Jäniksen syömä omenapuu?

Mitään tehtävissä?

Huomasin tänän aamuna, että jänis oli käynyt syömässä kahden nuoren omenapuun runkoa noin 20 cm matkalta. Siis kuorinut ne. Onko mitään tehtävissä vai kuolevatko omenapuut vaikka mitä tekisi?? Kaikki neuvot ovat tervetulleita! Näillä nimenomaisilla omenapuilla on tunnearvoa!!

20

45875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voiko jäniksen tappaa

      Niin voiko puita enää mitenkään saada henkiin meillä jänis syönyt noin 20v puuta 30cm matkalta

      jos joku tietää lääkettä tähän kertokaa pian.

      Olin laittanut muihin puihin vanhoja cd levyjä roikkumaan ja ne ei kelpaa jänikselle

      • ultsi79

        Minkä verran jänis on syönyt runkoa? Jos runko on syöty ympäriinsä, niin silloin puu todennäköisesti kuolee. Ravinteet ja nesteet kulkevat kuoressa ja jos kuori syödään perusteellisesti ympäri rungon, niin ennuste on aika huono. Jos taas johonkin kohtaan on jäänyt jonkinlainen kaistale kuorta, josta ravinteet pääsevät kulkemaan, on puulla vielä mahdollisuuksia.


    • kohu

      Meillä söi myyrä kahdenkymmenen cm matkalta kuoren pois niin, ettei kuoren siltaakaan jäänyt. Kyse oli nuoresta omenapuusta. Vaimo laittoi kesäksi siihen sanomalehden, jonka kasteli märäksi. Päälle laittoi muovispiraalin, joka piti lehden märkänä. Koko kesän kasteltiin silloin tällöon. Ja ihme. Puu kasvatti uuden kuoren. Nyt puu on selvinnyt jo kolme vuotta ja kasvaa hyvin.

    • _puutarhuri_

      Hei!

      Sinuakin on kohdannut tuo vanha, monelle kotipuutarhurille tuttu ongelma.

      Omenapuidesi toivo on todellakin aika huono, mikäli kuori on syöty varren ympäriltä kokonaan "ympäriinsä". Ja lisäksi syöntimatka on huolestuttavan pitkä. Kasvit eivät yleensä kestä sitä, että niiltä viedään "kuori" kauttaaltaan varren ympäriltä, sillä kasvin ravinteet kulkevat juuri siinä osassa jonka rusakot ovat kasveistasi pois herkutelleet. käytännösä siis kasvi tod. näköisesti tulee kuolemaan syöntikohdan yläpuolelta. Se saattaa ensi kesänä tulla lehteen, mutta se käyttää silloin loppuun viimeisiä energiavarojaan ja kuolee ennepitkää. Mutta. Yksi harvoista keinoista on kokeilla sillastamista sekä rungon suojaamista kuivuutta vastaan. Sillastuksesta löydät ohjeita mm. täältä:

      http://www.puutarha.net/kalenteri/vastaus.asp?kysymysID=79
      kokeile myös googlesta haulla "sillastus"

      Sillastuksen idea on siis ohittaa puun syöty kohta terveillä elinvoimaisilla oksilla asettelemalla ne ikäänkuin silloiksi syöntikohdan väliin. Ravinteet ja vesi kulkevat siis "siltojen" eli terveiden oksien kautta latvaan saakka.

      • ehkä??

        Meillä sama juttu nyt käynyt että rusakot syöneet :(((((((
        Katsoin että olivat narskuttaneet taimista rungon toisen puolen, kylläkin pitkältä matkalta, suunnilleen melkein koko taimen pituudelta, mitä nyt lumenpäällä näkyy, n. 50cm. Eli olisko silti näillä jotain toivoa kun ei ole ympäriinsä purtu, kun yhtenäinen kuori löytyy toiselta puolelta taimen koko matkan??


      • assss

    • kokeilkaa

      kiinnittäkää tuomen oksia kasviin mikäli jänöset tuppaavat tulla herkuttelemaan. Tuomen haju on niin voimakas, ettei se sitä puraistessaan tai haistaessaan enää viihdy apajilla. Tämän vinkin sain opettajaltani, joka on hortonomi ja kokenut tässä asiassa!

      • Kiva kuulla, et toimii...

        Toimii muuten hyvin tehokkaasti kaikille jäniksille, vaikka ei tuomen oksaa puraisikaan! Mun äiti on laittanut tuomen risuja sinne tänne puutarhaan ja tehoaa pelkän hajun perusteella.

        Tuomien risuista vois tehdä myös hakkelusta tai sahajauhoa, jota voisi piilotella puutarhaan... Risut kun katoaa helposti, kun moni luulee roskiksi.. Siis minne ja miten purut, ettei ainakaan sukkahousuja tarvitse katsella roikkumassa puiden oksilla;-)


      • ei kasva joka pihalla...

        Mistähän sais tuomenoksia? Ei viittis toisten pihoilta niitä katkoa ;). Tietääkö kukaan, myykö jokin puutarha-alan liike oksia, kuten havunoksia tms.?


    • ...

      koivutisle -tuotteita

    • omenaoksanen

      Ei puu tarvitsee vielä kaataa. Olen vuosikymmenet hoitanut vastaavat puut menestyksellä. On kaupallinen seos joka kulkee Florina nimellä ja on muovipullossa missä korkin alla on valmis pensseli. Levität heti kun olet havainnut vaurion huoneenlämpöisellä aineella ja viet pullon takaisin sisään. Aine ei saa jäätyä pullossa se on nimittäin vesilikoinen. Jos ulkona on sivellyshetkellä pakkasta niin odota että sää on plussan puolella. Sivele uudestaan keväällä mikäli näyttää tarvetta. Älä lannisuu vaikka naapurisi nauraa touhullesi.
      Kanit syö mielellään isot ja vanhojen puiden kuoret. Samoin muille hedelmäpuille. On myös Tervanol ja muita kaupassa olevat aineet. Ei muovia ei peltiä eikä sukkahousuja.
      terv Puukirurgi Oksanen

      • Megalo.

        Kokeilkaas jäniksen kaalimaata.Mä vien aikaisin keväällä jäniksille kaalinpäitä.Kyllä jänis mieluummin syö kaalia,jos sitä on,kun puunkuorta.Kokeilkaa.


      • Anonyymi

        Mistäköhän Florinaa voisi hankkia ?
        Ei löytynyt noin äkkiä oikein mitään sivustoa, mistä tilata..

        Kiitokset vihjeistä


    • keke73

      Meillä jänis oli syönyt 2 vuotta sitten istutetun Valkean kuulaan 50 cm korkeudelta ympäriinsä. Sivelimme puun ensin venetervalla (vanhan liiton keino) ja sen jälkeen vielä bostikin puuliimaa kauttaaltaan pari kerrosta. Puu voi nyt hyvin, terva ja liima ilmeisesti toimivat keinotekoisena kuorena jonka alla vesi pääsee kulkemaan ylös oksistoon.

    • Vanha harjoittelija

      Yksi vanha hyvä konsti on omenapuiden kuoren korjaukseen muistaakseni .Tehdään savesta ja lannasta puolet kumpaakin sekoitus ja vuorataan sillä rikkinäinen kohta.Sillä pitäisi pystyä korjaamaan myös marjapensaiden ja kaikkien muidenkin puutarhassa olevien oksavauriot.Ohennetaan pensselikäyttöiseksi asti,et voi maalata oksiston vioittuneet kohdat.Alle kasvaa vihreä kuori ajan myötä.

    • terrew

      Siis eikö noista kaupan haavasuoja-aineista sitten ole mihinkään?

    • Arile1

      Pohjanmaalta saa Jänisvex nimistä ainetta jota
      voi ruiskuttaa omenapuun oksille ja rungolle.
      Toimii hyvin talven yli mutta omenapuun suojaaminen
      pitäisi aloittaa ennen kuin loppusyksy alkaa ja jänis
      aloittaa talven ruokapaikkojen etsimisen.
      Ruiskutettu puu ei tämän jälkeen kiinnosta jänistä
      vaan se etsii ruokansa muualta.
      Aine on puhdas luonnontuote ja se ei sisällä
      mitään lisäaineita tai kemikaaleja.
      Lisätietoja aineesta saa osoitteesta [email protected]

    • Anonyymi

      Meillä peurat kalusi koristeomenapuu alaoksat,mutta emme verkottaneet sitä puuta.
      Ensi syksynä laitamme verkot ja sen ympäri piikkilanka.
      Ei tule jänikset eikä peurat.
      On varmasti hyvä konsti.

    • Anonyymi

      Kaksi omenapuuta on nyt kaluttu, mutta varsinaisesti vain se aivan pinta, ikään kuin väri kuoren pintakerros, nila on ehjä suuriimmaksi osaksi, uskonkin että puut selviävät, ja rusakot saa maistaa vihtavuorta.. mulle ei tartte alkaa..

    • Anonyymi

      Kannattaako kahden omenapuun.maalaaminen vai kaadanko puut ?
      Onko tavallinen valk. maali kelpaava ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe