Lämpöily

alati sairas

Mulla on ollut muutama flunssa peräkkäin ja oon syöny muutaman antibioottikuurinkin (lähinnä poskiontelotulehdukseen).

Nyt flunssan oireet on oikeastaan kadonneet, jäljellä lämpöily (37,2-37,6).Työterveyshoitaja ja -lääkäri sanoivat, ettei se haittaa ja että joskus virukset voivat jättää jälkeensä tuollaista joksikin aikaa. Mua se kuitenkin häiritsee ja vaivaa, varsinkin tuossa 37,5 paikkeilla oleva lämpö on minusta jo paljon. Tämä ei tunnu normaalilta.

Multa on otettu verikokeita (ainakin valkosolut, senkka ja crp) ja ne oli ihan ok.
Onko kenelläkään löytyny mitään syytä jatkuvalle lämpöilylle? Mistä tällainen voisi johtua?Ootteko ollu töissä vai sairaslomalla? Mä oon myös laihtunu muutaman kilon sairastelun aikana.

23

30467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin minnäi

      Minulla tekivät lämpöily-oireita. Tehtävää oli yli voimien.
      Myös selkeä raudan puute aiheutti epätavallista väsymyksentunnetta.

    • Tautia potenut

      Oletkos malttanut levätä ? Itsellä oli tuota pientä kuumeilua lähes viikon päivät ja en levännyt, vaan olin vain jalkeilla, kunnes tuskastuin olooni...ja aloin juoda nestettä pari litraa päivässä,lepäsin kunnolla ja kuume vain lähti pois. Kyllä sairaana kuuluu maata petissä ja jättää muut hommat terveille.

      • alati sairas

        Olen kyllä levännyt. Olin töistäkin pois yli viikon. Mutta eipä siitä apua ollut. Siis loppua ei tuntunut silti lämpöilylle tulevan. Sitten lähdin jo töihin, kun muuten flunssan oireet helpotti.


    • oire

      Itselläni oli viime vuonna monta flunssaa johon ei lääkekuurit auttaneet ja lämpöilyä koko ajan. Myös verikokeista ei näkynyt ihmeempiä, kunnes asiaa vihdoin alettiin tutkimaan tarkemmin. Lämpöily olikin oire imusolmukesyövästä. Se saatiin onneksi hoidettua ja olen jo siitä parantunut. Mutta kannattaa vaatia päästä tutkimuksiin, ei lämpöily ole normaalia. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa, voihan se olla vaikka stressistä. Minulla ei ollut.

      • alati sairas

        Miten sua tutkittiin? Eikö ekoissa verikokeissa näkyny mitään, siis oliko senkka, crp ja esim. valkosolut ok?
        Itsehän aina tietysti alkaa miettimään pahimpia vaihtoehtoja, mikä itseä vaivaa. Mulle lääkäri kyllä sanoi, ettei kyse ole mistään vakavasta. Mutta mistä sitä tietää, kuten sinun kohdallasi kävi. Onneksi olet jo tervehtynyt!


      • kokenut
        alati sairas kirjoitti:

        Miten sua tutkittiin? Eikö ekoissa verikokeissa näkyny mitään, siis oliko senkka, crp ja esim. valkosolut ok?
        Itsehän aina tietysti alkaa miettimään pahimpia vaihtoehtoja, mikä itseä vaivaa. Mulle lääkäri kyllä sanoi, ettei kyse ole mistään vakavasta. Mutta mistä sitä tietää, kuten sinun kohdallasi kävi. Onneksi olet jo tervehtynyt!

        Itselläni on ollut kahdenlaistakin lämpöilyä. Sellaista, jossa kuumetaudin jäljiltä kehon lämmönsäätely ei heti palaa normaaliin tilaan. Siis ihan terve ja virkeä olo, mutta on vain pientä lämpöä.

        Sitten on ollut sellainen 2,5 kuukautta kestävä virusperäinen kitulämpö, johon ei auttanut mikään. Kaikki laboratoriokokeet crp:tä myöten normaalit, mutta pieni kuume vain jatkui ja jatkui. Koko tauti alkoi lievillä ylänieluoireilla ja luulin päässeeni vähällä, mutta sitten nousi se pieni lämpö ja sitä sitten riitti niin pitkään, että ehti jo unohtaa millaista on olla terve.


    • ahdistaa

      Mulla ollut nyt reilu kolme viikkoa lämpöilyä? Kirjoitinkin tänään "terveys" otsikon alle ja kyselin onko muilla samaa. Lämpö sahaa n. 37 - 37,5 asteen tienoilla ja mulla normaalilämpö on reilusti alle 37. Lääkäri sanoi että virus se on mutta mieltä vaivaa kun tämä ei näytä lähtevän pois. Illalla varsinkin lämpö nousee...?

      • ......

        Mulla on kans ollu just kolme viikkoa lämpöilyä, sellasta 37,2. Missää vaihees mul ei oo enempää ollukkaa, heti alussaki vaa vähä yli 37 vaikka silloin oliki vähä huonompi olo ku nyt.. Ihmeellist.. Jos joku on saanu vastauksen tällässes tilantees, ni ois kiva jos kertois..


    • kuumeinen?

      mulla on ollut lämpöä nyt noin 6kk, kokoajan 37,4 astetta, normaali ruumiinlämpö asteen matalampi. Veriarvot, keuhkokuvat,poskiontelokuvat kunnossa. mitähän vielä voitaisiin tutkia, sitä vastausta lääkäreiltäkin odotan. Mutta kuitenkin suhteellisen hyvin pystyny toimimaan "normaalissa elämässä". Päänsärkyä on usein ,ainakin pientä jomotusta. Joten, vielä ei kannata muutaman viikon lämpöilyn takia hermostua, voi sitä olla pidempäänkin ilman mitään merkittäviä muutoksia missään suhteessa...

    • Anska129

      Minulla selittämättömiä lämpöilyjaksoja on jatkunut jo neljättä vuotta. Välillä olen ollut kunnossa ja sitten taas ovat alkaneet oireet nielussa ja kehon normaali lämpötila noussut. Eikä vain noussut. Mukaan on tullut myös uutena alilämpö. Yhden vuorokauden aikana lämpötila voi vaihdella 35,8 ja 37,4 välillä. Toisinaan lämpö on jopa kuumeen puolella. Normaali lämpöni on 36,4. Viimeisin lämpöilyjakso alkoi viime heinäkuussa. Että silleen.. Minulta on otettu kaikki mahdolliset verikokeet eikä mitään ole löytynyt. On otettu luuydinnäyte ja poistettu nielurisat. Mistään ei ole ollut apua ja nyt viimeksi lääkäri totesi ettei meikäläistä enää tutkita ja koeta pärjätä. Mikäli joku on löytänyt jostain apua, niin olisin äärimmäisen kiitollinen neuvoista. Tuntuu ettei tämä voi jatkua loputtomiin.

      • thjj

        Oli hyvä, että löysin muitakin. Minulla nousee silloin tällöin lämpö aika tarkalleen 37,2-37,4 välille. Olo on todella ärsyttävä, väsynyt, hikoilen ja tärisen enkä pysty keskittymään mihinkään. Mitään selitystä ei verikokeista ole löytynyt. Onko muilla näitä oheisoireita ja onko selitystä löytynyt? Tätä on kestänyt ainakin 20 vuotta ja voisi vähitellen riittää!


      • Nimetön
        thjj kirjoitti:

        Oli hyvä, että löysin muitakin. Minulla nousee silloin tällöin lämpö aika tarkalleen 37,2-37,4 välille. Olo on todella ärsyttävä, väsynyt, hikoilen ja tärisen enkä pysty keskittymään mihinkään. Mitään selitystä ei verikokeista ole löytynyt. Onko muilla näitä oheisoireita ja onko selitystä löytynyt? Tätä on kestänyt ainakin 20 vuotta ja voisi vähitellen riittää!

        Mainitsemistasi oireista.. Itse olen huomannut, että olen hikoilulle herkempi kuin aikaisemmin. Vaikka en tekisi mitään fyysistä, niin kainalot saattavat olla hiessä. Ja liikunnassa hikoilu on jo merkittävää. Jossain määrin hikoilua on myös öisin. Kun herää kesken yön tai aamulla, niin sänky saattaa olla aivan hiestä märkä. Mutta yöhikoilu ei ole jatkuvaa. Ja tuo väsymys on jatkuvaa. Myös sellaisina päivinä, kun olo on suhteellisen normaali muuten, niin voimattomuuden tai "raskauden" tunne vaivaa.

        Olen tehnyt päätkösen ja lähden selvittämään tilannettani yksityisen lääkärin kautta. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuloksia sitä kautta saan. Terveyskeskus on jo kieltäytynyt tekemästä lisäkokeita ja käskenyt "lepäämään ja ottamaan rauhallisesti".. Mikä vitsi...


    • Nasu26

      Hei!

      On lohduttavaa kuulla, että kohtalotovereita löytyy. Alan nimittäin jo vaipua epätoivoon.

      Minulla on ollut lämpöilyä nyt kohta kolme vuotta.
      Verikokeissa ei näy mitään, arvot ovat jopa hyvät.
      Keuhkokuvat on otettu, kilpirauhaset tutkittu, on tähystetty molemmista päistä, on testattu allergioita, nyt viimeksi tutkittiin kosteusperäinen
      home. Mutta missään ei ole yhtään mitään.

      Lämpöä on joka päivä 37,0 - 37,6. (Tämän yli ei oikeastaan nouse). Olo on todella väsynyt, ei tahtois jaksaa mitään tehdä. Masentaa ja tympii. Voisin varmaan nukkua vain vaikka kuukauden. Töissä olen ollut koko ajan, paitsi kesällä on ollut taukoa, mutta ei sairaslomaa. Nyt viimeksi kun kävin työterveyslääkärillä, ei viitsinyt edes kirjoittaa sairaslomaa vaikka ensimmäisen kerran sitä pyysin. Olen kuulemma pystynyt tähänkin mennessä olemaan töissä.

      Muutenkin tuntuu, että lääkärit ei todellakaan ota tätä asiaa tosissaan. Ovat sanoneet vain, että ei ehkä kannata mitata lämpöä. Kyllä, ihan huvin vuoksi sitä mittailenkin. Eihän minulla huono olo ole.

      Odotan koko ajan, että tämä loppuisi ja kun ei lopu niin aina välillä kokeilen käydä lekurilla, mutta eihän mitään löydy. Taas vois kohta yrittää.
      Ehkä yksityisen kautta tällä kertaa.

      Olen myös miettinyt, että voiko masennus tai stressi aiheuttaa tätä. Mutta kun en kirveelläkään muista olinko masentunut ja stressaantunut tätä lämpöilyä ennen vai nyt sen tuoman väsymyksen myötä. Sillä nyt ainakin olen.

      Miltähän tuntuisi olla välillä ihan terve. En edes muista.......

      • Ile

        Moi!
        Tuntuu tämä lämpöily oleva yleinen vaiva. Minulla tätä 37.1-37.3 asteen lämpöilyä on ollut jo 10 vuotta. Raskauksien aikana se pysyi poissa mutta nyt taas tullut takaisin.
        Työterveydessä sanotaan vain että kaikki on tutkittu ja enenpää ei osata tutkia... Lohdullista.. Olo ei nimittäin ole lainkaan hyvä. Jatkuva väsymys ja palelu sekä öiset hikoilut ja huimaus. Joskus saattaa mennä muutamia viikkoja hyvin ja oireet pysyy poissa kunnes ne tulevat takaisin rytinällä.
        Minultakin tutkittiin home vasta-aineet. Mitään niistä ei löytynyt mutta silti epäilen olisiko kuitenkin kyse siitä... Aluksi kaikki laitettiin keliakian piikkiin mutta minusta se ei enää selitä oireita koska olen hyvin tarkka ruoka-valiostani.
        Näin monen vuoden aikana sitä on ehtinyt epäillä kaikkea mahdollista mutta mitään ei ole löytynyt. Reuma, hiv, kalamydia yms... Uusin oire joka on pahentunut on selkäkipu mutta jonka yhdistän tuohon kuumeiluun.
        Ahdistaa tämä jatkuva väsymys. En saanut edes mieliala lääkkeitä koska lääkäri sanoi, että ei ahdistuksesta tule kuumetta.


    • Tapiiri

      Mulla on myös alkanut olla tuota pientä lämpöä. Ei sitä koko ajan ole, mutta olossa huomaa kyllä selvästi kun se nousee. Olen myös ollut viimeisen 6 kk aikana 3 kertaa flunssassa. Eikä kukaan tietysti ota sitä tosissaan kun se ei yleensä mene yli 37,5. "Ihmisen ruumiinlämpö vaihtelee päivän aikana" ja "eihän terveitä ihmisiä olekkaan". Ei minulla ainakaan terveinä kausina vaihtele! Kuinkahan kauan kannattaisi odottaa ennen kuin hakeutuu lääkäriin tai terkkarille?

      Yksi vaihtoehto voisi olla home. Asunnossamme johon muutimme viime syksynä, on ollut jonkin asteisia kosteusongelmia ja hengitysliiton sivuilla sanottiin että homeelle altistuminen voi aiheuttaa lämpöilyä. Se voi aiheuttaa myös monia muita "yleisoireita" joten sitä voi olla vaikea yhdistää homeseen.

      • vituttaa :)

        Elikkäs, mulla nyt noin 6-7 kk ollut ruumiinlämpö 37-37.2 .. ja norm lämpötila ennen tätä paskaa oli n 36.4. Pistää vituttamaan kun lääkärit ei vikaa löydä ja kun näitä suomi24 juttuja on lukenu, nii ihan turhaa sinne lääkäriin on ees mennä ku ei mitään vikaa löydy.


    • varpunen

      Sama täällä, menossa kolmas talvi lämpöillen. Ei ole ollut edes kunnon flunssaa. En ole syönyt antibiootteja. Mitään syytä ei löydy verikokeista eikä röntgenistä. Työpaikan homeet on nyt syynättävänä. Olen käynyt koko ajan töissä joka talvi, mutta väsyttää. Minun lämpöilyni 37,1-37,3. Tosin tunnen 37,8 jo lämpönä, vaikka sitä ei virallisesti kuumeksi noteeratakkaan. Välillä vaikuttaa mielialaan, kun vie voimat ja huolettaa, jos sittenkin vakavaa. Hikijumppa laskee lämmön. Pitkittynyt lämpö voi kyllä kuulemma sotkea elimistön lämmönsäätelyjärjestelmän, mutta nyt sahaavaa lämpöä ollut jo kolme kuukautta. Välillä norm. lämpöä.

      37,6 vaikuttaa aika korkealta. Miten kauan sitä on jatkunut? Onko mitään muita oieita? Minulla joka talvi tämä kestää pidempään ja pidempään.
      Voimia: Titta

      • Anska129

        Yli vuosi viime viestistä takana ja lämpöilyn aiheuttaja ei ole selvillä vieläkään.

        Viime keväänä tk:ssa vihdoin yritettiin ottaa tosissaan ja siitä saakka olen syönyt tulehduskipulääkettä säännöllisesti. Lääkkeellä on lämpöily pysynyt jossain määrin hallinnassa. Olo ei ole ollut niin väsynyt ja lämpö on pysynyt tasaisempana. Mutta jo viikon kuluttu lääkkeen pois jättämisestä oireet palaa. Tähän vedoten sekä siihen etten voi syödä lääkettä tietämättä syytä loputtomiin on vihdoin vuoden aneluiden jälkeen tuottanut tulosta.

        Otettiin hiv-, jänisrutto-, keliakiatestit ym. mitä kummallisimpia testejä ja vihdoin lähetettiin lähete sisätautilääkärille. Eli toivo elää...

        Tosin viimeisen parin viikon aikana on taas tullut tunne, että lääkkeestä huolimatta oireet pyrkii esiin ja herrää kysymys, pitäisikö lääkkeen annostusta TAAS nostaa? Tapahtunut vuoden sisällä jo kerran. Pelottaa, että mikä ikinä lämpöilyn aiheuttaa, etenee...


      • lämpöilijä
        Anska129 kirjoitti:

        Yli vuosi viime viestistä takana ja lämpöilyn aiheuttaja ei ole selvillä vieläkään.

        Viime keväänä tk:ssa vihdoin yritettiin ottaa tosissaan ja siitä saakka olen syönyt tulehduskipulääkettä säännöllisesti. Lääkkeellä on lämpöily pysynyt jossain määrin hallinnassa. Olo ei ole ollut niin väsynyt ja lämpö on pysynyt tasaisempana. Mutta jo viikon kuluttu lääkkeen pois jättämisestä oireet palaa. Tähän vedoten sekä siihen etten voi syödä lääkettä tietämättä syytä loputtomiin on vihdoin vuoden aneluiden jälkeen tuottanut tulosta.

        Otettiin hiv-, jänisrutto-, keliakiatestit ym. mitä kummallisimpia testejä ja vihdoin lähetettiin lähete sisätautilääkärille. Eli toivo elää...

        Tosin viimeisen parin viikon aikana on taas tullut tunne, että lääkkeestä huolimatta oireet pyrkii esiin ja herrää kysymys, pitäisikö lääkkeen annostusta TAAS nostaa? Tapahtunut vuoden sisällä jo kerran. Pelottaa, että mikä ikinä lämpöilyn aiheuttaa, etenee...

        Moi!En lukenut kaikkia kirjoituksia,enkä siis tiedä mitä kokeita on otettu.Kilpirauhasen kokeet on varmaankin otettu.
        Itselläni vain lämpöily kesti sellaiset puolitoista vuotta ennen kuin syy löytyi kilpparista,kilpparikokeita kyllä otettiin aikas lailla ensimmäisinä,mutta ne ei näyttäneet vikaa.Vieläkin lämpöilen,mutta en sentään päivittäin enkä edes viikoittain.Kokemuksesta tiedän,että olo on kurja kun aina väsynyt ja huonokuntoinen olo.Itselläni vaikutti paljon työssäjaksamiseen ja olin paljon sairaslomalla.Hyvä,että sait lähetteen sisäpolille!Toivotaan,et vika löytyy,jaksamisia!!


      • _1_9_8_3_
        Anska129 kirjoitti:

        Yli vuosi viime viestistä takana ja lämpöilyn aiheuttaja ei ole selvillä vieläkään.

        Viime keväänä tk:ssa vihdoin yritettiin ottaa tosissaan ja siitä saakka olen syönyt tulehduskipulääkettä säännöllisesti. Lääkkeellä on lämpöily pysynyt jossain määrin hallinnassa. Olo ei ole ollut niin väsynyt ja lämpö on pysynyt tasaisempana. Mutta jo viikon kuluttu lääkkeen pois jättämisestä oireet palaa. Tähän vedoten sekä siihen etten voi syödä lääkettä tietämättä syytä loputtomiin on vihdoin vuoden aneluiden jälkeen tuottanut tulosta.

        Otettiin hiv-, jänisrutto-, keliakiatestit ym. mitä kummallisimpia testejä ja vihdoin lähetettiin lähete sisätautilääkärille. Eli toivo elää...

        Tosin viimeisen parin viikon aikana on taas tullut tunne, että lääkkeestä huolimatta oireet pyrkii esiin ja herrää kysymys, pitäisikö lääkkeen annostusta TAAS nostaa? Tapahtunut vuoden sisällä jo kerran. Pelottaa, että mikä ikinä lämpöilyn aiheuttaa, etenee...

        Kesän alussa 1,5 vuotta täyteen tota lämpöilyä. 37-37.9 -välillä seilaillut tämän ajan.
        Tosin herätessä voi olla lämpö todella alhaalla ja sitten myöskin alkoholia enemmän nauttiessa laskee yleensä normaaliin. Lääkäri epäili tuota vain sattumaksi mutta niin monen monta kertaa asia testattu että jokin siinä täytyy olla :D
        Ei kyllä ole hyvä lääke mutta ainoa josta jotain helpotusta edes saanut tuohon, sanoi kuka mitä tahansa.
        Yleensä lämmöt nousee siihen 37,2-37.5 paikkeille ja sen huomaan heti olosta.
        Hikoilen ja on epämukavan tuskainen tunne.
        Tämän asian takia hyppäsin lääkärissä viime keväänä, oli monta muutakin vaivaa..sitten ennen juhannusta kävin terveyskeskuksessa niin kuului sydämestä sivuääni, passitti heti osastolla.
        No aorttaläppävuoto löytyi, se ei kuitenkaan lääkärien mukaan selittänyt muita oireita.
        Noin 2 vuotta ollut oikeassa kyljessä kipuilua ja kirvelyä niin tehtiin myös ylävatsan ultra.
        Siinä ei kuulemma näkynyt mitään erikoista. Verikokeita otettiin todella paljon, myös erikoisempiakin, hiv,hepatiitti jne.. Niissäkään ei mitään, ainoastaan parit kokeet heitti vähän.. Ainakin maksa-arvot olivat vähän koholla(alkoholin käyttö ja ylipaino) ja leukosyytit muistaakseni alakantissa. Se selitettiin sillä kun sairastin influenssan keväällä.
        Maksa-arvotkin oli jo parin päivän päästä laskenut sille tasolle mitä olivat olleet siitä vuosi takaperin.
        Keuhkot, poskiontelot kuvattiin, nekin ok.
        Muutama päivä sisätautienosastolla meni, en apua saanut mihinkään minkä takia olin lääkäriin hakeutunut.
        Sen jälkeen useita kertoja lääkärissä hypännyt turhaan, enää en mielelläni edes mene käymään jos ei ole pakko, kun joko mitään ei osata tehdä tai kohdellaan tosi huonosti.

        Vuosia jo olo ollut sellainen ettei täysin terve ole.
        Kyljen kirvely on niinkuin suolaa laittaisi haavaan, lämpöilyä en kyllä huomannut pelkästään tuon oireen aikoihin.
        Sitten viime vuoden tammikuussa kaaduin ja tuntui kun alamahasta olisi jokin revennyt..
        Siitä sitten lääkäriin kun ei parin päivän päästä meinannut pystyä liikkumaan, siellä sitten mitattiin lämpö, 38 astetta, ja sen jälkeen sitten on normaalin yläpuolella pysynytkin. Tuo alamaha ei enää kovin häiritsevästi oireile, sillon tällöin.. Se luokiteltiin divertikkeliksi sen kummemmin tutkimatta, toiset lääkärit diagnoosia epäili muttei kuitenkaan vaivautuneet ottamaan selvää.

        Mutta niin, sydämen takia pitää kontrolleissa käydä, mutta kaikki muu tutkiminen lopetettiin..Erään lääkärin suusta tuli mahdollisuus että voisi olla joku "lämmönsäätelyhäiriö".. hikoiluttaakin ihan käsittämättömästi.
        Kaikkia eri sairaus vaihtoehtoja tässä on miettinyt ja imusolmukesyövän mahdollisuus mietityttänyt jo yli vuoden. Kaulan imusolmuke, vähän kipuillut myös ja turvoksissa.. Eipä lääkärit siihen ole sanoneet kyllä mitään vaikka aristelusta valitin.
        Pää meinaa hajota kun ei oikein mitään jaksa tehdä, aina heti niin huono olo jos vaikka ruokaakin laittaa.

        Tais mennä aika sekavaks tää mun selittely, mutta eiköhän tosta joku jotain selvää saa=)


      • Nimetön
        _1_9_8_3_ kirjoitti:

        Kesän alussa 1,5 vuotta täyteen tota lämpöilyä. 37-37.9 -välillä seilaillut tämän ajan.
        Tosin herätessä voi olla lämpö todella alhaalla ja sitten myöskin alkoholia enemmän nauttiessa laskee yleensä normaaliin. Lääkäri epäili tuota vain sattumaksi mutta niin monen monta kertaa asia testattu että jokin siinä täytyy olla :D
        Ei kyllä ole hyvä lääke mutta ainoa josta jotain helpotusta edes saanut tuohon, sanoi kuka mitä tahansa.
        Yleensä lämmöt nousee siihen 37,2-37.5 paikkeille ja sen huomaan heti olosta.
        Hikoilen ja on epämukavan tuskainen tunne.
        Tämän asian takia hyppäsin lääkärissä viime keväänä, oli monta muutakin vaivaa..sitten ennen juhannusta kävin terveyskeskuksessa niin kuului sydämestä sivuääni, passitti heti osastolla.
        No aorttaläppävuoto löytyi, se ei kuitenkaan lääkärien mukaan selittänyt muita oireita.
        Noin 2 vuotta ollut oikeassa kyljessä kipuilua ja kirvelyä niin tehtiin myös ylävatsan ultra.
        Siinä ei kuulemma näkynyt mitään erikoista. Verikokeita otettiin todella paljon, myös erikoisempiakin, hiv,hepatiitti jne.. Niissäkään ei mitään, ainoastaan parit kokeet heitti vähän.. Ainakin maksa-arvot olivat vähän koholla(alkoholin käyttö ja ylipaino) ja leukosyytit muistaakseni alakantissa. Se selitettiin sillä kun sairastin influenssan keväällä.
        Maksa-arvotkin oli jo parin päivän päästä laskenut sille tasolle mitä olivat olleet siitä vuosi takaperin.
        Keuhkot, poskiontelot kuvattiin, nekin ok.
        Muutama päivä sisätautienosastolla meni, en apua saanut mihinkään minkä takia olin lääkäriin hakeutunut.
        Sen jälkeen useita kertoja lääkärissä hypännyt turhaan, enää en mielelläni edes mene käymään jos ei ole pakko, kun joko mitään ei osata tehdä tai kohdellaan tosi huonosti.

        Vuosia jo olo ollut sellainen ettei täysin terve ole.
        Kyljen kirvely on niinkuin suolaa laittaisi haavaan, lämpöilyä en kyllä huomannut pelkästään tuon oireen aikoihin.
        Sitten viime vuoden tammikuussa kaaduin ja tuntui kun alamahasta olisi jokin revennyt..
        Siitä sitten lääkäriin kun ei parin päivän päästä meinannut pystyä liikkumaan, siellä sitten mitattiin lämpö, 38 astetta, ja sen jälkeen sitten on normaalin yläpuolella pysynytkin. Tuo alamaha ei enää kovin häiritsevästi oireile, sillon tällöin.. Se luokiteltiin divertikkeliksi sen kummemmin tutkimatta, toiset lääkärit diagnoosia epäili muttei kuitenkaan vaivautuneet ottamaan selvää.

        Mutta niin, sydämen takia pitää kontrolleissa käydä, mutta kaikki muu tutkiminen lopetettiin..Erään lääkärin suusta tuli mahdollisuus että voisi olla joku "lämmönsäätelyhäiriö".. hikoiluttaakin ihan käsittämättömästi.
        Kaikkia eri sairaus vaihtoehtoja tässä on miettinyt ja imusolmukesyövän mahdollisuus mietityttänyt jo yli vuoden. Kaulan imusolmuke, vähän kipuillut myös ja turvoksissa.. Eipä lääkärit siihen ole sanoneet kyllä mitään vaikka aristelusta valitin.
        Pää meinaa hajota kun ei oikein mitään jaksa tehdä, aina heti niin huono olo jos vaikka ruokaakin laittaa.

        Tais mennä aika sekavaks tää mun selittely, mutta eiköhän tosta joku jotain selvää saa=)

        Olen havainnut myös tuon hikoilun. Vaikka olisi kuinka vilu, niin silti saattaa olla kainalot hieessä. Ja toisinaan aamulla tai jopa keskellä yötä herää siihen, että lakanat on hikoilusta aivan märkänä. Ja liikunnassa myös olo on erittäin hikoiluherkkä.

        Ja tuosta sydämestä.. Mulla on rytmihäiriöitä ollut kyllä nuoresta asti. Silloin tosin syynä oli kohonnut verenpaine ja ikävä elämäntilanne. Nykyään verenpaine on erinomaista tasoa eikä nuo rytmihäiriöt ole liitoksissa tuntemukseen stressistä. Ja tuo rytmihäiriöiden määrä on lisääntynyt sen myötä, kun olen jääräpäisesti väsymyksestä ja heikosta olosta huolimatta yrittänyt käydä liikkumassa. Tullut liikunna jälkeen usein rintatuntemuksia ja nyt myöhemmin tosiaan myös ihan levossakin.

        Varta vasten menin silloin 1,5 vuotta sitten käymään siellä lääkärissä kysymässä, että onko turvallista liikkua ja eikö tälle lämpöilylle pitäisi tehdä jotain, kun työn teko ja tuo fyysinen vointi muutenkin kärsii pelkästä "lepäilystä". Tuo sen kertainen lääkäri oli aivan mitään tekemätön ja itku silmässä sai lähteä kotiin. Onneksi rohkaisin vielä muutamaan kertaan mieleni ja nyt sitten tosiaan odotan pääsyä sisätautilääkärille.

        Vastaavaa kokeville toivotan voimia. Itse olen kaikesta ärsytyksestä ja voimattomuuden tunteesta huolimatta päättänyt meneväni sisätautilääkärille sillä asenteella, että minua ei kotiin lähetetä ilman asian selvittämistä. Mikäli se vaatii sen, että joudun huutamaan ja pitämään oven karmeista kiinni, niin menköön sitten niin. Vaikutus elämämään on vain niin valtaisia pitkällä aikajuoksulla, että tätä menoa pää pettää, jos en pidä puoliani.


      • lämpöilijä
        Anska129 kirjoitti:

        Yli vuosi viime viestistä takana ja lämpöilyn aiheuttaja ei ole selvillä vieläkään.

        Viime keväänä tk:ssa vihdoin yritettiin ottaa tosissaan ja siitä saakka olen syönyt tulehduskipulääkettä säännöllisesti. Lääkkeellä on lämpöily pysynyt jossain määrin hallinnassa. Olo ei ole ollut niin väsynyt ja lämpö on pysynyt tasaisempana. Mutta jo viikon kuluttu lääkkeen pois jättämisestä oireet palaa. Tähän vedoten sekä siihen etten voi syödä lääkettä tietämättä syytä loputtomiin on vihdoin vuoden aneluiden jälkeen tuottanut tulosta.

        Otettiin hiv-, jänisrutto-, keliakiatestit ym. mitä kummallisimpia testejä ja vihdoin lähetettiin lähete sisätautilääkärille. Eli toivo elää...

        Tosin viimeisen parin viikon aikana on taas tullut tunne, että lääkkeestä huolimatta oireet pyrkii esiin ja herrää kysymys, pitäisikö lääkkeen annostusta TAAS nostaa? Tapahtunut vuoden sisällä jo kerran. Pelottaa, että mikä ikinä lämpöilyn aiheuttaa, etenee...

        Minulla lämpöilyä ollut kolme vuotta talvisin. Nyt alkoi jo syksyllä. Ensin tuli pahoinvointi, heitättäminen, vilunväristykset, jatkuva janon tunne ja heikkous lihaksissa sekä sydämen tykytys, uupumus (nukahtelin mihin sattuu). Yläselkä ja niska olivat oudot ja jumissa. Fysioterapiassa niskojeni ja rangan rintsikan hakasten kohdalta todettiin olevan aivan jumissa. Sanottiin, sen aiheuttavan vaikka mitä. Fysioterapeutti luetteli just mun oireeni ennen kuin olin niitä itse kertonut.

        Vilunväristykset ja jano hävisivät ekalla käsittelyllä. Tokan kerran jälkeen söin kiputulehduslääkkeitä viikon. Saa nähdä nouseeko lämpö nyt, kun lopetin lääkkeen. Olo on muutenkin parempi.

        Hoidoksi sain niksauttelua = osteopatiaa, hierontaa, laserhoitoa ja akupunktiota, kaikki kahdella käynnillä.

        Jumpat alkoivat. Saa nähdä mitä vaikuttavat. Monet liikkeet aiheuttavat staattista kuormitusta just rintsikan hakasten kohdalle, jossa minulla on jumitusta melkein aina. Fysioterapiassa arvelivat jokatalvisen lämpöilyn johtuvan sieltä, koska rangasta on yhteys autonomseen hermostoon.

        Miten sinun rankasi ja niskasi?

        Toinen teoria: Pojallani on ollut jatkuvasti kurkku kipeä ja lämpöilyä useampana vuonna. Meillä kotona ei ole hometta. Eilen lääkäri sanoi, että herppes-virus, joka on melkein kaikilla veressä, vois joskus saada ikään kuin vallan. Otettiin laaja verenkuva. Katsotaan mitä siitä kehkeytyy, löytyykö syytä?


    • Lämpöily

      Homeet aiheuttaa juuri lämpöilyä ja kaikenlaista oiretta.riippuu mikä home kyseessä.nivel lihas ym oiretta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe