koko perhe,Protaras, toukokuu

Olemme lähdössä kahden pojan ( 10 ja 12) kanssa toukokuun alussa Kyproksen Protarakseen. Ensimmäinen matkamme ja kovasti odotamme sitä. Onko siellä millaista? Onko merivesi uintikelpoista? Onko light-juomia? Mihin kannattaisi tehdä retki? Missä syödä... Kaikenlaiset neuvot ja vinkit ovat meille arvokkaita. Tuhannet kiitokset jo etukäteen.
Ilmianna
Jaa

5 Vastausta- mukavaaa on, turistikohde, palvelut kohdallaan
- merivesi on uimakelpoista, rannat hyvät
- light juomia on
- omatoimiretki paralimniin ja luonnonsuojelualueelle
- trodos vuoriston retki (matkatoimistojen retket ovat kalliita)
Ilmianna
Jaa
Olimme pari vuotta sitten protaraksessa ja petyimme paikkaan.
Olimme tosin syyskuussa ja takana oli kuuma kesä, joten kaikki oli kuollutta siis kasvillisuus. Toki hotellien pihat olivat reheviä, kiitos hyvän kastelun.

Protaras oli pelkkää hotellia toisen perään, ei paikallisia juuri näkynyt kuin ravintoloiden henkilökuntana.

Rannat olivat hyvät! Se oli oikeastaan meidän mielestä ainoa hyvä asia ja paljon vesiurheiumahdollisuuksia banaaniveneistä riippuliitoon.

Vuokrasimme skootterin pariksi päiväksi, mutta emme löytäneet mitään mainitsemisen arvoista nähtävää.
Taksilla kävimme kerran agya napassa, siellä kannataakin käydä.

Hintataso lähes yhtä korkea kuin suomessa. Ruokapaikkoja en oikein osaa suositella silä teimme bungalowissamme ruuan tosi usein. Mutta olsikos se ollut christinas niminen ravintola (joku naisen nimi kuitenkin) jossa oli protaraksen ystävällisin omistaja ja niin hyvää pastabolognesea en ole syönyt koskaan.
Joten ei kovin häävi paikka ainakaan meidän mielestä jos kohokohtana muistaa pastan syönnin...

Mutta nämähän ovat niitä makuasioita ja teidän mielestä paikkahan voi olla mitä ihanin.
Me makoilimme uima-altaalla toisen viikon sillä ei siellä ollut muuta katsottavaa, protaras on pian tutkittu.
Teillä lapset kyllä varmasti tykkääväät uida, joten heille ei takuulla tule aika pitkäksi.

Me emme enää protarakseen lähde,se on koettu ja nähty.
Lämmintä siellä kyllä riitti.

Mukavaa ja aurinkoista lomaa teille!!
Ilmianna
Jaa
kiitos teille vastauksistanne. Niistä oli todella paljon hyötyä meille. Onnellisia matkoja teille!
Ilmianna
Jaa
Juuri muistelimme tänään Kyproksen matkaa,oltiin Protaraksessa,lapset silloin 5 ja 9-v.Oltiin syksyllä,ilma mennessä 42...Ihana loma,lapset muistaa etenkin vesipuiston Agia Napan lähellä,Waterworld muistaakseni.Koko päivä siellä meni ja teidän lapset sen ikäisiä että viihtyvät varmasti!!Hintataso kuin suomessa,jo silloin,lähimarketit varsinkin osaa rahastaa-kannattaa käydä ostoksilla vähän kauempana.Hyvää lomaa!!
Ilmianna
Jaa
Hei
Heinäkuussa 2003 olimme perheemme kanssa Protaraksella ja oli todellinen hellekesä sielläkin, mutta kuumuudesta (päivällä 35-38) huolimatta meillä on hyvät muistot.
Silloin lapsemme olivat 14 ja 13. He viihtyivät hyvin läheisessä vesipuistossa ja vieläkin muistelevat sitä ja sen turvallisuutta. Vertailevat vastaavanlaisiin missä ovat olleet (Disneyland,Garda, Salou)
Protaraksella oli todella hyviä ravintoloita (missä paikalliset ruokailevat)- en puhu varsinaisesti turistiruokapaikoista. Ruoka on konstailematonta, hyvää ja sitä on riittävästi, oli ainakin meidän mieleen. Meze ateria Nicolas tavernista (Protaras) on jäänyt mieleen- ei jaksanut millään kaikkea 7 osa-aluetta syödä vaikka tarjoilija aina varoitti että sitten tulee lisää sitä ja sitä. Emme tehneet huoneistohotellissa kertaakaan ruokaa, ainoastaan aamupalat ja toisinaan nekin kävimme syömässä hotellimme baarissa-Orestis oli hotellimme nimi.
Samoin Protarakselta oli helppo liikkua paikallisbussilla esim.Larnakaan ostoksille.
Paralimni oli myös kiva shoppailupaikka 10 km päässä-paikallisia. Kävimme Paralimnissä myös suklaatehtaassa ja akvaariossa (haita, alligaattoreita, krokotiilejä, pingviinejä)
Samoin kävimme Troodos-vuoristossa retkellä (hulppeat maisemat, suosittelen)ja pääkaupungissa Nikosiassa. Nikosia reissulla kävimme myös kamelitilalla.
Me ainakin silloin uimme meressä, en tiedä nyt.
Tässä meidän positiivisia kokemuksia ja usein puhelemme, että siellä voisi käydä joskus uudelleen, mutta kun maailmassa on niin monta kivaa paikkaa missä olisi kiva käydä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

koko perhe,Protaras, toukokuu

Olemme lähdössä kahden pojan ( 10 ja 12) kanssa toukokuun alussa Kyproksen Protarakseen. Ensimmäinen matkamme ja kovasti odotamme sitä. Onko siellä millaista? Onko merivesi uintikelpoista? Onko light-juomia? Mihin kannattaisi tehdä retki? Missä syödä... Kaikenlaiset neuvot ja vinkit ovat meille arvokkaita. Tuhannet kiitokset jo etukäteen.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta