"Näkymätön koira-aitaus"

Kati

Hei!
Onko kelläkään kokemusta ns. näkymättömästä koira-aidasta? Toimiiko? Ja paljon sellainen maksaa? Hinta lähinnä kiinnostaa eniten...meillä kuitenkin on tuota tonttia aika reilusti, eli ainakin tavallinen aita tulisi maksamaan paljon ja ei sit oo käytännöllinenkään hevosaitojen takia...

25

28425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sari

      Onko tämä näkymätön aitaus ns .sähköllä toimiva?
      Aika karmiva ajatus jos koira juoksee iloisena pihalla ja törmää sähköön. Mieluummin tavallinen aita.

      • Kati

        Taas näitä "sähkökammoisia..." Vähän on vaikeaa sellaista tavallista aitaa rakentaa, kun maata on 8 hehtaaria...ja en haluiasi kuitenkaan koirille mitään pientä aitaa, sehän se vasta vapaudenriistoa on! Olis tarkotus aidata koko oma tontti, niin että koirat voivat olla mukana jokapäiväisissä touhuissa, kun hevostenkaan takia on vaikeaa aidata pihapiiri...Ja oppivathan nuo olemaan menemättä hevosaitaankin, kun saivat sähköiskun hevoslangoista...Ihan koirien parasta ja turvallisuutta ajatellen... Kysessä on kuitenkin sen verran isoja koiria, että jos sattuisivat karkaamaan tielle, niin auton kanssa törmätessä tulis rumaa jälkeä...


    • Koiramme 4/03 lehdessä mainos.
      "Rajaa koirallesi laaja ja viihtyisä juoksualue näkymättömällä PetSafe-pihavahdilla kotipihalle, mökille, mummolaan. Koirasi voi vapaasti liikkua ulkona, mutta pysyy näkymättömällä "aidalla" rajaamasi alueen sisäpuolella. Peruspaketilla aitaat jopa 1500 m2 alueen, lisäaitausta saatavana 1500 m2 erissä..." Hinta: 299 euroa
      Soita heti ja tilaa! 0400-176 596 Asko Mäkinen, myös iltaisin VALIO-KOIRAVARUSTEET

      Tässä linkki Despectus Oy:n sivuille josta löytyy tuo sama ilmoitus ja paljon muuta

      http://personal.inet.fi/yritys/valiokoiravarusteet/

    • hmm

      En siis ole varma tästä, kun ei kokemusta ole tuosta, mutta jos koira ryntää kuitenkin sinne toiselle puolelle ja tahtookin tulla takaisin niin saman sähköiskunhan se saa silloinkin. Eli koira tulee "sallitulle alueelle" = sähköisku = rangaistus koiran mielestä

      • ainakin mitä seikkailin netissä niin siel oli yhel sivul et

        "Koiralle laitetaan kaulapanta, joka antaa ensin äänimerkin ja sitten sähköiskun, jos koira menee liian lähelle tai ylittää rajalangan."

        Sit oli et "Muut eläimet ja lapset pääsevät koiran luo. Näkymätön aita ei pidä irtokoiria eikä kiusaavia kakaroita ulkopuolella.Koira voi juosta innoissaan vaikka jäniksen perässä aidan läpi ulos, mutta ei enää uskalla tulla takaisin."
        Tämä aita ei sovi koirille, joilla on korkea kipukynnys. On koiria, jotka korkeintaan ravistavat kerran päätään saadessaan pannasta sähköiskun.

        "Koira saattaa myös "purra hampaat yhteen" kestääkseen sähäyksen, joka on kuitenkin hyvin lyhytaikainen täyttä vauhtia juostessa."

        koiran herkkyys vaikuttaa asiaan kuten
        "Jotkut koirat järkyttyvät sähäyksestä niin pahasti, etteivät uskalla lähteä pitkään aikaan takaovea kauemmas pihalle."

        pitkää pinnaa vaaditaan:
        "Aita vaatii pitkän koulutusajan, päivittäistä harjoittelua tarvitaan ainakin kaksi viikkoa."

        "Koiran omistajan täytyy muistaa pitää pantaa koiran kaulassa, vaihtaa patterit tarvittaessa ja huolehtia pannan riittävästä kireydestä sekä pitää huolta siitä että rajalanka on ehjä. Muuten aita ei toimi."

        "Omistajan täytyy olla tarkkana miten lähtee koiran kanssa pihalta. On tapauksia, joissa koira on pistetty panta kaulassa autoon ja ajettu pois. Koiraa ei tämän jälkeen enää autoon saa."
        "Omistajan täytyy muistaa täsmälleen mistä aita kulkee. Jos aidasta ei ole mitään ulkoisia merkkejä, tämä voi olla vaikeaa ja aiheuttaa erittäin epämiellyttäviä tilanteita."

        Koira voi yhdistää sähäyksen ohikulkijoihin ja tulla aggressiiviseksi.Naapurit eivät ehkä tunne oloaan turvalliseksi jos aita ei ole näkyvä, vaikka koira pysyisikin näkymättömän aidan takana.

        Toisaalta näkymätön aita on parempi kuin ei ollenkaan aitaa! eikö? :)


    • ja kallis

      Ne kaksi koiranomistajaa, jotka tunnen ja joilla on ollut tuollainen aita, sanovat kokemuksesta, ettei auta.

      Koulutus auttaa täsmälleen siihen asti, ettei "aidan" toisella puolella ole kissaa, toista koiraa tai jotain muuta eläintä ja lasta tai muuta mielenkiintoista. Sitten mennään eikä aidan vuoksi uskalleta tulla takaisin.

    • ylimääräinen

      Maahantuojan lopuuvarastosta löytyy vielä tälläinen aitaus,jonka myyn palautusoikeudella.

    • verttu
    • HUI kauhistus

      Eiköstuo tuota VÄHÄN liikaa koiralle..? Mieluummin ilman ku tollanen ns. sähkötuoli:s

    • canis.familiaris

      Juu myydään näkymätön koira. Ei vedä eikä ärise. Isokokoinen tai pieni ihan miten vain ostaja haluaa. Näkymätön aita, ja häkki kaupanpäälle. Ota allekirjoittaneeseen yhteyttä yyveenä. Myös osamaksu käy. Rodunkin voi ostaja nimetä. Vapaana vielä uroksia ja narttuja hp.800€/kpl tai 80€/kk

    • Eläinkouluttaja C.

      Jaanpa teidän kanssanne esimerkin mikä minun mielestäni kertoo täsmälleen miksi koiran kanssa ei pidä käyttää sähköpantaa, ei aidan eikä koulutuksen takia.

      Maalla koira juoksee vapaana, tullaan talleille. Koira näkee hevosia ensimmäistä kertaa ja haluaa mennä tervehtimään. Lähestyessään hevosia se törmää sähköaitaan ja saa sähärin. Tämän jälkeen koira pelkää kuollakseen hevosia.

      Koira katsoi hevosia saadessaan sähköiskun, joten liitti hevoset kipuun. Tykkää jos ymmärrät pointtini :)

      • Lassexiokidoo

        Ei siis mitään hajua asiasta. Eli voihan nenä muka eläin kouluttaja


      • toimii ja ei toimi

        Juuri noin kävi meille. Koiran kylki hipaisi "aitaa", sai kunnon sähärin ja sen jälkeen ei koiraa enää sitä reittiä saanut kulkemaan ja hevosista tuli vihollinen nro1 =(


      • sgjoaiaohoh
        Lassexiokidoo kirjoitti:

        Ei siis mitään hajua asiasta. Eli voihan nenä muka eläin kouluttaja

        Älä yritä säköaitamyyjä. Paljastit jo itsesi TUNKKI. Pidä tunkkisi URPO.


    • Dilbbuli

      No kyllä meillä koirat yhdistää sähköiskun siihen aitaan, ei hevosiin.

    • Mustikkashotti

      Olisko mitään, jos kouluttais ne koirat pysymään pihalla? Meillä vanhempi koira pysyy pihapiirissä ilman sen kummempia sähköviritelmiä ja pentu oppii perässä. Nähkää ihmiset vähän vaivaa niiden koirienne eteen.

      • Latexionoki

        Helpommin sanottu kuin tehty.


    • petsave

      PetSave langaton on hyvä pihavahti, entisellä naapurillani sellainen käytössä, toimi loistavasti,, Ostin samanlaisen kahdella pannalla, mutta en sitten tarvinnutkaan, kun tuli avioero,, laitan just myyntiin siis uuden kahdella pannalla,, lisäpannan arvo 199e,, myyn yhdessä kahdelle koiralle,, 400e,, säästöä tulee 250e,, [email protected]

      • yr57r5

        Viesti johon vastasit on kymmenen vuotta vanha


      • nojopas
        yr57r5 kirjoitti:

        Viesti johon vastasit on kymmenen vuotta vanha

        Viesti johon vastasit, on kaksvuotta vanha😁


    • Näkyvissä

      Oleva aita on parempi,kuin näkymätön.

    • Vimisu

      Tää on ikivanha keskustelu, mutta koska tästä aiheesta ei oikein tuoreempaa löydy, on pakko kommentoida. Meillä ollut langaton pihavahti nyt vuoden käytössä. Koira koulutettiin huolella, asteittain, noin kahden kolmen viikon ajan, omaksumaan alueen raja-aita. Merkkinä on liput. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmaa, se ymmärtää tasan tarkkaan, että aidan yli ei saa mennä. Tällejä, pieniä, se sai koulutusvaiheessa kolme. Ja ymmärsi tosi nopeasti tulla aidan sisäpuolelle, jossa tälli loppuu. Panta antaa varoituspiippauksen, jos koira menee liian lähelle aitaa. Tämä jo riittää, eikä se edes yritä mennä rajan yli, ei vaikka siellä olisi sata jänistä, ja vaikka se on erittäin jahtiviettinen tapaus.

      Älkää suotta maalailko kauhukuvia. Tämä ei ole eläinrääkkäystä, ei altista väärille assosiaatioille, ei tehnyt ainakaan meidän koirasta vihaista tai pelokasta. Ainoa ongelma on, että meidän koira on niin viksu, että tajuaa eron panta kaulassa vs. ei pantaa. Kun ei ole pantaa, tajuaa että NYT OON VAPAA :D

      Tuttavan suosituksesta kokeilimme tätä, koska meillä on iso piha ja lähistöllä vilkas autotie, jonne koiralla oli tapana karata. Hätääntyneenä päätin kokeilla tätä pikaratkaisua, ja huomattavasti halvempaa kuin koirahäkki/raja-aita, ja en ole kyllä päivääkään katunut. Ainoa vaiva on ollut koulutus ja tietenkin langattoman lähetinpurkin päälle laittaminen sekä pannan kaulaan laitto. Itse suosittelen lämpimästi. Nyt ostimme myös sen langallisen version. Kokeilemme sitä kesän aikana niin, että saamme rajattua parhaan piha-alueen koiran alueesta pois. Saa kaivaa muualla kuin etupihan nurmikolla. Eli koira on kesän takapihan metsikössä. Talvella taas sitten langaton pihavahti käyttöön...

      • tuhannentuittu

        Teillä on siis jahtiverinen koira, mutta onko se luonteeltaan pehmeä vai kova? Minulla on kaksi kovapäistä koiraa, voimakkaalla jahtivietillä varustettuna. Ja haluaisin mökille jonkinlaisen ratkaisun siihen ettei metsään tai naapuriin karata. nimimerkillä: koirat pelkästään häkissä mökilläkin?


    • Päivi77

      Täytyy kans kommentoida, meillä tilanne että näkyvä aita löytyy mutta kaksi pienempää oppinut kaivamaan itsensä ali ja kylille hengailemaan. Tänään asennetaan aitaan tämä jos pysyisivät aidasta pois kun muutakaan ratkasua ei tähän keksitty ja koiria en halua kytkettynä pitää kun mahdollisuus vapaanakin olla.

      • ljköjköjö

        Pidä ne kytkettynä. Lakisääteinen velvollisuutesi, jos ne eivät aitauksessa pysy


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe