Kepulla mietiskelyn paikka

Vaaleja ei ole vielä käyty, joten kirjoitukseni voi olla hätiköity ja vääräkin. Jos niin on, tunnustan sen sitten kyllä reilusti heti maanantaina.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Kepun ehdokkaan kannatus jää neljänneksen, mahdollisesti jopa kolmanneksen alhaisemmaksi kuin Kepun kannatus viime eduskuntavaaleissa. Prosenteissa siis pudottaisiin 25 %:sta 17-20 %:iin. Jos tällainen pudotus tapahtuu, se olisi mille tahansa puolueelle rökäletappio, katastrofi. Tässä suhteessa Vanhanen on ollut yllättävän rauhallinen. Hän ei ilmeisesti usko gallup-lukujen toteutuvan. Kuka tahansa muu ehdokas voisi olla siinä tilanteessa jo täydessä paniikissa. Voi olla niinkin, että Matti ei vielä tajua oven takana väijyvän katastrofin suuruutta ja seurannaisvaikutuksia.

Matti Vanhanen on hukkaamassa hyvällä vauhdilla kaikki ne lisä-äänet ja vähän enemmänkin, mitä Anneli Jäätteenmäki edellisissä kunnallisvaaleissa ja eduskuntavaaleissa puolueelleen rohmusi. Tämä on saldon tila tämän hetken valossa.

Jäätteenmäki keräsi ääniä vasemmalta laidalta. Hän moitti jatkuvasti sinipunahallitusta liian oikeistolaisesta politiikasta ja heikompiosaisten unohtamisesta. Jäätteenmäki oli tässä mielessä satraappien todellinen löytö. Hän teki suoranaisen ihmeen ja pystyi lisäämään Kepukannatusta.

Silloin annettiin kansaneläkeläisillekin lupaus 300 euron korotuksesta. Matti Vanhanen ja Liisa Hyssälä lunastivat tämän lupauksen kahdirahalla, 5 eurolla. Todellisuus on iskenyt vastoin niiden kasvoja, jotka luottivat Jäätteenmäen poliittisiin lupauksiin. On varsin kummallista, että Jäätteenmäki itse tukee Vanhasta. Eikö hän näe seurauksia vai eikö ymmärrä. Vanhanenhan on lähes tuhoamassa hänen saavutuksensa.

Vanhasen johdolla Kepun politiikka on ollut vielä pari astetta oikeistolaisempaa kuin Lipposen hallituksen. Erityisesti Kokoomus on joutunut oppositiopolitiikassaan välillä hämmennyksiin, kun sen on pitänyt rehdisti kehua punamultahallitusta teoista, joita Kepu voimakkaasti omalla oppositokaudellaan arvosteli.

Jos ja kun Vanhanen on sysäämässä vähintään neljänneksen Kepun kannattajista muille puolueille, se tulee varmasti näkymään Kepun käännöksissä hyvinkin pian. Satraapit aloittavat ensin oman räknämisensä ja kohta alkaa varmasti tapahtua. Jos nyt vaaleissa tulee esim. 17 %:n kannatus, siitä varmuudella alkaa Vanhasen lähtölaskenta. Vanhanen tullee jäämään historiaan Kepun alamäkilaskun esilaskijana. Eli siis ihan hyvä mies tämä meidän Matti.

7

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarja saa lisäkannatusta?

      Olet merkittävästi pudottanut Halosen kannatusta kaikilla kommenteillasi.

      Olet tyhmä ja yrität kirjoittaa fiksusti. Se paistaa läpi. Sorry.

      Viisaan on helppo näytellä tyhmää mutta ei päinvastoin.

      • itse.

        ovat eri asijoita. Sanompa vain kun näyttää että et ymmärrä


      • itse olla tyhmä

        Edellinen kirjoittaja pohdiskelee asioita omalla
        tavallaan ja jopa epäilee ehkä olevansa väärässäkin.
        Lue siis tarkemmin, ennenkuin hyökkäät ja alat hauk-
        kua muita tyhmiksi.


    • on tänne

      kuulemma palkattu mollaamaan Vanhasta, oletko rikastunut, maksatko veroa palkastasi vai teetkö pimeää työtä.?

    • antoi tukea äänestää Mattia, joka tarvitsee näköjään ääniä.

      Nyt on aika miettiä toisen kierroksen kysymyksiä, oli siellä sitten ketkä hyvänsä. :)

      Ei kiinnosta äänestää ay-liikkeen voimakkaasti tukemaa ehdokasta...

      Haluaisin toisella kierroksella kysyä Halosen osallisuudesta Stasi -piireihin... :)

    • kirjoitus

      sinulta Vanhasen kannalta. Heti suunutaiaamuna kirjoitamme MATTI VANHASEN nro. 7! Sitten saammekin nähdä Suomalaisen Euroopan komeimman presidentin!

    • Jaba_43

      Jäätteenmäki pyrki Ahon askelmerkkejä seuraten päätä pahkaa punamultaan ja hyväksyi auliisti SAK:ssa kirkoitetun hallitusohjelman, jossa kaikki keskustan omat tavoitteet oli joko poistettu tai siirretty "selvitettäviksi".

      Pääministerin ja puoluejohtajan viran perittyään Vanhanen ilmoitti strategiakseen "läheisen yhteistyön sosialidemokraattien kanssa, joka jatkuu myös seuraavan vaalikauden".

      Hallitus on toteuttanut sosialidemokraattista ohjelmaa, jopa niin selkeästi, että koko veropolitiikka - valtion budjetin tulopuolesta päättäminen - otettiin pois eduskunnalta, mitä ei tapahtunut koskaan Niinistön kaudella, ja alistettiin kolmikantaan, eli tupo-neuvotteluihin, ja eduskunnasta tehtiin pelkkä etujärjestökorporaatioiden kumileimasin.

      Työmarkkinahäiriöihin hallitusta johtava Vanhanen ei puuttunut sanallakaan, vaan antoi laittomuuksien jatkua, koska sosialidemokraatit eivät voi puuttua SAK:n toimiin. Seurauksena joukkoliikenteen kestämätön tila ja parin prosenttiyksikön bkt:n tappio, kiitos paperin työriidan pitkittymisen.

      Nimityspolitiikassa Vanhanen on ollut täydellinen SDP:n juoksupoika, Liikasen nimitys SP:iin nousi esiin jopa vaalikeskusteuissa ja sai Vanhasen punastelemaan.

      Jos siis keskustan kannatus sulaa 25 preosentista 7-8 prosenttiyksikköä alaspäin, niin onhan se selvä merkki siitä, että keskustalla eduskuntavaaleissa lainassa olleet äänestäjät ovat palanneet ennen eduskuntavaaleja omaksumilleen kannoille.

      Keskustalla on nyt miettimisen paikka, sillä Vanhasen äänisaalis mittaa sen kannatuksen, joka keskustalla on uskollisten kannattajien tuomana. Kaikki tämän yli menevä on liikkuvilta äänestäjiltä saatua, tilapäistä tukea, joka ei ole pysyvää, ellei politiikassa ole mitään linjaa.

      Ja juuri linjattomuushan on ollut keskustan politiikan selkein piirre. Kaikessa tehdään SDP:n tahdon mukaan ja vaalikeskusteluissa vanhasen vakiolause on "olen aivan samaa mieltä tasavallan presidentin kanssa".

      Vanhanen jää sunnuntaina kolmanneksi, ja 2007 keskusta putoaa myös kolmanneksi.

      Näin käy, sanon minä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5524
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2313
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2282
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1034
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      920
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      853
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      783
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      763
    Aihe