Jäniksen syömä omenapuu?

Mitään tehtävissä?

Huomasin tänän aamuna, että jänis oli käynyt syömässä kahden nuoren omenapuun runkoa noin 20 cm matkalta. Siis kuorinut ne. Onko mitään tehtävissä vai kuolevatko omenapuut vaikka mitä tekisi?? Kaikki neuvot ovat tervetulleita! Näillä nimenomaisilla omenapuilla on tunnearvoa!!

18

30780

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • voiko jäniksen tappaa

   Niin voiko puita enää mitenkään saada henkiin meillä jänis syönyt noin 20v puuta 30cm matkalta

   jos joku tietää lääkettä tähän kertokaa pian.

   Olin laittanut muihin puihin vanhoja cd levyjä roikkumaan ja ne ei kelpaa jänikselle

   • ultsi79

    Minkä verran jänis on syönyt runkoa? Jos runko on syöty ympäriinsä, niin silloin puu todennäköisesti kuolee. Ravinteet ja nesteet kulkevat kuoressa ja jos kuori syödään perusteellisesti ympäri rungon, niin ennuste on aika huono. Jos taas johonkin kohtaan on jäänyt jonkinlainen kaistale kuorta, josta ravinteet pääsevät kulkemaan, on puulla vielä mahdollisuuksia.


  • kohu

   Meillä söi myyrä kahdenkymmenen cm matkalta kuoren pois niin, ettei kuoren siltaakaan jäänyt. Kyse oli nuoresta omenapuusta. Vaimo laittoi kesäksi siihen sanomalehden, jonka kasteli märäksi. Päälle laittoi muovispiraalin, joka piti lehden märkänä. Koko kesän kasteltiin silloin tällöon. Ja ihme. Puu kasvatti uuden kuoren. Nyt puu on selvinnyt jo kolme vuotta ja kasvaa hyvin.

  • _puutarhuri_

   Hei!

   Sinuakin on kohdannut tuo vanha, monelle kotipuutarhurille tuttu ongelma.

   Omenapuidesi toivo on todellakin aika huono, mikäli kuori on syöty varren ympäriltä kokonaan "ympäriinsä". Ja lisäksi syöntimatka on huolestuttavan pitkä. Kasvit eivät yleensä kestä sitä, että niiltä viedään "kuori" kauttaaltaan varren ympäriltä, sillä kasvin ravinteet kulkevat juuri siinä osassa jonka rusakot ovat kasveistasi pois herkutelleet. käytännösä siis kasvi tod. näköisesti tulee kuolemaan syöntikohdan yläpuolelta. Se saattaa ensi kesänä tulla lehteen, mutta se käyttää silloin loppuun viimeisiä energiavarojaan ja kuolee ennepitkää. Mutta. Yksi harvoista keinoista on kokeilla sillastamista sekä rungon suojaamista kuivuutta vastaan. Sillastuksesta löydät ohjeita mm. täältä:

   http://www.puutarha.net/kalenteri/vastaus.asp?kysymysID=79
   kokeile myös googlesta haulla "sillastus"

   Sillastuksen idea on siis ohittaa puun syöty kohta terveillä elinvoimaisilla oksilla asettelemalla ne ikäänkuin silloiksi syöntikohdan väliin. Ravinteet ja vesi kulkevat siis "siltojen" eli terveiden oksien kautta latvaan saakka.

   • ehkä??

    Meillä sama juttu nyt käynyt että rusakot syöneet :(((((((
    Katsoin että olivat narskuttaneet taimista rungon toisen puolen, kylläkin pitkältä matkalta, suunnilleen melkein koko taimen pituudelta, mitä nyt lumenpäällä näkyy, n. 50cm. Eli olisko silti näillä jotain toivoa kun ei ole ympäriinsä purtu, kun yhtenäinen kuori löytyy toiselta puolelta taimen koko matkan??


   • assss

  • kokeilkaa

   kiinnittäkää tuomen oksia kasviin mikäli jänöset tuppaavat tulla herkuttelemaan. Tuomen haju on niin voimakas, ettei se sitä puraistessaan tai haistaessaan enää viihdy apajilla. Tämän vinkin sain opettajaltani, joka on hortonomi ja kokenut tässä asiassa!

   • Kiva kuulla, et toimii...

    Toimii muuten hyvin tehokkaasti kaikille jäniksille, vaikka ei tuomen oksaa puraisikaan! Mun äiti on laittanut tuomen risuja sinne tänne puutarhaan ja tehoaa pelkän hajun perusteella.

    Tuomien risuista vois tehdä myös hakkelusta tai sahajauhoa, jota voisi piilotella puutarhaan... Risut kun katoaa helposti, kun moni luulee roskiksi.. Siis minne ja miten purut, ettei ainakaan sukkahousuja tarvitse katsella roikkumassa puiden oksilla;-)


   • ei kasva joka pihalla...

    Mistähän sais tuomenoksia? Ei viittis toisten pihoilta niitä katkoa ;). Tietääkö kukaan, myykö jokin puutarha-alan liike oksia, kuten havunoksia tms.?


  • ...

   koivutisle -tuotteita

  • omenaoksanen

   Ei puu tarvitsee vielä kaataa. Olen vuosikymmenet hoitanut vastaavat puut menestyksellä. On kaupallinen seos joka kulkee Florina nimellä ja on muovipullossa missä korkin alla on valmis pensseli. Levität heti kun olet havainnut vaurion huoneenlämpöisellä aineella ja viet pullon takaisin sisään. Aine ei saa jäätyä pullossa se on nimittäin vesilikoinen. Jos ulkona on sivellyshetkellä pakkasta niin odota että sää on plussan puolella. Sivele uudestaan keväällä mikäli näyttää tarvetta. Älä lannisuu vaikka naapurisi nauraa touhullesi.
   Kanit syö mielellään isot ja vanhojen puiden kuoret. Samoin muille hedelmäpuille. On myös Tervanol ja muita kaupassa olevat aineet. Ei muovia ei peltiä eikä sukkahousuja.
   terv Puukirurgi Oksanen

   • Megalo.

    Kokeilkaas jäniksen kaalimaata.Mä vien aikaisin keväällä jäniksille kaalinpäitä.Kyllä jänis mieluummin syö kaalia,jos sitä on,kun puunkuorta.Kokeilkaa.


  • keke73

   Meillä jänis oli syönyt 2 vuotta sitten istutetun Valkean kuulaan 50 cm korkeudelta ympäriinsä. Sivelimme puun ensin venetervalla (vanhan liiton keino) ja sen jälkeen vielä bostikin puuliimaa kauttaaltaan pari kerrosta. Puu voi nyt hyvin, terva ja liima ilmeisesti toimivat keinotekoisena kuorena jonka alla vesi pääsee kulkemaan ylös oksistoon.

  • Vanha harjoittelija

   Yksi vanha hyvä konsti on omenapuiden kuoren korjaukseen muistaakseni .Tehdään savesta ja lannasta puolet kumpaakin sekoitus ja vuorataan sillä rikkinäinen kohta.Sillä pitäisi pystyä korjaamaan myös marjapensaiden ja kaikkien muidenkin puutarhassa olevien oksavauriot.Ohennetaan pensselikäyttöiseksi asti,et voi maalata oksiston vioittuneet kohdat.Alle kasvaa vihreä kuori ajan myötä.

  • terrew

   Siis eikö noista kaupan haavasuoja-aineista sitten ole mihinkään?

  • Arile1

   Pohjanmaalta saa Jänisvex nimistä ainetta jota
   voi ruiskuttaa omenapuun oksille ja rungolle.
   Toimii hyvin talven yli mutta omenapuun suojaaminen
   pitäisi aloittaa ennen kuin loppusyksy alkaa ja jänis
   aloittaa talven ruokapaikkojen etsimisen.
   Ruiskutettu puu ei tämän jälkeen kiinnosta jänistä
   vaan se etsii ruokansa muualta.
   Aine on puhdas luonnontuote ja se ei sisällä
   mitään lisäaineita tai kemikaaleja.
   Lisätietoja aineesta saa osoitteesta arile1@luukku.com

  • Anonyymi

   Meillä peurat kalusi koristeomenapuu alaoksat,mutta emme verkottaneet sitä puuta.
   Ensi syksynä laitamme verkot ja sen ympäri piikkilanka.
   Ei tule jänikset eikä peurat.
   On varmasti hyvä konsti.

  • Anonyymi

   Kaksi omenapuuta on nyt kaluttu, mutta varsinaisesti vain se aivan pinta, ikään kuin väri kuoren pintakerros, nila on ehjä suuriimmaksi osaksi, uskonkin että puut selviävät, ja rusakot saa maistaa vihtavuorta.. mulle ei tartte alkaa..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Janni Hussi veti "perjantaiöverit" Instassa - Kollega kuittailee: "Yks kuppi vähemmän..."

   Janni Hussi on julkaissut "ennennäkemätöntä" materiaalia Instagram-tilillään. "Perjantaiöverit..." on todellakin nyt oikea sana vai keksitkö itse pare
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   5198
  2. Henkirikos Kajaanissa

   Kajaanin poliisilla tutkinnassa henkirikos 21.1.2022 12.58 UUTINEN Kajaanin poliisin tietoon on tullut 19.1.2022 epäilty henkirikos. Henkirikos on t
   Kajaani
   58
   5002
  3. "Tärkeät vaalit" - Valtaosa aikoo äänestää Suomi24:n kyselyn mukaan ensimmäisissä aluevaaleissa

   Hyvinvointiasiat, etenkin hoitajien vaikea tilanne, ovat tapetilla Suomi24:nkin keskusteluissa yhä enenevissä määrin. Nyt Suomi24 Blogi ★
  78
  1545
 • Seinäjoella tunnettu yrittäjä tuomittiin vainoamisesta

  Ja kukahan herra mahtaakaan olla kyseessä… 😂😂
  Seinäjoki
  26
  1488
 • Meat Loaf on kuollut!

  Laulaja Meat Loaf on kuollut, kuoli 74 vuotiaana!
  Maailman menoa
  137
  899
 • Kohupari pongattu Kupittaalla.

  Totta vie. Martinna ja Tommi ovat näkyneet hiihtelemässä.
  Kotimaiset julkkisjuorut
  47
  877
 • Sofia sairastui kuitenkin koronan, vaikka toisin väitettiin.

  Niin käy kun hillutaan ilman maskia jokapaikassa ja ei noudateta sääntöjä jotka on meille kaikille annettu.
  Kotimaiset julkkisjuorut
  63
  821
 • Äänestetään persut ulos

  Persujen kansaa aliarvioiva bensakampanja SOTE-VAALEISSA on saanut kansalaiset huomaamaan, ettei persuilla ole asiaosaamista kansalaisten arkiasioihin
  Maailman menoa
  448
  817
 • Elinkeinojohto vatuloi

  Taas menetettiin yritys elinkeinojohdon vatuloinnin johdosta kun Fazer etsi paikkaa uudelle makeistehtaalle. Suomen suurin maitopitäjä Kuopio reagoi v
  Kiuruvesi
  8
  809
 • Mitä ajattelet siitä

  että toimintasi takia yritin tehdä itsemurhan?
  Ikävä
  99
  797
 • Aihe