Aihe

Miten annostelen pmdd...

Tonttu

Juu eli akvan koko 100l.
kaloina, 6 intiaanisulkaa,
5 platyä (poikineet 3 kertaa)(3kk aikana),2 piikkisilmää,2 monnia(ei parta),taistelukala.
Kasveina Kääpiökeihäslehti, argentiinan vesirutto, vallisneriaa, miekkakasvi, pistiaa ja kaks vielä jotain muuta.
Veden vaihto 2x vko n.20l kerralla.
Suodatin eden 320 230v-50hz-9w
100-400l/h.
Ilmastin päällä yöllä.
Veden lämpö n. 23-24 astetta.
Valoina 50cm tropical lamp ja 70 cm resun 20
Testejä en ole tehny, ku näyttävät hyvävoipasilta. Juu eli ongelmaan ku aloitin ton pmdd käytön n, 1 ml/pv ja savipallerot on hiekan(puhallus) alla
Juu ja ny alkaa hiljalleen levää kasvamaan varsinkin miekkakasvin ja kääpiökeihäslehden lehdille? Mitä tehdä...Kiitoksia jo etukäteen =)))

5

403

  Vastaukset

  • Kannattaisi mitata nitraatti.
   Kun tiedät nitraatin, tiedät enemmän epäillä mistä levä johtuu, siitä vai pmdd:stä.

   Jos pmdd:stä niin sitten vähennä sen käyttöä ja katso mitä tapahtuu. Sulla on kuitenkin aika paljon juurillaan ravinteet ottavia kasveja... että ei hirveesti tarvii pmdd:tä. Ja ei kai savea ole päässyt pöllätämään hiekasta? Se on yksi mahdollinen syy. Itse en savea käyttäisi ollenkaan koska kasveja siirrellessä se viimeistään sieltä pöllähtää. Tai kalat kaivavat.

   Onko levä vihreää vai ruskeaa? millaista tarkemmin? Pitkää, lyhyttä, rihmoja, täpliä..?

   • Juu tossa just tsiigailin ett tosi tummaa se on väriltään ja osassa kasveja se on semmottist untuvaista ja osassa tosi pitkää rihmamaista. Pistiaa mulla on ihan sikana, peittää yli puolet akvasta ja olenkin sitä jaellu pitkin kyliä..(siks pmdd)
    Mulla on tota hiekkaa tossa n.40kg eli aika paksu kerros ja laitoin ne pallerot(syvälle) sinne marraskuussa, enkä ole lisänny niitä. Kuis nopeesti ne sulaa, en ole pöyhiny, sen takia ett niissä on jotain aineosia jotka ei ole ehkees kaloille nannaa.
    Kiitti ny jo avusta
    Ny en tähän hätään saa sitä nitraatti testiä mut kunhan lapsosilta karkuun pääsen...=))


   • Juu toi veden vaihto on melkein sen 30 l kerralla. Lisään aikas kuumaaki vettä, ku lämmitin män rikki =(. Ruokin kalat 1 päiväss ja 1-2 ruuatonta päivää viikossa.. ett semmottis =))


   • Tonttu kirjoitti:

    Juu toi veden vaihto on melkein sen 30 l kerralla. Lisään aikas kuumaaki vettä, ku lämmitin män rikki =(. Ruokin kalat 1 päiväss ja 1-2 ruuatonta päivää viikossa.. ett semmottis =))

    Ihan sellainen juttu vaan että kuumassa vedessä on metalleja, myrkkyjä ja sitten vielä että alhaista lämötilaa pahempi on sen lämpötilan heittely, kaloille tulee lämpöshokki. Siksi akvaariokaupan kalatkin pitää hiljalleen totuttaa eikä niitä kipata suoraan altaaseen. että kippaa ainoastaan akvaarionlämpöistä vettä.

    Toivottavasti tiedät että 12 h on maksimi valaistusaika. Eli kaikki sen yli on liikaa.


   • jokuvaaan kirjoitti:

    Ihan sellainen juttu vaan että kuumassa vedessä on metalleja, myrkkyjä ja sitten vielä että alhaista lämötilaa pahempi on sen lämpötilan heittely, kaloille tulee lämpöshokki. Siksi akvaariokaupan kalatkin pitää hiljalleen totuttaa eikä niitä kipata suoraan altaaseen. että kippaa ainoastaan akvaarionlämpöistä vettä.

    Toivottavasti tiedät että 12 h on maksimi valaistusaika. Eli kaikki sen yli on liikaa.

    niin hankala elämän tilanne...
    Juu lämmitin otti ja hyppäs mun kädestä lattialle(4pv sit) ja meni rikki ja aattelin lämpimän/kuuman veden laitolla pitää yllä tota 24 astetta.Ostan uuden kunhan pääsen kaupunkiin. Valoja pidän päällä tasan tarkkaan sen 12 tuntia.
    Kiitti ja samalla anteex, pidätte mua varmaan ihan tonttuna...ajattelen/yritän noita fisuja parhaani mukaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16825
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   13961
  3. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   127
   7859
  4. Helsinkiläiset köyhtyvät vauhdilla, syy vuokralla asuminen

   Helsingissä on erikoinen muutos, nuoret aikuiset tulevat olemaan "varattomampia" kuin aikaisempi sukupolvi. Syy on asuntojen erittäin korkea ostohinta
   Helsinki
   218
   6849
  5. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1785