liivate

sipe

mikähän tämä liivate ja hiiva hommeli mahtaako olla tietoa tämähän liemi liittyy kasvien hyvinvointiin.

3

421

  Vastaukset

  • Ei sitä liivatetta sinne välttämättä tarvii tunkea. Elikkäs kiljut pulloon käymään, pullosta letku takaiskuventtiilin kanssa varmistettuna kaasukelloon tai suodattimen diffuusoriin. Yksinkertaista. Kilju oman pään mukaan vaikka näin: sokeria (vaikka 1,5 dl), lämmintä vettä (0,5 l)ja hiivaa (kuivahiivaa vaikka 1 tl, puolikaskin riittää) plus kandee laittaa 1 tl ruokasoodaa vielä niin käy tasaisemmin ja kauemmin. Ja kuivahiivahan tarvii aluksi 42 astetta että alkaa käydä. Kuumempi tappaa... Litku sitten vaikka jalustakaappiin ulkosuodattimen kylkeen sopivan lämpöiseen. Käy se huoneenlämmössäkin mutta hitaammin.

  • Kasvit tarvitsevat hiilidioksidia yhteyttämiseen. Jos hiilidioksidia ei ole riittävästi, kasvit eivät kasva hyvin. Levättyvät ja kuolevat.

   Käymisessä (sokeri hiiva) syntyy hiilidioksidia, joka johdetaan akvaarioon letkua pitkin. Osa johdetusta CO2:sta liukenee veteen. Kasvit hyötyvät tästä lisätystä CO2:sta. Mutta.. Lisäyksen tarve riippuu täysin siitä, tarvitseko CO2 lisää vai et.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut