Ruusufinni ja Roaccutan!

miina

Olen karsinyt ruusufinnista jo2 vuotta ja se ajaa mut tosi epatoivoiseksi, joskus tekis mieli kuolla jos taa tauti ei koskaan parane. Kaikkea muuta on koitett paitsi roaccutania ja kysynkin etta kannattaako se ruusufinniin vai paheneeko vaan entisestaan, kannattaako ottaa riskia?

auttakaa...

35

39907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtalotoveri

      Itsellä myös ruusufinni nenässä. En ole varma, mutta mitä olen lueskellut ja kuunnellut ihmisiä niin tuntuu että ruusufinnejäkin olisi eri tyyppisiä. esim. joillekkin ei sovi rozex voide sitten ollenkaan ja joillakin se parantaa hyvin jne. Joillakin auttaa joku toinen kun taas toisella se saattaa pahentaa. Itsekkin olen kokeillut vaikka mitä (mm. roaa), mutta ei tepsinyt. TOSIN johtui varmaan siitä että vedin kuurin kun oli vielä aurinkoista ja tuli melkolailla auringossa oltua mikä ei ainakaan helpottanut tilannetta. Alussa muistaakseni puski talia jonkun verran ulos kuitenkin. Nyt menossa (taas) tetralysal kuuri ja rozexia päälle. Tuo rozex todella näyttäisi auttavan ja vaalentavan tehokkaasti minulla. Ajattelin tätä yhdistelmää kokeilla kolmisen kuukautta ja sitten jatkaa rozexilla ja vaihtaa roaan jos ei ole toiminut. Semmoinen pikkujuttu vielä että tyynynliina kannattaa vaihtaa joka toinen tai joka kolmas päivä, sillä MINUNLLA ainakin yöllä tuntuu aina vähän huononevan tuo nenän kunto kun aamulla herää. Mutta tsemppiä! Ja jos täällä on rosaceasta parantuneita niin kirjotelkaa ihmeessä miten ja kauanko meni että lähti!

      www.rosacea.org (virallinen rosacea sivusto)

      • Ida

        Millainen on ruusufinni?


      • kukassa
        Ida kirjoitti:

        Millainen on ruusufinni?

        Itselläni puhkesi ruusufinni,kun olin 26v.Se alkoi,kun tuli samaan aikaan työttömyys,avioero,yksinhuoltajuus ja paikkakunnan vaihto tuntemettomalle paikkakunnalle.Luultavasti sen puhkaisi siis stressi.Iho tuli näpyille,punotti ja kutisi mielettömästi.Yritin olla raapimatta,mutta raavin naamaani öisin unissani.Sain siihen rasvaa ja minulla epäiltiin pehmytkudosreumaa.Rasva ei auttanut mitään.Koepala otettiin,mutta siitä ei löytynyt mitään.Kokeiltiin apocyclin nimistä lääkettä muutaman kuukauden mittaisena kuurina.Se hieman helpotti,mutta sitten se kuuri loppui.Oireet tuli takaisin ja pääsin paremman lääkärin puheille.Hän sanoi,ettei muutaman kuukauden kuuri vaikuta vielä mitään ja määräsi vuoden kuurin apocycliniä.Se auttoi ja diagnoosi oli siis ruusufinni,eli rosacea.Olen syönyt lääkettä jo muutaman vuoden ja syön sitä nähtäväsi yhden tabletin päivässä elämäni loppuun asti.


      • Kuuskasi

        Joitain vuosia takaperin stressasin ja päänahkani alkoi kutisemaan ja sinne nousi todella kutiavia "pahkuroita". Samalla hiukseni alkoivat lähteä normaalia runsaammin. Sain oireisiin monien tutkimuskertojen jälkeen Apocyklinia ja oireet alkoivat kadota. Vuoden kuurin jälkeen lopetin ja olen pärjännyt n. 4 vuotta ilman oireita. Nyt alkoi taas oireilu ja ihoni kutisee mm. kaulan alueelta ja päänahka tosi arka. Kukaan ei ole sanonut, että tämä olisi ruusufinni. Voisiko olla? Tekeekö aurinko "hallaa" ruusufinnille? Olisiko päänahkaan jotain linimenttiä, joka pysäyttää hiustenlähdön???


      • keliakin vielä?
        Kuuskasi kirjoitti:

        Joitain vuosia takaperin stressasin ja päänahkani alkoi kutisemaan ja sinne nousi todella kutiavia "pahkuroita". Samalla hiukseni alkoivat lähteä normaalia runsaammin. Sain oireisiin monien tutkimuskertojen jälkeen Apocyklinia ja oireet alkoivat kadota. Vuoden kuurin jälkeen lopetin ja olen pärjännyt n. 4 vuotta ilman oireita. Nyt alkoi taas oireilu ja ihoni kutisee mm. kaulan alueelta ja päänahka tosi arka. Kukaan ei ole sanonut, että tämä olisi ruusufinni. Voisiko olla? Tekeekö aurinko "hallaa" ruusufinnille? Olisiko päänahkaan jotain linimenttiä, joka pysäyttää hiustenlähdön???

        Kuulostaa tutulta! mulla työstressistä luultavasti n. 3 v sitten tuli samanlaiset oireet ja hiuksia lähti pirusti. Siihen auttoi kyllä vähän sitten hilseshampoot. Sen jälkeen olen kärsinyt ruusufinnistä, vaikka lääkäri diagnostisoi sen suunympärysihottumaksi, mutta mitä nyt olen lukenut, niin ruusufinniltä nämä paiseet, punoitus, kutina, kuumoitus, silmäoireet (kuivuus, punaisuus, näppylät, ärtymys) ja edelleen muuten myös päänahan ongelmat vaikuttavat.

        Olen nyt monta tuntia surffannut netistä ja kaikenlaisia lääkkeitä ja ohjeita on tullut vastaan. KErran söin jo 3 kk:n antibioottikuurin, ja se vähän auttoi, mutta vaivat palasivat taas pian. Ja eihän se voi olla terveellistä syödä antibiootteja kuukausikaupalla, ja hirveä hiivakintuli alapäähän eli valkovuotoa ja kutinaa.

        Nyt aion tutkia keliakia-mahdollisuutta, kun mm. aina myös väsyttää ja on voimaton olo. Lisäksi aion kokeille jonkun ehdottamaa tyrnimehua ja/tai tyrnivoiteita/-öljyä. Sen jälkeen ehkä voisi kokeilla Bion- tai Exuviance-tuotteita, jotka kyllä varmaan ovat aika kalliita. Tuo keliakia kuulostaa kyllä pelottavalta hoitamattomana. Onko tosiaan niin, että nykyään se voidaan helposti todeta verikokeella? Onko jollain kokemuksia ruusufinnin ja keliakian yhteydestä?


      • kohta neitipekkatiilikainen...

        Minulla alkoi vaiva n.5 v sitten, Tetralysal auttoi aluksi muttei enää. Täytty etsä uutta apua esim. a-vitmiinjohdos isotretinoinista on joillekin ollut apua ja aion itsekin yrittää sitä.


      • tällainen on ruusu
        Ida kirjoitti:

        Millainen on ruusufinni?

        Ruusufinni on sitkeä tauti.Punoittava iho näppyineen.Mustapäät puuttuvat joka erottaa taudin esim.aikuisiän aknesta. Mikään ei auta ja joskus iho voi tuntua paremmalta kunnes... ruusutarha taas kukkii!Ei tiedetä mistä tulee ja millä lähtee. Minulla nyt eka roacuttankuuri meneillään ja tuntuu purevan hyvin. Näpyt häipyneet ja lievä punotus jäljellä jota ei pois kuulemma saa muulla kun laserilla (kallista!). kestän tämän punotuksen kun saan sen puuterilla peittoon.finnit ja näpyt sensijaan rasittivat todella!!! kokeilkaa hyvät ihmiset roacuttania vaikka kuinka peloitellaan sivuvaikutksineen ym. niin kyllä kannattaa! kaikissa lääkkeissä on sivuvaik.tässä ehkä enemmän mutta tuskin esteenä kun meidän tiukka eu-säännöstökin sen sallii.


      • Pirkko

        Kysy lääkäriltä Isotretinoin ratiopharm lääkettä niin kyllä auttaa


    • Punakynä

      Kokeile ihmeessä, se on ollut minulle ainoa lääke, joka oikeasti auttaa!

    • paranrunut

      Roaccutan on ainut lääke joka auttaa. Taistelin vaivan kanssa vuosia.

      • Tätönen

        Roaccutania saa vain kuukauden annoksen kerrallaan ja sitäkin vain kun onnistuu löytämään lääkärin, joka suostuu määräämään sitä ilman sterilisaatiota. Tästä on kiittäminen katolisia EU-maita. Hommasta tulee sitten varsin hauskaa, kun sitä joutuu syömään elämänsä loppuun asti. Jos et onnistu sopimaan lääkärin kanssa mitään sääntöjen vastaista järjestelyä, ravaat ihotautilääkärillä kerran kuussa á 6o euroa toimistokulut.


    • roasta apu

      Kärsin ruusufinnistä 2vuotta ja hakeuduin yksityiselle ihot.lääkäriin. aloitettiin tetrasykliinillä 2kk kuuri, ei mitään apua. Nyt roacuttan 1kk syötynä ja iho huomattavasti parempi.Sivuvaikutuksina kasvojen ihon kuivuus ja huulten kuivuus. Olen sietänyt kuurin hyvin eikä minun ihot.lääkäri kyseenalaistanut kuurin aloittamista vaikka olen fertiilissä iässä oleva nainen.

    • veetee

      Mulla alkoi acne joskus 12-vuotiaana. 16-vuotiaana kävin ekan kerran ihotautilääkärillä. Sain hoidoksi mm. benzoylperoksidia sisältävää voidetta ja antibiootteja. Kävin vuosia SUP-valohoidossa. Välillä acne hellitti ja iho näytti siedettävältä. Sain myös muutaman roaccutan-kuurin, jotka aina auttoivat jopa muutamaksi kuukaudeksi.

      Vihdoin joskus 35-vuotiaana acne vähän alkoi laimeta ja elin toivossa, että ennen ihoni rypistymistä, voisin hetken nauttia melkein normaalista ihosta. Samaan aikaan kuitenkin couperosa lisääntyi ja olin koko ajan punakka ja laikukas.

      Eilen kävin työterveyslääkärillä ihmeteltyäni koko kevään vaivannutta näppyläaaltoa: näppylät ovat olleet valkopäisiä tai todella helakanpunaisia, niin ettei niitä meinaa saada piilon millään. Lääkäri määräsi heti antibioottikuurin ja voidetta. Saa nähdä, miten auttaa. Jos ei auta, menen ihotautilääkärille ja pyydän roaccutania. Uskon, että kannattaa ottaa riski ja kokeilla. Ilman aiempia roaccutan-kuureja olisin kärsinyt koko teini- ja aikuisiän acnesta.

      Ärsyttää todella, kun tuntuu, että olen aina hieman epäsiistin näköinen naaman punaisuuden ja röpelöisyyden vuoksi. Muuten olisin ihan kivan näköinen, mutta näppylät pilaavat ulkonäön.

      Harmittaa myös se, että näin jälkeenpäin huomaan, että ruusufinnin esiaste on ollut olemassa jo vuosikausia. Jo teininä punastelin ja olin saunan jälkeen parikin tuntia punainen. Pitkään olen välttänyt kovassa pakkasessa ulkoilua. Se jopa sattuu kasvoihini. Kosteusvoiteessani on aina suojakerroin. Benzoylperoksidi on varmasti pahentanut tilannetta, kuten myös teinivuosien kamalat ihonhoitotuotteet - kuka muistaa erittäin alkoholipitoisen Acnex-liuoksen ja kammottavan raapivan Kurolan-kuorintavoiteen? Olen muuten nyt 42-vuotias.

      • kutinaa?

        Kertokaahan, liittyykö tuohon ruusufinniin kutinaa?
        Ja onko teillä lääkärit aina pystyneet diagnosoimaan tautinne?
        Itse olen nyt kärsinyt iho-ongelmista noin 1,5 vuotta ja hiustenlähdöstä jo noin 4 vuotta.

        Ensin siis alkoi hiukset irrota runsaati. Nyt niistä on jäljellä ehkä noin 25 %. Kun "viisipiikkisellä" kampaa kutreja, on sormien välit joka vedon jälkeen hiuksia pullollaan.

        Sitten loppuvuodesta 05 ilmestyi ensin kuiva soikea ihottumaläiskä - kooltaan noin 1 cm * 2 cm
        otsalle, josta se suureni pikkuhiljaa ja muutti muotoaan. Seuraavaksi tajusin, että minulla oli keväällä 06 koko vasemman ohimon alueella hevosenkengän muotinen alue, joka oli selkeästi ihosta koholla - turvonneena ja helakan punaisena. Siitä se levisi alsapäin pitkin kasvojen reunoja. Viime tammikuussakin olin kuin pudonnut tulisille hiilille - kasvot todella punaiset, kuin palaneet - ja hirveä kutina ja selvästi kohonneita alueita kasvojen reunoilla. Kun tuo tulipunasuus rauhoittui muutaman päivän sisällä pahimmasta vaiheestaan, alkoi ne alueet kesiä - ihan kuin minulle olisi niihin tullut aivan uusia nahka.Ennen punaisuutta tuli myös sellaisia keskikovia paukamia, kuin finnejä, mutta niistä ei tullut märkää, vaan sellaista kudosnestettä ja olivat kipeitä. Tuollainen nyppy saattoi ärtyä niin, että iho punoitti jopa 5 sentin alueelta sen ympriltä. Niistä jäi syvät jäljet, eikä iho hankkinut parantua ollenkaan. Niihin muodotui rupi, mutta aina se aukesi uudelleen. Nyt olen saanut nuo suht kuntoon - mutta ruven todellinen parentuminen on vienyt jo puoli vuotta. Oikeastaan nämä näpyt tulivat jo paljon aiemmin ekoja kertoja - samoihin aikoihin kuin hiukset alkoivat irrota.

        Kävin ihotautilääkärillä viime tammikuussa - siihen aikaan alkoi oireet levitä kasivarsiin.

        Ensin muodostui kultaisen ranneketjun alle ikään kuin nikkeliallergiaa - pieniä kutiavia vesikelloja, jotka rupeutui. Silloin poistin kaikki kultakorut. Sitten tuli toiseen käsivasteen noin 5 cn ranteen yläpuolella samanlaisia pieniä kutisevia kelloja - jotka hävisivät jonkin ajan kuluttua. Niitä kasvoissa olleita "paiseita" ilmeistyi muutama myös käteen, ja ne eivät ole vieläkään kunnossa täysin. Nyt ihottuma on oikeastaan vain siis käsivarsissa - kasvot paljon paremmat kuin talvella. Ihottuma alue on nyt siis ranteen ja kyynerpään välillä - ei muualla kehossa. Ihottuma välillä turpoaa selvästi terveestä ihosta koholle , ja kutisee mielettömästi - suihkussa käsille valuva vesi saa hampaat irvessä raapimaan ihoa.

        Toiseen käsivarteen on myös tullut sellainen ruskea pilkkumainen pigmettialue - samanlaista pigmettiä on mieheni laskimotukoshoidon jälkeen jäänyt jalkaan.

        Viikko sitten käsien ihottumaan tuli aivan uusi oire - ne alkoivat kihelmöimään kovasti ja pisteli ja turposi jälleen (tota turvotusta on kuitenkin joka päivä, mutta välillä siis enemmän, välillä vähemmän) ja kuumotti kovasti.
        Menin terveyskeskuslääkärille, kun ajattelin, että tämä on verisuonistosta johtuvaa.
        Senkka otettiin ja se oli 4 - eli aivan normaali, vaikka kädet vaikuttivat tulehtuneilta.

        Nämä lääkärit sen paremmin kuin ihotautilääkäritkään eivät ole keksineet, mistä tämä johtuu - ainoa diagnoosi, jonka olen saanut, on nikkeliallergia, josta ihotautilääkäri totesi, että tuskin on kavojen ihottuman syynä. Allergiantestit otettu ja histamiini veressä 4 (normaali on alle 100 lukema) Laktoosit ja keliakiat otettu - ei vikaa niissä. Prick-testit normaalit ja metallilevytesteistä ainoastaan nikkeli aiheutti reaktion.

        Siihen aikaan kun hiukset alkoivat irrota - oli kutinaa myös päänahanssa - mitään täysin kaljuja kohtia ei kuitenkaan ole, vaan hiukset ovat irronneet tasaisesti. Tosin minulla on nykyään (ollut viime syksystä asti) aivan valtaisia uusine hiuksien kasvuvaihe. Koko päälaki on täynnä pieniä lyhkäsiä karvoja, jopa parturini sanoi, ettei ole moista ennen nähnyt. Olen ajatellut, että tuo hiuskasvu johtuu ravinnonlisistä joita aloin käyttämään, mutta irtoamista tapahtuu koko ajan runsaasti kuitenkin.

        Minun on todella vaikea hyväksyä, että tähän iho-ongelmaan ei löytyisi syytä...pakkohan sen on jostain johtua. Onko kellään samanlaisia kokemuksia kuin minulla? Ja onko löytynyt diagnoosia?


      • ja hermot loppuu
        kutinaa? kirjoitti:

        Kertokaahan, liittyykö tuohon ruusufinniin kutinaa?
        Ja onko teillä lääkärit aina pystyneet diagnosoimaan tautinne?
        Itse olen nyt kärsinyt iho-ongelmista noin 1,5 vuotta ja hiustenlähdöstä jo noin 4 vuotta.

        Ensin siis alkoi hiukset irrota runsaati. Nyt niistä on jäljellä ehkä noin 25 %. Kun "viisipiikkisellä" kampaa kutreja, on sormien välit joka vedon jälkeen hiuksia pullollaan.

        Sitten loppuvuodesta 05 ilmestyi ensin kuiva soikea ihottumaläiskä - kooltaan noin 1 cm * 2 cm
        otsalle, josta se suureni pikkuhiljaa ja muutti muotoaan. Seuraavaksi tajusin, että minulla oli keväällä 06 koko vasemman ohimon alueella hevosenkengän muotinen alue, joka oli selkeästi ihosta koholla - turvonneena ja helakan punaisena. Siitä se levisi alsapäin pitkin kasvojen reunoja. Viime tammikuussakin olin kuin pudonnut tulisille hiilille - kasvot todella punaiset, kuin palaneet - ja hirveä kutina ja selvästi kohonneita alueita kasvojen reunoilla. Kun tuo tulipunasuus rauhoittui muutaman päivän sisällä pahimmasta vaiheestaan, alkoi ne alueet kesiä - ihan kuin minulle olisi niihin tullut aivan uusia nahka.Ennen punaisuutta tuli myös sellaisia keskikovia paukamia, kuin finnejä, mutta niistä ei tullut märkää, vaan sellaista kudosnestettä ja olivat kipeitä. Tuollainen nyppy saattoi ärtyä niin, että iho punoitti jopa 5 sentin alueelta sen ympriltä. Niistä jäi syvät jäljet, eikä iho hankkinut parantua ollenkaan. Niihin muodotui rupi, mutta aina se aukesi uudelleen. Nyt olen saanut nuo suht kuntoon - mutta ruven todellinen parentuminen on vienyt jo puoli vuotta. Oikeastaan nämä näpyt tulivat jo paljon aiemmin ekoja kertoja - samoihin aikoihin kuin hiukset alkoivat irrota.

        Kävin ihotautilääkärillä viime tammikuussa - siihen aikaan alkoi oireet levitä kasivarsiin.

        Ensin muodostui kultaisen ranneketjun alle ikään kuin nikkeliallergiaa - pieniä kutiavia vesikelloja, jotka rupeutui. Silloin poistin kaikki kultakorut. Sitten tuli toiseen käsivasteen noin 5 cn ranteen yläpuolella samanlaisia pieniä kutisevia kelloja - jotka hävisivät jonkin ajan kuluttua. Niitä kasvoissa olleita "paiseita" ilmeistyi muutama myös käteen, ja ne eivät ole vieläkään kunnossa täysin. Nyt ihottuma on oikeastaan vain siis käsivarsissa - kasvot paljon paremmat kuin talvella. Ihottuma alue on nyt siis ranteen ja kyynerpään välillä - ei muualla kehossa. Ihottuma välillä turpoaa selvästi terveestä ihosta koholle , ja kutisee mielettömästi - suihkussa käsille valuva vesi saa hampaat irvessä raapimaan ihoa.

        Toiseen käsivarteen on myös tullut sellainen ruskea pilkkumainen pigmettialue - samanlaista pigmettiä on mieheni laskimotukoshoidon jälkeen jäänyt jalkaan.

        Viikko sitten käsien ihottumaan tuli aivan uusi oire - ne alkoivat kihelmöimään kovasti ja pisteli ja turposi jälleen (tota turvotusta on kuitenkin joka päivä, mutta välillä siis enemmän, välillä vähemmän) ja kuumotti kovasti.
        Menin terveyskeskuslääkärille, kun ajattelin, että tämä on verisuonistosta johtuvaa.
        Senkka otettiin ja se oli 4 - eli aivan normaali, vaikka kädet vaikuttivat tulehtuneilta.

        Nämä lääkärit sen paremmin kuin ihotautilääkäritkään eivät ole keksineet, mistä tämä johtuu - ainoa diagnoosi, jonka olen saanut, on nikkeliallergia, josta ihotautilääkäri totesi, että tuskin on kavojen ihottuman syynä. Allergiantestit otettu ja histamiini veressä 4 (normaali on alle 100 lukema) Laktoosit ja keliakiat otettu - ei vikaa niissä. Prick-testit normaalit ja metallilevytesteistä ainoastaan nikkeli aiheutti reaktion.

        Siihen aikaan kun hiukset alkoivat irrota - oli kutinaa myös päänahanssa - mitään täysin kaljuja kohtia ei kuitenkaan ole, vaan hiukset ovat irronneet tasaisesti. Tosin minulla on nykyään (ollut viime syksystä asti) aivan valtaisia uusine hiuksien kasvuvaihe. Koko päälaki on täynnä pieniä lyhkäsiä karvoja, jopa parturini sanoi, ettei ole moista ennen nähnyt. Olen ajatellut, että tuo hiuskasvu johtuu ravinnonlisistä joita aloin käyttämään, mutta irtoamista tapahtuu koko ajan runsaasti kuitenkin.

        Minun on todella vaikea hyväksyä, että tähän iho-ongelmaan ei löytyisi syytä...pakkohan sen on jostain johtua. Onko kellään samanlaisia kokemuksia kuin minulla? Ja onko löytynyt diagnoosia?

        Löysin vasta nyt tämän keskustelun hakiessani vastauksia omiin iho ongelmiini ja on kulunut jo paljon aikaa tuosta kirjoituksestasi, mutta oireet kyllä tunnistan. Kutisee, suorastaan polttaa kaulaa, niskaa ja ylä vartaloa, ( ei niinkään kasvoja )iho on tulipunainen ja huomattavan kokollaan, aukeaa ja märkii,hiusrajaa, kaulalle ja korvien taakse tulee todella kipeitä paukamia. Silmät kuivuvat ja luomien iho kesii. Iho aukeaa ajoittain myös muualta, nilkoista, käsivarsista, ja pepun päältä, alaselästä. Hiukset ovat lähteneet useaan kertaan, päänahka kutisee, hirvittävä väsymys, jano, ja kohta masennuskin uuvuttavat. Uusin tai uusinut vaiva ovat nyt myös nivelkivut ja uni ongelmat. Olen syönyt Apocyclin kuurin ( 3 kk ) jo aikaisemmin ja nyt on uusi meneillään, ensimmäinen kerta auttoi moneksi vuodeksi. Nykyisin käyn säännöllisesti Ihotauti lääkärillä, oireita yritetään hoitaa , mikään ei oikein auta, Rosazolista ei mitään apua, voiteita on kokeiltu jos jonkinlaisia. Kosteusvoiteet ( apteekin ) kaikkein pahimmat, iho ikään kuin tukkeutuu ja alkaa hehkumaan sisältä. Vaiva on määritelty ruusufinniksi, ja on TODELLA kiusallinen ja väsyttävä, tämän kanssa tahtoo loppua puhti.


      • naama kukkii
        ja hermot loppuu kirjoitti:

        Löysin vasta nyt tämän keskustelun hakiessani vastauksia omiin iho ongelmiini ja on kulunut jo paljon aikaa tuosta kirjoituksestasi, mutta oireet kyllä tunnistan. Kutisee, suorastaan polttaa kaulaa, niskaa ja ylä vartaloa, ( ei niinkään kasvoja )iho on tulipunainen ja huomattavan kokollaan, aukeaa ja märkii,hiusrajaa, kaulalle ja korvien taakse tulee todella kipeitä paukamia. Silmät kuivuvat ja luomien iho kesii. Iho aukeaa ajoittain myös muualta, nilkoista, käsivarsista, ja pepun päältä, alaselästä. Hiukset ovat lähteneet useaan kertaan, päänahka kutisee, hirvittävä väsymys, jano, ja kohta masennuskin uuvuttavat. Uusin tai uusinut vaiva ovat nyt myös nivelkivut ja uni ongelmat. Olen syönyt Apocyclin kuurin ( 3 kk ) jo aikaisemmin ja nyt on uusi meneillään, ensimmäinen kerta auttoi moneksi vuodeksi. Nykyisin käyn säännöllisesti Ihotauti lääkärillä, oireita yritetään hoitaa , mikään ei oikein auta, Rosazolista ei mitään apua, voiteita on kokeiltu jos jonkinlaisia. Kosteusvoiteet ( apteekin ) kaikkein pahimmat, iho ikään kuin tukkeutuu ja alkaa hehkumaan sisältä. Vaiva on määritelty ruusufinniksi, ja on TODELLA kiusallinen ja väsyttävä, tämän kanssa tahtoo loppua puhti.

        Kannan minäkin korteni kekoon. 90-luvun alussa sain aluksi sinkkipastaa, joka ei auttanut mihinkään. Ihotautilääkäri ei ollut oikein kiinnostunut asiasta. Elämästäni meni kymmenen vuotta ruusufinnin kanssa välillä oli todella pahannäköinen ja välillä aavistus parempi. 2000-luvun alussa yksi tk-lääkäri sitten sattui kysymään, että jospa hän lähettäisi minut ihotautilääkärille. Olin vähän epäileväinen löytyisikö apua. Kas kummaa sain todella hyvät lääkkeet, joita söin kolme kuukautta. Iho oli kuin uudesti syntynyt, kehtasi peräti katsoa peiliin. Sain olla ruusufinniltä 6-vuotta rauhassa ja nyt viimeisen vuoden aikana olen sitten ollut koekaniinina. Olen kokeillut kaikenlaista se lääke mikä auttoi 6-vuotta sitten on poistunut markkinoilta. Nyt tuntuu siltä, että silmätkin ovat alkaneet reagoida jollain tavalla. Silmät rähmii ja on välillä kirvelyn ja kuivuuden tunnetta. Nyt olen ajatellut, josko sitä lähtisi vielä kokeilemaan Roaccutania? Oisko kellään mitään ehotuksia.


      • Nimetön
        ja hermot loppuu kirjoitti:

        Löysin vasta nyt tämän keskustelun hakiessani vastauksia omiin iho ongelmiini ja on kulunut jo paljon aikaa tuosta kirjoituksestasi, mutta oireet kyllä tunnistan. Kutisee, suorastaan polttaa kaulaa, niskaa ja ylä vartaloa, ( ei niinkään kasvoja )iho on tulipunainen ja huomattavan kokollaan, aukeaa ja märkii,hiusrajaa, kaulalle ja korvien taakse tulee todella kipeitä paukamia. Silmät kuivuvat ja luomien iho kesii. Iho aukeaa ajoittain myös muualta, nilkoista, käsivarsista, ja pepun päältä, alaselästä. Hiukset ovat lähteneet useaan kertaan, päänahka kutisee, hirvittävä väsymys, jano, ja kohta masennuskin uuvuttavat. Uusin tai uusinut vaiva ovat nyt myös nivelkivut ja uni ongelmat. Olen syönyt Apocyclin kuurin ( 3 kk ) jo aikaisemmin ja nyt on uusi meneillään, ensimmäinen kerta auttoi moneksi vuodeksi. Nykyisin käyn säännöllisesti Ihotauti lääkärillä, oireita yritetään hoitaa , mikään ei oikein auta, Rosazolista ei mitään apua, voiteita on kokeiltu jos jonkinlaisia. Kosteusvoiteet ( apteekin ) kaikkein pahimmat, iho ikään kuin tukkeutuu ja alkaa hehkumaan sisältä. Vaiva on määritelty ruusufinniksi, ja on TODELLA kiusallinen ja väsyttävä, tämän kanssa tahtoo loppua puhti.

        Itse olen jättänyt pois kaikki kasvovoiteet vaikka ihoni on kuiva/atopiaan taipuvainen. Suurin osa ETENKIN apteekin kosteusvoiteita sisältää mineraaliöljyjä ja säilöntäaineita (pahimpia ovat parabeenit ja BHA ja BHT) jolle ihoni reagoi hilseilemällä ja senjälkeen ihohuokoset tukkeutuvat ja tukkeuman kohdalle leviää yhdestä ruusufinni näpystä 5-10 lisää. Uusin yllätys oli se, kun levitin silmänympärysvoidetta (apteekista ostamaani jonka piti olla parabeenitonta ainakin) niin viikon kuluttua käytöstä silmänympärykset olivat aivan punaiset ja hilseilevät. Kaksi viikkoa hilseilystä, silmäni olivat kuin tulessa ja rutikuivat; tuntui että niitä täytyy pitää koko ajan kiinni.Toiseen silmään luomen alle kasvoi valtava patti. Ilmeisesti kasvojen hilseen kautta ruusufinni voi levitä mihin vain! Nyt patti silmässä kolmatta viikkoa mietin, että millekköhän lääkärille menisin...kaikki eivät tiedä ruusufinnistä, ja aikanaan olen minäkin kuullut vain sen selityksen, että "aiheuttajaa ei tunneta". Silloinen aisiantuntija käski käyttää mahdollisimman usein meikkivoidetta joka "suojaa ihoa". Käytin Tetralysalit, Rozexit ja tahkoin meikkivoidetta naamariin. Huomasin, että kun lopetin meikkaamisen, ihoni paiseet pienenivät.

        Masentaa lääketiede, kun yritetään korjata seurauksia tuntematta syitä. Olen kahden vuoden ajan ihoni kuivuuden takia kokeillut kaikkia mahdollisia kosteusvoiteita ja vihdoin tärppäsi uuden kosmetologin avulla, joka antoi kokeilupakkauksen seerumituotteesta jossa ei ole mitään lisä-väri-haju-säilöntäaineita. Näpyt eivät ole kokonaan pois mutta eivät paisu enää jättimäisiksi. Älkää ihmiset uskoko sokeasti voidemyyjiin. Myös apteekissa ollaan aika tietämättömiä voiteiden lisäaineista ja myydään "tämän pitäisi kyllä sopia herkimmällekin iholle" -periaatteella kaikkea. Ottakaa itse selvää mitä kosteusvoiteet sisältävät, vaikka työlästä se on mutta säästyy pitkä penni...tai sentti.

        Myös kosmetologeja on kaikenlaisia. Eräs aikanaan päätti topakasti että "sinulla on selvästi akneen taipuvainen iho" ja teki ihostani vielä kamalamman näköisen väärillä tuotteilla/hoidolla vaikka kerroin että ihoni on aina ollut kuiva ja herkkä. Onneksi tajusin käydä ihotautilääkärillä diagnosoimassa ihoni. Enää en anna kosmetologien ronkkia naamaani.

        Kahvi muuten pahentaa ruusufinniä omalla kohdallani, mutta pimeään aikaan vaikeata elää aamupuolikuudelta ylös- rytmiä ilman kofeiinia.

        Osaako joku neuvoa mistä löytää Turusta ruusufinniin perehtyneen ihotautilääkärin? Tämä silmien paisuminen alkaa olemaan jo vähän liikaa. Työterveyslääkäri kuittasi silmänpaisumukseni kysymällä "käytätkö ripsiväriä"? (jota en ole puoleen vuoteen käyttänyt, enkä juuri mitään muutakaan meikkiä kun iho visvaa niin ei tee mieli)

        Stressi on muuten huono selitys tälle taudille, koska 20-25 vuotiaana minulla ei ollut mitään iho-ongelmia vaikka oli kamala riittääkörahat-stressi koko ajan päällä.Tauti puhkesi 30-vuotiaana (Nyt 33v)

        Ihanaa kun täällä voi jakaa naama-ahistustaan ja huomaa ettei ole yksin probleemansa kanssa :)


      • Nimetön
        kutinaa? kirjoitti:

        Kertokaahan, liittyykö tuohon ruusufinniin kutinaa?
        Ja onko teillä lääkärit aina pystyneet diagnosoimaan tautinne?
        Itse olen nyt kärsinyt iho-ongelmista noin 1,5 vuotta ja hiustenlähdöstä jo noin 4 vuotta.

        Ensin siis alkoi hiukset irrota runsaati. Nyt niistä on jäljellä ehkä noin 25 %. Kun "viisipiikkisellä" kampaa kutreja, on sormien välit joka vedon jälkeen hiuksia pullollaan.

        Sitten loppuvuodesta 05 ilmestyi ensin kuiva soikea ihottumaläiskä - kooltaan noin 1 cm * 2 cm
        otsalle, josta se suureni pikkuhiljaa ja muutti muotoaan. Seuraavaksi tajusin, että minulla oli keväällä 06 koko vasemman ohimon alueella hevosenkengän muotinen alue, joka oli selkeästi ihosta koholla - turvonneena ja helakan punaisena. Siitä se levisi alsapäin pitkin kasvojen reunoja. Viime tammikuussakin olin kuin pudonnut tulisille hiilille - kasvot todella punaiset, kuin palaneet - ja hirveä kutina ja selvästi kohonneita alueita kasvojen reunoilla. Kun tuo tulipunasuus rauhoittui muutaman päivän sisällä pahimmasta vaiheestaan, alkoi ne alueet kesiä - ihan kuin minulle olisi niihin tullut aivan uusia nahka.Ennen punaisuutta tuli myös sellaisia keskikovia paukamia, kuin finnejä, mutta niistä ei tullut märkää, vaan sellaista kudosnestettä ja olivat kipeitä. Tuollainen nyppy saattoi ärtyä niin, että iho punoitti jopa 5 sentin alueelta sen ympriltä. Niistä jäi syvät jäljet, eikä iho hankkinut parantua ollenkaan. Niihin muodotui rupi, mutta aina se aukesi uudelleen. Nyt olen saanut nuo suht kuntoon - mutta ruven todellinen parentuminen on vienyt jo puoli vuotta. Oikeastaan nämä näpyt tulivat jo paljon aiemmin ekoja kertoja - samoihin aikoihin kuin hiukset alkoivat irrota.

        Kävin ihotautilääkärillä viime tammikuussa - siihen aikaan alkoi oireet levitä kasivarsiin.

        Ensin muodostui kultaisen ranneketjun alle ikään kuin nikkeliallergiaa - pieniä kutiavia vesikelloja, jotka rupeutui. Silloin poistin kaikki kultakorut. Sitten tuli toiseen käsivasteen noin 5 cn ranteen yläpuolella samanlaisia pieniä kutisevia kelloja - jotka hävisivät jonkin ajan kuluttua. Niitä kasvoissa olleita "paiseita" ilmeistyi muutama myös käteen, ja ne eivät ole vieläkään kunnossa täysin. Nyt ihottuma on oikeastaan vain siis käsivarsissa - kasvot paljon paremmat kuin talvella. Ihottuma alue on nyt siis ranteen ja kyynerpään välillä - ei muualla kehossa. Ihottuma välillä turpoaa selvästi terveestä ihosta koholle , ja kutisee mielettömästi - suihkussa käsille valuva vesi saa hampaat irvessä raapimaan ihoa.

        Toiseen käsivarteen on myös tullut sellainen ruskea pilkkumainen pigmettialue - samanlaista pigmettiä on mieheni laskimotukoshoidon jälkeen jäänyt jalkaan.

        Viikko sitten käsien ihottumaan tuli aivan uusi oire - ne alkoivat kihelmöimään kovasti ja pisteli ja turposi jälleen (tota turvotusta on kuitenkin joka päivä, mutta välillä siis enemmän, välillä vähemmän) ja kuumotti kovasti.
        Menin terveyskeskuslääkärille, kun ajattelin, että tämä on verisuonistosta johtuvaa.
        Senkka otettiin ja se oli 4 - eli aivan normaali, vaikka kädet vaikuttivat tulehtuneilta.

        Nämä lääkärit sen paremmin kuin ihotautilääkäritkään eivät ole keksineet, mistä tämä johtuu - ainoa diagnoosi, jonka olen saanut, on nikkeliallergia, josta ihotautilääkäri totesi, että tuskin on kavojen ihottuman syynä. Allergiantestit otettu ja histamiini veressä 4 (normaali on alle 100 lukema) Laktoosit ja keliakiat otettu - ei vikaa niissä. Prick-testit normaalit ja metallilevytesteistä ainoastaan nikkeli aiheutti reaktion.

        Siihen aikaan kun hiukset alkoivat irrota - oli kutinaa myös päänahanssa - mitään täysin kaljuja kohtia ei kuitenkaan ole, vaan hiukset ovat irronneet tasaisesti. Tosin minulla on nykyään (ollut viime syksystä asti) aivan valtaisia uusine hiuksien kasvuvaihe. Koko päälaki on täynnä pieniä lyhkäsiä karvoja, jopa parturini sanoi, ettei ole moista ennen nähnyt. Olen ajatellut, että tuo hiuskasvu johtuu ravinnonlisistä joita aloin käyttämään, mutta irtoamista tapahtuu koko ajan runsaasti kuitenkin.

        Minun on todella vaikea hyväksyä, että tähän iho-ongelmaan ei löytyisi syytä...pakkohan sen on jostain johtua. Onko kellään samanlaisia kokemuksia kuin minulla? Ja onko löytynyt diagnoosia?

        Naamassani on ollut kolme vuotta ruusufinni ja: kyllä kutiaa. Tällä hetkellä poski ja leuka ihan vietävästi, mutta pystyn olemaan raapimatta koska ajatuskin noihin paiseisiin koskemisesta ällöttää. Joku totesi että tyynyliinaa on vaihdettava usein. Auttaisko lakananvaihtohysteria? Hysteeriseltä tää hygienia tyynyliinojen ja naamapyyhkeiden kohalla välillä tuntuu mutta kai se on pakko....


      • Rauhoittunut
        naama kukkii kirjoitti:

        Kannan minäkin korteni kekoon. 90-luvun alussa sain aluksi sinkkipastaa, joka ei auttanut mihinkään. Ihotautilääkäri ei ollut oikein kiinnostunut asiasta. Elämästäni meni kymmenen vuotta ruusufinnin kanssa välillä oli todella pahannäköinen ja välillä aavistus parempi. 2000-luvun alussa yksi tk-lääkäri sitten sattui kysymään, että jospa hän lähettäisi minut ihotautilääkärille. Olin vähän epäileväinen löytyisikö apua. Kas kummaa sain todella hyvät lääkkeet, joita söin kolme kuukautta. Iho oli kuin uudesti syntynyt, kehtasi peräti katsoa peiliin. Sain olla ruusufinniltä 6-vuotta rauhassa ja nyt viimeisen vuoden aikana olen sitten ollut koekaniinina. Olen kokeillut kaikenlaista se lääke mikä auttoi 6-vuotta sitten on poistunut markkinoilta. Nyt tuntuu siltä, että silmätkin ovat alkaneet reagoida jollain tavalla. Silmät rähmii ja on välillä kirvelyn ja kuivuuden tunnetta. Nyt olen ajatellut, josko sitä lähtisi vielä kokeilemaan Roaccutania? Oisko kellään mitään ehotuksia.

        Lokakuussa sain ihotautilääkäriltä Apocyclin-nimistä lääkettä vuoden kuuriksi. Tällä hetkellä ihottumaa ei ole. Saa nähdä sitten kun kuuri loppuu...


      • ari
        naama kukkii kirjoitti:

        Kannan minäkin korteni kekoon. 90-luvun alussa sain aluksi sinkkipastaa, joka ei auttanut mihinkään. Ihotautilääkäri ei ollut oikein kiinnostunut asiasta. Elämästäni meni kymmenen vuotta ruusufinnin kanssa välillä oli todella pahannäköinen ja välillä aavistus parempi. 2000-luvun alussa yksi tk-lääkäri sitten sattui kysymään, että jospa hän lähettäisi minut ihotautilääkärille. Olin vähän epäileväinen löytyisikö apua. Kas kummaa sain todella hyvät lääkkeet, joita söin kolme kuukautta. Iho oli kuin uudesti syntynyt, kehtasi peräti katsoa peiliin. Sain olla ruusufinniltä 6-vuotta rauhassa ja nyt viimeisen vuoden aikana olen sitten ollut koekaniinina. Olen kokeillut kaikenlaista se lääke mikä auttoi 6-vuotta sitten on poistunut markkinoilta. Nyt tuntuu siltä, että silmätkin ovat alkaneet reagoida jollain tavalla. Silmät rähmii ja on välillä kirvelyn ja kuivuuden tunnetta. Nyt olen ajatellut, josko sitä lähtisi vielä kokeilemaan Roaccutania? Oisko kellään mitään ehotuksia.

        Sain itse ruusufinnin vosi sitten. Sain tautiin
        lääkkeitä, jotka eivät auttaneet. Syötyäni nyt
        kuukauden msm:ää 9000 mg päivässä ihoni on nyt terveen
        näköinen.


      • hyvä kosteusvoide
        ja hermot loppuu kirjoitti:

        Löysin vasta nyt tämän keskustelun hakiessani vastauksia omiin iho ongelmiini ja on kulunut jo paljon aikaa tuosta kirjoituksestasi, mutta oireet kyllä tunnistan. Kutisee, suorastaan polttaa kaulaa, niskaa ja ylä vartaloa, ( ei niinkään kasvoja )iho on tulipunainen ja huomattavan kokollaan, aukeaa ja märkii,hiusrajaa, kaulalle ja korvien taakse tulee todella kipeitä paukamia. Silmät kuivuvat ja luomien iho kesii. Iho aukeaa ajoittain myös muualta, nilkoista, käsivarsista, ja pepun päältä, alaselästä. Hiukset ovat lähteneet useaan kertaan, päänahka kutisee, hirvittävä väsymys, jano, ja kohta masennuskin uuvuttavat. Uusin tai uusinut vaiva ovat nyt myös nivelkivut ja uni ongelmat. Olen syönyt Apocyclin kuurin ( 3 kk ) jo aikaisemmin ja nyt on uusi meneillään, ensimmäinen kerta auttoi moneksi vuodeksi. Nykyisin käyn säännöllisesti Ihotauti lääkärillä, oireita yritetään hoitaa , mikään ei oikein auta, Rosazolista ei mitään apua, voiteita on kokeiltu jos jonkinlaisia. Kosteusvoiteet ( apteekin ) kaikkein pahimmat, iho ikään kuin tukkeutuu ja alkaa hehkumaan sisältä. Vaiva on määritelty ruusufinniksi, ja on TODELLA kiusallinen ja väsyttävä, tämän kanssa tahtoo loppua puhti.

        MINULLA ON TODETTU MYÖS RUUSUFINNI JA TIETENKIN KUIVA JA HERKKÄ IHO. KAIKKI ENTISET KOSTEUSVOITEET OVAT VAIN PAHENTANEET IHOA MITÄ OLEN KOKEILLUT JA SATOJA EUROJA PANNUT TURHAAN.SATTUMALTA LÖYSIN HALPAKAUPASTA OLIIVIÖLJYVOITEEN JOKA MAKSOI 2.20e. OLI TODELLA SUURI YLLÄTYS MITEN HYVIN SE SOPI MINUN IHOLLENI. VOIDE IMEYTYY HYVIN JA EI PUNOTA KASVOT YHTÄÄN RASVAUKSEN JÄLKEEN! VOIODE ON HERBAMEDICUS SARJAA. MAAHANTUOJAN PUH.NO:03-3792045 JOSTA VOI JÄLLEENMYYJISTÄ KYSELLÄ.


      • googlettamalla
        hyvä kosteusvoide kirjoitti:

        MINULLA ON TODETTU MYÖS RUUSUFINNI JA TIETENKIN KUIVA JA HERKKÄ IHO. KAIKKI ENTISET KOSTEUSVOITEET OVAT VAIN PAHENTANEET IHOA MITÄ OLEN KOKEILLUT JA SATOJA EUROJA PANNUT TURHAAN.SATTUMALTA LÖYSIN HALPAKAUPASTA OLIIVIÖLJYVOITEEN JOKA MAKSOI 2.20e. OLI TODELLA SUURI YLLÄTYS MITEN HYVIN SE SOPI MINUN IHOLLENI. VOIDE IMEYTYY HYVIN JA EI PUNOTA KASVOT YHTÄÄN RASVAUKSEN JÄLKEEN! VOIODE ON HERBAMEDICUS SARJAA. MAAHANTUOJAN PUH.NO:03-3792045 JOSTA VOI JÄLLEENMYYJISTÄ KYSELLÄ.

        Herbamedicus oliiviöljyvoide 2e eikä postikuluja


      • Toivoa sopii
        ari kirjoitti:

        Sain itse ruusufinnin vosi sitten. Sain tautiin
        lääkkeitä, jotka eivät auttaneet. Syötyäni nyt
        kuukauden msm:ää 9000 mg päivässä ihoni on nyt terveen
        näköinen.

        Moikka, et varmaan enää tosiaankaan lue näin vanhaa palstaa, mutta kirjoitan nyt jos kuitenkin sattuisit jostain syystä vilkaisemaan. Lähtikö sulla punoituskin pois siis kuumotus punaisuuskohtaukset vai oliko sulla edes niitä? Vai lähtikö vain finnit?


    • Pirkko

      kysy lääkäriltäsi Isotretinoin ratiopharm niin kyllä auttaa. Minulla tepsi ja pidän lääkettä yllä edelleen mutta vain joka kolmas päivä

      • Kuunlilja

        Mitä MSM valmistetta käytät?


    • nyt kunnossa

      Olen 40-vuotias nainen ja mulla todettiin ruusufinni reilu vuosi sitten. Kasvojen iholle tuli ensin punaisia näppyjä ja myöhemmin patteja. Ensin niitä oli vähemmän, mutta välillä naama oli tosi ankean näköinen ja posket punoitti. Viime kevät-kesänä söin kolmen kuukauden satsin tetrasykliiniä, josta oli ehkä vähän apua.

      Luin netistä jos jonkinmoisia ohjeita ja päätin ottaa kaikki keinot käyttöön, koska olin jo ihan epätoivoinen ja lääkkeistä en kokenut saavani sellaista apua, että olisin ollut tyytyväinen. Roacuttan-kuuriakin jo ajattelin, mutta päätin kokeilla kuitenkin vielä "täysremonttia" ennen uuden kuurin aloittamista. Suhtaudun lääkkeisiin varovaisesti, ikäänkuin viimeisenä keinona, jos mikään muu ei auta.

      Aloin käyttää Exuviancen ihonhoitotuotteita, koska täällä käydyistä keskusteluista luin, että jotkut olivat saaneet siitä apua. Aloin syömään reilusti enemmän vihanneksia, hedelmiä ja marjoja, poistin kaikki ylimääräiset rasvat, sipsit, karkit sun muut ruokavaliostani. En myöskään syönyt sianlihaa, ainoastaan kalaa ja kanaa, joskus naudan paistia. Pidin huolta siitä, että juon vähintään sen pari litraa vettä päivässä. Sisäisesti aloitin Dermoshopin Viviante-lisäravinteet hiuksille ja kynsille, koska niissä on runsaasti A-ja C-vitamiinia, mutta ei lainkaan B-vitamiineja. Luin täältä, että joillain B-vitamiinivalmisteet olivat saaneet ihottuman pahenemaan.

      Ihoni lähti paranemaan nopeasti ja nyt jo ollut tosi hyvä viime lokakuusta lähtien. Nyt käyn jo saunassa ja syön mausteisia ruokia ja otan kyllä viiniäkin lasin tai pari silloin tällöin. Olimme Helmikuussa kaksi viikkoa Thaimaassa, otin aurinkoakin. Ihoni on ollut edelleen tosi hyvässä kunnossa, joskus voi tulla joku pienen pieni näppy nenänpäähän, mutta ei mitään katastofaalista.

      Pidän edelleen kiinni ruokavaliosta, lisäravinteista ja ihonhoidosta. Eli mun ruusufinnini parani Exuviancen, ruokaremontin, veden ja vitamiinien avulla. Vesi on tosi tärkeä, olen ollut huomaavinani, että jos en muista juoda riittävästi, näppy putkahtaa esiin!

      Toivottavasti näistä ohjeista on jollekin apua. Tiedän, miten voi olo olla kurja, kun naama on ihan kirjava ja näppyinen. Tuntuu, ettei viitsi edes hymyillä kenellekään.

      Tsemppia kuitenkin kaikille saman ongelman kanssa painiville!

    • iho siisti ja näpytön

      Minun ruusufinnitarina: Toisen lapsen jälkeen puhkesi ruusufinni (hiihtolomamatkalla). Taistelin erinlaisin voitein (resptisalvat ym kosmetologien tuotteet) mikään ei tehonnut. Finnit ja punoitus olivat poskissa. Iho oli todella kauhean näköinen. 2 vuotta katselin ja voitelin kunnes menin yksityiselle ihot.lääkärille. Hokkus-pokkus ensin tetrakuuri joka ei tietenkään tehonnut. Sitten 11kk roacuttan 40mgja 20 mg vuoropäivin. Alkoihan näpyt häipyä!!! sain reseptit aina puhelimitse en siis tarvinnut ravata ja maksaa itseäni kipeäksi. Puhelin ajalla kerroin lääkärille tilanteen etenemisen ja postissa tuli uusi resepti jos kaikki oli mennyt hyvin. Maksa-arvoja seurailtiin aina 2kk välein ja oma tk otti ne eli ei tarvinnut niistäkään maksaa.Nyt vuosi takana ja iho SUPERSIISTI! Ei näpyn näppyä ja punoitus aivan lievää! Maksa-arvot pysyivät normaaleina. Alkuun iho hiukan hilseili, samoin huulet. Nyt olen ONNELLINEN. Kuitenkin pieni vaiva ja iso apu!!Jos ihotautilääk.ei suostu roacuttania kirjoittamaan vaihda lääkäriä!!SUOSITTELEN

    • Punakuono

      Hei!

      Joo, samanlaiset fiilikset mulla. Mulla on nyt yli 3 vuotta ollut ruusufinni, ihan tulipunainen nenä (välillä näppylöitä mutta lääkekuurien jälkeen ne katosivat). Hävettää ja välillä tulee kyllä mieleen että voisi vaan hypätä ikkunasta niin sillä selvittäisiin. Roaccutan ei auttanut. Ainiin, mainitsinko että olen vasta 16 vuotta? :D Olen poika, ja olen kävellyt joka ikinen päivä meikit nenässä n. 2 vuoden ajan. Vähän epätoivoinen jo olen....

      Auttaisiko joku kauneusleikkaus joskus?

    • RouvaRuusunen1969

      Tässä omia kokemuksiani ruusufinnistä. Harva lääkäri muuten Suomessa tietää, että ruusufinni leviää myös silmiin.

      Ihoni huononi 10 vuotta sitten yhtäkkiä ensimmäisen raskauden aikana. Epäilen altistaviksi tekijöiksi hormoonimuutosta ja B-vitamiinikuuria, jonka söin lapsen terveyttä edistääkseni. Myöhemmin olen lukenut, että B-vitamiini ei sovi ruusufinnin kanssa yhteen. Älkää siis syökö ravintolisänä B-vitamiinia.

      Kymmenen vuoden aikana minulla on ollut useita silmänäppylöitä ns. chalazioneja, joista on jouduttu kolme poistamaan leikkauksella. Silmälääkäri ei ole koskaan maininnut, että ruusufinni voisi esiintyä silmissä, joten en ole osannut yhdistaa asioita toisiinsa aiemmin. Olen nyt lukenut asiasta englanninkielisiltä sivuilta ja rosacea leviää aika usein silmiin tukkien ns Meibomin rauhaset. Valitettavaa on, että parannuskeinoa ei ole, mutta viimeisin silmälääkärini totesi, että tavoite olisi pitää silmät puhtaina chalazioneista. Miten? Erittäin hyvä ohje löytyy sivuilta http://www.optokari.fi/ ->Palvelut -> Silmäluomen reunan tulehduksen hoito (Opetusvideot). Kuten sivuilla todetaan on kyseessä krooninen sairaus ja luomia tulisi hoitaa jollain tasolla jatkuvasti (valitettavasti!)

      Minulla on myös ollut aina helposti punoittava iho (urheilu, sauna, sosiaaliset tilanteet, viini ym). Kymmenen vuoden ajan minulla on esiintynyt rosacealle tyypillinen vaihteleva ihottuma ja ihopohja on lähes jatkuvasti hieman punoittava. Hyviä voiteita: ROC Calmance soothing moisturiser, Avene Cold cream for very dry sensitive skin (silloin kun iho oikein kuiva) ja Weleda baby Sinkkivoide, luontaistuotekaupasta suojaamaan ihoa esim saunassa. Sinkkivoide on valkoista, joten sitä on hankala käyttää päivävoiteena. Lisäksi olen nyt testannut Dr.Hauschan Ruusuvoidetta. Ei ole pahentanut ihoa,mutta toisaalta olen juuri nyt myös Tetrasykliinikuurilla, joka pitää ihon kunnossa.

      Huomatkaa, että rosaceaa ei myöskään tule hoitaa samoin kuin aknea. Vahvoja kuorintavoiteita ja muitakaan vahvoja puhdistustuotteita ei saisi käyttää. Kuorintaan on olemassa voiteita, jotka eivät sisällä fysikaalista "karkeuttajaa".

      Tässä osoite mielenkiintoisille englanninkielisille sivuille sisältäen valtavan määrän tietoa rosaceasta http://www.drnase.com/facial_flushing.htm Sivuilla väitetään, että Dr Nase on itse myös kärsinyt rosaceasta.

      Tsemppiä kaikille kohtalotovereille.

      • 33v nainen

        Mulla ollut 22 vuotta aknea ja kun silmänurkkaan ja suupieleen ilmestyi helakan punaista rykelmää (itse diagnosoin sen ruusuksi netin kuvien ohjeistamana) ja menin lääkärille. Sain apocykliniä pariin otteeseen, tepsivät ruusuun heti ja akneen hetkellisesti ja sen jälkeen 4kk roaa, tepsi loistavasti. Nyt lopettamisesta 1kk ja kaikki oireet näyttävät palautuvan. Silmäkulmaan tullut visvaista rypelöä, ei kuitenkaan aknenäppylää. Aknenäppylää on sitten koko muu naama täynnä, rasvaa vuotaa kasvojen joka huokosesta.

        MUTTA NYT LUIN TUOSTA SILMÄNÄPYSTÄ! Voi herran jestas! Toissa päivänä tuntui että silmä on kipeähkö ja arka. Illalla katsoin peilistä niin alaluomessa, siis ihan siinä limakalvolla, oli pieni valkopäinen näppylä. Innokkaana puristelijana nipsaisin valkopään pois ja sieltä tuli keltaista mätää. Siis silmäluomen sisältä! Ajattelin että onpa inhottavaa ja puristelin sen alaluomen tyhjäksi, sieltä tulikin yllättävän paljon. Tuumin että en kehtaisi kertoa tätä kenellekään! Mutta nyt täältä löytyikin selityksen tynkää mikä se voisi olla... Kiitti!


    • minätäh

      Nämä jutut jo vanhoja täällä,mutta jos joku vielä etsiia apua niin,basibact salva tai puuteri voivat tuoda avun.Saa ilman reseptiä apteekista.Pitää käyttää useamman viikon ajan ja vielä viikko siitä kun näpyt häviää.

    • Hei!

      Jos täällä on rosaceasta parantuneita 2011-2012 niin kirjotelkaa miten meni että lähti!

    • moloko17
      • moloko17

        http://www.huuto.net/kohteet/ruusufinni-acne-rosacea-ziaja-med-kasvovoide-auttaa/216217871
        uusi toimiva osoitte


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe