Flash MX ja Flash MX 2004 erot?

flasisti

Onkohan suurtakaan eroa Macromedian Flash- ohjelmiston versioilla MX ja MX 2004? Ajattelin nimittäin ostaa docendon opaskirjan aiheesta ja vanhempi versio on tietty halvempi mutta koneelta löytyy tuo uudempi MX 2004.

Eli meneekö opiskelu hankalaksi, jos opaskirja on eri versiota varten?

4

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Contra MX 2004

      Ei hirveitä eroja.

      Perusasiat toimivat samalla tavalla, mutta ActionScriptien kirjoittaminen tapahtuu MX 2004-versiossa ihan manuaalisesti, kun MX-mallissa oli scriptin kirjoituksessa minimaalinen "GUI" käytettävissä.

      Motion Tweenit, Keyframet, Actionien määrittelyt, Screnet, yms samalla tavalla...

    • ja niin...

      Jos meinaat ActionScriptia opiskella, niin 2004 versio tuo uuden, versio 2.0:an koodin. Markkinoilla bannerit ym. on vielä toistaiseksi vähän aikaa (max. 1/2 vuotta) suositeltavaa tehdä flash 6:lla.. eli MX:n koodilla. Uudessa Flash 8:ssa on edelleen sama versio 2.0 vahvasti käytössä. Macromedian/Adoben sivuilta näkyy, että kehitteillä on actionscript 3.0... eli perusjuttuja voi opetella MX:llä, mutta jos koodia haluaa opetella, niin kannattaa suoraan aloittaa 2.0:sta ja MX 2004 profella.
      Uusi kännyköissäkin toimiva player FlashLite2.0 tukee flash7:an scriptausta, eli 2.0:aa.

      Perus timeline animaatio sen sijaan ei ole juurikaan muuttunut Flash 5:stä eteenpäin. Alkuun pääsee MX:n oppailla. Itse suosin aikoinaan Friends of ED kustantamon kirjoja(http://www.friendsofed.com/)... mutta makuja on monia... niitä saa Helsingissä esim. dataclubilta(http://www.dataclub.fi/main.php).

      Paras oppikirja ActionScriptiin O'Reillyn kustantama, Colin Moockin kirjoittama ActionScript...(en muista nyt nimeä ihan kokonaan, mutta niitä on sekä 1.0 & 2.0 scriptaukselle... molemmat on syytä hankkia http://www.amazon.com/gp/search/ref=br_ss_hs/104-0141719-2168765?search-alias=aps&keywords=colin moock).

      • Lisäinfoa

        Keskustelun ulkopuoliselta kiitos linkeistä. :)

        Oletko löytänyt suomeksi vastaavanlaisia kirjoja? Onko "perus"suomalaisen (peruskoulut, lukio, amk) englanninkielen taidoilla järkevää ostaa tuollaisia englanninkielisiä oppaita?

        Joskus kun olen lueskellut jotain teknispainotteista artikkelia tms. niin asiasanastojen kohdalla tuppaa menemään tekstit vähän ohi...

        Onko sanakirja oltava näppien lähellä "alituiseen", vai onko kirja lähestulkoon täysin luettavissa sellaisella englanninkielentaidolla millä ei elokuvissa juurikaan tarvitsisi tekstejä?


      • ja niin...
        Lisäinfoa kirjoitti:

        Keskustelun ulkopuoliselta kiitos linkeistä. :)

        Oletko löytänyt suomeksi vastaavanlaisia kirjoja? Onko "perus"suomalaisen (peruskoulut, lukio, amk) englanninkielen taidoilla järkevää ostaa tuollaisia englanninkielisiä oppaita?

        Joskus kun olen lueskellut jotain teknispainotteista artikkelia tms. niin asiasanastojen kohdalla tuppaa menemään tekstit vähän ohi...

        Onko sanakirja oltava näppien lähellä "alituiseen", vai onko kirja lähestulkoon täysin luettavissa sellaisella englanninkielentaidolla millä ei elokuvissa juurikaan tarvitsisi tekstejä?

        Vaikea sanoa, miten vaikeaa kieltä noissa on. Ehkä Friends of Edin kirjoissa kieli on lähempänä puhekieltä ja siten helpommin ymmärrettävää. Lisäksi niissä on aika runsaasti kuvia... Myös joitakin on käännetty suomeksikin: Ainakin Actionscriptistä löytyy perusteet suomeksi. Toisaalta, jos on näistä jutuista kiinnostunut, niin aloita Friends of Edin englanninkielisistä, jos suinkin pystyt ja siirry myöhemmin vaikeampaan. Kyllä se kielenymmärrys paranee lukemalla parhaiten. Luulisin että sanakirja ei ole aivan välttämätön...

        Hyviä kirjoja ei ole kovinkaan paljon suomeksi, kun loppujen lopuksi ohjelman osaajia on suomen mittakaavassa aika vähän. Luulisin, että Java osaajiakin on enemmän.

        Mutta eikun vaan rohkeasti tutkimaan opuksia. Voit tietty ensi hätään yrittää ladata jostain kirjoja PDF -muodossa, jos niitä joltakulta saat. Kopiot ovat usein laittomia, mutta ainakin amazonista saa katseltavakseen muutamia sivuja ilman ostoa... tai sitten jos asut Helsingissä, niin käyt Dataclubilla lukaisemassa... siitä saanee parhaan tuntemuksen kuinka hyvin kirjojen kanssa pärjää.

        Vielä vähän linkkejä:

        Netissä aika suosittu keskustelupalsta ja koodinlähde on:
        http://www.flashkit.com/index.shtml

        Ja inspiraatioita voi hakea myös:
        http://www.newwebpick.com/

        http://www.designiskinky.com/index_main.html

        http://www.shift.jp.org/

        http://www.designtaxi.com/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 187
      2128
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      157
      1659
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1614
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1214
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe