atsalea

onko kenelläkään vinkkiä kuinka saadaan pidettyä atsalea elävänä
Ilmianna
Jaa

3 Vastaustaainakaan päästä missään vaiheessa kuivumaan, eli mieluummin vaikka pikkuisen vettä aluslautasella kokoajan, tosin viisaammat sanovat että ei saa jatkuvasti vettä seisottaa, mutta oma kokemukseni on, että mieluummin niin kuin että pääsee vahingossa kuivamaan.
Ilmianna
Jaa
Atsalea kannattaa kastella siten että se upotetaan vesiastiaan hetkeksi n. 15 min. niin että vesi ei kuitenkaan yllä purkin yläreunan yli.

Kun kasvin turvepaakku on vetänyt itseensä riittävästi kosteutta, se nostetaan pois vesiasitasta ja annetaan ylimääräisen veden valua pois.

Jos tassille jää vielä vettä se kannattaa poistaa koska muuten se mädättää juuristoa. Atsalea on alunperin suokasvi joten se viihtyy suht kosteassa mutta ei kuitenkaan täysin märässä maassa.

Liika lämpö saattaa edistää kukintaa joten jos mahdollista kasvi kannattaa pitää viileässä paikassa. Kukinta kestää noin kuukauden puolitoista hyvässä hoidossa. Uudelleen kukitus vaatii jo ammattimaiset tilat.
Ilmianna
Jaa
Atsalea vaatii säännöllisen kastelun. Vesi saa olla happamahkoa, mieluiten sade- tai järvivettä. Kotiseutunsa elinolosuhteista johtuen atsalea pitää kosteasta ilmasta ja suihkuttamisesta. Muista kuitenkin varoa atsalean kukkia, sillä ne eivät kestä vettä.
Atsalea viihtyy parhaiten puolivarjossa ja mieluiten viileähkössä paikassa.

Jos atsalea pääsee kuivumaan liikaa, se tiputtaa lehtiään. Upota kukka tällöin saaviin, niin että juuripaakku on myös upoksissa. Anna kukan imeä vettä jonkin aikaa ja nosta takaisin omaan astiaansa.

Atsalean voi istuttaa ulos puutarhaan yöpakkasten mentyä. Puolivarjoinen ja suojainen kasvupaikka on atsalealle paras. Käytä kalkitonta turvemultaa ja muista olla tarkkana kastelun suhteen.

Atsalea ei kestä talveamme ulkona puutarhassa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

atsalea

onko kenelläkään vinkkiä kuinka saadaan pidettyä atsalea elävänä

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta