Tunisían sää keväällä

mimmi

Onko kenelläkään tietoa tunisian säästä huhti-toukokuun aikana. ja muutenkin kaikki vinkit kohteesta otetaan innolla vastaan. Ollaan lähdössä lasten kanssa reissuun. etenkin hintataso kiinnostaa ja aktiviteetit lapsiperheelle.

16

16863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siellä

      Vasta vapun jälkeen alkaa tarjeta
      päivisin mutta öisin vielä kylmää.

    • MATKAOPAS

      Hei mimmi ja kaikki muutkin Tunisiaan aikovat!

      Ihan ensimmäiseksi haluan onnitella sinua mimmi, olet valinnut matkakohteeksesi todella mielenkiintoisen ja erittäin lapsiystävällisen maan. Lapset ovat Tunisiassa erikoisasemassa ja sen lapsiperheet kyllä huomaavat hyvin pian. :)
      Tunisiassa lapset voivat ratsastaa, käydä eläintarhassa, kokeilla miten "erämaa-laiva" (kameli) kuljettaa "pientä" matkaajaa.. Tietysti myös isiä ja äitejäkin on tämä "antiikin" ajopeli kiinnostanut kautta aikojen..
      Hotellien uima-altailla lapset viihtyvät.. Osa altaista on keväällä lämmitettyjä (riippuen hotellista).

      Keväällä maalis-huhtik. päivät voivat olla hyvinkin aurinkoisia ja lämpimiä, mutta illat ja yöt saattavat olla maalisk. vähän viileitä. Viisas matkaaja pakkaakin lämpimän tuuli- tai toppatakin mukaan - kaiken varalta. :) Huhti-toukokuussa on lämmintä jo ihan reilusti,(varsinkin toukokuu).

      Hintataso on maamme hintat. verrattuna edullinen. Alkoholijuomat ovat kalliita.
      Voitko kohdistaa kysymyksesi hintatasosta?!

      Tunisiassa kevät on ehdottomasti kauneinta aikaa. Uskomattoman kauniit Manteli- ja Mimosapuut kukkivat silloin parhaimmillaan ja Saharan laitamilla kuivan erämaan puhkeaminen värikylläiseen kukkaloistoon hivelee kauneudellaan maassa matkaavan mieltä..

      Kun matkustat Tunisiaan, ja jos haluat kuulla ja nähdä Tunisiasta, niin suosittelen osallistumista
      ainakin yhdelle järjestetylle retkelle, jolla saat kuulla Tunisian mielenkiintoisen tuhansien vuosien taakse ulottuvan menneisyyden, näet maan historiallisesti kuuluisat nähtävyydet, sekä saat paljon mielenkiintoista tietoa nykypäivän tunisialaisten elämästä ja Tunisiasta yleensä.. Ensimmäinen retki jota suosittelen, suuntautuu pohjoiseen Tunisiaan mm. kuuluisille Karthagon raunioille, ja toinen kohde, jonka soisin jokaisen näkevän ja kokevan on 2 päivän Saharan-retki joka suuntautuu sinne mistä Sahara alkaa..

      Matkalle Tunisiaan on hyvä muistaa pakata mukaan myös se kaikkein tärkein, - hyvä mieli! :) Olen vakuuttunut, että näin tehdessänne palaatte tyytyväisin ja iloisin mielin takaisin kotimaahan, paljon uusia, ihania "matkamuistoja" mukananne! :)

      Toivottavasti näillä tiedoilla pääsette jo "lomatunnelmiin". Halutessanne kerron mielelläni lisää Tunisiasta. Voidakseni kohdistaa vastaukset paremmin kertoisitteko: Menettekö Hammametiin vai Sousseen? Matkanjärjestäjä? Hotelli? Lasten ikä ja montako lasta?
      Haluatteko osallistua järjestetyille retkille, vai haluatteko liikkua omatoimisesti? Mitä haluatte nähdä Tunisiasta? Mitkä asiat kiinnostavat?
      Autonvuokraus? Ostokset, mitä ja mistä?
      Kiinnostaako ruokapaikat jne...?? :)

      Kysy Tunisiasta, mitä vain haluat tietää! :)

      TUNISIA ON IHANA MAA!! :) TUNISIASSA ON KIVAA!! :)

      • titta

        Hei!

        Olemme lähdössä helmikuun lopussa Hammametiin. Meillä on 2 lasta, 9 ja 11 vuotiaat. Kerrotko vinkkejä lomalle, esim. onko turvallista ottaa paikallinen retki/taksi esim. saharan laitamille vai turvaudummeko matkatoimistojen palveluun? Onko jotain kivoja paikkoja yms. vinkkejä viikon matkalle? Ilma ei varmaan ole vielä erit. lämmin.

        Kiitos etukäteen.


      • MATKAOPAS
        titta kirjoitti:

        Hei!

        Olemme lähdössä helmikuun lopussa Hammametiin. Meillä on 2 lasta, 9 ja 11 vuotiaat. Kerrotko vinkkejä lomalle, esim. onko turvallista ottaa paikallinen retki/taksi esim. saharan laitamille vai turvaudummeko matkatoimistojen palveluun? Onko jotain kivoja paikkoja yms. vinkkejä viikon matkalle? Ilma ei varmaan ole vielä erit. lämmin.

        Kiitos etukäteen.

        Hei Titta! :)

        Oli ilo saada kysymyksesi, kiitos niistä! Hammamet on varmasti juuri Teidän perheenne ihannepaikka lomailla. :)
        Monet lapsiperheet valitsevat lomansa myös toiseen suosittuun lomakohteeseen Sousseen, mikä on hyvä vaihtoehto sekin. Kokemuksestani rohkenen kuitenkin uskoa, että useat lapsiperheet ja yksin tai kaksin matkustavatkin, jotka ovat lomansa Hammametissa kerran viettäneet ja haluavat palata vielä joskus takaisin Tunisiaan, palaavat uudelleen juuri Hammametiin. Näin tekisin minäkin. Miksi?

        Kuvailen tähän alkuun vähän Soussen ja Hammametin eroja toivoen samalla auttavani myös muitakin Tunisiaan lomaansa suunnittelevia kohteensa valinnassa.

        SOUSSE/PORT EL KANTAOUI: Tässä kaksi täysin toisistaan eroavaa kohdetta. Sousse on Tunisian kolmanneksi suurin kaupunki ja sitä voidaan hyvällä syyllä nimittää maan "vilkkaimmaksi" lomakaupungiksi, niin liikenteen, kuin voimakkaan väestönkasvunsakin suhteen. Vuosien varrella on Soussen kaupunkiin muuttanut paljon nuoria tunisialaisia turismin myötä syntyneiden uusien työpaikkojen perässä.

        PORT EL KANTAOUIN huvipursisatama, joka sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Soussen keskustasta on Soussen varsinainen "helmi", paikka, johon soisin jokaisen tutustuvan vaikkapa maittavan illallisen merkeissä ravintolassa, josta voit seurata satamavalojen hupaisaa valoleikkiä merenpinnalla ja katsoessasi ylös taivaalle huomaat tähtien kauniin tuikkeen juuri, - Sinulle..

        PORT EL KANTAOUIN pursisataman valmistuttua 1970-luvulla on sen ympäristöön syntynyt valtava määrä uusia hotelleja, jopa siinä määrin, että hiljaisimpaan aikaan marraskuun loppupuolelta maaliskuun lopulle monet hotellit kärsivät asiakaspulaa. Itse Soussen keskusta on kuten jo edellä totesin vilkas ja "meluisakin" kaupunki, eikä siellä minun mielestäni niin kovin paljon katsomista ole. Tietysti nykyaikaiset tavaratalot ja vanhat medinat kauppakujineen palvelevat kotiin tuliaisia etsiviä turisteja omalla erinomaisella tavallaan.. :)

        Vähän kaupungin keskustasta Port El Kantaouin pursisatamaan päin alkaa hotellialue, jossa pitkälle itse pursisataman jälkeenkin on toinen toistaan upeampia hotelleja. Hotellia valitessa on minun mielestäni hyvä muistaa, että uusi, vasta rakennettu ***** hotelli SAATTAA palvelultaan vastata hyvinkin *** tähden hotellia ja taas päinvastoin. Miksi? Koska hotellien nopea kasvu on aiheuttanut sen, että ravintolakouluista ei tarpeisiin nähden valmistu riittävästi henkilökuntaa ja valmistuneilla varsinkin käytännön kokemuksen puute aiheuttaa ongelmia. Siksi ne hotellit, jotka ovat vuosikymmenien ajan palvelleet asiakkaitaan ovat pysyneet myös suomalaistenkin matkailijoiden kestosuosikkeina. Näistä hotelleista olenkin jo aikaisimmissa kirjoituksissani maininnut mm. EL HANA BEACH, KANTA-hotelli/huoneistohotelli, HASDRUBAL THALASSA & SPA (oikea hääparien lemmenpesä) ja LE MARABOUT. Myös RIADH PALMS on korkeatasoinen, hyvän palvelun hotelli ja kyllä ***Karawan hotellikin on ihan OK heille, jotka eivät välitä melusta eikä niistä asioista joista nimimerkille "tuumailija" KYSYKÄÄ TUNISIASTA palstalla kirjoitin. Onhan selvää, että matkatoimistot hotelleja valitessaan ovat tarkoin miettineet mitkä hotellit olisivat juuri suomalaisille matkailijoille niitä parhaimpia ja ovat tässä onnistuneetkin, vaikka pettymyksiäkin on varmasti mahtunut joukkoon.

        Ilokseni olen saanut huomata miten esim. hotellit KANTA ja EL HANA BEACH ovat alusta alkaen säilyttäneet asemansa matkatoimistojen esitteissä, vaikka Tunisiaan matkoja tekevät matkatoimistot ovatkin vuosien varrella osaksi vaihtuneet. Yleensä Tunisiaan matkustavat, mistä maasta tahansa kotoisin olevat lomaansa tyytyväiset asiakkaat palaavat takaisin aina samaan hotelliin, hotelliin, josta vuosien varrella on oikeastaan muodostunut heille kuin toinen "koti", jonne on aina kiva palata.. Henkilökunta ei ole enää pelkästään "palvelijoita", vaan ajan myötä on monista heistä tullut hyviä ystäviä, joita on ilo tavata yhä uudelleen ja uudelleen.. :)

        Vielä kerran haluan painottaa, että en kirjoita tällä palstalla minkään matkatoimiston nimissä, vaan meidän suomalaisten matkailijoiden puolesta toivoen kirjoituksillani voivani auttaa lomanne onnistumisessa. Jos ME YHDESSÄ onnistumme tässä, niin mikäpä voisi olla kauniimpi kiitos tunisialaisille, kuin tyytyväiset ja maahan joskus vielä takaisin palaavat suomalaiset ystävät.. :)

        SOUSSE/ PORT EL KANTAOUI ovat lomakohteita, joissa viihtyvät vilkasta menoa ympärilleen kaipaavat ja enemminkin kaupunkielämästä nauttivat, joita "pienet" hälinätkään eivät häiritse.


        HAMMAMET on täysin toisenlainen, rauhaa ja kaunista ympäristöa rakastavien paikka, jossa ei "menomestoistakaan" ole puutetta. Hammametissa kaikki on lähellä. Keskustan pieni ja kaunis ostoskeskus ja medina ovat paikkoja joissa voi kaikessa rauhassa viettää aikaansa ympärilleen katsellen, tuliaisia ostellen, puristetusta appelsiini/ sitruunamehusta tai vaikkapa hyvästä ateriasta nautiskellen, turkoosinvärisen Välimeren aaltojen lyödessä hiljaa laineita rantahietikkoon.
        Hammametin uusi puoli Yasmine Hammamet on myös lähellä ja sen alueeseen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

        Myös lapsiperheille ihannekohde: Ranta ja palvelut lähellä. Kuten jo aikaisimmissa vastauksissani kirjoitin, minun mielestäni ei kannata lähteä lapsiperheen eikä oikeastaan yksin, tai kaksinkaan matkatoimiston järjestämälle kaupunkikierrolle, koska Hammamet on niin pieni paikka, että sieltä kyllä löytää kaiken mitä etsii ja osaa varmasti edullisella taksikyydillä palata hotelliin. Se raha minkä kaupunkikierrossa säästää kannattaa mielummin laittaa vaikkapa Saharan matkaan, josta 8 ja 11 vuotiaille lapsillekin muodostuisi varmasti mahtava elämys. Aikaisimmissa vastauksissani olenkin jo kaupunkikiertoajelusta niin Soussen kuin Hammametinkin kohdalla kirjoittanut, että minun mielestäni niihin kannattaisi tutustua ilman mitään kiirettä omalla porukalla ja omalla ajalla. Hammametin naapurikaupunki Nabeul on Tunisian keramiikkakeskuksena mielenkiintoinen tutustumiskohde jonne kannattaa myös hurauttaa taksikyydillä. Taksit ovat kaikkialla turvallisia ja väriltään keltaisia. Kuljettaja laittaa AINA lähtiessä taksamittarin päälle, jossa päivisin alkutaksa on 0,310 TND, (noin. 20 senttiä) 1€ on 1,60 TND. klo 21.00-05.00 välisenä aikana takseissa lisätään loppusummaan yötaksa, joka on 50%loppusummasta.

        Tässä tuleekin nyt mieleeni eräs tärkeä asia kaikille. Hotellista poistuttaessa olisi AINA hyvä olla mukana kirjoitettu lappu, jossa olisi oma nimi paperin toisella puolella ja hotellin nimi toisella. Tämä siitä syystä, että JOS sattuu eksymään, voi paperin näyttää taksille ja sitten vaan köröttelette mukavasti taksikyydillä takaisin hotelliin. Oma nimi on hyvä kirjoittaa toiselle puolelle, koska sitä ei tarvitse taksille näyttää. JOS sattuu esim. sairauskohtaus, (mitä kukaan ei tietysti toivo) niin hotellissa tiedetään heti kenestä on kysymys, ja siksi esim. diabetes tai jokin muu sairaus olisi myös tärkeää merkata paperiin, sekä käytössä olevat lääkkeet. Näitä tärkeitä neuvoja tulee mieleeni aina eri asioista kirjoittaessani, tämä saattaa lukijasta tuntua vähän hassulta, kun hyppelen asiasta toiseen, mutta katson ne kuitenkin niin tärkeiksi neuvoiksi etten voi olla niistä kirjoittamatta.

        MENNÄÄMPÄ SITTEN TITAN KYSYMYKSEEN SAHARAN LAITAMILLE TAKSILLA? En missään tapauksessa suosittele kenenkään lähtevän pitkänmatkan takseilla enkä paikallisilla busseillakaan Saharaan. Miksi?

        1. Nämä Louage-taksit ovat erittäin suosittuja kulkuvälineitä paikallisten keskuudessa, koska ne ovat edullisia ja niillä pääsee mukavasti kaupungista toiseen. Taksit lähtevät liikkeelle vasta, kun riittävä määrä matkustajia (5-7) riippuen autosta on kyydissä. Iso ongelma on se, että nämä taksit ovat AIKA huonokuntoisia ja hyvin autoon tulleen vian takia on odotettava monta tuntia saadaanko auto ylipäätänsä uudelleen käyntiin vai olisiko alettava etsimään yösiaa JOSTAKIN hotellista. Tällaisessa tapauksessa kuljettajalla ei ole vastuuta yösian hankkimisessa eikä edes asiakkaiden perille viemisessä jos auto on rikkoutunut, niin minkäs sille voi..

        Matkatoimiston järjestämä Saharan retki on ehdottomasti paras valinta. Hinnat, kun vielä olisivat edes vähän edullisemmat, niin hyvä olisi.
        Tosin, sisältäähän 2 pvän etelän retki yöpymisen ja ateriat sekä mielenkiintoiset nähtävyydet selostuksena maasta ja sen kansasta.. Tätä retkeä suosittelen viikon matkalaisille, varsinkin nyt teille, kun lapset ovat juuri sen ikäisiä, joita tälläiset elämykset varmaankin kiinnostavat. Toinen vaihtoehto on Tunis-Karthago-Sidi Bou Said. Mielenkiintoinen tämäkin retki varsinkin jos Karthagon historia, mosaiikit ja museo kiinnostaa. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että lapset nauttivat suuresta amfiteatterista, maahan kaivetuista luola-asumuksista, Saharasta ja kameleista.
        Helmikuun lopulla on vielä päivälläkin viileää, ja Saharassa yöllä jopa kylmää. Siksi sinne kannattaa ottaa toppatakit ja vaikka toppahousutkin mukaan, niin saa koko perhe nauttia retkestä. Päivät eivät kylläkään niin viileitä enää silloin ole, että talvipalttoo pitäisi auringonpaisteessakin päällä olla, mutta hellemekossa palelee. Tähänkin kun oikein varustautuu, niin kiva loma tulee. Tunisiassa on niin kaunista kukkaloistoa silloin, että sekin varmasti merkitsee loman onnistumisessa paljon. :)

        Minun mielestäni viikon matkalle tässä olisi ihan mukavasti ohjelmaa. Toinen retki olisi Tunisialainen ilta vauhdikkaine tanssiesityksineen, kansallisruokineen ja juomineen. Siellä DARABUKARUMPUA rummutetaan oikein kunnolla ja meno on iloinen ja mieli tekisi monen mennä tunisialaisten tanssityttöjen pyöriteltäväksi.. :)
        Tästä edellä kerrotusta rummusta olen aikaisemminkin kirjoittanut, suosittelen sitä kaikille lapsille ja miksei aikuisillekin kotiin tuomisiksi.. :) Suosittelen KYSYKÄÄ TUNISIASTA palstan kysymysten ja vastausten lukemista. Siellä olen kertonut lapsiperheille sopivista vierailukohteita Hammametissa ja muistakin kysyttyjä asioita. Jos lapsilla on omia kysymyksiä , niin ottaisin niitä vastaan mielelläni. :)

        Toivon täyttäneeni toiveenne vastauksissani ja olisi kiva kuulla lomalta palattuanne kuulumisenne. :)

        Oikein hyvää ja siunattua Tunisian lomaa Teille koko perheelle! :)

        t. matkaopas


      • titta
        MATKAOPAS kirjoitti:

        Hei Titta! :)

        Oli ilo saada kysymyksesi, kiitos niistä! Hammamet on varmasti juuri Teidän perheenne ihannepaikka lomailla. :)
        Monet lapsiperheet valitsevat lomansa myös toiseen suosittuun lomakohteeseen Sousseen, mikä on hyvä vaihtoehto sekin. Kokemuksestani rohkenen kuitenkin uskoa, että useat lapsiperheet ja yksin tai kaksin matkustavatkin, jotka ovat lomansa Hammametissa kerran viettäneet ja haluavat palata vielä joskus takaisin Tunisiaan, palaavat uudelleen juuri Hammametiin. Näin tekisin minäkin. Miksi?

        Kuvailen tähän alkuun vähän Soussen ja Hammametin eroja toivoen samalla auttavani myös muitakin Tunisiaan lomaansa suunnittelevia kohteensa valinnassa.

        SOUSSE/PORT EL KANTAOUI: Tässä kaksi täysin toisistaan eroavaa kohdetta. Sousse on Tunisian kolmanneksi suurin kaupunki ja sitä voidaan hyvällä syyllä nimittää maan "vilkkaimmaksi" lomakaupungiksi, niin liikenteen, kuin voimakkaan väestönkasvunsakin suhteen. Vuosien varrella on Soussen kaupunkiin muuttanut paljon nuoria tunisialaisia turismin myötä syntyneiden uusien työpaikkojen perässä.

        PORT EL KANTAOUIN huvipursisatama, joka sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Soussen keskustasta on Soussen varsinainen "helmi", paikka, johon soisin jokaisen tutustuvan vaikkapa maittavan illallisen merkeissä ravintolassa, josta voit seurata satamavalojen hupaisaa valoleikkiä merenpinnalla ja katsoessasi ylös taivaalle huomaat tähtien kauniin tuikkeen juuri, - Sinulle..

        PORT EL KANTAOUIN pursisataman valmistuttua 1970-luvulla on sen ympäristöön syntynyt valtava määrä uusia hotelleja, jopa siinä määrin, että hiljaisimpaan aikaan marraskuun loppupuolelta maaliskuun lopulle monet hotellit kärsivät asiakaspulaa. Itse Soussen keskusta on kuten jo edellä totesin vilkas ja "meluisakin" kaupunki, eikä siellä minun mielestäni niin kovin paljon katsomista ole. Tietysti nykyaikaiset tavaratalot ja vanhat medinat kauppakujineen palvelevat kotiin tuliaisia etsiviä turisteja omalla erinomaisella tavallaan.. :)

        Vähän kaupungin keskustasta Port El Kantaouin pursisatamaan päin alkaa hotellialue, jossa pitkälle itse pursisataman jälkeenkin on toinen toistaan upeampia hotelleja. Hotellia valitessa on minun mielestäni hyvä muistaa, että uusi, vasta rakennettu ***** hotelli SAATTAA palvelultaan vastata hyvinkin *** tähden hotellia ja taas päinvastoin. Miksi? Koska hotellien nopea kasvu on aiheuttanut sen, että ravintolakouluista ei tarpeisiin nähden valmistu riittävästi henkilökuntaa ja valmistuneilla varsinkin käytännön kokemuksen puute aiheuttaa ongelmia. Siksi ne hotellit, jotka ovat vuosikymmenien ajan palvelleet asiakkaitaan ovat pysyneet myös suomalaistenkin matkailijoiden kestosuosikkeina. Näistä hotelleista olenkin jo aikaisimmissa kirjoituksissani maininnut mm. EL HANA BEACH, KANTA-hotelli/huoneistohotelli, HASDRUBAL THALASSA & SPA (oikea hääparien lemmenpesä) ja LE MARABOUT. Myös RIADH PALMS on korkeatasoinen, hyvän palvelun hotelli ja kyllä ***Karawan hotellikin on ihan OK heille, jotka eivät välitä melusta eikä niistä asioista joista nimimerkille "tuumailija" KYSYKÄÄ TUNISIASTA palstalla kirjoitin. Onhan selvää, että matkatoimistot hotelleja valitessaan ovat tarkoin miettineet mitkä hotellit olisivat juuri suomalaisille matkailijoille niitä parhaimpia ja ovat tässä onnistuneetkin, vaikka pettymyksiäkin on varmasti mahtunut joukkoon.

        Ilokseni olen saanut huomata miten esim. hotellit KANTA ja EL HANA BEACH ovat alusta alkaen säilyttäneet asemansa matkatoimistojen esitteissä, vaikka Tunisiaan matkoja tekevät matkatoimistot ovatkin vuosien varrella osaksi vaihtuneet. Yleensä Tunisiaan matkustavat, mistä maasta tahansa kotoisin olevat lomaansa tyytyväiset asiakkaat palaavat takaisin aina samaan hotelliin, hotelliin, josta vuosien varrella on oikeastaan muodostunut heille kuin toinen "koti", jonne on aina kiva palata.. Henkilökunta ei ole enää pelkästään "palvelijoita", vaan ajan myötä on monista heistä tullut hyviä ystäviä, joita on ilo tavata yhä uudelleen ja uudelleen.. :)

        Vielä kerran haluan painottaa, että en kirjoita tällä palstalla minkään matkatoimiston nimissä, vaan meidän suomalaisten matkailijoiden puolesta toivoen kirjoituksillani voivani auttaa lomanne onnistumisessa. Jos ME YHDESSÄ onnistumme tässä, niin mikäpä voisi olla kauniimpi kiitos tunisialaisille, kuin tyytyväiset ja maahan joskus vielä takaisin palaavat suomalaiset ystävät.. :)

        SOUSSE/ PORT EL KANTAOUI ovat lomakohteita, joissa viihtyvät vilkasta menoa ympärilleen kaipaavat ja enemminkin kaupunkielämästä nauttivat, joita "pienet" hälinätkään eivät häiritse.


        HAMMAMET on täysin toisenlainen, rauhaa ja kaunista ympäristöa rakastavien paikka, jossa ei "menomestoistakaan" ole puutetta. Hammametissa kaikki on lähellä. Keskustan pieni ja kaunis ostoskeskus ja medina ovat paikkoja joissa voi kaikessa rauhassa viettää aikaansa ympärilleen katsellen, tuliaisia ostellen, puristetusta appelsiini/ sitruunamehusta tai vaikkapa hyvästä ateriasta nautiskellen, turkoosinvärisen Välimeren aaltojen lyödessä hiljaa laineita rantahietikkoon.
        Hammametin uusi puoli Yasmine Hammamet on myös lähellä ja sen alueeseen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

        Myös lapsiperheille ihannekohde: Ranta ja palvelut lähellä. Kuten jo aikaisimmissa vastauksissani kirjoitin, minun mielestäni ei kannata lähteä lapsiperheen eikä oikeastaan yksin, tai kaksinkaan matkatoimiston järjestämälle kaupunkikierrolle, koska Hammamet on niin pieni paikka, että sieltä kyllä löytää kaiken mitä etsii ja osaa varmasti edullisella taksikyydillä palata hotelliin. Se raha minkä kaupunkikierrossa säästää kannattaa mielummin laittaa vaikkapa Saharan matkaan, josta 8 ja 11 vuotiaille lapsillekin muodostuisi varmasti mahtava elämys. Aikaisimmissa vastauksissani olenkin jo kaupunkikiertoajelusta niin Soussen kuin Hammametinkin kohdalla kirjoittanut, että minun mielestäni niihin kannattaisi tutustua ilman mitään kiirettä omalla porukalla ja omalla ajalla. Hammametin naapurikaupunki Nabeul on Tunisian keramiikkakeskuksena mielenkiintoinen tutustumiskohde jonne kannattaa myös hurauttaa taksikyydillä. Taksit ovat kaikkialla turvallisia ja väriltään keltaisia. Kuljettaja laittaa AINA lähtiessä taksamittarin päälle, jossa päivisin alkutaksa on 0,310 TND, (noin. 20 senttiä) 1€ on 1,60 TND. klo 21.00-05.00 välisenä aikana takseissa lisätään loppusummaan yötaksa, joka on 50%loppusummasta.

        Tässä tuleekin nyt mieleeni eräs tärkeä asia kaikille. Hotellista poistuttaessa olisi AINA hyvä olla mukana kirjoitettu lappu, jossa olisi oma nimi paperin toisella puolella ja hotellin nimi toisella. Tämä siitä syystä, että JOS sattuu eksymään, voi paperin näyttää taksille ja sitten vaan köröttelette mukavasti taksikyydillä takaisin hotelliin. Oma nimi on hyvä kirjoittaa toiselle puolelle, koska sitä ei tarvitse taksille näyttää. JOS sattuu esim. sairauskohtaus, (mitä kukaan ei tietysti toivo) niin hotellissa tiedetään heti kenestä on kysymys, ja siksi esim. diabetes tai jokin muu sairaus olisi myös tärkeää merkata paperiin, sekä käytössä olevat lääkkeet. Näitä tärkeitä neuvoja tulee mieleeni aina eri asioista kirjoittaessani, tämä saattaa lukijasta tuntua vähän hassulta, kun hyppelen asiasta toiseen, mutta katson ne kuitenkin niin tärkeiksi neuvoiksi etten voi olla niistä kirjoittamatta.

        MENNÄÄMPÄ SITTEN TITAN KYSYMYKSEEN SAHARAN LAITAMILLE TAKSILLA? En missään tapauksessa suosittele kenenkään lähtevän pitkänmatkan takseilla enkä paikallisilla busseillakaan Saharaan. Miksi?

        1. Nämä Louage-taksit ovat erittäin suosittuja kulkuvälineitä paikallisten keskuudessa, koska ne ovat edullisia ja niillä pääsee mukavasti kaupungista toiseen. Taksit lähtevät liikkeelle vasta, kun riittävä määrä matkustajia (5-7) riippuen autosta on kyydissä. Iso ongelma on se, että nämä taksit ovat AIKA huonokuntoisia ja hyvin autoon tulleen vian takia on odotettava monta tuntia saadaanko auto ylipäätänsä uudelleen käyntiin vai olisiko alettava etsimään yösiaa JOSTAKIN hotellista. Tällaisessa tapauksessa kuljettajalla ei ole vastuuta yösian hankkimisessa eikä edes asiakkaiden perille viemisessä jos auto on rikkoutunut, niin minkäs sille voi..

        Matkatoimiston järjestämä Saharan retki on ehdottomasti paras valinta. Hinnat, kun vielä olisivat edes vähän edullisemmat, niin hyvä olisi.
        Tosin, sisältäähän 2 pvän etelän retki yöpymisen ja ateriat sekä mielenkiintoiset nähtävyydet selostuksena maasta ja sen kansasta.. Tätä retkeä suosittelen viikon matkalaisille, varsinkin nyt teille, kun lapset ovat juuri sen ikäisiä, joita tälläiset elämykset varmaankin kiinnostavat. Toinen vaihtoehto on Tunis-Karthago-Sidi Bou Said. Mielenkiintoinen tämäkin retki varsinkin jos Karthagon historia, mosaiikit ja museo kiinnostaa. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että lapset nauttivat suuresta amfiteatterista, maahan kaivetuista luola-asumuksista, Saharasta ja kameleista.
        Helmikuun lopulla on vielä päivälläkin viileää, ja Saharassa yöllä jopa kylmää. Siksi sinne kannattaa ottaa toppatakit ja vaikka toppahousutkin mukaan, niin saa koko perhe nauttia retkestä. Päivät eivät kylläkään niin viileitä enää silloin ole, että talvipalttoo pitäisi auringonpaisteessakin päällä olla, mutta hellemekossa palelee. Tähänkin kun oikein varustautuu, niin kiva loma tulee. Tunisiassa on niin kaunista kukkaloistoa silloin, että sekin varmasti merkitsee loman onnistumisessa paljon. :)

        Minun mielestäni viikon matkalle tässä olisi ihan mukavasti ohjelmaa. Toinen retki olisi Tunisialainen ilta vauhdikkaine tanssiesityksineen, kansallisruokineen ja juomineen. Siellä DARABUKARUMPUA rummutetaan oikein kunnolla ja meno on iloinen ja mieli tekisi monen mennä tunisialaisten tanssityttöjen pyöriteltäväksi.. :)
        Tästä edellä kerrotusta rummusta olen aikaisemminkin kirjoittanut, suosittelen sitä kaikille lapsille ja miksei aikuisillekin kotiin tuomisiksi.. :) Suosittelen KYSYKÄÄ TUNISIASTA palstan kysymysten ja vastausten lukemista. Siellä olen kertonut lapsiperheille sopivista vierailukohteita Hammametissa ja muistakin kysyttyjä asioita. Jos lapsilla on omia kysymyksiä , niin ottaisin niitä vastaan mielelläni. :)

        Toivon täyttäneeni toiveenne vastauksissani ja olisi kiva kuulla lomalta palattuanne kuulumisenne. :)

        Oikein hyvää ja siunattua Tunisian lomaa Teille koko perheelle! :)

        t. matkaopas

        Hei!

        Suuret kiitokset perusteellisesta vastauksestasi. Meillä on lähtöpäivä jo lähellä, ensi viikonloppuna. Katsoin säätietoja, ja melko aurinkoiselta vaikutti.
        Voi olla, että otan liikaakin vaatetta mukaan, mutta tuntuu siltä, että siellä ei aivan shortsikelit ole edes päivällä?
        Meillä on hotellina sultan beach, vaikutti aikaisemmista kirjoituksistasi ihan kivalta. (vain lämmitetty allas puuttuu... harmi)

        Kiitos vain kovasti, olen saanut arvokasta tietoa Tunisiasta Sinulta. Esim. liikkuminen, taksit, bussit yms. on hyvä tietää etukäteen, niin ei tarvitse paikan päällä ihmetellä mitä mikin tarkoittaa ja millä kannattaisi liikkua.

        Oikein aurinkoista kevättä!
        Titta ;)


      • haaveilee..
        MATKAOPAS kirjoitti:

        Hei Titta! :)

        Oli ilo saada kysymyksesi, kiitos niistä! Hammamet on varmasti juuri Teidän perheenne ihannepaikka lomailla. :)
        Monet lapsiperheet valitsevat lomansa myös toiseen suosittuun lomakohteeseen Sousseen, mikä on hyvä vaihtoehto sekin. Kokemuksestani rohkenen kuitenkin uskoa, että useat lapsiperheet ja yksin tai kaksin matkustavatkin, jotka ovat lomansa Hammametissa kerran viettäneet ja haluavat palata vielä joskus takaisin Tunisiaan, palaavat uudelleen juuri Hammametiin. Näin tekisin minäkin. Miksi?

        Kuvailen tähän alkuun vähän Soussen ja Hammametin eroja toivoen samalla auttavani myös muitakin Tunisiaan lomaansa suunnittelevia kohteensa valinnassa.

        SOUSSE/PORT EL KANTAOUI: Tässä kaksi täysin toisistaan eroavaa kohdetta. Sousse on Tunisian kolmanneksi suurin kaupunki ja sitä voidaan hyvällä syyllä nimittää maan "vilkkaimmaksi" lomakaupungiksi, niin liikenteen, kuin voimakkaan väestönkasvunsakin suhteen. Vuosien varrella on Soussen kaupunkiin muuttanut paljon nuoria tunisialaisia turismin myötä syntyneiden uusien työpaikkojen perässä.

        PORT EL KANTAOUIN huvipursisatama, joka sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Soussen keskustasta on Soussen varsinainen "helmi", paikka, johon soisin jokaisen tutustuvan vaikkapa maittavan illallisen merkeissä ravintolassa, josta voit seurata satamavalojen hupaisaa valoleikkiä merenpinnalla ja katsoessasi ylös taivaalle huomaat tähtien kauniin tuikkeen juuri, - Sinulle..

        PORT EL KANTAOUIN pursisataman valmistuttua 1970-luvulla on sen ympäristöön syntynyt valtava määrä uusia hotelleja, jopa siinä määrin, että hiljaisimpaan aikaan marraskuun loppupuolelta maaliskuun lopulle monet hotellit kärsivät asiakaspulaa. Itse Soussen keskusta on kuten jo edellä totesin vilkas ja "meluisakin" kaupunki, eikä siellä minun mielestäni niin kovin paljon katsomista ole. Tietysti nykyaikaiset tavaratalot ja vanhat medinat kauppakujineen palvelevat kotiin tuliaisia etsiviä turisteja omalla erinomaisella tavallaan.. :)

        Vähän kaupungin keskustasta Port El Kantaouin pursisatamaan päin alkaa hotellialue, jossa pitkälle itse pursisataman jälkeenkin on toinen toistaan upeampia hotelleja. Hotellia valitessa on minun mielestäni hyvä muistaa, että uusi, vasta rakennettu ***** hotelli SAATTAA palvelultaan vastata hyvinkin *** tähden hotellia ja taas päinvastoin. Miksi? Koska hotellien nopea kasvu on aiheuttanut sen, että ravintolakouluista ei tarpeisiin nähden valmistu riittävästi henkilökuntaa ja valmistuneilla varsinkin käytännön kokemuksen puute aiheuttaa ongelmia. Siksi ne hotellit, jotka ovat vuosikymmenien ajan palvelleet asiakkaitaan ovat pysyneet myös suomalaistenkin matkailijoiden kestosuosikkeina. Näistä hotelleista olenkin jo aikaisimmissa kirjoituksissani maininnut mm. EL HANA BEACH, KANTA-hotelli/huoneistohotelli, HASDRUBAL THALASSA & SPA (oikea hääparien lemmenpesä) ja LE MARABOUT. Myös RIADH PALMS on korkeatasoinen, hyvän palvelun hotelli ja kyllä ***Karawan hotellikin on ihan OK heille, jotka eivät välitä melusta eikä niistä asioista joista nimimerkille "tuumailija" KYSYKÄÄ TUNISIASTA palstalla kirjoitin. Onhan selvää, että matkatoimistot hotelleja valitessaan ovat tarkoin miettineet mitkä hotellit olisivat juuri suomalaisille matkailijoille niitä parhaimpia ja ovat tässä onnistuneetkin, vaikka pettymyksiäkin on varmasti mahtunut joukkoon.

        Ilokseni olen saanut huomata miten esim. hotellit KANTA ja EL HANA BEACH ovat alusta alkaen säilyttäneet asemansa matkatoimistojen esitteissä, vaikka Tunisiaan matkoja tekevät matkatoimistot ovatkin vuosien varrella osaksi vaihtuneet. Yleensä Tunisiaan matkustavat, mistä maasta tahansa kotoisin olevat lomaansa tyytyväiset asiakkaat palaavat takaisin aina samaan hotelliin, hotelliin, josta vuosien varrella on oikeastaan muodostunut heille kuin toinen "koti", jonne on aina kiva palata.. Henkilökunta ei ole enää pelkästään "palvelijoita", vaan ajan myötä on monista heistä tullut hyviä ystäviä, joita on ilo tavata yhä uudelleen ja uudelleen.. :)

        Vielä kerran haluan painottaa, että en kirjoita tällä palstalla minkään matkatoimiston nimissä, vaan meidän suomalaisten matkailijoiden puolesta toivoen kirjoituksillani voivani auttaa lomanne onnistumisessa. Jos ME YHDESSÄ onnistumme tässä, niin mikäpä voisi olla kauniimpi kiitos tunisialaisille, kuin tyytyväiset ja maahan joskus vielä takaisin palaavat suomalaiset ystävät.. :)

        SOUSSE/ PORT EL KANTAOUI ovat lomakohteita, joissa viihtyvät vilkasta menoa ympärilleen kaipaavat ja enemminkin kaupunkielämästä nauttivat, joita "pienet" hälinätkään eivät häiritse.


        HAMMAMET on täysin toisenlainen, rauhaa ja kaunista ympäristöa rakastavien paikka, jossa ei "menomestoistakaan" ole puutetta. Hammametissa kaikki on lähellä. Keskustan pieni ja kaunis ostoskeskus ja medina ovat paikkoja joissa voi kaikessa rauhassa viettää aikaansa ympärilleen katsellen, tuliaisia ostellen, puristetusta appelsiini/ sitruunamehusta tai vaikkapa hyvästä ateriasta nautiskellen, turkoosinvärisen Välimeren aaltojen lyödessä hiljaa laineita rantahietikkoon.
        Hammametin uusi puoli Yasmine Hammamet on myös lähellä ja sen alueeseen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

        Myös lapsiperheille ihannekohde: Ranta ja palvelut lähellä. Kuten jo aikaisimmissa vastauksissani kirjoitin, minun mielestäni ei kannata lähteä lapsiperheen eikä oikeastaan yksin, tai kaksinkaan matkatoimiston järjestämälle kaupunkikierrolle, koska Hammamet on niin pieni paikka, että sieltä kyllä löytää kaiken mitä etsii ja osaa varmasti edullisella taksikyydillä palata hotelliin. Se raha minkä kaupunkikierrossa säästää kannattaa mielummin laittaa vaikkapa Saharan matkaan, josta 8 ja 11 vuotiaille lapsillekin muodostuisi varmasti mahtava elämys. Aikaisimmissa vastauksissani olenkin jo kaupunkikiertoajelusta niin Soussen kuin Hammametinkin kohdalla kirjoittanut, että minun mielestäni niihin kannattaisi tutustua ilman mitään kiirettä omalla porukalla ja omalla ajalla. Hammametin naapurikaupunki Nabeul on Tunisian keramiikkakeskuksena mielenkiintoinen tutustumiskohde jonne kannattaa myös hurauttaa taksikyydillä. Taksit ovat kaikkialla turvallisia ja väriltään keltaisia. Kuljettaja laittaa AINA lähtiessä taksamittarin päälle, jossa päivisin alkutaksa on 0,310 TND, (noin. 20 senttiä) 1€ on 1,60 TND. klo 21.00-05.00 välisenä aikana takseissa lisätään loppusummaan yötaksa, joka on 50%loppusummasta.

        Tässä tuleekin nyt mieleeni eräs tärkeä asia kaikille. Hotellista poistuttaessa olisi AINA hyvä olla mukana kirjoitettu lappu, jossa olisi oma nimi paperin toisella puolella ja hotellin nimi toisella. Tämä siitä syystä, että JOS sattuu eksymään, voi paperin näyttää taksille ja sitten vaan köröttelette mukavasti taksikyydillä takaisin hotelliin. Oma nimi on hyvä kirjoittaa toiselle puolelle, koska sitä ei tarvitse taksille näyttää. JOS sattuu esim. sairauskohtaus, (mitä kukaan ei tietysti toivo) niin hotellissa tiedetään heti kenestä on kysymys, ja siksi esim. diabetes tai jokin muu sairaus olisi myös tärkeää merkata paperiin, sekä käytössä olevat lääkkeet. Näitä tärkeitä neuvoja tulee mieleeni aina eri asioista kirjoittaessani, tämä saattaa lukijasta tuntua vähän hassulta, kun hyppelen asiasta toiseen, mutta katson ne kuitenkin niin tärkeiksi neuvoiksi etten voi olla niistä kirjoittamatta.

        MENNÄÄMPÄ SITTEN TITAN KYSYMYKSEEN SAHARAN LAITAMILLE TAKSILLA? En missään tapauksessa suosittele kenenkään lähtevän pitkänmatkan takseilla enkä paikallisilla busseillakaan Saharaan. Miksi?

        1. Nämä Louage-taksit ovat erittäin suosittuja kulkuvälineitä paikallisten keskuudessa, koska ne ovat edullisia ja niillä pääsee mukavasti kaupungista toiseen. Taksit lähtevät liikkeelle vasta, kun riittävä määrä matkustajia (5-7) riippuen autosta on kyydissä. Iso ongelma on se, että nämä taksit ovat AIKA huonokuntoisia ja hyvin autoon tulleen vian takia on odotettava monta tuntia saadaanko auto ylipäätänsä uudelleen käyntiin vai olisiko alettava etsimään yösiaa JOSTAKIN hotellista. Tällaisessa tapauksessa kuljettajalla ei ole vastuuta yösian hankkimisessa eikä edes asiakkaiden perille viemisessä jos auto on rikkoutunut, niin minkäs sille voi..

        Matkatoimiston järjestämä Saharan retki on ehdottomasti paras valinta. Hinnat, kun vielä olisivat edes vähän edullisemmat, niin hyvä olisi.
        Tosin, sisältäähän 2 pvän etelän retki yöpymisen ja ateriat sekä mielenkiintoiset nähtävyydet selostuksena maasta ja sen kansasta.. Tätä retkeä suosittelen viikon matkalaisille, varsinkin nyt teille, kun lapset ovat juuri sen ikäisiä, joita tälläiset elämykset varmaankin kiinnostavat. Toinen vaihtoehto on Tunis-Karthago-Sidi Bou Said. Mielenkiintoinen tämäkin retki varsinkin jos Karthagon historia, mosaiikit ja museo kiinnostaa. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että lapset nauttivat suuresta amfiteatterista, maahan kaivetuista luola-asumuksista, Saharasta ja kameleista.
        Helmikuun lopulla on vielä päivälläkin viileää, ja Saharassa yöllä jopa kylmää. Siksi sinne kannattaa ottaa toppatakit ja vaikka toppahousutkin mukaan, niin saa koko perhe nauttia retkestä. Päivät eivät kylläkään niin viileitä enää silloin ole, että talvipalttoo pitäisi auringonpaisteessakin päällä olla, mutta hellemekossa palelee. Tähänkin kun oikein varustautuu, niin kiva loma tulee. Tunisiassa on niin kaunista kukkaloistoa silloin, että sekin varmasti merkitsee loman onnistumisessa paljon. :)

        Minun mielestäni viikon matkalle tässä olisi ihan mukavasti ohjelmaa. Toinen retki olisi Tunisialainen ilta vauhdikkaine tanssiesityksineen, kansallisruokineen ja juomineen. Siellä DARABUKARUMPUA rummutetaan oikein kunnolla ja meno on iloinen ja mieli tekisi monen mennä tunisialaisten tanssityttöjen pyöriteltäväksi.. :)
        Tästä edellä kerrotusta rummusta olen aikaisemminkin kirjoittanut, suosittelen sitä kaikille lapsille ja miksei aikuisillekin kotiin tuomisiksi.. :) Suosittelen KYSYKÄÄ TUNISIASTA palstan kysymysten ja vastausten lukemista. Siellä olen kertonut lapsiperheille sopivista vierailukohteita Hammametissa ja muistakin kysyttyjä asioita. Jos lapsilla on omia kysymyksiä , niin ottaisin niitä vastaan mielelläni. :)

        Toivon täyttäneeni toiveenne vastauksissani ja olisi kiva kuulla lomalta palattuanne kuulumisenne. :)

        Oikein hyvää ja siunattua Tunisian lomaa Teille koko perheelle! :)

        t. matkaopas

        Matkaoppaalle suur-kiitokset, kun jaksat meitä muita informoida asiallisesti JA asiantuntevasti Tunisiasta!!

        Itse olen menossa Egyptiin "jo" toista kertaa nyt keväällä, Tunisia on toinen paikka mikä kiinnostaisi.. syksyksi meillä onkin suunnitteilla matka 4- ja 11-vuotiaiden lasten kanssa, Egypti vaan kiinnostaa KOVASTI paljon vanhempaa, kirkkaan Punaisen meren ja eksoottisten kalojen ja snorklaus-mahdollisuuden takia! Muuten olisikin Tunisia varmasti varteenotettava vaihtoehto, myöskin kohtuullisen edullisen hintansa puolesta =)
        Mutta ehkäpä sitten seuraavalla kerralla...?!


      • Nipsu2000

        Hei, Olisin kysynyt sinulta matkaopas muutamia asioita Hammametista. Meitä on lähdössä touko-, kesäkuun vaihteessa Hammametiin kaksi oerhettä yhdessä. Meidän porukassa on 11-13 vuotiaita lapsia sekä yksi 5 vuotias. Eli kysyisinkin onko hyvä kohde tämänikäisten kanssa? Menemme Le Hammamet hotelliin. Onko Tunisiassa ruoka hygieenisesti käsiteltyä? ja tiedätkö minkälaiset ruoat Le Hammametissa on? Meillä on matka puolihoidolla ja vähän ronkelina mietityttää tuleeko reissusta muutaman viikon mittainen laihdutuskuuri. Saako Tunisiasta kansainvälistä ruokaa? Minkälaista on kalaruoat entä saako sieltä esim. pizzaa, ranskanperunoita?

        Tiedätkö onko merivesi jo lämpöistä kesäkuun alussa? Entä kuinka saisin selville onko hotellin uima-altaat lämmitettyjä ja onko niissä makea vai suolainen vesi? KIITOS KAIKESTA TUNISIAAN LIITTYVÄSTÄ TIEDOSTA!!! :)


      • monastir

        Hei, haluaisin tietoja Monastirin kaupungista. Olemme menossa sinne huhti-toukokuun vaihteessa. Millainen paikka se on, Suomesta sinne ei taideta paljoa matkustaa? Onko tietoa hotelleista, meidän hotellimme on Skana Beach.


      • MATKAOPAS
        monastir kirjoitti:

        Hei, haluaisin tietoja Monastirin kaupungista. Olemme menossa sinne huhti-toukokuun vaihteessa. Millainen paikka se on, Suomesta sinne ei taideta paljoa matkustaa? Onko tietoa hotelleista, meidän hotellimme on Skana Beach.

        Hei, Monastiriin matkaavat! :)

        KIITOS kysymyksistänne! :) Olen tänään vastannut tällä "Yleistä Afrikan matkailusta" -oastolla "MATKAOPAS TIEDOTTAA" -otsikon alla nimimerkille "Ulpu-Utelo". Samassa viestissä ilmoitin seuraavat vastausvuorossa olevat ja jätin Teille pienen viestin matkaanne koskevista kysymyksistä. Toistan niitä nyt vielä tässä Teille uudelleen.

        Vähän aikaa sitten palasivat Tunisian Monastirin matkalta pariskunta nimimerkillä "MONASTIR/Ensikertalainen". Ennen heidän matkaansa kirjoitin heille vähän tietoa Monastirista ja he antoivat sitten asiallista ja hyvää palutetta lomansa jälkeen. SUOSITTELISIN, että lukisitte ne viestit, (ellette ole sitä jo tehneet).
        Viestit löytyvät "KYSY TUNISIASTA, M-OPAS JATKAA" -otsikon alta. Uskon niissä olevan teillekin paljon hyödyllistä tietoa matkallenne Monastiriin ja Tunisiaan yleensä, kuin myös monista muistakin kirjoituksista
        saa arvokasta "evästä" matkalle. :)

        VALITETTAVASTI en löytänyt mistään matkatoimiston esitteestä SKANA BEACH hotellia Monastirista.
        Olisiko tullut virhe hotellin nimessä, paikkakunnassa, tai en vaan löytänyt sitä?
        Joka tapauksessa monet Monastirin hotellit ovat hyviä ja tasokkaita, jopa **tähden hotelleissa on hyvä palvelu, huoneet siistejä ja ruoka hyvää tai sitten on huoneistohotellit, joissa saa itse kokkailla ateriansa..

        Uskon, että kaikilla niillä tiedoilla joita näiltä sivuilta olette saaneet pärjäätte matkalla mukavasti ja viihdytte Tunisiassa.. Retket ovat mielenkiintoisia varsinkin 2 päivän Sahara ja Tunis-Karthago Sidi Bou Said, joista näillä sivuilla olen monille kirjoittanut..
        Mielelläni kuulisin teidänkin palautteenne lomanne jälkeen.

        "MATKAOPAS TIEDOTTAA" -otsikon alta olettekin ehkä jo löytäneet koneessa jaettavan maahantulo ja maastapoistumiskortin suomenkielisen täyttöohjeen printattavaksi mukaan. Kaikki Tunisian matkalaiset lentoyhtiöstä riippumatta joutuvat täyttämään tämän kyseisen kortin, mistä yläosa jää mennessä ja alaosa poislähtiessä passitarkastukseen.

        AURINKO paistaa jo ihan mukavasti Tunisiassa, mutta myös Teille: Kannattaa ottaa pitkähihaisia puseroita ja tuulitakit mukaan sekä tietysti ne sisätossut tai villasukat laattalattioita varten.

        Toivotan Teille sydämestäni oikein hyvää ja siunattua lomaa Tunisiassa. :))

        Ystävällisin terveisin :))
        matkaopas


      • tunisiaan menossa

        minkälainen sää on sielllä maaliskuun alussa??kannataako sinne mennä siihen aikaan?


      • kulmat
        MATKAOPAS kirjoitti:

        Hei Titta! :)

        Oli ilo saada kysymyksesi, kiitos niistä! Hammamet on varmasti juuri Teidän perheenne ihannepaikka lomailla. :)
        Monet lapsiperheet valitsevat lomansa myös toiseen suosittuun lomakohteeseen Sousseen, mikä on hyvä vaihtoehto sekin. Kokemuksestani rohkenen kuitenkin uskoa, että useat lapsiperheet ja yksin tai kaksin matkustavatkin, jotka ovat lomansa Hammametissa kerran viettäneet ja haluavat palata vielä joskus takaisin Tunisiaan, palaavat uudelleen juuri Hammametiin. Näin tekisin minäkin. Miksi?

        Kuvailen tähän alkuun vähän Soussen ja Hammametin eroja toivoen samalla auttavani myös muitakin Tunisiaan lomaansa suunnittelevia kohteensa valinnassa.

        SOUSSE/PORT EL KANTAOUI: Tässä kaksi täysin toisistaan eroavaa kohdetta. Sousse on Tunisian kolmanneksi suurin kaupunki ja sitä voidaan hyvällä syyllä nimittää maan "vilkkaimmaksi" lomakaupungiksi, niin liikenteen, kuin voimakkaan väestönkasvunsakin suhteen. Vuosien varrella on Soussen kaupunkiin muuttanut paljon nuoria tunisialaisia turismin myötä syntyneiden uusien työpaikkojen perässä.

        PORT EL KANTAOUIN huvipursisatama, joka sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Soussen keskustasta on Soussen varsinainen "helmi", paikka, johon soisin jokaisen tutustuvan vaikkapa maittavan illallisen merkeissä ravintolassa, josta voit seurata satamavalojen hupaisaa valoleikkiä merenpinnalla ja katsoessasi ylös taivaalle huomaat tähtien kauniin tuikkeen juuri, - Sinulle..

        PORT EL KANTAOUIN pursisataman valmistuttua 1970-luvulla on sen ympäristöön syntynyt valtava määrä uusia hotelleja, jopa siinä määrin, että hiljaisimpaan aikaan marraskuun loppupuolelta maaliskuun lopulle monet hotellit kärsivät asiakaspulaa. Itse Soussen keskusta on kuten jo edellä totesin vilkas ja "meluisakin" kaupunki, eikä siellä minun mielestäni niin kovin paljon katsomista ole. Tietysti nykyaikaiset tavaratalot ja vanhat medinat kauppakujineen palvelevat kotiin tuliaisia etsiviä turisteja omalla erinomaisella tavallaan.. :)

        Vähän kaupungin keskustasta Port El Kantaouin pursisatamaan päin alkaa hotellialue, jossa pitkälle itse pursisataman jälkeenkin on toinen toistaan upeampia hotelleja. Hotellia valitessa on minun mielestäni hyvä muistaa, että uusi, vasta rakennettu ***** hotelli SAATTAA palvelultaan vastata hyvinkin *** tähden hotellia ja taas päinvastoin. Miksi? Koska hotellien nopea kasvu on aiheuttanut sen, että ravintolakouluista ei tarpeisiin nähden valmistu riittävästi henkilökuntaa ja valmistuneilla varsinkin käytännön kokemuksen puute aiheuttaa ongelmia. Siksi ne hotellit, jotka ovat vuosikymmenien ajan palvelleet asiakkaitaan ovat pysyneet myös suomalaistenkin matkailijoiden kestosuosikkeina. Näistä hotelleista olenkin jo aikaisimmissa kirjoituksissani maininnut mm. EL HANA BEACH, KANTA-hotelli/huoneistohotelli, HASDRUBAL THALASSA & SPA (oikea hääparien lemmenpesä) ja LE MARABOUT. Myös RIADH PALMS on korkeatasoinen, hyvän palvelun hotelli ja kyllä ***Karawan hotellikin on ihan OK heille, jotka eivät välitä melusta eikä niistä asioista joista nimimerkille "tuumailija" KYSYKÄÄ TUNISIASTA palstalla kirjoitin. Onhan selvää, että matkatoimistot hotelleja valitessaan ovat tarkoin miettineet mitkä hotellit olisivat juuri suomalaisille matkailijoille niitä parhaimpia ja ovat tässä onnistuneetkin, vaikka pettymyksiäkin on varmasti mahtunut joukkoon.

        Ilokseni olen saanut huomata miten esim. hotellit KANTA ja EL HANA BEACH ovat alusta alkaen säilyttäneet asemansa matkatoimistojen esitteissä, vaikka Tunisiaan matkoja tekevät matkatoimistot ovatkin vuosien varrella osaksi vaihtuneet. Yleensä Tunisiaan matkustavat, mistä maasta tahansa kotoisin olevat lomaansa tyytyväiset asiakkaat palaavat takaisin aina samaan hotelliin, hotelliin, josta vuosien varrella on oikeastaan muodostunut heille kuin toinen "koti", jonne on aina kiva palata.. Henkilökunta ei ole enää pelkästään "palvelijoita", vaan ajan myötä on monista heistä tullut hyviä ystäviä, joita on ilo tavata yhä uudelleen ja uudelleen.. :)

        Vielä kerran haluan painottaa, että en kirjoita tällä palstalla minkään matkatoimiston nimissä, vaan meidän suomalaisten matkailijoiden puolesta toivoen kirjoituksillani voivani auttaa lomanne onnistumisessa. Jos ME YHDESSÄ onnistumme tässä, niin mikäpä voisi olla kauniimpi kiitos tunisialaisille, kuin tyytyväiset ja maahan joskus vielä takaisin palaavat suomalaiset ystävät.. :)

        SOUSSE/ PORT EL KANTAOUI ovat lomakohteita, joissa viihtyvät vilkasta menoa ympärilleen kaipaavat ja enemminkin kaupunkielämästä nauttivat, joita "pienet" hälinätkään eivät häiritse.


        HAMMAMET on täysin toisenlainen, rauhaa ja kaunista ympäristöa rakastavien paikka, jossa ei "menomestoistakaan" ole puutetta. Hammametissa kaikki on lähellä. Keskustan pieni ja kaunis ostoskeskus ja medina ovat paikkoja joissa voi kaikessa rauhassa viettää aikaansa ympärilleen katsellen, tuliaisia ostellen, puristetusta appelsiini/ sitruunamehusta tai vaikkapa hyvästä ateriasta nautiskellen, turkoosinvärisen Välimeren aaltojen lyödessä hiljaa laineita rantahietikkoon.
        Hammametin uusi puoli Yasmine Hammamet on myös lähellä ja sen alueeseen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

        Myös lapsiperheille ihannekohde: Ranta ja palvelut lähellä. Kuten jo aikaisimmissa vastauksissani kirjoitin, minun mielestäni ei kannata lähteä lapsiperheen eikä oikeastaan yksin, tai kaksinkaan matkatoimiston järjestämälle kaupunkikierrolle, koska Hammamet on niin pieni paikka, että sieltä kyllä löytää kaiken mitä etsii ja osaa varmasti edullisella taksikyydillä palata hotelliin. Se raha minkä kaupunkikierrossa säästää kannattaa mielummin laittaa vaikkapa Saharan matkaan, josta 8 ja 11 vuotiaille lapsillekin muodostuisi varmasti mahtava elämys. Aikaisimmissa vastauksissani olenkin jo kaupunkikiertoajelusta niin Soussen kuin Hammametinkin kohdalla kirjoittanut, että minun mielestäni niihin kannattaisi tutustua ilman mitään kiirettä omalla porukalla ja omalla ajalla. Hammametin naapurikaupunki Nabeul on Tunisian keramiikkakeskuksena mielenkiintoinen tutustumiskohde jonne kannattaa myös hurauttaa taksikyydillä. Taksit ovat kaikkialla turvallisia ja väriltään keltaisia. Kuljettaja laittaa AINA lähtiessä taksamittarin päälle, jossa päivisin alkutaksa on 0,310 TND, (noin. 20 senttiä) 1€ on 1,60 TND. klo 21.00-05.00 välisenä aikana takseissa lisätään loppusummaan yötaksa, joka on 50%loppusummasta.

        Tässä tuleekin nyt mieleeni eräs tärkeä asia kaikille. Hotellista poistuttaessa olisi AINA hyvä olla mukana kirjoitettu lappu, jossa olisi oma nimi paperin toisella puolella ja hotellin nimi toisella. Tämä siitä syystä, että JOS sattuu eksymään, voi paperin näyttää taksille ja sitten vaan köröttelette mukavasti taksikyydillä takaisin hotelliin. Oma nimi on hyvä kirjoittaa toiselle puolelle, koska sitä ei tarvitse taksille näyttää. JOS sattuu esim. sairauskohtaus, (mitä kukaan ei tietysti toivo) niin hotellissa tiedetään heti kenestä on kysymys, ja siksi esim. diabetes tai jokin muu sairaus olisi myös tärkeää merkata paperiin, sekä käytössä olevat lääkkeet. Näitä tärkeitä neuvoja tulee mieleeni aina eri asioista kirjoittaessani, tämä saattaa lukijasta tuntua vähän hassulta, kun hyppelen asiasta toiseen, mutta katson ne kuitenkin niin tärkeiksi neuvoiksi etten voi olla niistä kirjoittamatta.

        MENNÄÄMPÄ SITTEN TITAN KYSYMYKSEEN SAHARAN LAITAMILLE TAKSILLA? En missään tapauksessa suosittele kenenkään lähtevän pitkänmatkan takseilla enkä paikallisilla busseillakaan Saharaan. Miksi?

        1. Nämä Louage-taksit ovat erittäin suosittuja kulkuvälineitä paikallisten keskuudessa, koska ne ovat edullisia ja niillä pääsee mukavasti kaupungista toiseen. Taksit lähtevät liikkeelle vasta, kun riittävä määrä matkustajia (5-7) riippuen autosta on kyydissä. Iso ongelma on se, että nämä taksit ovat AIKA huonokuntoisia ja hyvin autoon tulleen vian takia on odotettava monta tuntia saadaanko auto ylipäätänsä uudelleen käyntiin vai olisiko alettava etsimään yösiaa JOSTAKIN hotellista. Tällaisessa tapauksessa kuljettajalla ei ole vastuuta yösian hankkimisessa eikä edes asiakkaiden perille viemisessä jos auto on rikkoutunut, niin minkäs sille voi..

        Matkatoimiston järjestämä Saharan retki on ehdottomasti paras valinta. Hinnat, kun vielä olisivat edes vähän edullisemmat, niin hyvä olisi.
        Tosin, sisältäähän 2 pvän etelän retki yöpymisen ja ateriat sekä mielenkiintoiset nähtävyydet selostuksena maasta ja sen kansasta.. Tätä retkeä suosittelen viikon matkalaisille, varsinkin nyt teille, kun lapset ovat juuri sen ikäisiä, joita tälläiset elämykset varmaankin kiinnostavat. Toinen vaihtoehto on Tunis-Karthago-Sidi Bou Said. Mielenkiintoinen tämäkin retki varsinkin jos Karthagon historia, mosaiikit ja museo kiinnostaa. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että lapset nauttivat suuresta amfiteatterista, maahan kaivetuista luola-asumuksista, Saharasta ja kameleista.
        Helmikuun lopulla on vielä päivälläkin viileää, ja Saharassa yöllä jopa kylmää. Siksi sinne kannattaa ottaa toppatakit ja vaikka toppahousutkin mukaan, niin saa koko perhe nauttia retkestä. Päivät eivät kylläkään niin viileitä enää silloin ole, että talvipalttoo pitäisi auringonpaisteessakin päällä olla, mutta hellemekossa palelee. Tähänkin kun oikein varustautuu, niin kiva loma tulee. Tunisiassa on niin kaunista kukkaloistoa silloin, että sekin varmasti merkitsee loman onnistumisessa paljon. :)

        Minun mielestäni viikon matkalle tässä olisi ihan mukavasti ohjelmaa. Toinen retki olisi Tunisialainen ilta vauhdikkaine tanssiesityksineen, kansallisruokineen ja juomineen. Siellä DARABUKARUMPUA rummutetaan oikein kunnolla ja meno on iloinen ja mieli tekisi monen mennä tunisialaisten tanssityttöjen pyöriteltäväksi.. :)
        Tästä edellä kerrotusta rummusta olen aikaisemminkin kirjoittanut, suosittelen sitä kaikille lapsille ja miksei aikuisillekin kotiin tuomisiksi.. :) Suosittelen KYSYKÄÄ TUNISIASTA palstan kysymysten ja vastausten lukemista. Siellä olen kertonut lapsiperheille sopivista vierailukohteita Hammametissa ja muistakin kysyttyjä asioita. Jos lapsilla on omia kysymyksiä , niin ottaisin niitä vastaan mielelläni. :)

        Toivon täyttäneeni toiveenne vastauksissani ja olisi kiva kuulla lomalta palattuanne kuulumisenne. :)

        Oikein hyvää ja siunattua Tunisian lomaa Teille koko perheelle! :)

        t. matkaopas

        Hei matkaopas ja muut,

        Olemme lähdössä 24.12 Hammamettiin ja Le Hammamet hotelliin. Olemme tietoisia viileistä ilmoista. Mutta millainen mahtaa olla päivällä Saharan lämpötila? Päällä on kuitenkin fleecet kun lähdemme matkaan Suomesta.
        Tietääkö kukaan millainen syvyys on sisäuima-altaassa. Täytyy ehkä ottaa kellukkeet mukaan, vaikka 9v tyttö onkin uimataitoinen.7v poika osaa uida vain vähän.
        Tuleeko edullisemmaksi mennä omatoimisesti eläinpuistoon taksilla? Mahtaako eläinpuisto ylipäänsä olla auki joulukuussa?
        Ruoasta.Salmonellan saa kuulemma helposti jos vähänkään on varomaton. Millaisia kokemuksia?Iskeekö ripuli helposti?
        Millaiset on lääkäripalvelut ja terveydenhuollon taso? Miehelläni on sydänsairaus. Toivottavasti kaikki menee kaikilla hyvin.Helle ei ainakaan kiusaa.


    • -Matkaaja-

      Hei! Olisin myös kiinnostunut, kun sinulla tuntuu olevan paljon tietoa Tunisiasta. Olen matkaamassa huhtikuussa Sousseen, millaiset säät, ja merenlämpö? Matkaan on lähdössä kaksi lasta (10 ja 12v) ja yksi nainen. Oletko siis sitä mieltä, että Hammamet on mukavempi paikka? Kannattaako mennä 2 pvä Saharan retkelle, jos on vaan viikon loma? Kiitos jo etukäteen. :)

      PS. Jos tiedät Jinene hotellin, tai millainen se on, tietoa otan vastaan mielelläni. :)

      • kulmat

        Hei matkaopas ja muut,

        Olemme lähdössä 24.12 Hammamettiin ja Le Hammamet hotelliin. Olemme tietoisia viileistä ilmoista. Mutta millainen mahtaa olla päivällä Saharan lämpötila? Päällä on kuitenkin fleecet kun lähdemme matkaan Suomesta.
        Tietääkö kukaan millainen syvyys on sisäuima-altaassa. Täytyy ehkä ottaa kellukkeet mukaan, vaikka 9v tyttö onkin uimataitoinen.7v poika osaa uida vain vähän.
        Tuleeko edullisemmaksi mennä omatoimisesti eläinpuistoon taksilla? Mahtaako eläinpuisto ylipäänsä olla auki joulukuussa?
        Ruoasta.Salmonellan saa kuulemma helposti jos vähänkään on varomaton. Millaisia kokemuksia?Iskeekö ripuli helposti?
        Millaiset on lääkäripalvelut ja terveydenhuollon taso? Miehelläni on sydänsairaus. Toivottavasti kaikki menee kaikilla hyvin.Helle ei ainakaan kiusaa.


    • Sää ja Mää

      Onkohan nää tiedot paljo jo muuttuneet. Sää tiedot kai ainakin pitää paikkansa.

    • Samilahti

      näin on varmaan Sousseen 27.4.2012.

    • Sousseeen taas 4. ke

      Sousse on kiva paikka. Muuten uutta Matkaoppaat sarjaa tehdään tällä hetkellä Tunisian Soussesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe