Dissosiatiivinen häiriö

Milla

Miten Dissosiatiivinen häiriö ilmenee? Olen etsinyt kyllä googlenkin kautta tuolla "Dissosiatiivinen" -sanalla, mutta en ole löytänyt paljoa aiheesta. Kertoisitteko omia kokemuksianne häiriöstä, mikäli niitä on? Kiitos jo etukäteen!

3

2521

  Vastaukset

  • Olisikohan kyse sittenkin Disassosioivuudesta? Eikä dissosioivuudesta?

   Kyse on itsen ja maailman välisen rajan hämärtymisestä. Kansanomaisesti todettuna disassosioiva voi kokea olevansa keittiön pöytä.

   Mulla on ollut selkeät disassosiatiiviset tilat päällä joskus aikaisemmin. Ei mielenterveyden vuoksi tosin... vaan ihan muista tummasävyisistä syistä.

   Disassosiaatiossa et koe enää itseäsi niin voimakkaasti kuin aikaisemmin, mahdollisesti et lainkaan. "Minä" katoaa täysin (täydellinen disassosiaatio) tai suhde itseen vääristyy ja "minä" koetaan jonain kolmantena osapuolena tai jollain uudella tapaa.

   Kokemus on usein pelottava, minuus on sen verran syvälle iskostettu ihmiseen. Toisaalta ainakin itselleni nuo tilat olivat myös äärimmäisen hienoja, vapauttavia ikäänkuin toisella tavalla koettuna. Hetkittäin olen kokenut täydellistä disassosiaatiota (en ollut enää paikalla, minuus poissa täysin), useimmiten kuitenkin kevyempänä versiona jossa koin olevani pelkkä naamio jollekin syvemmälle maailmasta kumpuavalle asialle. Käsitin itseni asioiden suhteena jolla ei ole välttämättä mitään muuta esitysmuotoa kenellekään muulle kuin itselleni "minuutena". "Minuuteni" on taitava harha, kukaan muu ei edes välttämättä näe tai tunnista minua suoraan.

   "Minä elän oksien kärjissä, oravan hännässä, pankkitileillä juoksevien numeroiden keskellä, kaaoksen rajamailla - katselen aina toisten silmillä - yli ajan ja avaruuden. Itselleni olen minä vaikkei minua ole olemassa muille".

   Se on vaikea kuvailla. Kun "minä" alkaa hämärtyä tai poistua ja astut johonkin toisenlaiseen olemisseen olet disassosioitunut.

   Ne tilat on jotain mitä ei voi mitenkään kuvailla ihmiselle joka ei niitä ole itse kokenut. Kuitenkin tilat on hyvin luonnollisia, vauva tuntee disassosiaatiota ehkä johonkin noin 6kk ikään saakka.

   Niin, ja sitten on tiettyjen huumausaineiden aiheuttama disassosiaatio joka tarkoittaa lähinnä mielen ja ruumiin kytkemistä toisistaan riippumattomaksi. Mieli on vapaa kokemaan asioita ruumiista riippumatta.

   • Voiko tuota opetella, vai onko se luonnon lahja ?

    itsellä ongelmana se etten näe enään kuin itseni eli kaikki perustuu itse tarkkailuun joten tuolla periaatteella saisin kerrankin rauhan itsestäni ja voisin unohtaa kaikki miksi olen niin ruma ja saamaton, ja elää ihan täysillä ilman miljoonia estoja ja kulisseja.


   • Minä ihmettelen kovin kuinka sinä osaat kuvailla noin hyvin tuota tunnettasi. Olen itsekin epäillyt, että minulla olisi myös tuollaisia olotiloja koko ajan. Teen luovaa työtä ja olen ajatellut sen kuuluvan luoville ja taiteellisille ihmisille. En kylläkään osaisi kuvailla tuollaisia tuntoja noin kuin sinä. Mielenkiintoista, että osaat verrata omia olotilojasi toisten "jalat maassa" tiloihin. Itse tunnen kyllä olevani eri aaltopituudella muiden kanssa ja samanhenkisiä ihmisiä kuin minä on todella harvassa. No jokatapauksessa minulla on pari ystävää jotka ymmärtävät yleensäkin mistä puhun. Suurin osa ihmisistä kuitenkin tuntuu kyllä hyvin erilaisilta kuin minä. Ja useinkaan minulla ei ole minkäänlaista ymmärrystä heidän olotiloistaan.En osaisi eläytyä heidän tuntoihinsa niin että kykenisin vertailemaan.

    Olen kirjoittanut myös kirjaa pahimpina ahdistusaikoina. Silloin olen erikoisessa transsissa, annan vain tekstin pulputa, ja on kyllä tuleekin raakaa tekstiä. Kirjoittamat juttuni ovat kuitenkin omia itseni kokemia hetkiä, mutta en niitä oikeasti itse muista. Minulla on koko lapsuus nimittäin pois muistista.

    Olisin kovasti kiinostunut mistä sinä olet taipumiksesi saanut?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Kokoomus vaatii ansiosidonnaista kaikille

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006566858.html?ref=rss Älkää missään nimessä kuvitelko että tämän takana on kokoomuslaisilta tai etenkään tuolta hirviöämmä Lepomäeltä minkäänlainen yritys parantaa suomalaisten työntekijöiden asemaa. Siinä on takana jotain todella pirullista porvallisuutta, ilmeisesti tarkoitus murentaa ammattiyhdistysliikkeen asemaa tällä lyhytaikaisella politiikalla. Mutta kauaskantoisesti se olisi työttömille ja työntekijöille vain ja ainoastaan heikennys.

   96
  • Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä työttömäksi jäätyään ole ollut rahaa hoitaa yhteisiä lainoja ym. menoja. Kovasti olen ihmetellyt, kun tätä on jatkunut pitkään ja kysynyt, mihin miehen rahat menee. Aina hän on vastannut, että auton laittoon, auton vakuutuksiin ym. Mies onkin saattanut käyttää vaikka puolet kuukausituloistaan harrastuksen hankintoihin. Samaan aikaan teen itse kahta työtä ja lasken itse senttejä, että saan lainat hoidettua jne. Mitä tehdä?

   35
  • Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut?

   Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?” Ja Vihreät vaativat Timo Soinin eroa ulkoministerin virasta. Esim. Kansanedustaja Emma Kari, joka on tällä hetkellä Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana. ihmetteli Twitterissä, miksi pääministeri ei puutu ulkoministerin toimintaan, jos se ei vastaa hallituksen linjaa. https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ulkoministeri-osallistui-aborttiprotestiin-tyomatkalla-vihreat-tyrmistyi-katsooko-hallitus-taas-soinin-touhut-sormien-lapi/9c0fb75e-3ce9-38d0-8a87-0506475a74a1 Nyt kun rikospoliisi epäilee ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta, niin Marinin hallitus on hiljaa eikä kommentoi mitenkään Haaviston rikossyytteitä. Eikö Marinin hallitusta lainkaan huolleta se, mitä ulkomailla ajatellaan siitä, että Suomen ulkoministeri saa jatkaa virkaansa vaikka on syytteessä kahdesta rikosesta, josta toisesta voisi saada jopa kaksi vuottaa vankeutta? Onko tämä Suomen hallituksen hälläväliä linja?

   239

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   183
   3958
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   2011
  3. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   32
   1180