Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

selkä ja tukkoisuus

kyllästynyt

hei kanssaveljet ja -sisaret ! Onko kellään kokemuksia nenän alueen tukkoisuudesta, jonka voimakkuus vaihtelee selän "jumittumisen" myötä ? Itselläni huomaan, että selän ja niskankin mennessä jumiin nenäni menee aivan tukkoon, ja muutenkin tulee tosi huono olo ahisaten yms. Kertokaahan kokemuksia, vai olenko ainoa, jolla on kokemusta moisesta.

Suuri kiitos kaikille vastanneille.

8

6565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kanssasisasr

      Enpä ole moiseen kiinnittänyt ennen huomiota, mutta voit vaikka olla oikeassakin!

      Mulla kanssa nenä melkeinpä jatkuvasti tukkoinen ja selkäkin (alaselkä) on vaivannut useimpia vuosia, milloin vähemmän ja milloin enemmän.
      Rintaakin ahistaa, kun rintalihakset ovat aivan lukossa. Niskatkin ovat jatkuvasti kipeinä!

      Mielenkiintoinen havainto kuitenkin sulla, joten lupaan alkaa tarkastelemaan tarkemmin niiden yhtäaikaisuutta!

    • samasta kärsivä

      ainoa. Olen vuosikaudet kärsinyt sekä ylä- että alaselkäkivuista ja niska-hartiakivuista. Olen huomannut jännän jutun: kun hieroo ja painelee niskaa (nenäni on myös usein tukossa, astmaakin joskus aiemmin epäilty) tietyistä kohdista, niin nenä aukeaa. Vaikka se olisi ollut kuinkakin tukossa (silloin kun nenän tukkoisuus ei johdu flunssasta) Joku yhteys näillä asioilla mielestäni on.

      • Lohis

        Tarkkailpaa myös, onko maitotuotteiden käytöllä mitään yhteyttä toiseen/molempiin?


      • kyllästynyt
        Lohis kirjoitti:

        Tarkkailpaa myös, onko maitotuotteiden käytöllä mitään yhteyttä toiseen/molempiin?

        kyllä maitotuotteet vaikuttaa, tosin itselläni onkin laktoosi-intoleranssi diagnosoitu jo yli 20 vuotta sitten. Samoja vaikutuksia on myös muilla ruoka-aineilla: lisäaineet, välillä kahvi salpaa hengityksen, suklaa vetää nielun tukkoon jne.

        ps. mikä siellä afrikassa onkaan piokien elellä, kun ei tarvitse tällaisia murheita mukanaan kantaa. Riittää kun pettua pöytään kantaa..=)


      • minä
        kyllästynyt kirjoitti:

        kyllä maitotuotteet vaikuttaa, tosin itselläni onkin laktoosi-intoleranssi diagnosoitu jo yli 20 vuotta sitten. Samoja vaikutuksia on myös muilla ruoka-aineilla: lisäaineet, välillä kahvi salpaa hengityksen, suklaa vetää nielun tukkoon jne.

        ps. mikä siellä afrikassa onkaan piokien elellä, kun ei tarvitse tällaisia murheita mukanaan kantaa. Riittää kun pettua pöytään kantaa..=)

        jännää kyllä minä mietin just tänään ihan samaa asiaa. jokin yhteys nuilla täytyy olla. niska hartiat ihan jumissa ja samoin nenä ja hengitys ei kulje kunnolla.


    • Meeria

      Minulla auttoi alexanderintekniikka ainakin hetkellisesti. Siinä vapautuu lihasjännityksiä selästä. niitä tosin on vielä jäljellä, mutta sillä on paljon vaikutusta koko hengitykseen ja myös nenän ja poskionteloiden seutuun. Kertokaa, jos muilla samoja havaintoja.

    • täälläkin

      Aika hyvin, olen muutaman tunnin etsinyt tässä tietoa, mikä voisi olla pielessä. Olen istumatyötä tekevä ihminen, niskat tietysti jumissa ja rutisevat ja ovat jännittyneet. Juuri nyt on kamala ruuhka ja istua saisi vaikka kellon ympäri. Mutta kun en pysty, tulee kamala olo, kun istun tunnin näytön äärellä. Nenä on tukossa, yskittää, huulet tuntuvat oudolta ja paine leuan alla ja niskassa, ylös noustessa se tunne vahvistuu entisestään. Jos kävelen ja menen vaikka lenkille, tunne on tipotiessään, mutta istupa pöydän ääreen ja nosta kädet näppäimistölle :)

      Kiitoksia tästä kirjoituksesta, minä olen luullut jo monta päivää, että kohta pää hajoaa tai tukehdun. Äsken otin antihistamiiniakin, mutta ei auttanut yhtään. Ja tosiaan niskani ovat jumissa .. Joten kai se vaan on lähdettävä ulos..

    • Selätän sut

      Melkein kymmen vuotta vanha aloittajan viesti mutta vasan kuitenkin, kun huomasin sattumalta viestisi. Toivottavasti tästä on sinulle apua vaikka viestistäsi on jo kauan aikaa.

      Oman kokemukseni perustella haluan vahvistaa, että tuntemuksesi ovat oikeat. Eikä missään tapauksessa kannata vähätellä tai liiaksi epäillä tuntemuksiaan.

      Minäkin olen koko ikäni kärsinyt ongelmista hengityksen kanssa ja lapsuudessa/nuoruudessa oli jatkuvaa nenän tukkoisuutta ja keuhkot olivat koko ajan ikään kuin rutussa ja rinnasta vihloi. Tuntuu, että yliherkkyyttääkin on esiintynyt milloin mistäkin. Sen vuoksi en ole koskaan kestänyt minkäänlaista rasittavaa tai hengästyttää liikuntaa/työtä vaan tärisin usein jo pelkästä ajatuksesta. Selkäkipujakin ja jumiutumistakin on ollut kaiken ikää. Liikkuvuus ja koordinaatoi ei ollut ollut järin hyviä, enkä ole missään ryhmäopetuksessa/liikunassa pysynyt mukana. Kaiken sen seurauksena olen saanut laiskan ja tyhmän leima sen monet kerrat.

      Vireystilani oli kroonisesti huono viime vuosiin saakka, ja se on hankaloittanut myös kaikkea opiskelua ja työtä. Käänne parempaan alkoi kuitenkin tapahtua muutama vuosi sitten, kun kieltäydyin hyväksymästä lääkäreiden ja muiden vähättelyä ja totesin että tuntemukseni ovat oikeat sanoi typerä lääkäri mitä sanoi.

      Koska mitään järkevää ja asiallista apua ei tarjottu, aloin radikaalisti kiskoa, repiä ja liikutella irti niitä paikkoja missä kipu, puristus tai sairastunut kohta kulloinkin tuntui. Sen seurauksena liioittelematta tuhansia ellei jopa kymmeniä tuhansia kertoja ranka liikahdellut paukkuen irti jumikohdista. Naksahdusten lisäksi tuntunut konkreettisesti kuinka tosiaan kohti puristuneet ja yhteenjumiutuneet kohdat ja sairastuneet rakenteet raksahdelleet ja murtuneet irti toisistaan. Kaiken tämän seurauksena olotila ja vireyskin alkanut parantua. Myös pään yläpuolella ja hartioilla ollut puristus ja painon tunne ovat vähentyneet.

      Välillä on tosin tuntunut, että saattanut mennä lapsikin pesuveden mukana, mutta tuskin tilanne on edennyt sen huonommaksi kuin jos olisi ollut ennen kaikkea tätä. Joka kerralla tilanne on ikään kuin "keventyt" hiukan, joten kyseessä on tuskin uusiutuvat "lukot" vaan rakenteellisten "virheiden"/vaurioiden korjaantuminen askel askeleelta.

      Oireisiini ei yksikään lääkäri ole minkäänlaista järkevää diagnoosia/apua yhdeltäkään lääkäriltä vaikka oireet ovat heikentäneet työkykyäni ja vaikeuttaneet oppimista (fyysinen/ajattelu). Mutta voin vakuuttaa, että yksikään lääkäri jos olisi itse siinä tilassa missä olin, ei kuvittelisi umpimähkäisen diagnoosinsa riittävän.

      Miten tämä kaikki liittyy sitten kertomaasi "tukkoisuuteen"... Eli mullakin ollut jatkuvasti sellaisia outoja "tukkoisuuden" tunteita, jotka saattavat ilmestyä yllättäen ja huomaamatta. Aikaisemmin en osannut niitä edes tunnistaa vaan olivat lähinnä "jokapäiväinen olotila". Kerran sängyllä maatessani ja etsiessäni selälleni hyvää asentoa huomasin, että pitkittäessäni selälleni miellyttävää asentoa, molemmin puolin jossakin poskiontelon tienoilla jotkin tiehyt ikään kuin avautuivat. Miellyttävän raikas ilma tuntui virtaavan. Lisäksi alhaalla lannerangassa tuntui olevan kipeitä rakenteita, jotka hankasivat ikävästi toisiaan ja liikkuivat tuntemukseni mukaan epänormaalisti. Kuitenkin siihen kohtaan keskittymällä ja niitä asettelemalla selkä tuntui asettuvan vähitellen paremmin rintarankaa myöten. Tällä tavalla olen onnistunut rentouttamaan nyt jo useamman kerran, ja vaikka parempaan on menty niin poikkeamat rangassa lienee loppuelämän murhe.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe