Tiibet ja Lhasa

mato

Hei! Osaako joku kokeneempi avartaa, kuinka pääsee yksinäinen reissaaja Tiibetiin? Suunnitelmana olisi viipyä useita kuukausia, joten pakettimatka ei tule kysymykseen. Täytyykö ensin lentää Pekingiin, ja sieltä Tiibetiin? Tarvitaanko Kiinasta Tiibetiin mennessä erillinen viisumi? Onko Pekingistä helppoa/halpaa matkustaa Lhasaan? Paljonko rahaa kuluu asumiseen, ruokaan vaatimattomasti elävällä noin per kuukausi? Mitä rokotuksia ja vakuutuksia kannattaa ottaa? Entä pääsenkö matkaan ollenkaan, jos odotan oikeudenkäyntiä :D?

4

1200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Joku varmaan osaa vastata paremmin, mutta suunnittelin itsekkin matkaa, kunnes käsitin että se on äärettömän vaikeata. Sinne ei mennä niin vain, tarvitaan viisumi joka myönnetään Kiinan puolella. Parasta ottaa pakettimatka, tosin niitäkään ei pahemmin ole tarjolla.

    • pääsee kyllä, mutta

      Länsimaalainen pääsee Tiibetiin ryhmän kanssa. Toki yksinkin voi yrittää, mutta poliisin tarkastuspisteellä voi matka tyssätä. Tiibetin matkaan vaaditaan erillinen matkustuslupa, jonka edellytys on matkatoimiston järjestämä reissu. Käytännössä helpoiten homma hoituu Kiinasta käsin, esim CTS (=China Travel Service)järjestää matkoja Lhasaan. Ilmeisesti sinne saapumisen jälkeen heitä ei kiinnosta jääkö matkailija sinne pidemmäksi aikaa vai ei. Viranomaisten kiinnostuksesta ei tiedä.

      Ja Kiinan viisumia anoessa ei kannata ilmoittaa matkokohteekseen Lhasa, voi viisumi jäädä saamatta.

      Tässä jotain tietoa, joka itselläni on. En ole henkilökohtaisesti matkustanut Tiibetiin, mutta suunnitelmissa on ollut.

      Ja kannattaa ottaan huomioon Tiibetin sijainti vuoristossa, sillä vuosistotauti voi iskeä, eikä ole mukava tauti. Moni on joutunut jättämään lomansa kesken.

      • juu

        olin ite tiibetissä privamatkalla vuonna 99 ja kyllä suht hyvi meni ongelmitta, tosin oli oma kuski )pakollinen käytännössä). valitettavasti en noista viisumeista enää muista. mitään ihmeellisii rokotteit mul ei ollu ainakaa. lento tais mennä mul shanghai peking chengdu llhasa, sielt sit himalajan yli kathmanduun. hotellit ha vitu perseest sit siel vuoril btw..


      • Chengse
        juu kirjoitti:

        olin ite tiibetissä privamatkalla vuonna 99 ja kyllä suht hyvi meni ongelmitta, tosin oli oma kuski )pakollinen käytännössä). valitettavasti en noista viisumeista enää muista. mitään ihmeellisii rokotteit mul ei ollu ainakaa. lento tais mennä mul shanghai peking chengdu llhasa, sielt sit himalajan yli kathmanduun. hotellit ha vitu perseest sit siel vuoril btw..

        Tiibetin/Lhasan matkaa ei kannata varata China Travel Servicen (CTS) tai muidenkaan valtionyhtiöiden toimesta, ei ainakaan Chengdusta käsin toimivista yhtiöistä. Heillä on tapana antaa väärää tietoa Tiibet Travel Permitistä TTB (lupa joka tarvitaan Tiibetiin pääsemiseksi) ja Alien Travel Permiteistä ATP (lupa joka tarvitaan matkustaessa eripuolilla Tiibetiä). Nämä yhtiöt antavat täysin väärää infoa siitä kuinka vaikeata Tiibetissä on matkustaa ilman opasta ja ryhmää, väittävät jopa ettei Lhasaan pääsee ilman opasta ja valmista matkaohjelmaa (kallista sellaista).
        Juuri Lhasasta palanneena sanon että riittää kun hommaat TTP:n ja lennot Chengdu-Lhasa välille (nykyinen käytäntö on että nämä pitää ostaa paketissa), muuten liikkuminen Lhasan ympäristössä hoituu vaivattomasti ilman lupia. Lokaalit matkatoimistot järjestävät matkoja halvalla kauemmaksikin, jotkut kohteet voivat vaatia ATP:n, mutta aina voi yrittää julkisia kulkuneuvoja ja luottaa siihen ettei kukaan ole lupien perään.
        Uskon että tilanne tulee muuttumaan selkeämmäksi kun Golmud-Lhasa junaliikenne avataan kesällä 2006.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe