Onko Ahonen joutunut tuomareiden silmätikuksi?

Suomi24toimitus

Tuomarit tuplaavat mielellään Janne Ahosen hypyissä virheitä, uutisoi Iltalehti. Ilta-Sanomien mukaan norjalaiset mäkihyppytuomarit kokoavat vuosittain videon, johon keräävät edellisen kauden tuomarien virheet. Viime kauden video keskittyy Ahosen hyppyjen tuomarointiin.

Lue Iltalehden juttu aiheesta:
http://www.iltalehti.fi/2006/01/03/200601023919544_ur.shtml

Lue Ilta-Sanomien juttu aiheesta:
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/urheiluuutiset.htm#id1107687

Onko Ahonen joutunut tuomareiden silmätikuksi, jonka virheitä syynätään tarkemmin kuin muiden?

72

22556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ykä 59

      Ahonen on ollut koko uransa silmätikkuna, milloinn asialla ovat olleet itävaltalaiset, saksalaiset ja nyt viimevuodet norjalaiset.
      Minusta Suomi on mäkihypyn huippumaa katsotaan millä mittarilla tahansa ja aina suomalaisia hiukan sorsitaan enemmän panostavien toimesta. Norjalaisten ja saksalaisten hyppääjien budjettit vat aivan eri svääreissä kun omillamme ja sekös ottaa pattiin kun aina joku suomalainen voittaa.

      • hartsa

        janne ahonen on joutunut suurelasin alle. janne muka olis huonopi hyppää kun muut mäkkimiehet.


      • pesaa

        Pitää hypätä paremmin ja tehdä kunnon alastulo......niin ei ole kellään sanomisia...Pitää olla parempi kuin muut!!!! Keskinkertasuus ei riitä.


      • Sinivalkoinen

        Olen samaa mieltä, raha ratkaisee, siis norjalaiset ja saksalaiset ovat vahvoilla.
        Näkeehän sen jo mäkituomareiden valinnasta, sopii seurata.
        Onneksi meillä on hyvät mäkimiehet, tsemppiä Ahonen, Hautamäki ja kumppanit!
        Suomalaisten (myös valmentajien,johtajien yms)on pidettävä omien urheilijoiden puolta ja puututtava vääryyksiin.


      • ami-go
        hartsa kirjoitti:

        janne ahonen on joutunut suurelasin alle. janne muka olis huonopi hyppää kun muut mäkkimiehet.

        Ahosen hypyt ovt ilmalennossa hyviä, mutta alastuo eli telemarkit aina jää vajaaksi kun vertaa muiden hyvien mäkimiesten telemarkkeja. Joten ei voi saaada täysiä pisteitä. Tämä on aivan selvää pitää tietää mitä säännöt edellyttävät, kannattaa tutustua. Muuten tuomaritoiminta on ollut jo pitkään ala arvoista miten se voi olla niin surkeeta, kun meillä on joku FISS jonka pitäisi valvoa tuomarien toimintaa vai onko maksettu juttu, vähän epäilyttä että näin on. Korjattavaa olisi tässäkin kohtaa.


    • Monen kisan nähnyt

      -

      Saksan -Itävallan mäkiviikolla ja muutenkin osassa maailman cupin kilpailuja halutaan pitää tarkoituksella liiaan suuria nopeuksia, koska heikomat hyppääjät saavat näin tasoitusta. Vrt
      viime talven viimeinen lentomäkikisa, jossa Ahonen veti yli ME-pituuden melkeinen tasaiselle ja kaatui. Aiemmin viime talvena oli muutama kilpailu myös vaarallinen Ahoselle ylipitkien hyppyjen takia.

      Norjalaisille on suorastaan kiihkomielinen tarve menestyä talviurheilulajeissa.

      Tyylipisteissä hajonta on liian suurta. Pitäisi laittaa jäähylle sellainen tuomari, jonka pistehajuonta on jatkuvasti muista tuomareista poikkeava

      Tuomari, joka jää kiinni jonkun suosimisesta tai
      jonkun kaltoin kohtelemisesta, pitää menettää tuomarikortti

      --

      P.s. Ripaus sinivalkoisten silmälasien läpi ei ole pahitteeksi, sillä niin tekevät muutkin

    • vilov..

      Onhan se joutunut, mut Janne on niin hyvä poika et hyppää muutama metrii pidemmälle niin Norskit saa sit antaa huonoja tyylipisteitä. Ja Kojonkoski..perkele..se ei oo enää tervetullut suomeen! pysyköön Norjassa!!! Vois ny ees hieman puolustaa Ahosta, mut EI!

      • FINSKI45

        MENKÖÖT RÄKÄNOKKA NORSKIT KOTIHINSA VAA
        PITÄÄKÖ OIKEIN PAIKANPÄÄLLE LÄHTIÄ KATTOMAHAN NOTTA MONTAKO NORSKIA SIÄLTÄ LÖYTYY..
        KELES..


      • ei ikinä ii ristitty : )

        Samaa mieltä! kojonkoski on pettänyt koko Suomen ja pysyköön siellä keleen norjassa kalastelemassa turskaa (no eihän siellä muutakaan tehdä)..se paskiainen ei enää mielestäni ansaitse arvo-nimeä:SUOMEN KANSALAINEN


      • Micki
        ei ikinä ii ristitty : ) kirjoitti:

        Samaa mieltä! kojonkoski on pettänyt koko Suomen ja pysyköön siellä keleen norjassa kalastelemassa turskaa (no eihän siellä muutakaan tehdä)..se paskiainen ei enää mielestäni ansaitse arvo-nimeä:SUOMEN KANSALAINEN

        pysykööt siellä !!(eikös kaikki nykyään siirretä "ulkomaille")


      • Oku
        ei ikinä ii ristitty : ) kirjoitti:

        Samaa mieltä! kojonkoski on pettänyt koko Suomen ja pysyköön siellä keleen norjassa kalastelemassa turskaa (no eihän siellä muutakaan tehdä)..se paskiainen ei enää mielestäni ansaitse arvo-nimeä:SUOMEN KANSALAINEN

        sinä Suomeen, jos sinulle maksettaisiin ulkomailla tupla- tai triplapalkkaa samasta työstä, mitä teet nykyään.


    • Vanha hyppääjä

      Kun Norskit ei oo edes EU;kaan niin menkööt opettelemaan pisteiden antoa kotiinsa,Kojonkosken johdolla!!

    • vampyyri-j69

      Kyllä Janne on joutunu tuomareiden silmätikuksi.. Ja onhan Janne sen myös itse todennut ja manannut tuomarit niin kauas kuin pippuri kasvaa...

    • liidokki

      Norskit ovat niin kateellisia suomalaisten mäkimiesten menestyksestä, että yrittävät kaikin keinoin estää sen.....Sairasta

    • uuno

      Olisikohan nyt viisasta olla hiljaa koko tuomari asiasta ja palata asiaan keväällä uudestaan. Annetaan poikien rauhassa keskittyä hyppäämään. Isot kisatkin tulossa ja kaikkee.

    • kassu45

      juu niin siin on käyny ahonen joutunu tuomarien silmätikuksi

    • mäkikotka

      Kyllä se valitettavasti on niin, että viime kilpailun voittaja horjahti ensimmäisen kierroksen hyppynsä, joka oli myös tasajalka-alastulo. Pisteet kaikilta tuomareilta 19½ vaikka tulisi olla korkeintaan 17½. Ahonen on liian pienestä paikasta kotoisin. Ei täältä irtoa katsojia jonnekkin mäkiviikolle hurraamaan ja maksamaan oheismyyntiä ja lipputuloja. Siis mitä järkeä on antaa Suomalaisen hallita. Suomalaiset älkää osallistuko moiseen lafkaan, jossa nöyryytetään. Siten isoihin kilpailuihin ja kaikki 10 ensimmäistä sijaan kotiin.

      • määää vaaaa

        ÄLÄ ENÄÄ IKINÄ SANO MUN KUULLEN SUOMEA PIENEMMÄKSI KUN SITÄ TURSKALANDIAA! valtioiden pinta-alasta en ole ihan varma mutta silti kyllä väittäisin suomea suuremmaksi.mutta väkiluku on Suomessa joka tapauksessa suurempi...


    • Nimetön

      Muistan hyvin miten norjalainen kuuluttaja Lillehammerin olympialaisissa kuuluttaessaan seuraavaa mäenlaskijaa ,toivoi samalla tälle kaatumista mäkeen ym vastaavaa potaskaa.Siihen ei oikein kukaan osannut silloin mitenkään regoida.Oli se niin uskomatonta touhua.Ja sama on jatkunut vuosien ajan eri urheilun rintamilla.Eri muodoissaan.Aina muita parjaten ja mollaten..Laittoivatpa suomalaiset tahallaan ja tarkoituksella Lahden kisoissa kiikkiin asentamalla ansan.Ja voi sitä riemua mikä norjalaisten leirissä silloin oli.
      Epämielyttävää ,epäurheilijamaista sakkia.Kaikki tyynni.
      Ja suomalaiset ovat jostain syystä pitäneet niitä rehtinä urheilijakansana.Mutta luulohan ei ole tiedon väärtti.

      • tekoja

        Epäurheilijamaisinta porukkaa, akkurat!


      • kili

        Akkamaista porukka Norjalaiset.


      • moi

        Ei ole mitään ideaa ruveta ylikorostamaan alastulon merkitystä.Tuskin kukaan haluaisi nähdä lyhyitä hyppyjä ja kauniita alastuloja.Ilmalennon kokonaisuus on tärkeämpi, ja kun hypätään pitkälle kuten Janne,on tärkeää tulla turvallisesti alas.Norjalaisia taitaa pänniä ne Maarit Björgenin supermahtavat lihakset ja haluavat keskustella muista asioista.


      • hndig i hk blå

        lenkkimakkaara


    • tsh

      Norjalaiset taitavat olla kateellisia Ahosen taidoille.

    • Creva

      Jos oman maan miehet eivät pärjää,
      niin pistetään vierusmaan parhaimmisto kärsimään siitä.

      Selvästi silkkaa kateutta!
      Suomi on ja pysyy maailman parhaana mäkihyppymaana!

      • hmm

        vitun rasistei koko norja sanon mä! taas joutuu suomipoika kärsii ku _on vaa nii vitun hyvä_

        voi voi roari jölkkelsö parkaa, ei oo varmaan oo helppoo olla nii paska :((((


    • arhippa

      Kukaan sorsi meitin miehiä eihän jannekan niin sanonnu,jos tuomaripeliä olis norski antaisi pienimmät pisteet jotka vähennettäis.Minun mielestä Nikusen puheet että olemme "pituushyppyjen"paras maa ovat ennenaikaisia eikai urheilujatkaa tuommoista halua,nikunen pois sieltä ja jannen henkkohtanen valmentaja kehiin sekä iltapäivälehtien toimittajat suu kii ennenkuin kisat on ohi ja voittaja löytyny.Terv;pituushyppytuomari"wirn".

    • ratkaisee

      Lähinnä ihmetyttää, miksi Ahonen ei ole yhdessä valmentajiensa kanssa ruvennut hiomaan alastulotekniikkansa siihen kuntoon, että siitä ei tehtäisi pistevähennyksiä.
      Tottakai jos sallitaan ylipitkät hypyt, niin ei ole järkevää riskeerata, ja yrittää tehdä alastuloja, jos siinä riskeerataan terveys, mutta on moneen otteeseen nähty, että siinä vaiheessa, kun lähestytään ylipikiä hyppyjä, Ahonen lopettaa alastulot, kun taas monet tekevät vielä muutamaa metriä pitempiikin vetoihin täydelliset alastulot.

      Tottakai tuomareilla on jo ennakkokäsitykset muotoutuneet hyppäjien tekniikoista ja tekniikkavirheistä, eikä ne voi olla vaikuttamatta arvosteluihin. Siksi olisi tärkeää, että kaikista harjoituksista ja koekierroksista lähtien pyritään tekemään täydelliset "napit" alastuloissa! Ja muutetaan käsitykset huonosta alastulosta.

      Ahosella ei ole arvokisojen pikkumäissä helppoa, koska siellä kärki hyppää hyvin lähelle toisiaan johtuen mäkien profiilista. Eikä siellä ole varaa antaa tasoitusta tyylipisteissä.

      Ahosen hypyt ovat mielestäni koko joukon rauhallisimpia ja tyylikkäämpiä, joten eväät olisi 19-19.5 hyppääjäksi olemassa!!!

      Tietysti jos hänellä on joku vamma/ heikkous kropassa, mikä estää näitten alastulojen teon, niin se on tietysti asia erikseen.

      Eli ens kesänä kiihdytysajojen lisäksi muovimäkeen harjoittelemaan alastulot kuntoon, niin voittoihin ei välttämättä enää tarvita joukon pisimmät hypyt.

    • Hemppa

      Se on totta, mutta se on kovin väärin!!! Janne Ahonenhan on sankari! Tuomarit on ihan tyhmiä, jos ne ei näe, mitä lahjoja Jannella on!!! Ajatelkaa nyt vähän ihmiset!!! Janne Ahonen on yksi Suomen parhaista urheilijoista!! Ajatelkaa asiaa!!!

      • jfk...

        kaikki tuomarit pitäs hirtää,mut janne ei lannistu niistä,toivotaan jannellle hyvää onnea tälle kaudelle ja kaikille muille....


    • erkkijaakko

      En ole seurannut niin tarkkaan, mutta kun saksa, itävalta ja norja on pitänyt Ahosta silmätikkuna, minkä maalainen valmentaja silloisella maalla on ollut????

    • Ekitalo

      ..ja pahemman kerran jo viime talvena.
      Muistatteko muutama vuosi kun Janne ei vielä ollut aivan huippua eli tuli niitä nelos sijoja niin silloin Janne oli kaikista hyppääjistä tyylikkäin ja sai aina parhaat pisteet jopa täyttä 20 näytettiin monia kertoja.

      Ja toisekseen Janne tekee tasan tarkkaan niinkuin säännöt sallivat miksi tuomarit ei noudata sääntöjä eli jalan saa liuttaa alastulon jälkeen telemark asentoon sääntöjen mukaan.
      Eikä tasajalka alastulosta Jannen kohdalla ainakaan normaali mittaisessa hypyssä ole kysymys,ehkä se on muihin verrattuna vähän kapeampi se telemark.

      Jos saa 17.5 niinkuin Janne sai Garmisin toisesta hypystä saksalaiselta tumarilta niin se oli huonoinmat pisteet kaikista toisen kierroksen pisteistä. Ei voi olla oikein sillä eihän se hyppy kanna mihinkään jos ei ole tyyliä viimeisen päälle ja alastulo oli sitä paitsi hyvä telemark. 124m. oli ylivoimaisesti pisin toisen kierroksen hyppy.
      Norskit pitäisi panna kuriin keinolla millä hyvänsä.

    • Peter

      Jannea painetaan alaspäin, se on selvää.

    • yhdentekevää

      En ole kuullutkaan. Onko nyt jotkut kisat taas vai?

    • nujertamista

      Joo, eihän tuolla oo muuta tarkoitusta kuin härnätä Suomen joukkuetta ja saada hypyt menemään pieleen.

      • kyllä

        muutenkin pieleen. Hyvä Norja!


    • suomalainen

      Kateutta ,syykämistä ja epä rehelistä urheilua .Tähän mennyt hieno urheilu raha haisee .Mutta suomi poika ei anna periksi helpolla SUOMISISU semppiä Jannelle ja muille mäki hypääjille .

    • Säälittävää

      .. ovat ottaneet psykologiset aseet käyttöön.

      Eipä olisi uskonut näin koville ottavan suomalaisten ja erityisesti Jannen loistava taito ja menestys.
      Aikaisemmin tällaisia sankareita on ihailtu ja arvostettu yli rajojen.

      Kummasta tässä lienee (norjalaisten piirissä)kyse: överiksi menneestä kaupallisuudesta vai sairaisiin mittoihin ryöstäytyneestä kansallistunteesta ?

    • mister x

      alkaa vissiin muita talviurheilumaita ottamaan päähän ku suomi on vaan niin huippu... Janne Ahonen ja Hannu Manninen ovat molemmat omien lajiensa suvereeneja hallitsijoita... yhdistävä tekijä on että molempien suorituksia yritetään sabotoida... kyllä se reilu peli pitäis olla se kaiken aa ja oo. mut raha ja "kaikki menestymisen eteen" näyttää olevan nykyään pelin henki.

    • nylkkäri

      ja niin kaun kun norjalainen pärjää on kaikki hyvin.
      Sitten kun joku muu (ahonen)on jatkuvasti edellä
      tuloksissa niin hypyt ovat tyylillisesti huonompia.Norskit eivät osaa hävitä eikä hävetä

    • perustelu

      Esimerkiksi viime kaudella oli Ahonen täysin ylivoimainen. Jos hyppylavat ja tyylipisteetkin sitäkautta olisi tehty Jannen ehdoilla ei muilla olisi ollut sitä vähääkään sijaa pärjätä.

      Mäkihypyssä katsotaan kuitenkin että myös muiden maiden, etenkin keskieuroopan, hyppääjien tulisi myös pärjätä ja kisoihin halutaan voittokamppailu.

      Ahonen oli vaarassa loukkaantua muutamaankin otteeseen tämän takia viime kaudella. Minusta luotettiin siihen ettei Janne vaaranna itseään mutta onhan se oikeasti aika raakaa peliä jättää se yksin kilpailijan vastuulle.

      Mäkihypyssä tulisi kuitenkin muidenkin pärjätä jotta lajin suomio säilyisti tai jopa kasvaisi. Olen aivan sata että järjestötasolla pyritään siihen että olisi mahdollisimman hyviä kilpailuja saatikka että olosuhteet olisivat aina tasapuoliset, etenkään silloin kun aina yksi ja sama pienen kansan edustaja on voitollinen.

      Tämä nyt vain minun mielipiteeni. uskon että sille löytyy kuitenkin jakajia.

    • Lastunen

      Ihmettelen tätä marmatusta!

      Ahonenhan sai edellisessä kisassa parhaat tyylipisteet koko kisassa!! Jos olen väärässä niin korjatka. Ja ne pisteet... olivatko ne ansaitut? Mielestäni ei.

      Ahosella on AINA pieni suksivirhe ilmalennossa, alastulo on useimmiten jäykkä, sukset kanttaa, asento leviää. Näistä virheistä sääntöjenmukaan pitää vähentää 1-2 pistettä virheiden suuruudesta riippuen. Tämän päivän karsintahypyn tuomaripisteet olivat täysin oikein. 16 pistettä oli juuri oikein, niinkuin tuomarit antoivatkin.

      • vaan

        jatkat ihmettelyä.


    • typy000000

      ne on ihan homoja@@@@

      • Penkkiurheilija

        Meidän onneksi ja toisten maiden kyrsimiseksi on Jannella ilmiömäinen taito kääntää kaikki tuo vääryys mitä häntä kohtaan koetataan painattaa,voitoksi!Jotenkin on sellainen tunne kun häntä haastatellaan esim tuomari toiminnasta,jos hän ei olisi tuollainen esimerkillisen rauhallinen ja diblomaattinen urheilija,sanoisi ääneen mitä ajattelisi:haistakaa paska norjalaiset!


    • typy000000

      ne on ihan homoja@@@@@@@

    • ahoselle riittää tangat ja ...

      kekki ;)

    • heja Sverige

      Norjalaset ovat puhtaita urheilujoita ja kannattavat puhtaita hyppyjä.

    • yks ihailija

      Juups, silmätikkuna hää on ja taitaa sellasena pysyäkin, mutta v***t me mistää norskeista. Jos tuosta nyt sitte jotai kiksejä saavat ni siinäpähä sit. Veetuttaahan se kylläkin..murrr! Mä ainaki toivom aina, että Janne voittas joka kisan. Noh, se nyt taitaa olla mahdotonta, mut joka kerta jaksan kannustaa.=) Nyt nukkumaan ja ootteleen huomista jännää kisaa...tai siis tämänpäivästä.;)

    • väliikö sillä?

      Urheilunhan kerrotaan olevan LEIKKIÄ!
      Joten, antaa olla vähemmällä vouhkaamisella!
      Ei sen kierompaa asiaa ole, kuin huippu-urheilu ja -urheilijat!
      Tämäkin ns tuomaripeli hyvä ositus siitä!
      Urheilu on yleisölle VAIN Viihdettä.
      Ei sen kummempaa.
      Annetaan sen siis olla omassa kastissaan!

      • e.v

        aina ne kaikkensa yrittää,silti janne voittaa.


      • Sadboy

        Lainatakseni maailman parasta ja häijyintä lätkä
        valmentajaa, Jortikkaa, voi vaan sanoa ettei too mäkihyppy tärkein asia tässä maailmassa ole.

        Kuten ei oo lätkäkään.

        Näin se läväytti aikoinaan, kun kiekkoliiton sisäpiirin horiskot kävivät kuumana Jellonavalmentajan nimestä. Kyllä takuulla maaniteltiin, mutta vastaus oli viisas njet.
        Ja Jortikka on välkky jätkä.

        Mutta tää mäkihyppely, ihan kuin kiekon perässä rienaaminenkin, on nyt vaan pirun kovaa bisnestä.

        Jos Janne-boylla menee pieleen, syitä vois etsiä vaikka imago-ongelmasta. Ihan niinku Toni Nieminen - josta on hetkessä tullut pirun hyvä kommentaattori - tokaisi (hienovaraisesti), että totisella laumalla ja pokerinaamalla ei maailman turuilla mäkihyppelyissäkään enää oikein pärjätä.

        Osaa ne kundit hypätä muuallakin, ja pirun pitkälle - vaikka hasardeja aina sattuu - mutta ote on vähän niinku rennompi.
        Mitä sitten tapahtuikin, hyvä silmänisku kameraan oikealla hetkellä jää niinku Euroopan elävän mieleen takulla paremmin kuin ainainen murjotus.

        Pitäisi vähän niinku mieltää, että suurta showbisnestä tää koko mäkiviikko on - ja viikon kuluttua kukaan ei muista mitään. Saksalaisille se on ainakin kaatokännin aikaa ja ruokotonta juhlintaa jos oma sattuu voittamaan - mutta jos ei voita...so what?

        Sinänsä mä ymmärrän kyllä Janne-Boyta, koska maa jossa asustaa ja yrittää luoda sille mainetta, on sitä luokkaa että palkintoautotkin täytyy jättää suosiolla niiden antajille.

        Kohta nää hyppääjät vaihetelevat maisemia ja asuvat Monacossa, ihan niinkuin osa alppijengistä jo tekeekin.

        Organisaatio ja ns. suuret pamput koko sopan ovat keittäneet.
        Käytös ja kuviot ovat kuin seipään nieleellä superluterpresussilaisella...ja sillä ei pitkälle taaperreta.

        Dumareita on aina hyvä morkata. Tai norjalaisia tai ruotsalaisia ja paremman puutteessa vaikka venäläisiä.

        Seuraava paapatuksen kohde on takuulla Viro. Kohta sieltä lappaa jätkiä jotka hyppäävät virne naamassa montun pohjalle, eivätkä ole moksiskaan.

        Sellaista on tää pätkäduunarin elämä.


    • etenkin Vidar Nybakken

      tottakaihan ne norjalaiset tuomarit pitävät omiensa puolta, koska saavat sitten kisan jälkeen aina tiukaksi trimmattua nuorta norskia.. niin se menee. Suomalaisia sorsitaan kun ovat heteroita. Paha juttu kun ovat norskit ottaneet mallia ruottalaisista. surullista :/

      • FINSKI45

        MITENKHÄN KÄVIS JOS OLIS JOSSAKI FOORUMILLA NORSKI TUOMARIEN KUVAT...
        TULOSKOHAN TASAJALAKA ALASTULO JOSSAIN NURKKABAARIS JOS TULIS VASTAHA..
        KYSYMPÄ VAA...


    • jeppeniilo

      Taas ei mitää ilmoitusta suomi24 kun mikää ei pelaa.4,01-2006

    • ktigjsdleildäög

      Suomi24 koostuu mätämunista, koska sen aloittamat keskustelut ovat pääsääntöisesti julkkispainotteisia ja turhia.
      Janne Ahonen on rikollinen, koska tekee mieluummin suksi- ym. mainosta kuin kunnioittaa urheilun moraalia. Joka ikinen neliösentti on täynnä mainoksia ja Janne kumppaneineen raahaa suksia mainospuoli kameraan päin joka tilanteessa.

    • itkee

      vollottaa taas..on se niin naurettavaa kun ahonen on toinen eikä eka niin monta päivää pitää jauhaa siitä kuinka tuomarit on epäreiluja ja muuta blaa blaa...

      Tää suomi on niin naurettava maa ettei voi muuta kun sääliä niitä jotka täällä joutuu asuun. Luojan kiitos se en ole minä.

      • ettet sinä paskaperse

        ole täällä meidän riesanamme


      • ihminen
        ettet sinä paskaperse kirjoitti:

        ole täällä meidän riesanamme

        muiden riesana joka maksaisi vähintään sen verran veroja vuodessa kuin sinä ja koko pienoinen perheesi tienaisi vuodessa?


      • Kelkkamies

        Kiitos itsellesi jos et ja toivottavasti et asu Suomessa,on kaikkien etu ettei törmätä tuommoisiin paska housuihin jotka tukehtuvat omaan erinomaisuuteensa!


    • On tuomareiden työskentely ollut koko talven aina kun Jakub Janda ja Janne Ahonen ovat mitelleet paremmuuttaan hypyissä...
      Viimeksikin Ahosen Janne sai 124 metrin hypystään maks 18,5 ja heikoimmillaan 17 pistettä tyylistä sekä taidosta hypätä mäkeä.. Toista se arvostelu oli Jandan kohdalla... hän sai kolmelta tuomarilta 19,5 ja kahdelta 19 pistettä... ero on huima kun ottaa huomioon että Janda horjahti alastulon jälkeen ja Ahonen teki mahtavan telemarkin...

      • janda onkin

        vain parempi?

        nyyh nyyh..ahonen ei voittanu..


    • master from CONNEX24h

      Leheren rapinata;

      http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=27763&main=45

      Pienestä VOI kasvaa SUUUUUUURI,,,jos HALU on tallella ja jos UNELMAt elävät!!!

    • lasit

      päässä kun katsoo, siltä voi tuntua. Luulen kuitenkin että toiset on vaan parempia.

    • blackmagictiger

      TYPERÄÄ JOS ON

    • ipox

      Jos Ahonen ei saa tehtyä kunnon alastuloo pitkiin hyppyihinsä niin siitä tartteekin rokottaa tyylipisteissä. Kyllähän moni muu joka hyppää samoille metrimitoille Ahosen kanssa tekee hyvät alastulot.

      • Kelkkamies

        Luettele vaikka kymmenen nimeä aluksi kuinka moni on hypännyt samoille lukemille kisassa kun Janne on hypännyt pisimmälle!


      • ipox
        Kelkkamies kirjoitti:

        Luettele vaikka kymmenen nimeä aluksi kuinka moni on hypännyt samoille lukemille kisassa kun Janne on hypännyt pisimmälle!

        No onhan se moni muu liioittelua, mutta Janda nyt ainakin hyppää samoille metriluvuille ja tekee (yleensä) paremman alastulon ja muutenkin tyylikkäämmän hypyn


    • iisappi

      Mitä varten niitä norjalaisia tarttee niin paljon haukkua?
      Taidatte olla vaan kateellisia, kun norjalaiset on yleensä paljon parempia talvilajeissa. Kyllähän mäkihypyssä Ahonen on parempi kuin norjalaiset, mutta esimerkiksi murtomaahiihdossa ja ampumahiihdossa Norja on paljon Suomea edellä.

      Ja turha tulla valittamaan mistään "dopingista" koska kenelläkään teillä ei oo minkäänlaisia todisteita.

      Jos jotkut norjalaiset antaa Ahoselle huonompia pisteitä tai mollaa sitä, niin on se aika moista yleistystä ruveta haukkumaan KAIKKIA norjalaisia.

    • oisin tuomari

      tikkaisin ain Ahoselle 20 pongoo.
      v..ttaaaaaa,ku piti jakaa voitto
      sen pellen kanssa ja suomalainen
      tuomari TAAS avusti tässä asiassa

      • justix

        Millä perusteella sä antaisit Ahoselle 20? Se ei todellakaan ansaitse 20 hypyistään. Ensin täällä haukutaan norjalaista tuomaria siitä että se vetää kotiinpäin ja nyt näköjään suomalaista siitä ettei vedä kotiinpäin...
        Jotain loogisuutta hei.


    • jomppa

      Olen samaa mieltä kanssasi, että Jannea sorsitaan varsinkin Norjalaisten tuomarien taholta.Ehkä se sitten kyrpii kun omat ei pärjää Ahoselle, vaikka
      päävalmentajakin on ostettu Suomesta.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe