MATKASHEKIT

miten tehdä??

Ollaan menossa Kantoniin. Näyttää siltä, että suunnitelmien mukaan rahaa täytyy ottaa melko reilusti mukaan. Onko kenelläkään kokemusta matkashekkien vaihtamisen helppoudesta/vaikeudesta Kantonissa. Miten onnistuu Guangzhoussa? Riittääkö pankeille vaihtaessa passin kopio vai onko kuljeteltava passia mukana? Onnistuuko vaihto myös isommissa hotelleissa? Olisiko käteisen euron kanssa helpompaa (ja silti turvallista)?

9

2090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmettelevä

      Miksei luottokortti. Ehdottomasti helpoin Kiinassa. Varsinkin Visa toimii yleisesti mutta myös Mastercardinkin kanssa pärjää...

      • Tuomas

        Ota vaan luottokortit mukaan, visa toimii automaateissa, mutta tavaran ostoon en sita ihan akkia lahtisi kayttamaan.

        Myos Visa elektron toimii rajoitetusti ja toisinaan.


      • Liisa
        Tuomas kirjoitti:

        Ota vaan luottokortit mukaan, visa toimii automaateissa, mutta tavaran ostoon en sita ihan akkia lahtisi kayttamaan.

        Myos Visa elektron toimii rajoitetusti ja toisinaan.

        Master Card toimi kaikissa Bank of Chinan automaateissa Kantonissa.


    • mukaan..

      Kiitos vastauksista, kortti olisi helpompi :). Ihastus matkashekkeihin syttyi sekä Usan, Afrikan että Euroopan matkojen jälkeen, kun luottokortit joutui paikasta riippuen hotellissa tai liikkeissä vääriin käsiin. Laskuja putkahteli vielä kauan jälkeenpäin...tosin kaikkia niitä ei enää tarvinnut maksaa. Siis jos joku on Guangzhoussa käyttänyt matkashekkejä, niin olisi mukava tietää, onko hankalaa.

    • käyttänyt taaloja

      Olen ollut muutaman kuukauden töissä Kiinassa ja todennut, että 50 USD setelit ovat parhaita eväitä Kiinassa ( 100 USD on suurin vaihdettava) Kaikissa paikoissa euro ei vaihdu. Myöskään eurooppalaiset luottokortit eivät kelpaa kaikkialla. Vaihtokurssi hotelleissa on mitä sattuu. Vaihdan aina pankissa. Aikaa se saattaa viedä joskus tunninkin. Maassa maan tavalla.

      • Shanghaista

        5 Kiina-vuoden kokemuksella voin sanoa,etta isoissa kaupungeissa ei ole yleensa mitaan ongelmaa vaihtaa euroja renminbeiksi. Pienista kaupungeista en tieda, kun ei ole kokemusta.

        Tuntia mulla ei ole koskaan mennyt rahanvaihtoon. Kannattaa menna jonkun ulkomaisen pankin konttoriin, siella puhutaan jopa englantia. Ulkom.pankkeja on esim. Citybank ja HSBC :-), ei loydy varmasti pienista kaupungeista, mutta isoista varmemmin.


    • Luottokortit temppuilee

      Paljon. Siellä on kusessa jos luottaa pelkkään luottokorttiin. Onneksi ruoka ja yleensä kaikki on halpaa, joten siellä pärjää vaikkei olis kuin rahojen rippeitä. Ruoka oli katu ruokapaikoissa 4-10 RMB.n kantturoissa. Minä söin 6 viikkoa halvinta kinkki sapuskaa ja kertaakaan ei menny kurille. Itseasiassa ne kiinalaiset osaa tehdä tosi hyvät ruuat. Ei ollu huonoja ruokia kertaakaan, ainut on se että ruokapaikat on länsimaalaisen silmään pahempia kuin voi kuvitella. Mutta itse asia oli kunnossa siellä, eli sapuskat.

    • käytettäessä

      "Kiinassa nostaessani luottokortilla pankista rahaa paikalliset olivat lisänneet 4% käteisnostomaksun Visan maksuihin...."

      • lilli

        Valuuttasuositus
        Kiinan valuutta on juan (CNY). Rahaa kutsutaan myös renminbiksi. FOREX vaihtaa Kiinan juaneita hyvään kurssiin. Maahan saa viedä 6000 juania henkilöä kohden. Vararahaksi voi ottaa euroja, jotka vaihdetaan joko pankissa tai hotellissa paikalliseksi valuutaksi. Myös euromääräiset matkasekit vaihtuvat helposti Kiinassa. Luottokortti käy maksuvälineenä suurimmissa kaupungeissa. Käteisautomaatteja on runsaasti, mutta automaattinostoista peritään 4 prosentin ylimääräinen kulu, jonka lisäksi automaatin omistajapankki perii 20 juania nostoa kohden. Käteisnostot ovatkin Kiinassa suhteellisen kalliita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe