Iltahartaus tekstejä ja ideoita?

VjKippurassa

Moips!

Nyt on alkanut käymään tämän vuoden aikana niin että kaikki netistä löytämäni sopivat iltahartaus tekstit on luettu jopa monia kertoja uudestaan ja vartiolaiset pyytävät uusia juttuja..

Entä rauhallisia leikkejä iltahartauksiin ym muuta?

Entä ideoita paikalla olo listaan?

30

29272

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • -vj-

   mä oon lueskellu vartsuilleni isoveljen vanhasta aapisesta tarinoita. sellaisessa on hyviä ja sopivan mittaisia tarinoita. esim. kolme pientä pukkia menee eläytyen; ota kolme hansikasta ja esitä niitten avulla satu.

   jonkun kirjan voi ottaa ja lukea sitä aina pätkän kerrallaan. ja jatkaa aina seur. kerralla.

   kolmas vaihtoehto on sellainen, että annat vartiolaisten itse tehdä iltahartauksen. silloin kannattaa olla varalla hartaus, jos joku unohtaakin suunnitella hartauden.

  • Weera2004

   ...kerrotaan joku juttu, ja sitten keskustellaan siitä. Viimeksi meillä kävi niine, että unohdettiin puhua tekstistä ja alettiin puhua salaisuuksista ja sisarruksista.

  • weaah

   Nuo on ihan hyviä mitä tässä on sanottu. Partiolaisten iästä riippuen kannattaa valita joku teksti, missä on joku sanoma ja keskustella siitä. Mutta mielellään niin, että jokainen sanoo vuorollaan oman ajatuksensa, jotta harras tunnelma säilyy eikä puhuta päälle. Esim kierrättää kynttilää/tuikkua ringissä. Se jolla on kynttilä, on puheenvuorossa.
   Itse kun olin vartiolainen, meidän hartaus saattoi hyvin liittyä siihen mitä olimme sinä iltana käsitelleet. Kerran kun käsittelimme huumeita, hartaudessa vartionjohtajamme lukivat meille novellin, joka kertoi huumeriippuvaisesta.
   Tällä hetkellä oman vartiomme kanssa luemme yhtä isoa kirjaa joka on täynnä pieniä tarinoita. Joka kerralla yksi.

  • Nimetön

   Moi!
   Katsohan tällaiset nettisivut kuin: http://www.edu.lahti.fi/~makivi/ SaPan Uskontokavatustiimin nyt jo kyllä huomattavasti vanhettuneet netti sivut. Siellä on hartauksia, joista osa on varmasti niitä loppuun kuluneita, mutta varmasti uusiakin löytyy.

   • Vardiolaine

    Mun kone ei ainaskaa löytäny tota sivua...


  • little<3

   Ääk! Siis ei iltahartauksia nyt netistä haeta! Tässä ois yks runontapainen, jonka voi lukee iltahartaudeks: Mä sulle soisin selkeän tien, ja paljon paistetta päivän, mi poistais eestäs sumusään ja kauas huolien häivän.

   Ja tässä toinen: Ystävinä aina ollaan, ystävinä eletään, ystävinä tänne tullaan, missä ilo peritään.

   • ^^niiskuneiti

    No miksei muka saisi nettiä käyttää hyvien iltahartausten etsimiseen? Ihan yhtä hyviä iltahartauksia täältäkin löytyy kuin jostain esim. kirjasta!


   • partiolainen.

    Melko köyhät iltahartaudet jos vaan joku tollanen runo :D ja kyllähän hyvin voi netistä hakea tarinoita tms...


  • ^^niiskuneiti

   Niin meillä on ollu jotain tarinoita, vaikka netistä kopsattuja, joista on poistettu adjektiivit. Jokainen on saanut sanoa vuorotellen adjektiivin, ja vj täyttää niitä tyhjiin kohtiin. Kun kaikki kohdat on täytetty, vj lukee tarinan. Siitä tulee useimmiten todella hauska, sillä adjektiivit eivät liity mitenkään tarinaan ja näin tulee outoja sanapareja, esim. pehmeä kivi tms. Tarinan tulee olla aika lyhyt. Tää teillä kyllä varmaan on jo ollut?

   • Iraen poikane

    Juu on ollu, mut tiäks semmonenki ois kiva, et pitäis keksii vaik verbit?


  • karoliina

   lainaa kirjastosta tai hanki itsellesi joku sopiva hartauskirja. Itse pidän hartauksia tällä hetkellä Hilja Aaltosen päivähartauskirjasta (julkaisija päiväosakeyhtiö, ostin Tampereen kristillisestä kirjakaupasta)Siinä on välillä (ei kaikkien päivien osalla) lyhyt viittaus raamatun tekstiin ja teksti on ymmärrettävää, ei mitään saarnaavaa teologista.. Muitakin vastaavia hartauskirjoja on, sellaisia, joissa on päivämäärä kappaleen edessä. Sellaisesta on iloa moneksi vuodeksi koska jos luet aina kokouksen päivän kohdalta tekstin, ei ne kokouksetkaan joka vuosi satu samalle päivälle. Voimia vartiokokousten suunnitteluun lähettää viisikymppinen hoitaja, entinen partiolainen itsekin.

  • minä vain

   Leikkejä iltahartauteen? Et ole tosissas. Ehkä kannattais ensin pohtia mikä on hartaus ja ne elementit, jotka kuuluu hartauteen.

   Kannatan kirjastoreissua ja hartauskirjan lainausta.

  • tsuppis

   Moikka.

   Joo tosiaan leikit eivät useinkaan sovi hartauteen. Ja kun on kyse hartaudesta sen tulisi olla hengellinen! Hartaudeksi voi tosiaan käydä vaikka sellainen, että luet Raamatun (joo sitä kirjaa saa käyttää!) kohdan ja puhut sen pohjalta jotain ajatuksia. ei nyt mitään yliteologista tarvi olla, mutta hartauden tulisi kyllä kertoa Jeesuksesta!

   Että Raamatusta löytyy juttuja vaikka vuoden jokaiselle päivälle. Sieltä löytyy juttuja myös eri-ikäisille. Ihan lapsille apuna voi käyttää esimerkiksi lasten Raamattua.

   Raamattu rohkeasti käyttöön vaan! Tsemppiä hartauksiin!

   • saa käyttää

    Mielestäni hartauden ei tule olla hengellinen, se toki saa olla sitä, mutta se ei ole se tärkein elementti.

    Meillä on hartauksissa ollut lähinnä ajatuksena hiljentuminen, rauhoittuminen. Hartaus on hyvä väline käsitellä vaikeita aihepiirejä. Hartaus voi olla joko ajatuksia herättävä tai se voi antaa tilaa omille ajatuksille. Monille koloillan loppuhartaus saattaa olla päivän ainut hetki, jolloin voi rauhassa pysähtyä ajattelemaan jotain, mikä on ollut pitkään mielessä taka-alalla odottamassa aikaa, jolloin asian ehtii käsittelemään valmiiksi.

    Iltahartauden aiheena voi olla juuri nuo hengelliset aiheet, tässä on vain otettava muita uskontokuntia ja ateisteja edustavat huomioon. Tosin kovinkaan pienemmistä partiolaisista voi sanoa olevansa ateisti, mutta ehkä hänen perheensä on ja vanhemmat toivovat lapsensa ajattelevan samoin. Toki partiossa voidaan laajentaa lasten ja nuorten ajatusmaailmaa, mutta ensisijaisesti partio on kasvatusjärjestelmä, jonka tulee tukea niitä linjoja, jotka kotona vanhemmat ovat asettaneet.

    Apuvälineinä voidaan käyttää tarinoita, satuja, mietelmiä, runoja, valokuvia, musiikkia...

    Tarinoista on melko helppoa löytää aiheeseen kuin aiheeseen sopiva teksti. Etenkin vanhemmat sadut sisältävät vieläpä jonkun opetuksen, joka voi liittyä koloiltaan tai olla muuten opettavainen.

    Myös musiikin kuuntelu voi olla riittävä rauhoittava hetki. Joskus voi olla hyväkin, ettei iltahartaus anna uutta ajateltavaa, vaan toimii enemmän tilaa antavana.

    Runoja ja mietelauseita voi käyttää vaikka siten, että tekee sisälle suuren ringin kynttilöistä ja asettaa yhden runon joka kynttilälle.
    Vartio/lauma kiertää yksitellen ringin, lukee mietelmät ja lopuksi istuu lattialle kynttiläringin sisälle.
    Kun koko vartio/lauma istuu piirissä lattialle, lauletaan jokin tuttu laulu. Lopuksi noustaan ylös sisaruspiiriin.
    Luonnollisesti tämä tapahtuu hiljaisuudessa, laulun ja sisaruspiirin tekemää poikkeusta lukuunottamatta.


   • moi!

   • Häh

  • zeepah

   Joo eli kertokaa mistä netistä löytyy hartauksiin sopivia tarinoita. ja mielellään jos tiedätte niin rippikoulu ikäsille sopivia.

  • Bulla

   Hei,
   mistä sä löydät niitöä hartauksia ylipäätään??

  • vartsan johtaja

   Hei. Olen jo pitkään etsinyt hartaustekstiä, jossa ideana oli että toisen loukkaamisesta jää aina jäljet loukattuun. Pojan piti muistaakseni hakata aitaan naula joka kerta kun loukkasi jotakuta, hyvästä teosta sai ottaa naulan pois ja kas kummaa, aitaan jäi jälki vielä naulan pois ottamisen jälkeenkin. Ainakin minulle se on jäänyt mieleen hyvänä ja opettavaisena kertomuksena. Jos joku tietää, mistä kyseisen tarinan voisi löytää, niin voisiko ystävälliosesti auttaa. Samanlaisia kertovia hartauksia olisi toki hyvä löytää enemmänkin jos niitä jossakin vain on.

   • partiolainen1010101

    Olipa kerran poika, joka oli luonteeltaan hyvin kärsimätön ja riitaisa. Eräänä päivänä hänen isänsä antoi hänelle pussillisen nauloja ja käski hänen naulata niistä yhden puutarhan aitaan joka kerta riideltyään jonkun kanssa. Ensimmäisenä päivänä poika naulasi aitaan 37 naulaa. Seuraavien viikkojen aikana poika oppi kontrolloimaan itseään ja aitaan naulattujen naulojen määrä väheni päivä päivältä. Poika huomasi, että oli paljon helpompi kontrolloida käytöstään kuin hakata nauloja aitaan. Viimein tuli päivä, jolloin poika ei naulannut aitaan yhtään naulaa. Niinpä hän meni isänsä luo kertomaan tälle ilouutisen. Isä kehotti poikaansa kiskomaan aidasta yhden naulan jokaista sellaista päivää kohti, jolloin hän ei ollut riidellyt kenenkään kanssa. Päivät kuluivat ja viimein poika saattoi mennä kertomaan isälleen, ettei aidassa ollut enää yhtään naulaa. Isä seurasi poikaansa aidan luo ja sanoi tälle: "Poikani, olet käyttäytynyt oikein hyvin mutta katso nyt tuota aitaa ja siinä olevia koloja. Aita ei ole enää samanlainen kuin ennen. Kun riitelet jonkun kanssa ja sanot hänelle pahasti, jätät tällaisen haavan. Voit iskeä puukon toiseen ihmiseen ja vetää sen sitten pois, mutta jäljelle jää aina haava. Vaikka pyytäisit anteeksi kuinka monta kertaa, haava on ja pysyy. " Sanallinen loukkaus tekee pahaa samalla lailla kuin fyysinenkin. Ystävät ovat harvinaisia jalokiviä. He saavat sinut nauramaan ja rohkaisevat sinua. He ovat valmiita kuuntelemaan, kun tarvitset heitä, he tukevat sinua ja avaavat sinulle sydämensä.


   • :))
    partiolainen1010101 kirjoitti:

    Olipa kerran poika, joka oli luonteeltaan hyvin kärsimätön ja riitaisa. Eräänä päivänä hänen isänsä antoi hänelle pussillisen nauloja ja käski hänen naulata niistä yhden puutarhan aitaan joka kerta riideltyään jonkun kanssa. Ensimmäisenä päivänä poika naulasi aitaan 37 naulaa. Seuraavien viikkojen aikana poika oppi kontrolloimaan itseään ja aitaan naulattujen naulojen määrä väheni päivä päivältä. Poika huomasi, että oli paljon helpompi kontrolloida käytöstään kuin hakata nauloja aitaan. Viimein tuli päivä, jolloin poika ei naulannut aitaan yhtään naulaa. Niinpä hän meni isänsä luo kertomaan tälle ilouutisen. Isä kehotti poikaansa kiskomaan aidasta yhden naulan jokaista sellaista päivää kohti, jolloin hän ei ollut riidellyt kenenkään kanssa. Päivät kuluivat ja viimein poika saattoi mennä kertomaan isälleen, ettei aidassa ollut enää yhtään naulaa. Isä seurasi poikaansa aidan luo ja sanoi tälle: "Poikani, olet käyttäytynyt oikein hyvin mutta katso nyt tuota aitaa ja siinä olevia koloja. Aita ei ole enää samanlainen kuin ennen. Kun riitelet jonkun kanssa ja sanot hänelle pahasti, jätät tällaisen haavan. Voit iskeä puukon toiseen ihmiseen ja vetää sen sitten pois, mutta jäljelle jää aina haava. Vaikka pyytäisit anteeksi kuinka monta kertaa, haava on ja pysyy. " Sanallinen loukkaus tekee pahaa samalla lailla kuin fyysinenkin. Ystävät ovat harvinaisia jalokiviä. He saavat sinut nauramaan ja rohkaisevat sinua. He ovat valmiita kuuntelemaan, kun tarvitset heitä, he tukevat sinua ja avaavat sinulle sydämensä.

    MOI. Etsin sopivia iltahartaus aiheita ja tekstejä, jos joku sattuis tietään jonkun hyvän idean niin voisitko kertoo. Kiitos...:)


  • koop fani

   niin se kyllä on että sitä ei voi

  • luonnonkihara91

   Meillä ollaan tehty sillain et ollaan jaettu vuorot jokaselle vartiolaiselle ja ne on saanu keksii oman hartauden.

   Toisaalta oon ite keksiny hartaustekstejä ja muita iltahartauteen sopivii tekstejä. Kun joilain tätä tekstii tulee päästä hirveitä määrii. Ja sit ollaan käytetty kans tota kirja juttuu et ollaan valittu joku kirja josta luoetaan pienissä pätkissä eri tarinoita esim. vanhan kansan eläintarinat on ollu suosituja eitin partiolaisilla ja muut tälläset vanhan kansan kertomukset.

   Joskus tehään myös seilleen et otetaan sana josta alotetaan omakuvitus tarina jokainen saa kertoo omalla vuorollaan pienen pätkän tarinaa eteen päin käytäen aikaisemman sanomaa apuna tarinan jatkamiseen, mutta sen aiheen täytyy pysyy siin sanssa mikä ollaan sanottu ensimmäisenä. =D Hauskaa partiovuotta!!!

   • punn1

    Lainaus wikipedian määritelmästä hartaudesta: "Hartaus on usein uskonnollinen tilaisuus, tai osa sellaista. Se voi olla myös radiohartaus, eli radiossa soitettava lyhyt hengellinen ohjelma. Radiohartauksia lähetetään Radio Deiltä tai Ylen Ykköseltä.
    Hartaus on pienimuotoisempi kuin kristinuskon jumalanpalvelus. Siihen voi kuulua rukous, Herran siunaus, hengellinen laulu tai virsi, musiikkia, uskontunnustus, keskustelua, symbolista toimintaa (esimerkiksi rukoushelmet), hiljaisuutta, jne. Hartauksien keskeinen merkitys on tuoda osallistujansa kosketuksiin pyhän kanssa. Siksi hartaus voi saada monenlaisia muotoja ja käsitellä melkein mitä tahansa aihepiiriä.
    Esimerkkejä hartauksista ovat aamuhartaus, iltahartaus sekä erilaiset rukoushetket."

    Eli kyllä, hartauden kuuluu olla uskonnollinen ja partion tapahtumassa vielä kristillinen. Sille joka sitä ei tiennyt niin (taas lainaus wikipediasta) "Suomen Partiolaisten peruskirjan mukaan partiointi on toimintaa, jossa nuorilla on mahdollisuus kunkin yksilöllisten ominaisuuksiensa rajoissa kasvaa persoonallisuudeltaan tasapainoisiksi, terveiksi, vastuuntuntoisiksi ja itsenäisesti ajatteleviksi yhteiskunnan jäseniksi[6]. Partiotoimintaan kuuluu myös uskonnollinen kasvatus. Suomen Partiolaisten uskonnollisessa kasvatuksessa noudatetaan Suomen evankelisluterilaisen ja Suomen ortodoksisen kirkon tunnustusta, mutta muuta uskontoa tunnustaville partiolaisille varataan mahdollisuus saada tunnustuksensa mukaista kasvatusta.[6]"

    Netistä löytyy jos osaa etsiä, esim. Jalan jäljet hiekassa löytyy hyvä hartaus. Kirjasto on hyvä ja kuka estää kysymästä paikalliselta seurakunnalta vaikka apua? Yksin kertainen hartaus voisi olla esim. Yhteislaulu/ hengellistä musiikkia, Raamatun teksti ja joku kommentti siitä (esim. Matteuksen evankeliumi, kohta missä Jeesus kertoo kuinka Jumala pitää huolta meistä jokaisesta), pieni hiljentyminen ja rukous. Ei sen tarvitse olla sen kummempi :) Sopii kaiken ikäisille ja on "yleismaailmallinen" vaikka joku nyt ei uskoisi siihen että Jumala pitää huolta meistä, niin onhan se nyt lohdullinen ajatus että emme ole yksin täällä vaikka sitä ei kykenisi uskomaankaan.


   • punn1
    punn1 kirjoitti:

    Lainaus wikipedian määritelmästä hartaudesta: "Hartaus on usein uskonnollinen tilaisuus, tai osa sellaista. Se voi olla myös radiohartaus, eli radiossa soitettava lyhyt hengellinen ohjelma. Radiohartauksia lähetetään Radio Deiltä tai Ylen Ykköseltä.
    Hartaus on pienimuotoisempi kuin kristinuskon jumalanpalvelus. Siihen voi kuulua rukous, Herran siunaus, hengellinen laulu tai virsi, musiikkia, uskontunnustus, keskustelua, symbolista toimintaa (esimerkiksi rukoushelmet), hiljaisuutta, jne. Hartauksien keskeinen merkitys on tuoda osallistujansa kosketuksiin pyhän kanssa. Siksi hartaus voi saada monenlaisia muotoja ja käsitellä melkein mitä tahansa aihepiiriä.
    Esimerkkejä hartauksista ovat aamuhartaus, iltahartaus sekä erilaiset rukoushetket."

    Eli kyllä, hartauden kuuluu olla uskonnollinen ja partion tapahtumassa vielä kristillinen. Sille joka sitä ei tiennyt niin (taas lainaus wikipediasta) "Suomen Partiolaisten peruskirjan mukaan partiointi on toimintaa, jossa nuorilla on mahdollisuus kunkin yksilöllisten ominaisuuksiensa rajoissa kasvaa persoonallisuudeltaan tasapainoisiksi, terveiksi, vastuuntuntoisiksi ja itsenäisesti ajatteleviksi yhteiskunnan jäseniksi[6]. Partiotoimintaan kuuluu myös uskonnollinen kasvatus. Suomen Partiolaisten uskonnollisessa kasvatuksessa noudatetaan Suomen evankelisluterilaisen ja Suomen ortodoksisen kirkon tunnustusta, mutta muuta uskontoa tunnustaville partiolaisille varataan mahdollisuus saada tunnustuksensa mukaista kasvatusta.[6]"

    Netistä löytyy jos osaa etsiä, esim. Jalan jäljet hiekassa löytyy hyvä hartaus. Kirjasto on hyvä ja kuka estää kysymästä paikalliselta seurakunnalta vaikka apua? Yksin kertainen hartaus voisi olla esim. Yhteislaulu/ hengellistä musiikkia, Raamatun teksti ja joku kommentti siitä (esim. Matteuksen evankeliumi, kohta missä Jeesus kertoo kuinka Jumala pitää huolta meistä jokaisesta), pieni hiljentyminen ja rukous. Ei sen tarvitse olla sen kummempi :) Sopii kaiken ikäisille ja on "yleismaailmallinen" vaikka joku nyt ei uskoisi siihen että Jumala pitää huolta meistä, niin onhan se nyt lohdullinen ajatus että emme ole yksin täällä vaikka sitä ei kykenisi uskomaankaan.

    Että hiljentymishetki on tosi hieno juttu, vaikka ei olisikaan hengellistä sanomaa, se vain ei ole enää hartaus silloin.


  • partiolainetar

   punn1 haluaisin vain sanoa sinulle, että vaikka partioon kuuluukin osana uskonto ei se tarkoita, että hartautemme tarvisi käsitellä uskontoa. Wikipedia ei muutenkaan ole paras tiedon lähde!

   Hartaus on rauhoittumista ja rankan kokouksen jälkeen hiljentymistä ja oman itsen ja muiden ajattelua. Tärkeää tässä myös on se, että lapset saadaan edes vähän rauhaisin mielin lähetettyä kotiin.

  • läpsivälokki

   Suomalaiset Kansansadut on tähän mennessä olleet melkeimpä parhaimpia kaiken ikäisille lapsille. Ketut, korpit, mesikämmenet ja peikot tuntuu puhuttelevan lapsia ja saa ne aika hyvin pohtimaan juttuja. Niissä tarinoissa kun tuppaa olemaan joku opetus tarinan taustalla. Varmasti löytyy jokaisesta kirjastosta näitä kansansatukirjoja.

   • Tarkennusta

    Esim.................???


  • Näin ainakin minusta

   Täällä on aika moni sanonut, että hartauden tulisi olla hengellinen. Hartaus VOI olla hengellinen, ei sitä mikään estä, ja se voi olla mukavaa vaihtelua, mutta partio on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton, mikä kannattaa pitää mielessä. Lisäksi voi olla vanhempia jotka kuuluvat eri uskontoon kuin hartauden pitäjä. En nyt halua sanoa että uskonnolliset tai kristilliset hartaudet eivät kävisi, itsekin pidän niistä, ja tiedän lippukuntia joissa uskonnollisuus on isompi osa toimintaa kuin toisissa, mutta ei hartauden täydy olla uskonnollinen. Se voi olla ajatuksia herättävä satu tai tarina, tai vaikka jotain joka liittyy päivän aikana tapahtuneisiin asioihin.

   Leikitkin käyvät hartauteen, niiden vain tulee olla rauhallisia, ei sellaisia joissa juostaan tai villiinnytään. Esimerkiksi laululeikki tai "sanokaa yksi kiva asia mitä tänään tapahtui" -toimivat. Ihan hyvin voidaan myös pitää pieniä esityksiä. Iltahartauteen voi ottaa jännittävän, vähän hauskemman alun, jonka jälkeen hiljennytään vielä enemmän ja luetaan valittu teksti.

  • Anonyymi

   Ite oon vahvasti sitä mieltä, ettei leikit sovi iltahartauteen ja kannatan myös raamatun teksejä jossain määrin kuitenkin muut kuin kristityt ottaen huomioon, ja itse olen tykännyt lukea tarinoita tai lyhyitä teksejä joilla on jonkinlainen sanoma ja keskustellut siitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   239
   6823
  2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   95
   2179
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   447
   1654
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1487
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   286
   1476
  6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   11
   1218
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   276
   1137
  8. Toni Niemisen lapset otettu huostaan

   Heidi Nieminen, Tonin ex vaimo onko kyseessä? Eihän Tonilla ole muiden naisten kans enää niin pieniä lapsia? Eli mitä siellä on tapahtunut? Neljä last
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   1074
  9. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   179
   1028
  Aihe