskuntaa ja sen hallintoa mitenkään, kun aina saa turpaansa, teki mitä teki. Tämäkin kirjoitus on jo arveluttava, puhumaatakaan jos asioihin puuttuisi vieläkin räikeämmin ja eri foorumissa. (Monet ovat vaan niin sokeita, etteivät näe asioiden taakse)

      Sanoisinko että tuntuu helvetillisen irstaalta tämä nykyinen markkinatalous, hömpötys hössötys, mainosmiehet ja valheiden taakse kätketyt oikeat asioiden tarkoitusperät. Jokaisen asian takaa löytyy sairasta itsekyyttä. Täytyy vain painua pintaa syvemmälle löytääkseen piilototuuden. Ketkuilua, juonittelua, valhetta ja petosta kunhan saadaan rahaa ja omaa etua, sitä se on.

      • työtätekevä inssi

        totean, että on onneksi vielä niitä, jotka käyttävät aivojaan. Kiitos asiallisesta ja hyvästä kirjoituksesta. Paljon voisi aiheista vielä kirjoittaa, mutta jossain vaiheessa leimautuisimme katkeriksi...
        Tosi asia kuitenkin on, että moraalinen rappiotila Suomessa on totta. Surullista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 123
      3069
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      88
      2813
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2208
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      21
      1776
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe