Vekaranjärvi palveluspaikkana?

tätsykkä

Veljenpoikani astuu maanantaina palvelukseen vapaaehtoisena Vekaranjärvellä. Olen huolestunut, koska tuntuu, että se on todella huonomaineinen paikka.

Veljenpoikani on hitaastikehittyvää sorttia, pienikasvuinen ja mieleltään vielä ihan kakara. Toisaalta hän on yllytyshullu ja onnistuu aina joutumaan vaikeuksiin.

Onko mitään toivoa, että hän selviää palveluksestaan hengissä? Kertokaa intin käyneet, ja etenkin Vekaranjärvellä olleet. Kiitos!

34

39045

  Vastaukset

  • Eiköhän lähes jokainen sieltä hengissä kotiin tule, ehkä kerran kymmenessä vuodessa(jos sitäkään) joku siellä kuolee. Loukkaantumisia sattuu tietenkin useammin.

   • pippeli


   • NYT on jo pienessä ajassa kuollut ainakin kaksi varusmiestä.


  • Vasta parin päivän päästä lähden vekaranjärvelle, mutta kuulemani mukaan kyseessä on kuitenkin Suomen suurin joukko-osasto, minkä takia varusteet ja käytännötkin ovat varmaankin ihan hyvällä tasolla.

  • Vekaranjärvihän on hauskempi kuin tynnyrillinen apinoita! Vekaranjärvi on varmasti Suomen parhaimpia varuskuntia fasiliteettien suhteen. Ainoa vittumainen puoli siinä on, että se on kahden ja puolen tunnin päässä lähimmästä asutuksesta (Helsingistä). Kuten muuallakin, intissäkin varmasti löytää hankaluuksia, jos niitä etsii. Ja vanhaa vitsiä toistaen varmasti oppii mitä eroa on siinä onko kusella vai kusessa. Ei siinä Vekaranjärvessä mitään ihmeellistä ole. Kyllä siellä vuosi kuluu nopeasti kauniissa harjumaisemassa noppakuutioarkkitehtuuria ihaillen, ei kannata huolehtia.

   • "Ainoa vittumainen puoli siinä on, että se on kahden ja puolen tunnin päässä lähimmästä asutuksesta (Helsingistä).

    - niin se huono puoli on se, että Helsinkiin on VAIN 2,5 tunnin matka ja siksi Vekaralla palvelee liikaa helsinkiläisiä. Se jos mikä tekee paikasta v#&&*maisen.


   • huono puoli kirjoitti:

    "Ainoa vittumainen puoli siinä on, että se on kahden ja puolen tunnin päässä lähimmästä asutuksesta (Helsingistä).

    - niin se huono puoli on se, että Helsinkiin on VAIN 2,5 tunnin matka ja siksi Vekaralla palvelee liikaa helsinkiläisiä. Se jos mikä tekee paikasta v#&&*maisen.

    on täysin oikea paikka helssinkiläisille harmi vaan kun noita lomia on turhan paljon, mutta sekin että siellä hesanapinaa vituttaa on hyvä asia.


  • Samanlainen masturbointi-akatemia se on kun muuallakin.

  • vastanneille. Kyllä täti näistä vähän rauhoittui. :)

  • Kyllähän siellä osataan arvioda,onko palvelukseen
   astuva kehitykseltään sopiva suorittamaan
   palvelusta.Oma poikani on siellä justiin lääkintä
   miehenä.Ei koskaan mitään kielteisä sanomista
   ole ollut,päin vastoin.Joten en käsitä millälailla huonomainenen.

   • samma har


   • Minun tuttavani oli siellä palveluksessa 1968, ainakin marraskuussa. En tiedä mitä palveslus erää hän oli. Voisiko joku kertoa, milloin astui palvelukseen, ja milloin teki sotilas valan. Onko se 1 kuukauden päästä vaiko kahden, tai kolmen ??? Eikö pääse ennen lomille, ennen valan tekemistä ? Onko Kouvolasta pitkästi varuskuntaan, kilometreissä ? Tuleeko sotilaspassiin kaikki lomamerkinnät ? Miten saisin teitää hänen palvelusajastaan ? Olisin erittäin kiitollinen ,jos joku vastaisi minulle. Miten saan hänen kantakortistaan tietoa ?Kiitos vastaajille hyvin paljon


   • ei vekaralle kuole.. koko ikäni asunut täällä. varuskunta on ihan ok paikka. mailia voi laittaa mulle osoitteeseen: ninni_4_2@hotmail.com


  • Kaksi poikaani ja heidän kavereitaan on käyneet muutamia vuosia sitten armeijan Vekaralla. Nyt nuorin poikani meni sinne. Kyllä sieltä selviää hengissä :) Täti voi olla ihan rauhassa!

  • Ainakin itselleni jäi hyvät muistot asepalveluksesta Vekaranjärvellä. Jääkärikomppaniassa siellä suoritin intin 2002-03. Hyvät muistot jäi noista ajoista jäljelle, ja tulee niitä aikoja monesti ajateltua. Hyvät kouluttajat oli ainakin meillä.. Sopivan tiukkoja ja sopivan rentoja oikeassa suhteessa. Jos nimimerkki "tätsykkä" haluat kysellä enemmän, niin laitapa mailia osoitteeseen teemu_82@suomi24.fi

   • Itse vekaralle pitäisi tossa ihan kohtapuoliin lähtä. Hieman jännittää se, että kuinka plajon sitä vittuilua ja mahcoilua pitää kestää. Noh mutta eiköhän siitä selvitä.


   • missä on vekarajärvi. minä olen tykkikimies keskisuomesta.


   • tsäni kirjoitti:

    missä on vekarajärvi. minä olen tykkikimies keskisuomesta.

    No tyhmä saa olla mutta ei tykkimies.


   • 29 kirjoitti:

    No tyhmä saa olla mutta ei tykkimies.

    S P O L
    Splööö!!!


   • myös itse olin 02-03 1 jkssa. kummassa ite olit?.


   • Haista vittu viestiM kirjoitti:

    S P O L
    Splööö!!!

    Hei sINÄ tulevaisuuden toivo. kerron yhden salaisuuden sinulle mutta "älä kerro muille". Kun eka iltis koittaa niin kävele 200 suuntaan kaakko niin päädyt taloon missä tarjoillaan ilmaista (PILLUA) eikä maksa mitään. On mehevää Blondia tarjolla, voit valita niistä kolmesta ainakin yhden. Ja seuraavalla lomalla otat sitten sen toisen jne. Tosi hieno paikka. Minua ei enään huolita kun ylensivät minut korpraaliksi kolmen kertausharjoituksen jälkeeen 1988. Voi veljet niitä aikoja.


  • On mainettaan parempi ihan hyvä paikka.Vietin siellä 270 päivää elämästäni ja sieltä jäi ihan hyvät muistot.
   Kantahenkilökunta oli ihan asiallista miehiä kohdellaan siellä ihan ansionsa mukaisesti,mitäänturhaa simputusta ei ole ja joka ukko pärjää varmasti ne jotka eivät siellä pärjää ovat niitä jotka joutuvat kotiinsa kasvamaan mistä tahansa varuskunnasta tai siviilielämän työpaikasta.

  • Omat kokemukset on runsaan 30v takaa, mutta olen seurannut jälkikasvun edesottamuksia ko, paikassa.
   Se täytyy sanoa omalta kohdalta, että mailman turmeluksista oltiin kokolailla suojassa,ensimmäisen iltaloman ohjelmaan kuului,kun autoa ei ollut ja olutta en käyttänyt (vielä silloin) muutama kierros ostoskeskusta ympäri, ja siinä oli Vekaranjärven silloiset ja nykyisetkin nähtävyydet pääosin nähty.
   Ja sitten tähän päivään. en usko että mitään isompaa huolta tarvitsee sukulaisista tuntea, vaikka en minkäänlainen militantti olekkaan niin sanoisin että 30v takaisin ei kovin montaa kusipäätä kantahenkilö kunnassa ollut, ja uskon että he ovat sellaista katoavaa kansan perinnettä. Elikkä eteenpäin sanoi mummoni lumessa. terv, konamies res korpr vm 57

  • Kommenttina, että mykoplasmaa ei Vekaranjärvellä tunnistettu ja kaverini kotiutettiin sairaana.
   Ei kaikki tule hengissä kotiin ja syitä on monia.

   • Ei siellä tunnistettu mononukleoosiakaan, ihmeteltiin vaan, kun kuume nousee ja laskee, ja sydän meinaa petää nuorelta mieheltä..


  • Olin P-kauden eli 8 ensimmäistä viikkoa Vekaranjärvellä. Rento paikka ja isona joukko-osastona vaapaa-ajallakin riittää tekemistä. Ihan ok.

  • Askeettinen joukko-osasto metsän keskellä petoni rakennuksia harmaita
   valtion virkamiehiä suojatöpaikassa. Savolaisten varusmies venkuloiden kera.

  • Älä ole huolissasi tätsykkä. Maailmaan mahtuu kaikenlaisia ihmisiä, myös varusmiespalveluksen. Kyllä ne sieltä paikkansa löytävät. Nykynuorille varusmiespalvelus on kasvun paikka, mutta niihän koko elämä. Aina tulee vastaan asioita, jotka on uusia. Ei kun positiivisin mielin - "ientä kohe". Varusmiespalvelus on ihan OK

  • Varusmiespalvelus ei todelllakaan ole ok, vaan se on ilmentymä sukupuolisidonnaisesta orjuudesta sekä vainoharhaisuudesta ulkomaita kohtaan.

  • KarPr Krhk 1/ 1988 tuli oltua. Ihan jees paikka.

  • Jees mesta.

  • Palveli näitä Savolaisia. Olivat todella ufo-väkeä. Muuten ok paikka.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   389
   11231
  2. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   262
   5097
  3. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   113
   4379
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   148
   3328